Metzelder do čtvrtfinále nastoupí

19.06.2002, 15:57
Aktuality
Německo si oddechlo, ke čtvrtfinálovému utkání s USA bude mít trenér Rudi Völler k dispozici všech 22 hráčů. Obránce Dortmundu Christoph Metzelder začal opět trénovat a do pátku by měl být v plné kondici.

Jednadvacetiletý Metzelder, který byl v dosavadním průběhu turnaje jedním z nejlepších německých hráčů, musel být v osmifinále s Paraguayí vystřídán. Po střetu s útočníkem Jose Cardozem mu pokračovat ve hře nedovolil bolavý kotník. Nejprve to vypadalo dobře, měl v pondělí normálně trénovat, místo toho ale musel jít na rentgen, protože si stále stěžoval na bolest. Vyšetření ale žádný vážnější problém nepotvrdilo a Metzelder může opět začít trénovat. "Christoph se vrátil a máme k dispozici všech 22 hráčů," řekl asistent Michael Skibbe.

Talentovaného zadáka trápí drobné šlámy celý turnaj, ještě před tímto zraněním měl nakopnuté oba kotníky a také naraženou ruku, kterou musel mít v osmifinále zavázanou. I přes tyto problémy ale podával skvělé výkony a dočkal se uznání i doma v Německu, kde se lidé před turnajem báli neúspěchu právě kvůli obranné řadě týmu. Kvůli zraněním nemohli na dálný východ jet zkušení Jens Nowotny a Christian Wörns a v úvodním zápase nezkušený Metzelder nastoupil místo mnohem ostřílenějšího Marco Rehmera, kterého trápil zraněný kotník. Hrál skvěle a přesvědčil Völlera o svých kvalitách natolik, že zatím nechyběl ani v jednom zápase.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele