Naprostá katastrofa, je to pocit bezmoci, řekl Müller. Uvažuje o konci v reprezentaci

02.12.2022, 11:59
Aktuality
Thomas Müller v diskuzi s Kaiem Havertzem (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
Hachim Mastour

finished

Reagovat
Jardman

Thomas je skvělej, ale možná je čas... Celkově Němčouři potřebujou refreshnout.

Reagovat
vladino10

No ale čo sa chce refreshovat? Veď až na thomasa a neuera sú tam snáď všetci hráči práve ten refresh čo mal pomôcť

Reagovat
romeo351

Reagovat
romeo351

Gundogan ještě

Reagovat
romeo351

Každopádně chce to i změnu v rozestavení. 4231 mi příjde už hrozně čitelné

Reagovat
Rudnevs

Rozostavenie nie je až taký problém, skôr štýl hry. Občas som mal pocit, akoby tam bol stále Löw. Veľmi také nepriamočiare, ťažkopádne do zatvorenej obrany a najmä false 9, ktorá ako som už mnohokrát spomínal, zrejme stála Nemcov celý turnaj.

Reagovat
romeo351

Němci nemají takovou kvalitu na posty jako třeba Francouzi, aby si stáli tak sebejistěza svým

Reagovat
romeo351

Ono se tady volalo po Fullkrugovi na hrot, ale taky není dlouhodobě správný řešení. Bayern kupuje kluky z Francie a Nizozemska. Německo prostě ten materiál v současnosti nemá. Je třeba i brát v úvahu reálný možnosti těch hráčů. V tomto obdivuju LVG

Reagovat
stas87

Tak mali pred casom Arpa, on na tych mladeznickych turnajoch hral presne ako hrotovy utocnik, silny v subojoch, hral presne ten post co ich trapi a mal skvely vyber miesta. Lenze prestup do Bayernu ho uplne odstavil, zacal stagnovat a je pre repre mrtvy. A nemci dlhodobo tragicky pracuju s utocnikmi...to je proste neskutocne kam to dotiahli od Gerda, Seelera a dalsich top utocnikov az k sucasnosti a Füllkrugovi. Hrat bez utocnika a chciet po ostatnych hracoch aby tu robotu hrotu suplovali sa ukazuje ako blbost.

Od konca Lahma nie je kvalita na kraji obrany, stoperi tiez casto zlyhavaju, snad len stred ihriska maju kvanitativne aj kvalitativne dobre pokryty a kridla. A to proste v dnesnej konkurenciii nestaci a je to obrovsky problem. A navyse nemecke top timy prestali kupovat nemeckych hracov z inych timov v BL, preto je Raum z TSG ci Füllkrug z Werderu, pretoze Bayern alebo BVB si hraca kupi v cudzine. Bayer bol dlho pre mna sympaticky lebo mal mnozstvo nemcov v kadri, dokazali by zlozit zostavu cisto z 11 nemeckych hracov ale dnes? Francuzi, holandania, africky stoper...jasne, Höwedes bol na mundiale 14 hrac S04 ale vtedy bola spicka sirsia a bolo z coho vyberat. Dnes to neplati, nemci nerobi mladez tak kvalitne aj ked paradoxne vyhrali U21. Uz to proste nie je ako v roku 2009 kde si vo finale povodili anglicanov ako slepych konov a vypraskali ich 4-0 a polozili zaklad pre dalsie roky do seniorskej repre. To je v sucasnosti scifi.

Reagovat
romeo351

Hezky napsáno. Díky. Tak mě napadá a je i chybou, jak se v dnešní době strašně hledí na věk, atletičnost a ano + okamžitý talent. Vymizívá dávání šance odchovancům, kteří nejsou tak hvězdní ale s faktorem pozitivní loajality by mohli dosáhnout velkých věcí. Např.: pokud cítíš důvěru v zaměstnání nebo v týmu někde na vesnici, tvůj výkon jde nahoru (ok. má to svůj limit. um je um) ale hlavně jsi připraven se pro ten tým obětovat. To poslední se mi ve sportu celkově už hůře hledá. Na tohle, si myslím, narážel i Flick v té konfrontaci s Bastim. Někdy je třeba držet si určitou tvář navzdor okamžitému úspěchu

Jo a jinak k těm bekům ještě - Kimmich ať se na ten záskok tam vysere. Jeden z mála opravdu rozdilovejch hráčů Německa musí hrát na svým postu a to je střed hřiště!

Reagovat
stas87

Ako do istej miery je variabilita u hraca fajn. pokryje ti to problemy, ktore pridu s kaartami/zranenim. Lenze v zostave su proste posty, ktore by hraci mali hrat primarne a neskusat ich inde, ved si zober Müllera. Nema postavu utocnika, v subojoch je cajovy a jeho prednosti su proste upne inde. Füllkrug ma ovela menej talentu, no na hrote utoku Müllera bez pardonu prejde ako rozjety vlak. A on ho do zakladu neda, zo strachu ze predsa hrac Werderu nemoze byt na ukor hraca Bayernu v zakladu?

Urcite odchovanec prida nejake percenta navyse do vykonu, pretoze ma vztah ku klubu. Ale plati to tiez u niektorych hracov do urcitej doby, do doby ked podpisu pre nich vyhodnu zmluvu a potom mozu na to niekedy zacat kaslat ako hraci, co proste do toho klubu prisli z ineho klubu. No nepride mi, ze by sa sucasni hraci az tak pobili o vysledok v reprezentacii, okrem Kimmicha a asi Neuera a mozno Müllera tam nevidim ineho hraca, co by sa o tu vyhru bil az do konca, kludne aj za cenu vlastneho zranenia.

Ja si myslim, ze Nemecko potrebuje restart ako po vybuchu na eure 04. Vtedy mali 10 rocny plan s vrcholom v Brazilii a to sa podarilo. investovali do toho vtedy 800 milionov euro, zacali robit futbal inak. Podobne problemy malo Anglicko ale to sa rozhodlo pre inu cestu, napumpovali peniaze do PL cez prava, na mladez sa vysrali. A vlastne dost dlho drzali nepotrebnych a zastaralych trenerov v lige ako bol Allardyce a podobni zufalci. Ten nastup a noznice co sa otvorili medzi PL a zvyskom europy prisli s nastupom top kvality na lavickach. Od tej doby utiekli konkurencii...a nemci nemaju trenerov.co by sa im vyrovnali. Aj tu stracaju a svet im uteka. Pred rokmi Nemecko udavalo trend nie len po hracskej stranke ale aj po trenerskej, ani jedno dnes neplati.

Osobne ma velmi mrzi to napisat, ale aj Portugalsko ci Holandsko predbehlo/predbeha Nemecko. Krajiny, ktore maju nasobne mensiu zakladnu a vyber to robi lepsie. Pridaj si Anglicko, Braziliu, Francuzsko...a nemci su razom 6-7 mancaft na svete a to im este fandim. Bude velmi tazke zvratit sucasny stav, hokej ide dopredu, uspech Nemecka na basketbalovom eure tiez oreze zakladnu...a futbal tym trpi. Uz to nie je ako pred 25 rokmi, ked etnicki nemci v drvivej väcsine hrali futbal, dnes sa mozu realizovat prave v hokeji a basketbale, nasobne mesia konkurencia. Futbal naopak budu hrat potomci pristahovalcov, pretoze pre nich to je pomerne lahky sposob obzivy a mozu tak zaistit svoje casto siroke rodiny. Velmi sa to otocilo, kto robi aky sport v samotnom Nemecku. A od takych hracov je nemozne ziadat to co kedysi prestavoval Effenberg, Kahn ci Schweinsteiger, v tomto nemecky futbal stratil svoj kus identity a vdaka etnickemu zlozeniu tento prvok moze zmiznut navzdy, to je najcernejsia prognoza. Takze sam vidis ze maju kopu roboty pred sebou a nie som si isty ci pride restart ako po krachu pred 18 rokmi. Skor si myslim ze nieco sa podari napravit ale objavi sa dalsie problemy a Nemecko sa kludne moze na 10 rokov prepadnut do toho druheho sledu za top favoritov.

Reagovat
romeo351

K tomu poslednímu odstavci: díváš se na to sice upřímně a pravdivě, ale pořád strašně povýšenecky. To co se právě děje v Německu bylo nevyhnutelné i právě z důvodu, jací Němci jsou… Avšak vždy se dá z toho vyjít a taky lépe než člověk upadnul. Nicméně chce, je nutné si přiznat minulost byla a nevrátí se. Tak je to vlastně dobře. Oni už nebudou jen ti buldoci jako předtím - musí se posunout. Proto mluvím o variabilitě rozestavení, návyků… Sám si třeba nejsem jist, jestli by ten Neuer a Muller vážně neměli skončit (kvalitu a vůli pořád mají obrovskou, ale představují pořád to ms14, který musí z celýho prostoru okolo repre vymizet). To že tam nejsou nebo nebudou „typičtí” Němečtí hráči dle mého problém není (kdyby se na tom trvalo až pak příjde ten pád do průměru). Evropa se mísí a globalizuje - za mě třeba dobře.

Dám příklad Italové (byť k nim mám vztah zejména kvůli cestování, jídlu a bohužel kráse tamějších žen, SA sleduju zřídkakdy, nároďák více). Oni už hned po ms10 pochopili, že předchozí triumf byl jejich labutí píseň, že ta generace byla výjimečná a chce to čas. Další roky vypadaly už jinak (ano byly tak zase průsery, ale jsou taky mistři Evropy). Jejich hra byla vždy založena na vůdcích, osobnostech týmu na hřišti i mimo něj - to se mimochodem z fotbalu rovněž vytrácí. Měli perfektní kouče a začalo se těžit z minima maximum (euro 2012, 2016, 2021). I když na ms je to katastrofa nebo není vůbec, tak z nich mám v současné době dobrý pocit. Nepřišlo tam nějaké radikální řešení v přístupu (nevím o tom), ale podívej se na Juve: jsou v takových sračkách, že i oni už konečně vidí, že jediná šance je zajistit si zdravé přes italské mladíky v ose týmu. To u Bayernu nyní nevidím a BVB taky jen skupuje to na čem jen stroze vydělá. Němcům chybí autorita právě v těchto osobnostech/velkých klubech, kteří se zaprodávají pro úspěch (jak to nicméně platí v PL, která sama sklízí z akademií jen minimum, jenž do nich investuje).

Fullkrug je pro Němce taková ostuda, kdyby měl hrát základ. Ale to je jádro pudla - oni se po těch letech vepředu neušpiní, neztrapní pro navázání k dalším úspěchům. Už je ta propust možnosti, že to nevýjde obrovská a i tlak s ní spojený. Volí radši cestu jistoty. Pořád stejné rozestavení, snaha o herní styl (který ani není ten typický, zarputilý, německý - ovšem to je zase ta zbabělost).

Portugalsko pracuje s mládeží dle mého nejlépe na světě a v rámci možností se jim daří byť jejich největší výhodou, je minimální tlak na ně s porovnáním s velmocemi. Ale vědí prostě, co chtějí. + ta zem je maličká.

Proč Francouzi navzdor stejné národní otázce jako Německo hraje uplně na jiné úrovni s jinou aurou? Oni totiž vzdali to typické „hrát jak Francouzi” snad ještě v 90 letech . U nich nicméně hrát za národní tým v té konkurenci je taková pocta, že jedou naplno a nejen na hřišti - to nevidím u Čechů, to nevidím u Němců. Slováci?

Jinak konkurence sportů je u těch velmocí jen prázdný argument. Nepřikládám mu váhu. Spíše úpadek společnosti ve vztahu k životním prioritám…..

Reagovat
Rudnevs

Raum je z Lipska To sa da brat ako nemecky top klub

Reagovat
Bakary3

Guardiola BL i narodak zprznil.

Od tý doby hrají ten latentní styl bez hrota, kdy se už v nominaci píší záložníci a útočníci jako jedna rada.

Myslím si, že by neškodilo se vrátit k jejich agresivnímu fotbalu s pořádnym hrotem, nějakým tím centrem, důrazem vepředu.

Rychlejší přechod a tempo, Němci nejsou Španělé, mají hrát svoje, to, s čím ničili Barcu.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas. A nie len, že by tak nemali hrať, nemali by to tak ani písať. Niekedy sú to tie malé veci a malé zmeny, ktoré fanúšikom tú repre úplne znechutili.

Reagovat
Bakary3

To je pravda, mám pocit, že už jen to hodně mění nastaveni vnímání jejich fotbalu.

Dost mě to mrzí, protože Němcům jsem za jejich fotbal přál, škoda, že i oni v tomhle úplně zbytečně "jdou s dobou".

Reagovat
Rudnevs

Manažér by sa mal refreshnut Chce to niekoho, kto prinesie trochu pozitivitu a nový vietor, stiahne aj fanúšikov. To nie je žiaden dobrý signál, že sa Bierhoff drží tej stoličky ako kliešť napriek všetkej kritike. Už Löw sa tam držal moc dlho a tento mal ísť s ním.

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay ještě

Reagovat
vladino10

Nepamätám si to presne - ale nie je toto prvý turnaj, kde hral ilkay základ?

Reagovat
smazaný uživatel

na euru2020 hrál taky základ.

Reagovat
Rudnevs

A co s Flickom? Ponechali by ste si ho?

Reagovat
Kincl

Jo není důvod hp vyhazovat

Reagovat
Jardman

Přesně Paťas

Reagovat
OliKahn

Coze? Se vsi uctou, TM by mel jednoznacne v repre skoncit. Chapu, ze ho laka ukoncit na ME24, ale celkove to nedava smysl.

Reagovat
vladino10

S úlohou podolskeho na ms14 by to zmysel mať mohlo.

Reagovat
nani92

pre Nemecko je katastrofa, že majú ME24, hráči, ktorí by to už mali a mohli zabaliť v repre to možno potiahnu až na tie ME a dopadnú ešte horšie ako tu, aj ked neviem či to ide

Reagovat
Rudnevs

Nemusí to byť katastrofa. Je možné, že im to práve dodá impulzž.

Reagovat
Tominko

Na ME môžu postúpiť aj z 3 miesta, takže asi nedopadnú horšie, príkladom môže biť Portugalsko na ME 2016. Ale podľa mňa nebola dobre namixovaná zostava a Nemci stále nezačali budovať nový káder. Je OK že niektorý hráči chcú končiť po ME 2024 ale čo potom? Prvý náznak na obmenu bol už po MS 2018

Reagovat
Ranoth

Je to naprostá katastrofa. Je to pro nás neuvěřitelně hořké, protože náš výsledek by býval stačil, pokud by Španělsko neprohrálo trapne vyhovoky na Spanielsko a pritom len stacilo porazit Japoncov, vtedy by ten vysledok stacil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono už i to EURO 21 bylo v jejich podání nic moc. Myslíte si, že se jedná o největší propad od doby propadáku na EURU 2004?

Reagovat
Reggie

No já to vidím ještě trochu jinak. EURO 96 vyhráli, ve Francii 98 vyhořeli - naprosto přestárlý tým, EURO 2000 nepostup ze skupiny.

MS 2002 a stříbro (Klose ve formě, neskutečná klika na soupeře - Irsko, Kameru, SÁ - skupina, Play off - Paraguay 1:0, USA 1:0, Jižní Korea 1:0... První silnější tým je ve finále pohodlně sundal, celkově to byl hrozně divnej turnaj + tlačenka JK. ve finále tuším chyběl Ballack, ale jenom on Klose, který teprve začínal a končící? Kahn by se dali asi považovat za TOP).

EURO 2004 - skupina a od té doby údajně začali dělat fotbal jinak. No podle mě už museli začít dřív, protože za 2 roky toho tolik nezměníš. Pak už domácí MS bronz a další EURO stříbro.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Je to nejhorší éra nároďáku historii, však poprvé se stalo, aby nepostoupili 2x za sebou, do toho nic moc Euro.

V roce 2004, měli před sebou semifinále MS a za sebou jeho finále, nesrovnatelné...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele