Mukiele se vrací do Francie, přestoupil do Paris Saint-Germain

26.07.2022, 17:44
Aktuality
RB Lipsko po čtyřech letech opouští Nordi Mukiele, jenž bude nově oblékat dres Paris Saint-Germain. Čtyřiadvacetiletý obránce ve svém novém působišti uzavřel pětiletý kontrakt...

Úřadující mistr Francie má podle nepotvrzených informací za Mukieleho zaplatit 12 milionů eur, s bonusy se může jednat o 15 milionů.

Mukiele v roce 2018 přestupoval z Montpellieru do Lipska za 16 milionů eur, během té doby za saský klub odehrál 146 soutěžních zápasů s bilancí 10 gólů a 11 asistencí. V uplynulé sezoně s Lipskem oslavil triumf v domácím poháru.

Rodák z Montreuil nejde do úplně neznámého prostředí, je odchovancem menšího pařížského klubu Paris FC, odkud se během dorosteneckého věku přesunul do Stade Laval.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
dave30

Celkem nízká cena za takového hráče. Přitom měl smlouvu ještě na rok...

Reagovat
PBLead

no však, smlouva na rok už není moc.

Reagovat
Remt

Hráči dneska začínají trucovat i dřív jak 1 rok před koncem smlouvy Časy se mění

Reagovat
Ladas321

Zpátky doma, tak to má být a příští rok ostatní. Doufám, že se Nasserovi podaří dotáhnout zpět co nejvíc domácích hráčů, chci Francouzský tým v PSG.

Reagovat
JeséRodriguez

To bude spíš francouzsko-portugalský to vypadá. I když Kimpembeho odchod se asi trochu zadrhl. Jinak by to mohlo být zajímavý, kdyby se vrátili třeba Nkunku, Diaby, nebo takový Dembele za Messiho...

Reagovat
Ladas321

Kimpembe neodejde pokud nebude chtit. PSG ho nebude nutit k odchodu a Kimpembe nechce jit do Chelsea. Obrana by mohla byt tento rok Kimpembe - Marquinhos - Ramos/Mukiele a ještě bych zkusil ziskat Upamecana z Bayernu, oni by se nebránili prodeji. Na krajích Mendes a Hakimi a v záloze Verrati a Renato Sanches, Messi na desítku a Neymar a Mbappe dvojka v utoku, příští rok odejde Messi a na jeho post desitky přijde Nkunku. Sestava nevypada špatně, ale na lavičce je plno odpadu, ktery se musi vynést ven.

Reagovat
JeséRodriguez

Takhle to vypadá dost silně, a Upamecano by pro PSG byl fakt top. Ale to by byl asi zbytečný Ramos, i když to je zase takovej ten lídr kabiny. Do zálohy přišel ještě Vitinha a je tam Danilo, kterej zahraje i stopera, to vypadá docela dobře. Renato teda doufám půjde do AC Neymar asi v PSG zůstane, ale věřím, že odchod Messiho a potenciální příchod Nkunkua by pro ně byl dost možná klíčovej k tomu, aby uhráli tu LM. O Draxlera se údajně zajímá Newcastle, Sarabiu bych si osobně nechal.

Reagovat
Rudnevs

Musim uznat, ze PSG od doby, co tam prisiel Galtier a ten manazer, nakupuje a robi rozumne veci

Reagovat
Eichel

Robia to skvele odkedy tam prišiel Galtier a Campos, ale som strašne zvedavý, či ho budú využívať ako back up za Hakimiho, alebo chcú prejsť na troch stopérov a bude hrať RCB.. alebo či má byť tretí stopér v 4 člennej obrane. Každopádne skvelý hráč za skvelú cenu.

Reagovat
Ladas321

Podle mě na 90 % budou hrát na 3 stopery.

Reagovat
JeséRodriguez

Galtier...jinak se taky přikláním k tomu, že budou hrát na 3 stopery. Jsem zvědavej, jestli si letos nechají Sarabiu

Reagovat
vlastik

100% na tři stopery. A to je důvod, proč musí zůstat Presko, Ramos i Marq jsou v tříčlenné obraně zatím příšerní.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak Mukiele tam bude dobrej, Upamecano by jim taky dost pomohl, ten v tom systému hrával a vedl si dobře.

Reagovat
vlastik

otázka je, jestli Mukiele není spíš primárně back up za Hakimiho/RM. Upamecana zatím nikdo relevantní nezmiňoval, spíše ten Skriniar. Ale to by stejně musel jít Paredes do toho Juve a Wijnaldum do Roma. Jen doufám že ne příchod Scamaccy znamená konec s pokusem prodat Kalimuenda

Reagovat
JeséRodriguez

Tak on bude určitě využívanej na obě pozice, ale při na 3 stopery ho vidím spíš na tom RCB. Škriniar asi taky padá. Paredes do Juve a WIjnadum do Říma, to by bylo asi pro všechny win win. Otázka je, kdo by na ten střed ještě přišel. Gueye prej nechce odejít, Danila bych nechal, ten je na lávku dobrej. Vitinha s Verrattim jsou super.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele