Marseille zbrojí, Olympique přivedl tři nové posily

21.07.2022, 10:15
Aktuality
Hodně napilno mělo v uplynulých hodinách vedení Marseille, které potvrdilo příchody hned tří nových posil. Do základní sestavy by měl zapadnout především francouzský reprezentační krajní obránce či záložník Jonathan Clauss, toho Olympique koupil z RC Lens...

29letý fotbalista dříve hrával za Bielefeld a v RC Lens zažil dvě povedené sezony, díky nimž si vysloužil i pozornost ze strany Chelsea nebo Atlética Madrid. Marseille za něho zaplatila 7,5 milionu eur a suma 1,2 milionu ještě bude ve hře díky bonusům, čtyřnásobný reprezentant prošel zdravotní prohlídkou a podepsal tříletý kontrakt.

O střílení branek by se na jihu Francie měl nově starat Luis Javier Suárez. Kolumbijský útočník do přístavního města přestoupil za deset milionů eur ze španělské Granady, OM se upsal na pět sezon.

Marseille se navíc povedlo zacelit i mezeru mezi tyčemi, která vznikla odchodem Steva Mandandy do Rennes. Na hostování z Celty Vigo dorazil Rubén Blanco.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Mandanda_30

KONEČNĚ

Reagovat
AjaxFans

Co Milík?

Reagovat
Mandanda_30

Co přesně s Milikem? No furt u nás hraje jako, nechápu tu jeho přestupovou nebo hostovací situaci totálně, ale teďka ještě nehrál, teda aspoň myslím, v ani jednom z těch přáteláků teďka

Reagovat
Mandanda_30

ale je takovej moc náladovej a nesnaživej, furt jen stojí a čeká na balón jinak se moc nehejbe, ale to většina hráčů od nás v útoku

Reagovat
Seydou Doumbia

jinak se mi líbí že prakticky nemáte křídla, ale na hrot tam je milik bakambu suarez dieng 3-5-2? Klos by do toho seděl

Reagovat
Mandanda_30

Bakambu byl zatím dost nic moc, protože totálně neumí střílet, Milik o tom jsem už mluvil tam nahoře co je jeho problém a Dieng je Dieng, od toho se očekává nejmíň, ale z těch 3 se mi líbí nejvíc, a teď ten nízkorozpočtovej Luis Suárez snad překvapí, ale ty křídla jsou problém úplnej no, jestli chce jako v základu valit po křídlech Kolašinace s Lirolou, tak to bude fantazie

Reagovat
Israha

Suárez je dříč. To, co níže píšem, že nám chybí na Milikovi, on má. Furt se na hrotu rve s obránci, napadá, nevypouští žádný balon. Produktivita je otázka, ale ani v roce, kdy Granada hrála EL, toho moc nenasypal...čekám od něj spíš roli secondary strikera, co bude makat na parťáka.

Reagovat
AjaxFans

Zajímalo by mne,jak hraje?Byl to jeden z těch přestupů za pár euro,co se u nás vyšvihl.

Reagovat
Mandanda_30

Má vždycky období, kde nastřílí hodně gólů a říkáš si, že je to bratr od Lewandovskiho, ale pak 2 měsíce stojí na místě a nic neudělá, takže nevím co si o něm myslet, ale to je asi aji tím jak furt straší jak odejde, kdyby neřešil jeho odchod do Juventusu, ve kterým si nikdy nezahraje, a soustředil se na každej zápas, tak by byl 9/10

Reagovat
Israha

Gólový je ve výsledku vlastně docela dost. Ale v Sampaoliho hře, založené na pohybu, měnění pozic a rychlém tempu, byl místy jak pěst na oko a měl zápasy, kdy byl absolutně k ničemu. Po těch Germainech, Benedettech a Mitroglouech je to velký pokrok, ale zatím neměl šanci být využit naplno.

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Israha

Blanco meh, to není kdovíjak kvalitní gólman...ale na lávku dejme tomu. Suárez viz výše, ten se hodit může, nicméně z Clausse mám obrovskou radost. Už ho tu vyzdvihuju druhým rokem, s Fofanou klíčový hráč pro úspěchy Lens, z pravého wingbacku podobná produktivita jako nejceněnější ofenzivní praví obránci na světě. Pokud ho Tudor nezavře ve čtyřčlenné obraně a nesváže příliš mnoho obrannými úkoly, bude dělo a jeden z klíčových hráčů i v Marseille.

Reagovat
Seydou Doumbia

Clausse vám závidím, top hráč... tušíš co Tudor teda chce hrát? to 3-5-2 nebo něco jinýho na co nemá křídla?

Reagovat
Israha

Vůbec. Bytostně nesnáším sledování přípravných zápasů, hrozně mě to nudí, takže si každý rok dělám obrázek až na základě úvodních ligových kol. A Serii A nesleduju, takže co hrával Tudor tam, taky nevím.

Reagovat
Largo

Hral tam nejcastejc 3-5-2 s durazem prave na ofenzivni beky a silovej stred, podhrot Barak, ktery se staral o nejaky finalni reseni akci.

Reagovat
Israha

Díky. Tomu ty posily i výchozí stavba kádru tím pádem docela odpovídají.

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

ty přátelaky taky nesnáším, zápasy bez nějaké vypovidajici hodnoty

Reagovat
Rudnevs

Clauss kam to az dosiahol z Bielefeldu

Reagovat
smazaný uživatel

Místečko stále zůstává pro Veretouta i Kluiverta, snad?

Reagovat
smazaný uživatel

Sampaoli odišiel kvôli úzkemu kádru a nedostatočnej aktivite na prestupovom trhu a oni teraz privedú troch hráčov za jeden deň.

Reagovat
smazaný uživatel

Clauss jednoznačně skvělá posílá, Suarez pro mě nijak zajímavý hráč, Blanco totéž, ale že by eurofotbal třeba zmínil příchod Chancela Mbemby, navíc úplně zadarmo, což je pro mě asi nejzajímavější z prozatímních posil, to ne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele