Newcastle dotáhl přestup Gordona, zaplatí až 45 miliónů liber

29.01.2023, 17:44
Aktuality
Anthony Gordon (© nufc.co.uk)

Anthony Gordon se oficiálně stal hráčem Newcastlu, klub jeho příchod z Evertonu oznámil během nedělního odpoledne. Do Liverpoolu můžou The Magpies poslat celkem 45 miliónů liber, 40 miliónů mají The Toffees jistých, dalších 5 miliónů můžou inkasovat na případných bonusech. Odchovanec Evertonu se vůbec poprvé ve své kariéře stěhuje z klubu natrvalo.

Na krátkou chvilku Gordon působil na hostování v Prestonu North End, jinak od svých 11 let výhradně oblékal dres klubu ze Severozápadní Anglie. Sice se krátce před Vánocemi zjevily zprávy, že obě strany jednají o prodloužení spolupráce, nakonec z nich ale evidentně sešlo. V minulých dnech každopádně čím dál více prosakovaly na povrch informace o jeho odchodu.

V Evertonu ve druhé polovině roku 2022 neprožíval povedené období, i proto byl zřejmě rád, že našel novou motivaci. "Od doby, co jsem slyšel o zájmu Newcastlu, jsem byl přesvědčený, že tenhle klub je pro mě správnou volbou. Lidé ještě neviděli, čeho jsem schopen,” těšil se na nové výzvy. "Cítím, že se jedná o velký krok v mojí kariéře. Doufám, že budu moci zazářit.”

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (368)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele