Monk po půl roce kvůli neuspokojivým výsledkům skončil v Boro

24.12.2017, 10:48
Aktuality
Fanoušci Leeds United mají škodolibou radost - v létě spílali Garrymu Monkovi, že klub po vydařené sezoně opustil pro lákavější kormidlo Middlesbrough, nyní přihlíží jeho vyhazovu v polovině ročníku. Boro po sestupu v druhé lize relativně tápe, když je až deváté. Tým zatím povede Craig Liddle...

Bývalý manažer Swansea v sezoně 2016/17 s Leedsem jen taktak sahal po poslední příčce zaručující účast v play-off o Premier League, a v tuto chvíli to vypadá, že se United tentokrát do play-off skutečně dostanou. Middlesbrough na baráž ztrácí všehovšudy tři body, ani včerejší venkovní výhra nad Sheffieldem Wednesday však Monkovi kůži nezachránila.

Osmatřicetiletý trenér byl pod tlakem veřejnosti již od léta, kdy mu bylo na přestupy odlito až 50 milionů liber. Přesto automatického favorita na postup zpět do PL zvládl dovést k pouhým deseti výhrám z 23 kol.

Monkovi se především nedařilo změnit styl hry Boro, které bylo pod Aitorem Karankou po tři roky výrazně defenzivně orientované. Favoritem na Monkovo místo je ovšem nyní trochu paradoxně rovněž defenzivně laděný Tony Pulis. Prozatím klub povede manažer akademie Liddle.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pre mňa osobne dosť prekvapenie. Monk odvádzal doposiaľ všade dobrú robotu...

Reagovat
smazaný uživatel

Boro chce PL, ne klidný střed champu

Reagovat
fantomas

Tak na ten uplně taky nejeli

Reagovat
smazaný uživatel

3 body od Playoff. Síce je to dosť veľká tlačenica a lepšie je byť s Wolves na automatickom postupe, ale vyhadzov je u mňa dosť unáhlený.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň môže ísť naspäť do Swansea .

Reagovat
Briggus

Takže za půl roku opět v Championship...

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Whitemedia

Ale jestli mu v lednu nepřivedou posily do ofenzivy, tak nedopadne moc dobře..

Reagovat
fabec1222

Jejich nepřítel Monk

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

wololo?

Reagovat
raduinho

Leeds zatím povede Craig Liddle... Chyba v článku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele