Nečekaný konec: Piqué se rozhodl pověsit kopačky na hřebík

03.11.2022, 19:54
Aktuality
Gerard Piqué na sociálních sítích oznámil ukončení kariéry. Dlouholetá opora Barcelony a španělské reprezentace se rozloučí ve víkendovém utkání Blaugranas proti Almeríi...

"Vždycky jsem říkal, že po Barce už nebude žádný jiný tým, a to skutečně dodržím. Fotbal mi dal vše, Barca mi dala vše, fanoušci my dali vše. Nyní, když se všechny sny mého dětství vyplnily, chci vám sdělit, že jsem se rozhodl tuto svou pouť ukončit," prohlásil v rozlučkovém videu zveřejněném na sociálních sítích.


Pětatřicetiletý stoper v katalánském celku vyrůstal, ještě než se ale dostal do A-mužstva, přesunul se do Manchesteru United. Tomu patřil čtyři roky, přičemž jednu sezonu strávil na hostování v Realu Zaragoza. Zpět do klubu svého dětství se vrátil v létě 2008.

Od té doby za Blaugranas sehrál neuvěřitelných 615 utkání, čímž překonal i svého někdejšího parťáka ze stoperské dvojice Carlese Puyola. Více než on má již jen Lionel Messi a hvězdné španělské trio Busquets, Xavi, Iniesta. Piqué byl přitom na stopera i velmi produktivní, nastřádal totiž přes 50 branek.

Tím se podílel na celé řadě trofejí - s Barcelonou oslavil osm triumfů v LaLize a sedm v Copa del Rey, do toho třikrát vyhrál Ligu mistrů a úspěchy slavil i v superpohárech či na MS klubů. S Manchesterem United předtím získal ještě jedno vítězství v milionářské soutěži a radoval se i v Premier League.

Světový i evropský šampion se Španělskem zároveň naznačil, že s klubem svého srdce v nějaké formě spojí i budoucnost. "Znáte mě, dříve či později budu zpátky. Uvidíme se na Camp Nou, ať žije Barca," řekl na závěr.

Autor: Jiří Vojík, Martin Vejdělek / lequipe.fr, bbc.com

Komentáře (316)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele