Obránce Šmíd odešel z Bohemians do Slavie pomáhat mladým

21.07.2020, 19:51
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
kilobyte

Takže si během období jednoho roku zahraje první, druhou a třetí ligu. Ještě by ho mohla Slavia poslat na hostování do divize.

Reagovat
Slavia10

Náhodou do ligy už sice nic moc, ale víš co to je pro ty 18-20 lety kluky že s nimi bude v týmu hráč s takovými zkušenosti a ve 3 lize bude dobrý.

Reagovat
Neyjrayx

vám to ve spartě dělá vácha a taky ho do divize neposíláš

Reagovat
Slavia10

Z Váchy se taky dělá větší nekopa než je, byli tam za poslední 2 roky 100x horší hráči.

Reagovat
Neyjrayx

No počkej já z něj nedělám zase nekopu, nebo si to o něm nemyslím ,ale přijde mi že by ke svému věku měl hrát ještě ligu než předávat zkušenosti dále

Reagovat
Slavia10

To máš pravdu, mohl jít do Liberce

Reagovat
Neyjrayx

co mohl on tam byl ale neměl na něj, mám pocit jestli trochu nezlevnivěl

Reagovat
kilobyte

Šetří se kvůli zdraví.

Reagovat
kilobyte

Mě nejde o kvalitu hráče, ale o to že nastoupit během "jednoho" roku do třech úrovní musí být snad rekord. Prostě mi to přišlo zajímavé.

Reagovat
John Obi Mikel

Velký respekt

Reagovat
Kucka

Dobrý krok

Reagovat
smazaný uživatel

Za kolik si tam asi zahraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Za víc než měl v Bohemce.

Reagovat
hromdopolice

Díky za všechno Míšo!

Reagovat
smazaný uživatel

Horší než Zima určitě nebude

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat
PBLead

Ty Bohemians Praha v souvisejících

Reagovat
Bakary3

Nevím, jestli by těm mladým nepomohlo spíš, když by místo toho Šmída hráli.

Neřeknu, kdyby to byla nějaká dohrávající ikona, ke který by vzhlíželi, se zkušenostma ze zahraničí, a měl by jim co předat, ale dyť to je velmi průměrný ligový hráč.

Ještě beru Míšu Švece, ale na co tam musí být dva?

A to už vůbec nemluvím o tom, že když má Slavia v kádru milion hráčů, tak sem tam může jít jeden vypomoct, ať mladý něco odkoukaj.

Tohle je tah "máme na rozmařilosti, tak je budem dělat".

Reagovat
Radikal

Ono to smysl dává, potřebují tam několik zkušených hráčů mít, který jsou s nima dlouhodobě a pomáhají s jejich rozvojem, původně tam byli 3 takový hráči, teď zbyl snad jen Míša Švec. Nejde to hrát s komplet mladou sestavou. A posílat tam z áčka vždycky někoho, kdo zrovna nehraje ideální není, je potřeba aby ten člověk měl fakt jako prioritu pomoci těm mladým a ne se co nejrychleji vrátit do áčka, což by Šmíd mohl být, uvidíme.

Reagovat
Bakary3

Já tomu rozumím, ale tohle mi přijde zbytečnej luxus, platit někoho za ligový prachy, aby "pomáhal mladým".

A ten člověk z A má přeci taky nějakou zodpovědnost, je to o komunikaci, vysvětlit jim, co se od nich čeká - hodně na ty kluky mluvit, kočírovat je.

Na druhou stranu to těm mladým bere příležitost, aby se sami stali takovými vůdci.

Mně se tohle moc nelíbí...

Reagovat
db18

Ještě k tomu, když oba dva zkušení hráči jsou na pozici stopera... (to je ještě umocněný tim, že na stopery má Slavia "milion" hráčů i v áčku), takže vlastního stopera si Slavia asi moc vychovat nechce... (nebo to tak aspoň vypadá)

Reagovat
Bakary3

To je taky pravda, ale zas Míša Švec může hrát klidně v záloze.

Nakonec, myslím si, že to bohatě stačí - jeden stoper, jeden střeďák, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Benga počítají ještě s Pokorným

Reagovat
Bakary3

Tak to je ta úplně nejhorší varianta...

Skvěle placenej hráč v dobrých letech, kterýho by měli poslat pryč. Žádná perspektiva.

Nebo ještě čekají, že se dá nějak dohromady?....

To je totální nesmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Má dobrou smlouvu a logicky se mu nikam nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Baník má zkušené hráče v béčku hned 3, taky žádné ikony, dva se zkušenostmi z Baníku ve špatných letech (Foltyn, Velner) a jednoho učitele tělocviku Lokšu, který se po nižších soutěžích na Ostravsku pohybuje dlouho a je gólový. Nevím, jestli jich není až moc, ale jako dobré vidím to, že jsou všichni z rozdílné řady, obránce, záložník a útočník, tak můžou předávat zkušenosti každý těm svým.

Reagovat
db18

Reagovat
Logan

Blbost, potřebuješ mít takový hráče tak 2-3, a kolem nich postavit ty mladý. Nemůžeš hrát zase ČFL jen s hráčema U20. S ambicí na postup musíš těch hráčů mít 5-6, ne vždycky taky budou ti zkušení kluci hrát, ale potřebuješ je tam mít. Se podívej s čím to vloni hrála Sparta a stejně jí to nakonec na postup nestačilo ...

Reagovat
Bakary3

No, věc názoru, ale dobře.

Pro mě je spíš otázka, jesti nutně usilovat o druhou ligu.. jestli ČFL není pro ty mladší kluky ideál, dělat tam dobrý výsledky, než se třeba plácat ve druhý.

Reagovat
Logan

Taky nevím, zda usilovat o druhou ligu, jen říkám, že ti starší kluci potřeba jsou. Ne nutně budou všichni pořád zdraví, a ne nutně budou všichni hrát, pokud ti mladši budou lepší, ale potřebuješ je v tom týmu mít.

Ono se nám teď asi vrátí z hostovaček dost kluků, co možná zůstanou jsou už "prověřený" a pak by to třeba nebylo nutný (Vlček, Valenta, Mareš, Drozda, Vejvar) - pořád jsou mladí, ale byli už ve druhý lize hostovat a některý tam i pravidelně hráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie snad se svou kosmickou výchovou odchovancu na druhou ligu snad nepomysli

Reagovat
martin1

Jak s čím to hrála Sparta? Stabilní součástí mimo hráče do 21-22 let byli pouze Juliš a Vácha. To že kolikrát bylo doplněno o hráče z Áčka je to, o čem píše Bakary nahoře. Slavia měla Podrazkého a Švece a Plzeň pouze Grajciara. To třeba Jablonec ve 2. skupině měl poměrně zkušený tým a byli 1. v B. Myslím si, že jsou ideální pouze 1-2 hráči (3 a více je zbytečně moc). Není dobře, aby starší zabírali místo mladším, radši hrát ČFL s mladým týmem než 2. ligu s polovinou starších. A navíc i mladý tým, když má kvalitu, může postoupit do 2. ligy s minimem starších hráčů.

Reagovat
Logan

Sparta měla průměrně mužstvo snad o 2 ročníky starší. U nás tam hráli převážně kluci z ročníku co předtím hrál youth league, Spartě o 2 roky starší, to je strašně znát. Když se teď vrátí Drozda, Mareš, Valenta nebo Vlček, tak to u nás taky bude vypadat jinak (pokud zase nepůjdou hostovat).

Můžeš hrát s mladým kádrem, ale ne s dorostem (tím jak máme posunuté ročníky tak to tak v podstatě vycházelo). Navíc Spartě hráči z áčka pomáhali více než nám ( z různých důvodů).

Reagovat
martin1

To jo ale to jsou pořád hráči 21-22 let (ročník 98, 99). Pokud je zahrnuješ do toho výběru 5-6 lidí tak ok. Ale já měl spíš na mysli hráče Šmídova typu jako Právě Švec, Podrazký, Vácha nebo Grajciar, hráče, kteří mají něco nahráno v lize a jdou dohrát kariéru do nižší soutěže. To že Slavia hrála hodně s ročníky 99 00 bude zas dobrý pro následující sezony, kdy ti hráči už budou mít zkušenosti z ČFL. Že Sparta dávala hodně hráče z áčka je jasný, tam byl hned jasný cíl postup. Slavia loni podle kádru spíš asi ne, spíš si chtěli připravit tým pro následující sezony, Plzeň stejně.

Reagovat
Logan

Kluci, co už letos hráli ve druhý lize (někteří víc, někteří míň) se dají počítat do té "kvóty" 5-6 hráčů, pokud máš ambici na postup.

Souhlasím, Slavia volila odlišný postup, jejím cílem letos nebylo postoupit (na rozdíl od Sparty) a ani nevím, zda někdy bude. Sparta tam měla starší kluky obecně a ještě je častěji doplňovala áčkaři.

Myslím, že se celkem shodneme, co jsem chtěl napsat. Pokud chceš hrát o postup v ČFL, nejde to s dorostem, určitě potřebuješ 2-3 hráče opravdu zkušené a 2-3 co už třeba hráli vyšší soutěž, i když mladí. Ve druhé liže už tuplem, tam by měl být core týmu třeba 22-24 let, 1-2 zkušení a 3-4 mladí U19, jinak je podle mě rychlá cesta zpátky do ČFL.

V plzni je grajciar a letos tam zase někoho brali takhle, takže evidentně taky ví, že je to potřeba Navíc jak jsem psal, že jsou v týmu ještě neznamená, že budou hrát každý zápas, Podrazký taky nehrál pořád...

Reagovat
db18

Grajci odešel s Horváthem dělat asistenta do Příbrami, letos tam nikdo starší není (jen teda v přípravě hráli Kaša, Káčer, Ekpai a Alvir, protože první dva za áčko hrát nemohli a další se vraceli po zranění...), jinak se teprv uvidí, ale zatím to na takhle zkušený/starý příchod nevypadá, spíš se do role "zkušených" hráčů postaví hráči, co se vrátí z hostovaček z druhé ligy nebo ČFL (hodně hráčů například bylo v Sokolově... další v Domažlicích...) a pak se uvidí podle toho, jestli si zas některé hráče nevyberou kluby z první/druhé ligy.

A teda Grajciar byl spíš na obtíž, dokud ho Horváth z nouze nepřesunul na stopera (paradoxně ho taky musel nejvíc upomínat, aby plnil svou roli, přitom on měl být "prodlouženou rukou" trenéra na hřišti... ) a v obraně pak byl lídr Gabriel, i když tam měl Grajciara nebo někoho z áčka (i když párkrát hrál i vedle Hubníka).

Reagovat
martin1

Já čekám na info o změnách v kádru a zatím nic a to by už příprava měla být už minimálně týden.

Ono taky bude záležet jak uspějí hráči na testech v kubech 1. a 2. ligy, Vais, Svoboda, Petr, Uzlík...

Petr by měl asi hrát v Táborsku, Strmiska v Sokolově, Pinc už na jaře hrál v Příbrami. Záleží také hráči, co se v 2. lize moc neprosazovali Štursa, Čihák, Selnar (škoda, že nezůstal v Sokolově na jaře).

Reagovat
db18

Pinc vypadá, že je na přestup. (i když on šel mimo přestupové období, tak se to asi muselo udělat asi takhle) a úplně nevim, jestli Strmisku necháme v Sokolově, když není jasné, jakou ligu bude Sokolov hrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele