Oslabenou Itálii vyřadila z MS v prodloužení Korea

19.06.2002, 09:52
Aktuality
Fotbalisté Korejské republiky překvapili v domácím prostředí v Tedžonu v osmifinále mistrovství světa Itálii. Před zápasem nikdo nepochyboval o tom, že by snad Itálie měla větší problémy s outsiderem mistrovství světa. Ale opak byl pravdou. Italský trenér Giovanni Trapattoni nemohl počítat se dvěma hráči: Cannavarem, který byl potrestán za žluté karty, a zraněným Nestou. Na Cannavarovo místo se postavil Coco a Nestu nahradil Iuliano, v útoku dal přednost Trapattoni Del Pierovi před Filippem Inzaghim. Hiddink dal v ofenzívě od začátku přednost pozdějšímu hrdinovi An Čung-hwan a Hwang Sun-hong si musel na svůj stý start v národním týmu počkat do druhého poločasu. A právě An v prvním poločase byl velkým smolařem zápasu. Hned v páté minutě Panucci přidržel v pokutovém území za dres Sol Ki – hjon a ekvádorský sudí Byron Moreno nařídil penaltu. Pokus An Čung – hwana, korejského krajánka z Perugie ale brankář Buffon vystihl. V 15 minutě úvodní aktivita domácího celku, podporovaného plným stadiónem, trochu opadla a v ofenzívě o sobě dali vědět Italové. Nejdříve pálil Vieri nad branku, Tottimu se moc nepovedl přímý kop, ale v 18. minutě již Jihoevropané vedli. Na Tottiho rohový kop si vyskočil Vieri a svým čtvrtým gólem na šampionátu otevřel skóre. Korejci poté měli míč ve svém držení, ale utkání se většinu času odehrávalo ve středu pole, protože se nedokázali proti zformované obraně soupeře prosadit. Řada přihrávek Hiddinkových svěřenců byla nepřesná. Až ve 36. minutě se dostal do velkého vápna An Čung-hwan, uvolnil se, ale přestřelil. Vzápětí na druhé straně mohl pojistit vedení Tommasi, který dostal ideální přihrávku od kapitána Tottiho, jenže brankář I Un-če včas vyběhl a ve spolupráci se svými obránci situaci vyřešil. V závěru poločasu si Korejci vytvořili tlak, ale nic z něj nevytěžili. Doplatil na to jen obránce Coco, jenž v souboji utržil nepříjemnou tržnou ránu a pokračoval s obvázanou hlavou. Do druhého poločasu vstoupili Korejci aktivně, ale opět jim čelila zformovaná italská obrana. Po šedesáti minutách stáhl ze hry italský trenér nevýrazného Del Piera a nahradil ho Gattusem. Hiddink posílil ofenzívu o dvojici Hwang Sun-hong, I Čon-su, ale pokusy korejských hráčů dokázali Italové včas blokovat. V prodloužení rozhodči vyloučil za filmování Tottiho a Italové byli hodně oslabení. Díky brance An Čung-hwana až ze 26.minuty jsou Korejci ve čtvrtfinále, kde na ně čeká těžký soupeř Španělsko. Hrát se bude v sobotu ve 8:30.

Autor: Igor Mahal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele