MANCHESTER DEKLASOVAL NEWCASTLE

13.04.2003, 01:25
Aktuality
V 33. kole anglické Premier League se utkali třetí Newcastle Utd. a druhý Mancheter Utd. Newcastle potřeboval nutně vyhrát, pokud se chtěl dotáhnout na vedoucí dvojici. Pro tři body si ale do St. James parku jeli i "Red Devils", protože věděli, že jakákoli ztráta by mohla znamenat konec nadějí na získání titulu...

Očekávaný vyrovnaný souboj se ovšem nakonec změnil v exhibici. Od úvodního hvizdu bylo utkání vyrované a v 21. minutě se domácí "Straky" dostaly do vedení, když se nádhernou dalekonosnou střelou trefil Jermaine Jenas. Newcastle se pak dostal pod tlak. Úspěšně odolával až do 32. minuty, kdy se k míči ve vápně dostal Solskjaer a ranou z otočky vyrovnal. Ještě než se domácí hráči stačili vzpamatovat z inkasovaného gólu, už prohrávali 1:2. Prakticky ihned po rozehrání se k míči dostali "Rudí Ďáblové" a přesnou kombinační hrou se míč dostal až k Paulu Scholesovi, který ranou po zemi překonal gólmana Givena. To byl nejspíše zásadní zlom v utkání. O další čtyři minuty později vstřelil Scholes svůj druhý gól v zápase. Do konce poločasu se Manchester prosadil ještě jednou - v 44. minutě se O'Sheaova dělovka odrazila od břevna k Giggsovi a rázem to bylo už 1:4. Po přestávce se pokračovalo v podobném duchu - obrana Newcastlu opět chybovala a Scholes završil svůj hattrick. V zápase se nakonec prosadil i holandský ostrostřelec van Nistelrooy, jenž dal v 58. minutě gól z penalty. Pro "Ruddyho" to byl třetí gól z penalty v Premier League po sobě. Utkání se pak dohrávalo v relativně poklidném duchu, i když šance byly na obou stranách. Minutu před koncem si ovšem další ze svých minel vybral gólman Manchesteru Fabien Barthez. Jeho laksní odkop směřoval přímo na nohy protihráče a po krátké kombinaci se trefil Ameobi. Konečný stav zápasu byl tedy 2:6. Na podzim, když se hrálo na Old Trafford, bylo skóre také divkoké - 5:3 z pohledu domácích. V nególových statistikách byl ale tento zápas vyrovnaný. Na střely na bránu 9:11, na rohy 6:6, na přímé kopy 10:11 a poměr ofsajdů byl 4:3. Jedinou žlutou kartu dostal kapitán domácích Shearer. Na St. James Park přišlo 52 164 diváků.

V dalším zápase si Sunderland definitivně zatarasil cestu k záchraně, když prohrál 0:2 v Birminghamu. Velké trápení Sunderlandu potvrdila také statistika střel na bránu - Sunderland se mezi tyče po celý zápas netrefil ani jednou. V tomto zápase je zajímavá statistika přímých kopů - 25:30 z pohledu domácích.

V dalším zápase přicestoval Fulham do Liverpoolu. Za Reds hrál už od začátku Vladimír Šmicer a byl hodně vidět. Liverpool vyhrál 2:0 a na oba góly nahrával právě Šmicer. V průběhu střetnutí se do hry dostal i Milan Baroš.

Ani výhra Liverpoolu nemění nic na tom, že jeho městský rival, Everton, zůstává stále o bod před ním. Everton totiž cestoval ke svému zápasu na hřiště West Bromwich Albion, který musel vyhrát, aby si uchoval alespoň malou naději na záchranu. Toto předsevzetí sice začali plnit a v 18. minutě se trefil Bališ, Everton ale dvěma góly utkání otočil a může se těšit z plného bodového zisku. W.B.A. se nejspíš musí smířit se sestupem do druhé ligy.

Další zachraňující se tým, Řepkův West Ham, doma přivítal Aston Villu, na kterou před zápasem ztrácel jen šest bodů. Domácí "Kladiváři" věřili v tři body. Nakonec ale utkání skončilo pouze remízou 2:2 a domácí si výrazně zkomplikovali záchranářské boje. Žlutou kartu si v tomto utkání připsal Tomáš Řepka.

V bídných výkonech pokračuje Leeds. Dnes doma jen remizoval 2:2 s Tottenhamem. Tottenham sice letos hraje hodně dobře, v minulých sezónách by se ale něco takového Leedsu nestalo. Místo bojů o evropské poháry se tak Leeds letos musel zaměřit na boje o záchranu a sezónu asi dohraje v horším středu tabulky.

V dalším zápase zaváhání Newcastlu málem nevyužila Chelsea, která se v domácím utkání proti slabému Boltonu dlouho trápila, a to až do 58. minuty, kdy se trefil Carlton Cole. Chelsea tak ztrácí na třetí Newcastle pouhý jeden bod.

V posledních dvou zápasech 33. kola doma Manchester City remizoval s Middlesbrough 0:0 a Blackburn porazil Charlton 1:0, když gól dal nadějný anglický mladík Damien Duff.

Arsenal si svůj zápas se Southamptonem odložil, protože v neděli hraje semifinále F.A. Cupu s druholigovým Sheffieldem Utd. Nejspíš rozhodující bitvu o titul čeká Anglii ve středu, kdy se utká Manchester právě s Arsenalem.

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Někdo tady nedávno psal, že stoperská dvojice Woodgate - Bramble bude jednou nejlepší v Anglii. A já blbec tomu snad i věřil ......

Reagovat
smazaný uživatel

To nikdy nebude

Reagovat
Josifek

Ale z Woodgateho by mohl bejt fakt skvělej obránce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele