Nicollin: Nejsem šťastný, ale nechceme být hlavně mezi čtyřmi sestupujícími

18.11.2022, 16:00
Aktuality
Laurent Nicollin (© twitter.com/UniversOM13)
Už je tomu přes deset let, co Montpellier slavil v Ligue 1 nečekaný titul. Od té doby se jenom marně snaží najít zašlou slávu. Evropských pohárů se od té doby neúčastnil, ačkoli se vlastně před každou sezónou hovoří, že by se takovému cíli mohl aspoň přibližovat. Ani letos se však situace nehnula k lepšímu. Prezident klubu Laurent Nicollin prakticky bude rád za záchranu.

Jeden z nejprotřelejších, nejprostořekých bafuňářů na francouzské fotbalové scéně se před pár dny rozhovořil v dlouhém rozhovoru pro lokální rádio France Bleu Hérault. A tak, jak je jeho zvykem, se rozhodně nevyhýbal nepříjemným otázkám. "Možná mluvím špatně francouzsky. Asi jste mi špatně rozuměl. Já nejsem šťastný, že jsme v pozici, v jaké jsme,” odpověděl na jeden z dotazů moderátora Bertranda Queneutteho. "Já jen říkám, se si vše zhodnotíme až po posledním kole. A pokud spadneme do Ligue 2, tak budeme muset ten fakt přijmout. Ovšem nikdy jsem netvrdil, že naši fanoušci chtějí vidět náš sestup. Asi se špatně vyjadřuji. Najdeme ale všechny chyby, které tým má. Když jste první, všechno je krásné, růžové, pozitivní. Jsme teď nicméně stavěni do role těch špatných. Chtěli bychom mít o nějakých šest bodů více, být aspoň ve středu tabulky. Nebo být třeba v takovém postavení, v jakém je Lorient nebo Lens.”

Během doby, kdy se bude konat světový šampionát, bude muset La Paillade řešit především post hlavního trenéra. Už loni Olivier Dall'Oglio nezářil, přišel tak na řadu vyhazov poté, co Montpellier nestačil na Lens, a zapsal tak pátou porážku za šest kol. "Prostě jsme v určitém okamžiku vycítili, že je potřeba něco změnit,” vysvětloval. "Bylo by však bláhové myslet si, že se tímhle krokem něco zásadně pohne kupředu. My víme, kde máme mezery, kam musíme směřovat, abychom se posunuli a neskončili mezi čtyřmi sestupujícími,” dodal. Letos je boj o udržení v Ligue 1 mimochodem daleko složitější. V příští sezóně se totiž bude soutěž zužovat ze současných dvaceti klubů na osmnáct, není žádná baráž, přímo budou padat čtyři nejhorší.

Dočasné kormidlo přebral Romain Pitau, asistent bývalého lodivoda Dall'Oglia, a Nicollin si na jeho práci určitě nestěžoval. Volbu nového kouče evidentně nechce uspěchat, a i kdyby se náhrada nakonec nenašla, mohl by údajně Pitau dovést mužstvo až do finiše této sezóny. Štáb trenérů mimo jiné obohatil rovněž Frédéric Mendy, který v Montpellieru působil u áčkového výběru žen, a jehož příchod šéf klubu z Okcitánie potvrdil. Objevily se nicméně spekulace, že by přece mohl být jmenován Frédéric Antonetti, který je po loňském konci v Métách aktuálně bez práce. Bezpochyby by jeho angažování nebylo překvapivé. Nicollin si ve finále nevybírá klidnější povahy, Antonetti přitom korsický temperament nikdy nezapíral. A navíc má bohaté zkušenosti se záchranářskými povinnostmi. "Myslím, že Pitau je mužem na svém místě,” řekl devětačtyřicetiletý funkcionář. "Hráči se zatím jeho projektu drží. Neměl jednoduchý úkol, ve čtyřech zápasech se stěží mohly projevit jeho myšlenky. Jsme však na stejné vlně, co se týče přístupu k hráčům a přípravy. Dáváme mu šanci. A zatím není někdo jiný, kdo by mě zaujal.”

Autor: Patrik Sandev / allezpaillade.com, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele