Moukoko směrem k budoucnosti: Chtěl bych zůstat v Dortmundu

02.12.2022, 20:40
Aktuality
Youssoufa Moukoko (© AFP)

Borussia Dortmund má za sebou nevydařený podzim, to ale neplatí pro Youssoufa Moukoka, jenž se usadil v základní sestavě. Čerstvě 18letý útočník potvrzuje obrovský potenciál, jenž by měl navzdory končící smlouvě rozvíjet v BVB, s nímž chce spojit i svou další budoucnost...

Vestfálský celek se musel před sezonou vyrovnat s odchodem Erlinga Haalanda, jehož měl zastoupit Sébastien Haller, který se ale záhy po příchodu musel začít léčit s rakovinou varlat. Kromě narychlo angažovaného Anthonyho Modesteho se tím otevřel prostor pro Moukoka.

Talentovaný útočník jako střídající hráč rozhodl zápasy ve Frankfurtu nebo se Schalke, následně se posunul do základní sestavy a trenérovi Edinu Terzićovi se odvděčil za důvěru celkem šesti ligovými góly.

Moukoko si dobrými výkony řekl o nominaci na mistrovství světa v Kataru - stal se nejmladším německým reprezentantem na MS - kromě toho však musí řešit končící smlouvu.

"Strašně rád bych zůstal v Dortmundu," prohlásil Moukoko, jenž patří mezi osm hráčů, jimž po sezoně v BVB vyprší kontrakt. "Dostávám důvěru od trenéra, Edin je pro mě jako otec. V Dortmundu se cítím velmi dobře, znám prostředí a mám tady přátele. Miluji klub a doufám, že fanoušci milují mě," uvedl rodák z kamerunského Yaoundé, jenž před šesti lety přišel do Vestfálska ze St. Pauli.

Pro nadějného kanonýra je však prioritou, aby pravidelně nastupoval. "Nechci, aby se můj vývoj znovu zastavil. Perspektiva je pro mě důležitá," vysvětlil Moukoko, jenž by měl i nadále dostávat velký prostor, neboť Haller po druhém operačním zákroku do sezony již nezasáhne.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
Beči

Nejlepší volba. V Dortmundu bude hrát a pokud bude pokračovat v takových výkonech, za 2-3 roky může za raketu přestoupit do velkoklubu. Ale teď nato má ještě podle mě dost času a musí se vyhrát.

Reagovat
romeo351

Tak ono BVB již velkoklub je… bohužel

Reagovat
Beči

To bohužel nemohu souhlasit.

Reagovat
dave30

Opravdu je to o úhlu pohledu. Jestliže top tým z top ligy s obrovskou fanouškovskou základnou nepovažujeme za velkoklub, tak to těch velkoklubů moc není. Někdo počítá mezi velkokluby pouze 8-10 týmů, jiný 20-30, někdo 50. Hlavně do toho netahat historii, protože ta téměř nikoho nezajímá. Jak říkám - úhel pohledu...

Reagovat
Uwe háže buly

Jaká je podle tebe definice velkoklubu?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Velkoklub rovná se tým, který chtějí do Superligy. Tečka

Reagovat
pistacik11

Pri všetkej úcte k bvb, ale veľkoklub nie sú. K úrovni barcy, reálu, city, psg, poolu, bayernu im stále niečo malo chyba.

Reagovat
Bakary3

Hodne

Reagovat
romeo351

Tak záleží na úhlu pohledu. Za mě je prostě špička daleko širší. Souhlasím, že se BVB nemůže měřit s Realem, Bayernem. Ale co třeba už s MU? Myslím, že z hlediska sportovního už by se dalo… Jde mi o to, že ta nejužší špička není nafukovací a nepojme všechny hráče světa a že by zrovna Moukoko na zmiňované týmy měl i v budoucnu klidně? Snad jako střídající a to už bych raděj volil setrvání v menším týmu. Byť BVB to stejně kvůli své politice nebude

Reagovat
Uwe háže buly

Velkoklub je i atlético, dneska i Chelsea, Arsenal, Juve, AC, inter, atd

Reagovat
Zemun

Velkoklub menšieho formatu

Reagovat
smazaný uživatel

Typický Němec

Reagovat
smazaný uživatel

má slovenské kořeny

Reagovat
Zemun

Reagovat
smazaný uživatel

tvl v té bundeslize né, tak všeci makajú až sú všeci černý Na dalším MS nepoznáme zda jde o výběr německa nebo kamerunu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele