Nkunku ukončil spekulace, v Lipsku podepsal nový kontrakt

23.06.2022, 11:56
Aktuality
Christopher Nkunku (© AFP)
Christopher Nkunku loni zažil životní sezonu a nyní minimálně na několik měsíců ukončil spekulace o možném odchodu z RB Lipsko. Ofenzivní fotbalista a francouzský reprezentant podepsal novou smlouvu, kontrakt platný do června 2024 prodloužil o další dva roky...

"Zdravím z Paříže, ale nemějte strach. Brzy se vrátím do Lipska, kde také zůstanu,"vzkázal Nkunku fanouškům.

24letý Nkunku přišel do Německa v létě 2019 z PSG a zájem o něho mají kluby jako Arsenal, Barcelona, Manchester City, Real Madrid, Juventus a Paris Saint-Germain. Hlavním důvodem jsou fotbalistovy výkony v průběhu uplynulého ligového ročníku, během něhož nastřílel celkem 35 soutěžních branek, na dalších dvaceti trefách Lipska se pak podílel přesnou finální přihrávkou.

Součástí nového kontraktu má být výstupní doložka, která vstoupí v platnost příští rok - případní zájemci se díky ní vyhnou jednáním s Lipskem, budou ovšem muset zaplatit přes šedesát milionů eur. Nkunku se tak dost možná stane nejdražším prodejem německého týmu v historii, rekord zatím drží Naby Keita, do něhož Liverpool investoval šedesát milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (64)

Přidat komentář
Higi

Výkupka 60 mega? Příští rok asi teda přestup jestli bude mít další povedenou sezónu zas... Tuhle měl brilantní.

Reagovat
SunFells

"přes šedesát milionů eur"

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, do Chelsea

Reagovat
Werkrider

Řekl bych, že zrovna tam by pasoval.

Reagovat
Salfovic

Další flop z Bundesligy

Reagovat
Pijanista

Až se mi chce brečet jak vidím tu poslední větu

Reagovat
pobody's nerfect

V době přestupu byla většina fanoušků nadšená. To že mu angažmá nevychází dle představ se může stát vždy. Bohužel opakovaná zranění ho brzdí a do formy se v podstatě ani nemohl dostat.

Reagovat
Pijanista

Je to tak, doufám že se ho podaří letos zpeněžit a přivest nějakou náhradu do středu.

Reagovat
Kucka

35+20 je na ofenzivního záložníka úplně nesmyslná bilance

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on hral prevazne hrotaka nebo kridlo

Reagovat
Kucka

Tak ta bilance je šílená na jakýkoli post, tipnul bych si, že lepší v produktivitě byli jenom Benzín, Lewa a Mbappé?

Reagovat
okokolo

Shick

Reagovat
okokolo

*ch

Reagovat
dejvikker

Schick má snad přes 50 G/A?

Reagovat
okokolo

S Lewou snad nejlepší poměr minut na gól nejen v BL.

Reagovat
Remt

toto je excelentni statistika na jakykoliv post hele

Reagovat
Bucky

Klasickým hroťákem bych ho pozičně nenazval skoro v žádném zápase a křídlo (tak jak si ho asi většina lidí představuje) taky hrál tuhle sezónu minimálně. Jeho nejlepší role, kde byl nejčastěji využívaný, jsou ty prostory mezi zálohou a obranou, někde na půl cesty mezi křídelním prostorem a středem hřiště. Ty jeho čísla by byla naprosto fantastická i na hrotu, ale on je dal z pozice, kde s míčem začínal většinou hlouběji, než klasičtí útočníci jako Lewa nebo Haaland.

Reagovat
smazaný uživatel

Mullerova pozice v zásadě.

Reagovat
Bucky

Myslím, že by nebyl vůbec daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

navíc když bylo Lipsko půl sezony v prdeli pod tím socceristou

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Brutální čísla.

Reagovat
Kuba94

My stále nic ?

Reagovat
Benzema

Budúci rok do Lfc namiesto Salaha, ten je podľa mna istý, po konci zmluvy

Reagovat
avicii

Zahrá na ľavo? Lebo ak áno tak by to dávalo zmysel

Reagovat
Benzema

Salah hra napravo

Reagovat
avicii

Tak som to myslel..

Reagovat
Ranoth

to by nebolo zle

Reagovat
okokolo

Fantazie

Reagovat
Rudnevs

Hinteregger ukoncil karieru wtf

Reagovat
db18

Reagovat
db18

na twitteru hodně píšou o tom, že se v poslední době odkopal nějakým vyjádřením, nevíš o co šlo? (že by ho prý stejně už nikdo nechtěl atd...)

Reagovat
Rudnevs

Ak tomu správne chápem, tak organizoval turnaj Hinti Cup (pre dobré účely s dobrým úmyslom) spolu s nejakym regionálnym politikom, ktorý je spájaný s extrémnou pravicou. A to sa samozrejme dnes nesmie, tak sa naňho spustil hon na čarodejnicu…

Reagovat
db18

Reagovat
Kucka

Reagovat
bayern987

To mi neříkej, že kvůli něčemu takovému ukončí kariéru ve 29...

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kejza

můžeš tohle, co jsi napsal nějak doložit zdrojema? speciálně to, že byl ve všem nevině, a taky ten hon na čarodějnice i to jasný pojítko s koncem kariéry? dík

Reagovat
Kejza

Díky, ale vždyť se tam píše, že poslední dobou nehrál pravidelně (to budou asi ty zranění, kterých docela dost měl) a uvažoval o konci kariéry po týhle sezóně už loni na podzim (jeho slova). Ta kontroverze vyplavala na povrch úplně nedávno - Hinti Cup byl mnulej tejden, jestli koukám správně. Dávat do spojitosti konec kariéry s tím, že ho zničilo to, že měl za business partnera bejvalýho i současnýho nácka, je úplně mimo. Navíc si myslim, že ho to moc nezničilo, protože se od toho týpka jasně distancoval a ve Frankfurtu jsou s jeho postojem k náckovství natolik spokojený, že tam má otevřený dveře. Skončil podle mě teda proto, že mu vypovědělo zdraví.

Reagovat
Rudnevs

Ono to je tak nejak dokopy, ale myslím, že nebyť toho Hinti Cupu, tak hrá naďalej. To ho položilo, inak by si nenechal utiecť ligu majstov.

Reagovat
Kejza

Proč by ale jinak tvrdil, že věděl už před finále EL, že to bude jeho poslední vítězná párty?

"I celebrated our triumph in the Europa League so intensely because I already knew that it would be my last victory party with our fantastic fans in a city which has become my second home." To podle mě jasně ukazuje na to, že byl rozhodnutej skončit už minimálně někdy v dubnu.

Reagovat
andrew96

Jak dnes? Vždy by se z toho měly vyvodit důsledky (neříkám, že zrovna dohnáním ke konci kariéry).

Reagovat
Rudnevs

Nechapem, preco treba vyvodzovat taketo dôsledky za to, kto sa spolu s nim podiela na organizovani turnaja. Ten turnaj bol s dobrym umyslom, Hinteregger sam nikoho nepodporoval a dostat trest za to, ze sa podielal na niecom s niekym, ktory je spajany s niecim, co pricom ani a danym turnajom vobec nesuviselo. Okej, mozno sa mohol ospravedlnit nech je klud a distancovat sa od toho, ale takto ho totalne odpisat a znicit kopec krasnych casov vo Frankfurte a status legendy.. to je proste moc.

Reagovat
andrew96

Myšleno tak, že sám Hinteregger je po tlaku donucen k reakci, klidně v podobě omluvy. A tento společenský tlak rozhodně není žádné novum dnešní doby. Dřív by mu za podobné věci hrozily horší tresty. Démonizace nějaké "dnešní doby" je úplně mimo. To, že nám něco připadá absurdní, přece neznamena, že nějaká doba je zvrácená. Respektive ani nerozumím, jak to má být myšleno, každopádně když se napíše dnešní doba, automaticky to evokuje srovnání s nějakou dřívější dobou. Ale víme vůbec, jaká ta doba byla? Jak se podobná společenská témata řešila? Jakou měla konkluzi? Pochybuji, že tak liberální.

Hintereggera je mě líto, avšak než pojitko a generalizace dnešní doby bych hledal odpovědi u jednotlivce jako takového. Pak můžeme dále vyhodnocovat. Když však tento krok preskočíme, jsou řeči o dnešní době předčasné.

Reagovat
Rudnevs

Nechcem kritizovať celú dobu, ale 15-20 rokov dozadu mám pocit, že by sa niektoré veci až tak extrémne neriešili a práve tým prehnaným liberalizmom sa naopak tým viac akoby “odstraňujú” ľudia, čo urobia trebárs jednu nekorektnú vec, aj keď to normálnym rozumom súdiac úprimne nie je nič strašné. Ale každá doba má svoje pre a proti a samozrejme nemám nič proti liberálnej spoločnosti ako takej, ale prípady ako Hinti, Vips, Kudela,.. sú podľa mňa smutné a dosť zbytočné, nakoľko robiť chyby je ľudské a tie tresty podľa mňa neodpovedajú tomu, čoho sa dopustili.

Reagovat
andrew96

Přehnaný liberalismus je v tomto případě pěkný oxymóron. Každý si bere do huby liberální, očividně převážně v pejorativním smyslu, načež se vytrácí skutečný význam slova. To, že liberalismus vnímáme negativně, beru jako větší nebezpečí "dnešní doby" než Hintereggerovu kauzu.

Případy Hinti, Vips a Kúdela spadají každý do jiného ranku. Ke každému je třeba přistupovat odlišně a vnímat jej ve všech souvislostech.

Reagovat
Rudnevs

Sám som napísal, že proti liberalismu nič nemám. Odsudzujem len keď sa na základe toho robia trochu až prehnané kroky, čím sa liberalizmus akoby opäť stáva neliberálnym, akurát pre tú druhú stranu…

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Freedo

Ty víš, jak to myslel. Dřív by se tohle až takhle moc neřešilo, ale dnes je to fakt na hlavu.

Znám to třeba z hudby, kde mě to hrozně sere. Kapela, která nemá s extrémní pravicí nic společného, vystoupí na festivalu, kde jedna z kapel na stejném podiu má nevyhovující minulost, což může být vyjádření v médiích staré 10 let. No a protože se od nich první kapela dostatečně veřejně nedistancuje, tak je taky prohlášena za "nahnědlou" a už se to s ní táhne navždy, promotéři je nebudou bookovat, aby si sami nepoškodili pověst.

Tady se ten hráč dokonce několikrát distancoval a i tak mu očividně chodily zprávy pomatených antifáků, tak se na to radši vykašlal.

Je to nechutný a snad se to k nám dostane v co nejmenší míře.

Reagovat
andrew96

Ne, nevím. Kdy dřív se to moc neřešilo? Kde? A co konkrétně?

Reagovat
smazaný uživatel

Zase z nej nedelejme nejakyho chudacka, ktery se omluvil a zly levicaci ho stejne furt napadali, protoze tak nejak si zapomnel zminit, ze Hinteregger, pred tim nez se distancoval, stihnul slovne napadnout toho investigativniho novinare a oznacit ho jako "extremniho levicaka", evidentne jen proto, ze ten novinar delal svoji praci.

Reagovat
rominhoFCB

Milan Škriniar sa v najbližších dňoch stane hráčom PSG, Inter prijal ponuku 60M€ + 10M€ v bonusoch. Osobné podmienky neboli nikdy problém.

L’Équipe

Reagovat
misinho7

Chcel som aby to posunul este do nejakeho topklubu v PL ci PD. Ale k tym ropnym retardom nie...skoda.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Salfovic

Nechápu, vždyť se stopery problémy nemají. Kdyby radši něco dělali s tou zálohou.

Reagovat
nani92

Skriniar bude DM

Reagovat
Nickname 9

Možná budou chtít hrát na 3 obránce

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, Marcos - Škriniar a do rotace věčně zraněný a starý Ramos a Kimpembe.

60 utkání za sezonu, Škriniar z nich nakonec bude mít nejvíce minut.

Reagovat
vladino10

Jop no, ja by som mu ako slovákovi fandil asi v akomkoľvek klube nech vyhrá LM. Ale v PSG to tak nejak nejde

Reagovat
Nickname 9

Ideální pro všechny. Lipsko ho potřebovalo udržet, on tam ještě vyroste a za rok k nám do Bayernu

Reagovat
Frony

Reagovat
herbage

v zimě 2019 mohl být za 12 mega v Arsenalu, kam ho chtěl Emery, který jej znal z působení v PSG. Vedení se to zdálo moc a tak přišel Denis Suárez za 6 mega na půlroční hostovačku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele