Okénko do Championship: skotský experiment skončil propadákem

05.11.2010, 09:30, aktualizováno 05.11.2010, 13:59
Komentáře a souhrny
Podívejme se na rozložení sil ve Football League Championship po 14 odehraných kolech. David James si své působení určitě představoval jinak. Na lavičce Boro došlo k zajímavé rošádě. Dočkáme se příští rok v Premier League neanglického klubu?

Druhá anglická liga je velmi vyrovnanou soutěží, v níž není o překvapení nouze. Může se také pyšnit vysokým diváckým zájmem. V minulém ročníku činila průměrná návštěva 18 106 diváků na zápas. Tabulce nyní vévodí Cardiff City, jenž má dvoubodový náskok na Queens Park Rangers. Tato dvojice je na nejlepší cestě vrátit se mezi elitu. Cardiff City se v první lize naposledy objevil v roce 1962. U londýnského klubu nemusíme zacházet tak daleko do historie, QPR z Premier League sestoupili v roce 1996. Nejvyšší anglická soutěž se na Loftus Road hrála ještě v letech 2002−2004, tehdy stadion využíval Fulham v době přestavby Craven Cottage.

Favorité na postup
Dave Jones je nejdéle sloužícím manažerem v Championship. Do Cardiffu City přišel v květnu 2005. První tři sezony byly z hlediska ligové soutěže průměrné, zlom přišel až po finále FA Cupu v roce 2008. Následující rok Cardiff jen těsně nepostoupil do play off, v květnu tohoto roku už bojoval v jeho finále s Blackpoolem. Klub dokázal překonat finanční problémy a udržel své klíčové hráče, včetně nejlepšího střelce minulé sezony Whittinghama. Craig Bellamy kvůli zdravotním problémům nastoupil pouze do 6 zápasů. Střelecky ho zastupuje Jay Bothroyd, jenž v lize zaznamenal už 10 branek.

Fandové Queens Park Rangers se v posledních letech přesvědčovali o tom, že mít bohaté majitele neznamená automatický úspěch. Od léta 2007 se na lavičce vystřídalo 7 manažerů. Neil Warnock by mohl konečně být zárukou stability. Není sice příliš populární postavou, ve fotbalových kruzích ho nemá téměř nikdo rád, ale nedají se mu upřít dobré výsledky. Do brány si přivedl starého známého Paddy Kennyho, jenž nemohl hrát devět měsíců kvůli dopingu. Kvalitními výkony na sebe upozorňují skotský reprezentant Jamie Mackie a také Adel Taarabt, který se neprosadil v Tottenhamu.

Příjemná překvapení
Na třetím místě se nachází Swansea City, jíž po minulé sezoně utekl manažer Paulo Sousa do Leicesteru. Sousa byl v novém působišti po 12 zápasech vyhozen, nahradil ho Sven-Göran Eriksson. Swansea se pod Brendanem Rodgersem daří, v týmu září sedmigólový Scott Sinclair, kterého Chelsea po sérii několika hostování pustila v tomto létě na přestup. Čtvrté je momentálně Coventry, které minulou sezonu zakončilo až na 19. místě. Nový manažer Aidy Boothroyd přivedl zkušeného Lee Carsleyho a jeho tým zatím sbírá dobré výsledky.

Velmi dobře si vede nováček soutěže Norwich City. Paul Lambert, který jako hráč vyhrál Ligu mistrů s Borussií Dortmund, se ukazuje být velmi schopným manažerem. Důstojně působí také Leeds United a Milwall, kterým se podařilo společně s Norwichem postoupit z League One, a drží se ve středu tabulky. Tam se nachází také Watford. Klubu loni hrozila nucená správa, dočasným předsedou se stal Graham Taylor. Bývalý hráč Malky Mackay dostal důvěru jako manažer a zdá se, že se klub dostal z nejhoršího. Zde je však nutné upozornit na to, že týmy na sedmém až patnáctém místě v tabulce dělí pouhé dva body, situace se tak mění po každém kole. Boj o místa v play-off bude opět velmi napínavý.

Trio po sestupu z Premier League
Z klubů, které v květnu tohoto roku opustily nejvyšší soutěž, je v nejlepší pozici Burnley. Clarets v posledních letech rozumně hospodařii a na sestup z Premier League byli připraveni. Jako jediní z této trojice nevyměnili manažera, u týmu zůstává Brian Laws. Dobrá zpráva nakonec potkala fanoušky Portsmouthu. Klub získal nového majitele a zdá se, že by jeho pád mohl být zastaven. Svěřenci manažera Cotterilla se mezitím drží ve středu tabulky. Dobré časy naopak neprožívá Hull City, trápí se na 20. místě. Klub na tom není finačně nejlépe, dlouhou dobu si žil nad poměry, a tak musí přijít škrty. Jedním z nich měl být odchod Jimmyho Bullarda do Celtiku, ale hráč nehodlal snížit své platové požadavky a zůstal v Hullu. V sezoně odehrál pouze čtyři zápasy, než přišlo další zranění kolene.

Mizérie na dně tabulky
Na posledním místě Championship se nachází Crystal Palace. Klub ze Selhurst Parku provázely finanční problémy, které minulou sezonu vyústily v nucenou správu a odečtení deseti bodů. Zachránil se až v posledním kole v přímém souboji se Sheffieldem Wednesday. Crystal Palace v létě opustilo několik důležitých hráčů a nevypadá to s ním vůbec dobře.

Stejný počet bodů má také Middlesbrough. Gordon Strachan odešel z Riverside s velice pošramocenou pověstí. Ryšavý manažer se pokusil odpovědět na otázku, zdali je skotská Premier League skutečně tak špatná, jak se o ní říká. Během svého ročního působení koupil 10 hráčů, z toho pouze jeden nebyl ze skotské ligy. Pro milovníky hospodských debat to byla skvělá zábava, ale příznivci Boro těžce nesli, že se jejich klub stal terčem posměchu. Ironií je, že bývalého hrdinu Celtiku na lavičce Boro nahradil Tony Mowbray, kterého zelená část Glasgow nemůže vystát.

Mowbray svůj první zápas prohrál doma s Bristolem City, dalším týmem ze spodku tabulky. Čtyřicetiletý brankář David James si musí připadat jako ve špatném snu, vždyť před několika měsíci chytal v osmifinále mistrovství světa. Zkušený manažer Steve Coppell ho získal pro ambiciozní projekt, jehož cílem měl být postup do Premier League. Coppell však po dvou zápasech ve funkci zjistil, že fotbal už ho nebaví a chce odejít do důchodu. Tým se nachází ve výsledkové krizi, nešťastník James za svá záda pustil už 24 gólů.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Cardiff City14102228:1232
2.Queen's Park Rangers1486026:530
3.Swansea City1482420:1226
4.Coventry City1473421:1624
5.Norwich City1472520:1823
6.Reading FC1464422:1422
7.Derby County1463525:1721
8.Burnley FC1456322:1621
9.Watford FC1463526:2221
10.Portsmouth FC1463521:1921
11.Ipswich Town1463517:1521
12.Leeds United1462623:2620
13.Nottingham Forest1447316:1419
14.Millwall FC1454518:1719
15.Doncaster Rovers1454523:2319
16.Scunthorpe United1452718:2117
17.Barnsley FC1444618:2516
18.Sheffield United144379:1815
19.Leicester City1443717:2715
20.Hull City1435610:1814
21.Preston North End1441920:3013
22.Bristol City1434714:2413
23.Middlesbrough FC1432913:2411
24.Crystal Palace1432914:2811

Autor: Martin Hájek

Komentáře (209)

Přidat komentář
Paddy

Cardiff konecne do PL

Reagovat
smazaný uživatel

Bellammy je tam dotáhne

Reagovat
Paddy

ne ten ne, Whittingham a Bothroyd je tam dotahnou

Reagovat
smazaný uživatel

Bellamy je vykonostne uplne nekde jinde prosim te.

Reagovat
kiwwi

tak toho Bothroyda vraj sleduje Capello tak neviem no, asi bude dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Nerikam, ze je spatnej, ale Bellamy je proste nekde jinde

Reagovat
Paddy

jj to je, ale Whittingham je zatim tahoun, Bellamy ale ze zacatku rozhodne nejlepsi, skoda toho zraneni, ale aspon se ukazuje ze Cardiff neni tak vysoko jenom kvuli nemu

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne je to rozdilovej hrac. Cardiff ma vyhru ze vsech zapasu, kde hral CB zaklad

Reagovat
Paddy

Reagovat
Y.N.W.A

...jinak, super článek!

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Paddy

a konecne se prosadil Scott Sinclai, preju mu to, skoda ze se mu nedarilo i u nas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BLADES !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Steel city derby v league one by byla katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Zas by se dal asi trhnout diváckej rekord, jako když měla Fortuna Düsseldorf ve třetí lize v ochozech snad 40 000 lidí.

Reagovat
Arne

51, bylo komplet vyprodáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce. Něco neskutečnýho. Přál bych si, aby se Fortuna vrátila do ligy, s takovejma fans.

Reagovat
Arne

Což to já taky... I když teď na ně chodí méně, třeba na Herthu jenom třicet, zase ale v aréně mají skvělou akustiku, takže hukot to byl neskutečnej... Těch 50 byl zápas proti Werder II, poslední zápas sezóně, v němž urvali přímý postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, vím. Ale na BL by určitě chodila slušná návštěva a třeba zápasy s BVB by asi stály za to.

Paráda, němečtí fans. Tohle Španělsku hrozně chybí , kromě Bilbaa, Valencie a Sevilly stojí fans všude za starou belu.

Reagovat
Arne

Tak každá liga má svoje plusy a mínusy... Mě ještě přijde dobrý Atlético (ty to pochopitelně sleduješ víc), každopádně k zamyšlení mi přijdou ty dva velkokluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne clanek o nejzajimavejsi lize na svete

Co se tyce postupu, ocekavam, ze primo pujdou prave ty dva tymy, co jsou na spici uz ted - Cardiff a QPR. Maji kadr na vyssi urovni nez zbytek ligy. Jediny, kdo by je mohl potrapit, jsou nejspis Clarets, ale museli by ustalit sve vykony. Vysoko bude i Reading, playoff by jim nemelo uniknoout, a jeste ocekavam vzestup Ipswiche a Nottinghamu, kteri by meli hrat taky o playoff.

A ve skrytu duse doufam v totalni obrat u Blades, ten kadr ma tak na 8. misto Champu, chce to jen, aby si hraci se Speedem sedli a zlepsili vysledky, herne to nebyva tak spatny

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby se do play-off nedostal Norwich

Reagovat
smazaný uživatel

Proc? Aspon by byly v PL dva zlutozeleny tymy Nemas je rad?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne že bych je neměl rád, ale jsou strašně nudní a ti balíci z toho kraje ještě víc. Mě prakticky nevadí nikdo z Champu, což tu soutěž ještě vylepšuje a dává mi možnost objektnivně si ji užívat. Ani Millwall ne.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdybys mel vybrat, koho bys chtel do PL a koho bys nechal sestoupit?

Reagovat
smazaný uživatel

Derby, Reading, Burnley

Barnsley, Hull, ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak donutil jsi mne hluboce se zamyslet. Když to tak vemu, tak vlastně ten Norwich ani moc rád nemám. Samozřejmě že trochu jinak než rivaly.

Reagovat
Arne

Který žutozelený už tam je?

Reagovat
smazaný uživatel

Narazka na zlutozelenou kampan fanousku MU

Reagovat
Arne

Jo tak, to mě nějak nenapadlo.

Reagovat
vodka

Reagovat
vodka

a Leeds s CP ať nespadnou...

Reagovat
$dolar$

Kdo jsou Blades?

Reagovat
Arne

Sheffield Utd.

Reagovat
$dolar$

Diky

Reagovat
kubys

Že to tu bude vysvětlovat diskutér ze sekce BL, by mě nenapadlo

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

do PO este Burnley ... a spestrenim PL by bol pre mna Millwall

Reagovat
smazaný uživatel

No s Burnley ja pocitam do playoff najisto, mas cist poradne

Reagovat
kiwwi

piatok poobede v praci, meliem z posledneho, pri zivote ma drzi len myslienka na vecerne pivo

Reagovat
kubys

Millwall nemá nárok, cca. 15. místo až sestup je pro ně ideální. Zatím jsou na tom relativně dobře jen kvůli té fazoně ze startu ligy.

Reagovat
$dolar$

Celkove souhlas

Reagovat
Josifek

Nejzajímavější liga světa..

Ale co na týhle lize oceňuji nejvíc je, že si drží to, co je pro ni a anglický fotbal typické, narozdíl z vélké části zaprodané PL. Jinak postup přeju Cardiffu a Readingu a mrzí mě propad Boro.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Cardiff

Reagovat
kubys

A ještě Swansea, to by byla hrůza, kdyby ti dokázali postoupit přes play-off... Stejně to WHU nemusí asi zajímat, protože se s nimi příští rok nepotká.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokdu postoupí, na Britannii se jim dostane vřelého uvítání

Reagovat
soukup

?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem myslel ironicky

Reagovat
soukup

Ironii sem čekal, ale já spíš chtěl abys mi to nějak osvětlil o co de

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přemýšlej, koho nemají fanoušci Stoke rádi, kromě Port Vale?

Reagovat
soukup

jako jo Cardiff není zrovna oblíbenej, ale myslel sem, že máš nějakou perličku

Reagovat
smazaný uživatel

Copak ti nestačí, že je samo o sobě nemají rádi? To musí být ještě k tomu antagonisti formátu Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Leeds a Nottingham Forest bych chtěl v Premier league, ale evidentně na to nemají, zašlá sláva

Reagovat
smazaný uživatel

Forest na to maji, Leeds zatim urcite ne.

Reagovat
Vasil

Leedsu věřím. Do 3 let to snad vyjde. Pokud teda Graysona nepřetáhne někdo bohatší. Bez něho by to šlo do kytek.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby se v posledních zápasech zvedlo tak doufám že na konci ročníku dosáhne play-off.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní článek o nejhezčí lize, škoda, že se jich neobjevuje víc :)

Dost mě zatím zklamalo Boro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, za Swansea jsem v aktuální FIFĚ vyhrál první sezónu Carling i FA cup. A Sinclair byl nejlepší hráč spolu s Boddem a Cattermolem. Pak mě to přestalo bavit, ale Swansea přeju.

Reagovat
mike.84

swansea má nového balea (ikdyž to zní blbě, když bale z tottáče má koiik 21 ?)

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Crystal Palace zachrání, takovej tradiční druholigovej klub nemůže sestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Cardiff musi, jeden z mych nej klubu na ostrovech

Reagovat
smazaný uživatel

Middlesbrough FC

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek Škoda že nevídám moc zápasů, ten fotbal co se v Championship hraje, je často zajímavější než v PL. To je pravá Anglie.

Reagovat
FC Porto FC

smutné je že Davids nehraje za Crystal palace silnej podpruměr

Reagovat
$dolar$

A co hraje?

Reagovat
Paddy

nic, protoze nehraje a asi bude vyhozen

Reagovat
Tomanatura

Vždyť odehrál skoro polovinu zápasů...

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkej článek, hoši nezapomínejte na Reading, ten při shodě jistých okolností by ještě moh potrápit oba vedoucí kluby a počítám, že na jaře někdo ješte překvapí, takový co teď v ústraní, co třebas Sheffield ?

Reagovat
smazaný uživatel

Když Sparta dokázala 2x porazit Lech Poznan, a Manchester City s nima prohrál a Juventus jenom remizoval, tak to znamená že Sparta je lepší jak Manchester City a Juventus a protože Manchester City dokázal porazit Chelsey, tak to znamená že Sparta je lepší jak Chelsey, vedoucí tým Premier League!! Takže Sparta je lepší, než vedoucí tým nejlepší ligy světa, takže Sparta je vlastně nejlepší tým na světě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

A protože OM zprznil přemožitele Sparty...

Reagovat
vodka

Reagovat
vodka

sem chtěl napsat, že žilina mu z toho tvoří nonsens...

Reagovat
soukup

a Sokolov ten je svojí kvalitou mimo všecky teorie

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

s odchylkou -100

Reagovat
kiwwi

nene, to znamena ze najlepsi tim na svete je ZILINA!!!

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Kiwi-21

kde tim padem radis Lasaune ktery byl se Spartou vyrovnane ? Nebo CSKA ktery drti vsechny ve sve skupine ?

Kazdy zapas je jiny tak jak ty to srovnavat nejde

Reagovat
smazaný uživatel

no nekecej !

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hull,Leeds, a ten třetí mi je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Džízs, Hull už znova ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se na to fakt krásně koukat. Ty zápasy mají náboj mají všechno... Nevím nechápu to Anglie je opravdu v něčem vyjímečná

Reagovat
smazaný uživatel

Play up Pompey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro až je mi líto, že jsme postoupili do PL. Championship má šťávu.

Reagovat
kiwwi

ideal by bol keby ste ostali v CHL a padol k vam aj Sunderland nie?

Reagovat
smazaný uživatel

jo! a v další sezoně bysme ho poslali v posledním kole do 3 ligy a nás by to vystřelilo na postup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

middlesbrough, leeds, portsmouth, reading, sheffield, leicester nech su v top 6

Reagovat
soukup

tabulka se mi vůbec nelíbí, z oblíbených týmů hraje nad očekávání jen Coventry a Norwich. Cardiff, Swansea, Watford a Derby musí okamžitě do dolní poloviny a nahoru místo nich Forest, Blades a Foxes. Irons zase neskutečně lámou všechny pesimistický prognózy a zase to o prsa udrží, spadnout musí konečně Barnsley a rozhodně bych nebrečel ani pro Hull.

Reagovat
kubys

Naprostý souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě za Ipswich nahoře bych se nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

Derby nech bejt

Reagovat
soukup

až budou za Forest, tak je nechám být...

Reagovat
smazaný uživatel

Derby pude do play - off

Reagovat
smazaný uživatel

Foxes maji nejnesympatictejsiho manazera na svete, takze jim preju max League Two

Reagovat
soukup

tak mohli by třeba teď 7x prohrát vyhodit ho a pak mít jaro bez prohry

Reagovat
smazaný uživatel

hele...barnsley je alespoň zásobárna talentů

Reagovat
smazaný uživatel

Cardiff City's falling down,..

Abertawe all the way!

Reagovat
Darren Fletcher

nemam rad hull city ani bullarda a postup raz prajem coventry, nemozem ich dookola vytahovat len ja na FM

Reagovat
kiwwi

kto uz nemoze mat rad Bullarda

Reagovat
Darren Fletcher

nvm no nie je mi sympaticky sry :) a hull nemam rad odmalicka a tak nejak su dnes hull a bullard spojeni

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Darren Fletcher
Reagovat
Darren Fletcher

ale neboj, gerrard mi vadi (naj)viac :)

Reagovat
smazaný uživatel

super clanek, Cardiff do toho!

Reagovat
Tomekcz

Millwall uz ceka na West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

To bude rošambo

Reagovat
kiwwi

najradsej by som bol keby WH cakal na Millwall

Reagovat
kubys

Spadne...

Reagovat
smazaný uživatel

Cardiff, Sheff.United a Nottingham nahoru

Reagovat
Darren Fletcher

100. pre coventry do pl

Reagovat
soukup

Reagovat
papos182

101. pro Owls do Championship

Reagovat
smazaný uživatel

OT : United of Manchester hrajou dneska zápas FA Cupu. A dokonca jsou k tomu dostupné přenosy na http://www.myp2p.eu Jenom je škoda, že United jsou venkovní

Reagovat
kiwwi

nevadi, aspon si budu spievat I wanna go home, this is the worst trip I've ever been on http://www.youtube.com/watch?v=0XToD6PKIOg

tesim sa

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusis se bat, ze by tam nebyl dostatek fanousku FCUM

Reagovat
smazaný uživatel

peknej clanek....uvital bych jich vic o championship ......

Reagovat
smazaný uživatel

milwall do PL, west ham se bude rád

Reagovat
smazaný uživatel

jen když nespadne do championship

Reagovat
kubys

A jak se tam dostane?

Reagovat
smazaný uživatel

baráž

Reagovat
smazaný uživatel

A jak se dostane do playoff?

Reagovat
Godwinson

Cardiff za West Ham, to by byla paráda.

Reagovat
Virtuos

v tejto lige hrajú veľmi sympatické týmy a celú ligu mám rád, mrzí ma to čo sa deje s Boro treba to nejako naštartovať mužstvo perfektné len treba s nimi popracovať + verím i Watfordu veľmi perspektívny tým, no o postupujúcich je ešte skoro hovoriť

Reagovat
smazaný uživatel

Nottingham Forest ten prostě musí v Premier League být

Reagovat
kiwwi

Won't pay glazer or work for sky, We still sing city's gonna die. Two Uniteds but the soul is one, as a Busby Babes, carry on.

Reagovat
kiwwi

genialny support

Reagovat
rufus

Cardiff, Leeds a Nottingham.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Steel City Derby, Leeds, Boro do EPL. .

Reagovat
smazaný uživatel

Boro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to tradiční klub. A to město si moc srandy nikdy neužilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten klub je k smichu, stadion k smichu, mesto k smichu, derby s nima je nuda, radsi at se nevraci

Reagovat
smazaný uživatel

Fandíš Novokastru? A ten není k smíchu?

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec ne Nejvetsi procentualni zastoupeni domacich hracu ze vsech tymu v lize, odchod vsech zbytecnych preplacenych hracu, fantasticti fanousci, krasnej stadion, krasny klubovy barvy, uzasna historie...

Reagovat
tomasinho

Tss, ani jste nepočkali na experta a už hodnotíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Nastesti jsme to stihli, jeste nez dorazil expert

Reagovat
tomasinho

Jinač by vás všechny poučil a ztrapnil.

Reagovat
kiwwi

Yer sister is yer mother,

Yer uncle is yer brother,

You only shag each other,

The Rochdale family,

Dedederup, (clap clap),

Dedederup, (clap clap),

Dedederup,

To the tune of Addams Family

Reagovat
kiwwi

Dedederup

Dedederup (clap ,clap).

Reagovat
smazaný uživatel

Glazer whereever you may be,

you bought Old Trafford but you cant buy me,

i signed not for sale and i meant just that,

you cant buy me you greedy twat!

Reagovat
tomasinho

Reagovat
scholes18

Reagovat
kiwwi

gooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

goooool

Reagovat
smazaný uživatel

Ty oslavy - nadhera

Reagovat
kiwwi

krasa, to je radost, fanusikovia a hraci spolu - nadhera fakt

Reagovat
kiwwi

we're going to wembley

Reagovat
smazaný uživatel

A ted I wanna go home

Reagovat
kiwwi

to spievali uz pred vykopom

Reagovat
smazaný uživatel

To sem jeste nemel prenos

Reagovat
smazaný uživatel

Que Sera Sera,

whatever will be will be,

we're going to Wembley,

Que Sera Sera!

Reagovat
kiwwi

Reagovat
kiwwi

kurva keby som bol v Manchestri tak chodim na nich kazdy tyzden

btw. hra sa o 18.000 libier

Reagovat
smazaný uživatel

What a strike that was

Reagovat
kiwwi

omfg amazing

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

I'm FC fan, I'm Mancunian...

Reagovat
smazaný uživatel

an FC fan*

Reagovat
kiwwi

co je toto co teraz spievaju...velmi sa mi to lubi ale neviem to nijako najst lebo nerozumiem ani slovo

Reagovat
kiwwi

a zase

Reagovat
kiwwi

aaaaaaa konecne http://www.youtube.com/watch?v=bk17DN9lZfM&feature=player_embedded#!

teraz si to budem spievat cely vikend jak sa poznam

Reagovat
kiwwi

toto sa mi pacilo...support pred golom, padol gol a support pokracoval 2x hlasnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Dlzka trpezlivosti vedenia Boro v pripade Strachana bola pre mna pomerne prekvapujuca.

Od zaciatku tam nebol naznak zlepsenia, systemu, organizacie.

Je pravda ze v lete sa zameral na skotsku stopu, obmena kadra bola znacna a kazdy by mal dost tych svojich 100 dni. Ale kedze uz Riverside pri domacich zapasoch pomaly zivalo prazdnotou, bolo jasne ze takto to dalej nejde.

Na oko radikalny rez ale ta nahrada??? Mowbray isiel po Strachanovi aj do Celticu a stadial ho po par mesiacoch hnali palicami.

Hovori sa ze Skotska liga zaostava za Anglickou ako nakladny vlak za rychlikom...

Nuz, ked sa pozrieme na velkost klubov tak sa niet comu cudovat.

Jedine Rangers a Celtic sa mozu rovnat klubom z PL, za uplnou spickou vsak zaostavaju kvalitou kadra. Ostatne velke kluby z SPL (Aberdeen, Hibs, Hearts) su na urovni klubov Championship (po vsetkych strankach - kader, zazemie), male kluby (St Johnstone, St Mirren, ICT a spol.) su na urovni priemeru 3.anglickej ligy.

Ale nehante lud moj, ved Skotsko ma viac ovci nez obyvatelov a tych ma menej nez Anglicko registrovanych futbalistov.

I LOVE SCOTLAND

Reagovat
smazaný uživatel

yeah!

Reagovat
kiwwi

hahaha ti Stewardi tam stoja a plne ihrisko fanusikov....

Reagovat
Tomekcz

Toho borca s 9 hned na OT misto Rooneyho

Reagovat
Liquid

první 3 bych bral hned do Premier League, snad to udrží

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

FC United of Manchester smekam klobouk dufam ze zozeniem niekde zaznam, kedze som nemohol pozerat live

Reagovat
smazaný uživatel

co všichni s tím klubem máte? Nějak to nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

United of Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

Úžsné zápas. United of Manchester dělá čest Man United. Doufám, a snad to není jenom můj tajné sen, že nějaká hvězda United půjde hrát alespoň na rok do United of Manchester.

Reagovat
smazaný uživatel

To už vyhráli Super Bowl nebo co se děje?

Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

ktore kluby s tejto ligy okrem QPR su s Londina?

Reagovat
smazaný uživatel

Milewall, Crystal Palace, plus mínus Watford,

Reagovat
smazaný uživatel

Millwall pardon

Reagovat
Liquid

Watford asi tak jako, že jsou Horní Počernice v Praze, já Watford beru jako londýnský klub, v 3.lize pak čeká např. Charlton

Reagovat
smazaný uživatel

Tož jo. Já je taky beru jako Londýnský klub. Ale v tom smyslu, jako že Wigan je klub z Manchesteru.

Reagovat
Liquid

a ještě Leyton Orient v té trojce, potažmo League 1

Reagovat
smazaný uživatel

Eště Dagenham & Redbridge

Reagovat
smazaný uživatel

Watford spíše jak Roztoky u Prahy.

Reagovat
kiwwi

OMFG, tak toto nieeee

Reagovat
smazaný uživatel

Tož, já sem pár let zpátky nedával londýnské kluby co sou v PL. Myslel sem si, že aji Bolton je Londýnská čtvrt. Každý má svoju cestu a každý je v jinačí fázi fandění.

Reagovat
kiwwi

ty si diktaty asi tiez nepisal na jednotky co?

Reagovat
smazaný uživatel

Za a) čárky mezi větama byla vždycky moja slabina, b) píšu hánácky a ta namá psanou formu, takže plus mínus je všecko dobře a za c) su ožralé jak žok a je mě jedno jestli je něco blbě

Reagovat
smazaný uživatel

d) musíš umět česky dost dobře na to abys dokázal opravovat chyby e) psaní mě vždycky dělalo problémy, ale na češtinu mám cit.

Reagovat
kiwwi

krasny zivot...a mne skoro oci vykolalo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

LCH mám rád.lposlední dobou se tam vrátilo mnoho tradičních...Norwich, Millwal, Leeds, Nottingham....

doufám,že letos už půjde konečně nahoru cardiff

Reagovat
Darren Fletcher

FC United..neskutocny zazitok a obrovska radost.... len tak dalej, este taka jedna senzacia a potom zreb rovno na old trafford :)

Reagovat
Tomanatura

První poločas se mi moc líbili. Na to, jaký byl Rochdale favorit, je k ničemu nepustili

Reagovat
kiwwi

heh, no praveze v prvom polcase mal Rochdale ciste golovky ktore nevyuzil...v druhom mal dve standardky z ktorych dal gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele