OH: Jihoameričané nebývale tápou, Brazilci zůstávají bez gólu

08.08.2016, 17:56
Aktuality
Podivný vývoj má zatím skupina A olympijského turnaje mužů. V rámci čtyř jejích zápasů prozatím padla jedna jediná branka, o kterou se v noci na dnešek proti Jižní Africe postarali Dánové. Ti takto vedou se čtyřmi body a domácí Brazilci mají pěkně namále. Nijak dobře si přitom nevedla ani Kolumbie...

Zatímco předloni brazilské prostředí členům zóny CONMEBOL svědčilo, když Kolumbie, Brazílie i Argentina dokráčeli do čtvrtfinále a poslední jmenovaný tým dokonce ve finále divže neukořistil mistrovské vavříny, na letošní olympiádě tře jihoamerický kontinent nouzi s bídou.

Argentina je po dnešní noci sice jediným týmem tradičně silné zóny, který na turnaji prohrál, zároveň se ale jako jediná může pochlubit také třemi body za vítězství, když domů předčasně poslala Alžírsko.

Ačkoliv tedy málem ani nesložili nominaci, jsou nakonec Albicelestes nečekanými lídry kontinentu s těmi nejlepšími vyhlídkami.

Naproti tomu Kolumbie opět prohospodařila slibný náskok - tentokrát dokonce dvougólový - a Japonsku po většinu času i vinou hrozivých chyb v rozehrávce dovolovala pohodlně sedět na koni. Po bizarním vlastenci Fujihara sice Kolumbie v 65. minutě vedla už 2:0, v závěru však unikající Takuma Asano rozhodně měl stanovovat konečné skóre 2:3.

Brazílie, to je potom kapitola sama pro sebe. Aby hostitelé v prvních dvou vystoupeních na turnaji ani nenapnuli síť, to jsme na olympiádě neměli od Soulu 1988.

Přitom to není ani úplně tak, že by Irák v noci Brazílii odolával za použití nějakých nadlidských sil. Sám - podobně jako brazilský Renato Augusto - ostatně orazítkoval břevno a obecně si Asiaté s nájezdy silnějších soků věděli rady. Neefektivní driblink předváděla zejména nová posila Manchesteru City Gabriel Jesus, která šla zaslouženě dolů už po 54 minutách.

Atmosféra v Brazílii teď celkem přirozeně není vůbec přátelská. Za Jižní Afriku ještě zářil Itumeleng Khune, tentokrát v podstatě ani takový heroický výkon brankáře nebyl potřeba.

Veterán TV Globo Galvao Bueno proto po nedělní mizérii zcela výjimečně neudržel nervy, zatímco na stadionu se opět spílalo stěží inspirativnímu kapitánovi Neymarovi; konkrétně skrze opakované pokřiky o tom, nakolik lepší je Marta - brazilské číslo 10 mezi ženami.

Po závěrečném hvizdu se pak dokonce v Brasílii posměšně skandovalo "Irák, Irák!" a svěřenci Rogéria Micaleho, kteří se proti Iráku vytasili s vyloženě individualistickým výkonem, tak stánek s nepříliš kvalitním trávníkem dozajista opouští s velkou chutí.

Čest si nyní budou chtít uchovat proti lídrům skupiny v malebném Salvadoru, kde se publiku v rámci domácího mistrovství světa ani jednou nepředstavili. A čistý štít bude zřejmě v tuto chvíli jedině vítán.

Brazilci se proti Dánsku pokusí nenavázat na naposledy porušený trend po roce 1992, kdy od španělského úspěchu na barcelonské půdě ani jeden olympijský hostitel s výjimkou Velké Británie neprošel ze skupiny.

Autor: Tomáš Daníček / worldsoccer.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vypustit copu, vyhlasovat jak sa idu OH vyhrat, povolat tak sracsku nominaciu (ostatne, nic neobvykle poslednou dobou) a spravit z toho (zatial) prepadak...to je take brazilske

Reagovat
Kepy_FCB

Fotbal na OH nepatří , naopak plážový a malý fotbal asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal na OH je většinou fakt o ničem.

Reagovat
Majk91

preco by najpopularnejsi sport na svete nepatril na najsledovanejsie sportove podujatie na svete?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože fotbal nehraje na Olympiádě prim, je jen jedním z mnoha sportů, lidi se netěší jen na něj a nejsou tam top fotbalisté, proto to velkými turnaji a ligami zhýčkaní fotbaloví fanoušci považují za sport, který na OH nepatří...

Reagovat
Majk91

futbal tam jednoznacne patri uz len z toho dovodu, ze je to najpopularnejsi sport ako som pisal vyssie. Futbal je a bude zaujimavi pre divaka aj bez top hracov. Preto je turnaj aj tak nastaveny, ze tymy tvoria hraci do 23 rokov, aby kazda krajina ktora sa tam kvalifikuje mala rovnake podmienky. To ze sa najdu fanusici pre ktorich je tento turnaj nezaujimavy z dovodu ze su zhyckani ligami atd je nepodstatne, lebo sa stale najde strasne vela ludi ktorich zapasy na olympiade budu zaujimat. Jedine co by sa malo zmenit na olympijskom futbalovom turnaji je kvalifikancia...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak určitě, já s tím souhlasím.

Reagovat
ZB 07

Plážovej fotbal doteď nechápu, proč tam není..

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
paver

Tak ještě remíza s Dánama, výhra Iráku nebo JAR a bude hotovo

Reagovat
fantomas

Dost pravděpodobnej scénář

Reagovat
monty25

Nakonec to Brazílii budou zachraňovat fotbalistky.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Na OH je skôr zaujímavejší ženský futbal. Tam hrajú top hráčky, narozdiel od mužského turnaja kde nie sú top futbalisti a ten futbal viacmenej narozdiel od ženského turnaja OH nudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

To říkám už dávno.

Reagovat
Godwinson

Ženský fotbal je vždycky zábavnější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty top hráčky jsou pořád pod úrovní mužů. Ženský turnaj se může zdát zajímavější, ale to jen proto, že už kvalitou nemůže jít výš. Jenže muži tu kvalitu mají ještě někde jinde a proto se jejich fotbal podceňuje, byť je třeba kvalitnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tým sa dá jedine nesúhlasiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jinak. V podstatě to píšeš i ty sám. Mužský turnaj tě nudí proto, protože tam nejsou ti nejlepší. Ženy tě nenudí, protože tam ty nejlepší jsou a jde o hodně. Přitom kdybys to na chvíli ignoroval, mužský fotbal by ti musel přijít lepší a kvalitnější. Jde tam jen o pocit, že u jednoho sportu to je vrchol a u druhého ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na mužskom turnaji sú totiž samý (pod)priemeráci, teda 3-4x level nižšie ako väčšina hráčov na MS do 20 rokov. U žien sú tie najlepšie a preto ma to baví. Nejde tam len o pocit, za 10 rokov stúpla úroveň ženského futbalu o 380 stupňov a preto väčšina žien v polovici tímov na OH majú väčšiu futbalovú kvalitu, taktickú vyspelosť a kombinačné schopnosti než títo podpriemeráci, ktorí ani poriadne nemajú miesto v základoch priemerných kluboch. Tak už to konečne pochop.

Reagovat
Spalovač šancí

To bys potom nemohl koukat asi na žádný ženský sport. Snad jedině na moderní gymnastiku a akvabely

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, vzdyt kdyz se na olympiade podivas na jakykoli zensky sport, tak to nevypada tak smesne jako zensky fotbal

Reagovat
Spalovač šancí

Ženský fotbal prostě nevypadá stejně jako mužský. Když by se to bralo takhle, tak ještě směšněji by vyzněl ženský basket, o volejbalu nemluvě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ešte viac smiešnejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, bez si radsi psat nesmyslne dlouhe vlakna s rudnevsem o tom jak fandite 100 nemeckych klubu

Reagovat
smazaný uživatel

A ty sa láskavo prestaň vysmievať ženskému futbalu!

Reagovat
smazaný uživatel

nevidim duvod proc, kdyz mi to smesne prijde...

Reagovat
monty25

Ale Delphine se ti líbila, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no moc jsem toho nevidel, prselo. ale ta ma aspon nejaky skill navic je hezka. mne prjde, ze skoro v kazdem tymu je jedna hracka, co jako samostatna jednotka hraje velmi dobre, ale dohromady to temer nikdy nefunguje...

Reagovat
monty25

Ale jo, Francouzky hrály pěkně, v ofenzivě měly samé zajímavé hráčky. Mně se teda taky nejvíc líbila Delphine. Co se týče techniky a rychlosti, tak tam podle mě byla nejlepší. To finále bohužel moc fotbalu nenabídlo, ale za to hráčky nemohly...

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže to smiešne nie je a tam je problém...

Reagovat
monty25

Reagovat
Mimalu

Reagovat
REPLIKATOR

Evropa > Jižní Amerika

Reagovat
Al Capone

To každopádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasická Brazílie z psoledních let....

Reagovat
smazaný uživatel

Inak na akejkoľvek úrovni v posledných piatich rokoch keď pozerám Brazíliu tak furt komentátori vravia že sa čaká veľký tlak Brazílie no nejako som za tie posledné roky veľký tlak Brazílie nikdy nezaregistroval.

Reagovat
Seydou Doumbia

Brazílie neschopná klasika. Snad vypadnou hned ve skupině. Asi to budu přát Nigérii nebo Německu.

Reagovat
KingMaster13

Jen tak dál klucí, fanklub defenzivního fotbalu je na vás hrdý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Argentina, s kterou určitě Brazilci čekali finále, už vypadla. Zato Portugalsko může napodobit Francii 84 a vyhrát v jednom roce OH a ME.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele