Marseille uvítala na poslední chvíli třetí zimní posilu, z Bragy dorazil Vitinha

31.01.2023, 23:42
Aktuality
Vitinha (© AFP)

Ruslan Malinovskyj se přesunul do Marseille zkraje ledna, v poslední možný den přestupů se přitom francouzský celek ještě postaral o příchod Azzedineho Ounahiho a na poslední chvíli se urodil ještě transfer třetí zimní posily v podobě Vitinhy. Do Bragy má za dvaadvacetiletého útočníka putovat z OM na 30 miliónů eur, jiné zdroje pak mluví o částce o dva milióny vyšší.

Vítor Manuel Carvalho Oliveira, zkráceně Vitinha, je odchovancem portugalského klubu, kde působil doposud po celou svou profesionální kariéru. Letos nastřílel za Bragu celkem třináct branek, byl tak jedním ze stěžejních hráčů dosavadních úspěchů Os Arcebispos. Ti v Primeira Lize okupují druhou příčku před Portem i Sportingem, lepší už je v tabulce jenom Benfica.

O Vitinhu se zajímal též Southampton, nakonec si zvolil působení u celku Ligue 1, kde sepsal smlouvu na 4,5 roku. Italský novinář Fabrizio Romano uvedl, že přestupová částka bude činit 30 miliónů eur, například televizní stanice RMC Sport ovšem informuje o 32 milionech. Tak jako tak se jedná o nejdražší přestup Marseille v historii. Ten až do této chvíle držel Dimitri Payet, který se v lednu roku 2017 stěhoval z londýnského West Hamu za 29,3 miliónů eur.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gedofrey

Aha

Reagovat
FC Porto FC

Braga krásně plus 30 Mega

Reagovat
El Fáňos

Longoria je bůh, asi top přestupak, nikdo z klíčových hráčů neodešel, jen rozumné hostovacky, Malinak top, Ounahi překvapení wc spolu s fernandezem, který šel za 10x nasobek ceny, a jeden z nejtalentovanejsich útočníků Portugalska!

Reagovat
Han střelil první

Vitinha je hodně dobrý a Braze bude chybět, ale hodně dobře na tom vydělala. Navíc Pizzi s Brumou se jako náhrady vůbec nejeví špatně. Osobně se dost těším na Pizziho spolupráci s Hortou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele