Nejdůležitější utkání mojí kariéry, říká o pohárovém finále Joaquín

23.04.2022, 13:21
Aktuality
Španělská liga má o víkendu s jednou výjimkou pauzu a prostor místo ní dostane finále Copa del Rey. O pohárovou trofej si to rozdají Betis s Valencií a pikantní duel to bude především pro veterána v řadách sevillského celku Joaquína...

Už čtyřicetiletý záložník před sebou má s velkou pravděpodobností poslední možnost, jak nad hlavu pozvednout trofej.

"Vždycky sníte o krásných věcech a finále je jedním z nich. Díky vyzrálosti, věku a zkušenostem jsem rozumnější a vím, jak k finále přistoupit. Od návratu do Betisu jsem snil o finálovém zápase a teď máme šanci ukončit čekání na trofej," uvědomuje si Joaquín.

"Budeme hrát tak, jak hrajeme celou sezonu. Já sám jsem nadšený a mám obrovskou motivaci. Betis hrál finále naposledy před sedmnácti lety, u fanoušků panuje stejné nadšení jako u nás. Chceme vyhrát pro ně," pokračoval.

Někdejší španělský reprezentant je odchovancem Betisu a v klubu strávil většinu aktivní kariéry. Vedle toho oblékal dresy Valencie, Fiorentiny a Málagy, na kontě ovšem má jenom dvě trofeje. V sezoně 2004/2005 vyhrál pohár s Betisem, o tři roky později triumfoval v Copa del Rey s Valencií.

"Ano, na základě všech okolností a načasování je toto nejdůležitější utkání mojí kariéry. Dostat se do finále není snadné, mně se to povedlo jenom málokrát. Sobota je důležitým dnem a bude záležet na spoustě věcí, chci si to užít a využít velkou šanci," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
madridcan

https://www.eurofotbal.cz/laliga/2018-2019/reportaz/real-betis-sevilla-fc-536091/

Prekonvertované na fanúšikov v Španielsku, tak toto bol najlepší zápas. Nastúpil a rozhodol. Niečo ako Aduritz proti Barcelone škorpiónom. Tak snaď aspoň Tebe vyjde finále, ktoré Aritzovi nebolo dopriate

Reagovat
FC Porto FC

Přál bych mu to, ale Vale je Vale❤️

Reagovat
Mönchengladbach

Legenda CSM

Reagovat
Doomblade

Reagovat
CHONG

Přál bych mu to, ale Pepe je Pepe ❤️

Reagovat
madridcan

Tažko ťa presviedčať, ale skusím, lebo sa Ťa to bytostne netýka Som rovnakého názoru, ale Joaquin možnosť už mať nebude. Pepe áno a podľa mňa európských možnosti. Ja som Betis. Pepe to dá, plus myslím na Manuela s ktorým permanetne vyjebali

Reagovat
madridcan

*Pepe to raz dá

Reagovat
Largo

Jemu to nejde neprat. Snad to urvou.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Messiáš

Tak gratulace, ted by mohl jeste rok dat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele