Ozvěny z Bundesligy speciál: All-Stars jarní Rückrunde

17.05.2022, 14:41, aktualizováno 17.05.2022, 14:41
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Bundesligová tajenka je téměř kompletně vyluštěna. Už víme, kdo se stal mistrem. Víme, kdo si v příštím ročníku zahraje evropské poháry. Stejně tak známe jména dvou sestupujících a dvou postupujících klubů. Čekáme pouze, zda se složení nejvyšší soutěže ještě nezmění po barážových klání. To nás ovšem neodrazuje od vyhlášení vítězů a poražených uplynulých bundesligových měsíců.

Bilancování nejvyšší německé soutěže má na serveru EuroFotbal již své pevné místo a ani tentokrát jej nemůžeme vynechat. Nejnovější jarní vydání navazuje na podzimní edici a zaměřuje se na výkony, které šlo v Bundeslize pozorovat mezi 18. a 34. kolem. O pozornost se tak, chcete-li překlad do německé fotbalové hantýrky, po podzimní Hinrunde hlásí jarní Rückrunde.

Podobně jako po první polovině ročníku rozdali pomyslné ceny tři hodnotitelé. Pozvání EuroFotbalu přijal televizní komentátor Stano Suvák, jenž pro české a slovenské fanoušky uvádí zápasy Bundesligy na kanálech skupiny Nova Sport. Do vyhlašování se pustil též horlivý fanoušek kolínských "Kozlů" Peter Barin, který si na průběh sezóny 2021/22 rozhodně nemohl stěžovat. Třetím do party je redaktor EuroFotbalu Ondřej Vaculík.

Bundesligové All-Stars má stejné kontury jako v minulosti. Nejprve každý hodnotitel sestavil nejlepší sestavu Rückrunde, u níž nechybí také jméno trenéra. Jedenáct a jedno jméno rovněž obsahují následné jedenáctky obsahující hráče a kouče, kteří na jaře příjemně překvapili. Další část naopak představuje aktéry, jimž se Rückrunde moc nevyvedla. Na závěr pak všichni posuzovatelé vybrali momenty jarní Bundesligy, které je zaujaly v pozitivním i negativním slova smyslu.

Nejlepší jedenáctka


Stano: Manuel Neuer (Bayern) - David Raum (Hoffenheim), Philipp Lienhart (Freiburg), Moussa Niakhaté (Mainz), Nordi Mukiele (Lipsko) - Joshua Kimmich (Bayern) - Filip Kostić (Frankfurt), Thomas Müller (Bayern), Serge Gnabry (Bayern) - Patrik Schick (Leverkusen), Christopher Nkunku (Lipsko)
Trenér: Domenico Tedesco (Lipsko)

Peter: Mark Flekken (Freiburg) - Philipp Lienhart (Freiburg), Timo Hübers (Kolín), Nico Schlotterbeck (Freiburg), Robin Knoche (Union) - Thomas Müller (Bayern), Jamal Musiala (Bayern), Dani Olmo (Lipsko), Jude Bellingham (Dortmund) - Christopher Nkunku (Lipsko), Robert Lewandowski (Bayern)
Trenér: Steffen Baumgart (Kolín)

Ondřej: Mark Flekken (Freiburg) - Philipp Lienhart (Freiburg), Niklas Süle (Bayern), Nico Schlotterbeck (Freiburg) - Christopher Trimmel (Union), Thomas Müller (Bayern), Jude Bellingham (Dortmund), Christian Günter (Freiburg) - Christopher Nkunku (Lipsko) - Robert Lewandowski (Bayern), Patrik Schick (Leverkusen)
Trenér: Domenico Tedesco (Lipsko)

Sestava překvapení


Stano: Manuel Riemann (Bochum) - Aarón Martín Caricol (Mainz), Nico Schlotterbeck (Freiburg), Edmond Tapsoba (Leverkusen), Silvan Widmer (Mainz) - Konrad Laimer (Lipsko), Angelo Stiller (Hoffenheim), Vincenzo Grifo (Freiburg), Jesper Lindström (Frankfurt) - Anthony Modeste (Kolín), Jonathan Burkardt (Mainz)
Trenér: Steffen Baumgart (Kolín)

Peter: Marvin Schwäbe (Kolín) - Joško Gvardiol (Lipsko), Paul Jäckel (Union), Luca Kilian (Kolín), Jeremie Frimpong (Leverkusen) - Salih Özcan (Kolín), Konrad Laimer (Lipsko), Vincenzo Grifo (Freiburg), Nicolas Höfler (Freiburg) - Taiwo Awoniyi (Union), Moussa Diaby (Leverkusen)
Trenér: Bo Svensson (Mainz)

Ondřej: Marvin Schwäbe (Kolín) - Cristian Gamboa (Bochum), Jonathan Tah (Leverkusen), Timo Hübers (Kolín), David Raum (Hoffenheim) - Konrad Laimer (Lipsko), Anton Stach (Mainz), Salih Özcan (Kolín) - Lucas Höler (Freiburg), Anthony Modeste (Kolín), Grischa Prömel (Union)
Trenér: Urs Fischer (Union)

Sestava zklamání


Stano: Yann Sommer (Mönchengladbach) - Rami Bensebaini (Mönchengladbach), Mats Hummels (Dortmund), Marvin Friedrich (Mönchengladbach), Ridle Baku (Wolfsburg) - Florian Neuhaus (Mönchengladbach), Maximilian Arnold (Wolfsburg), Donyell Malen (Dortmund), Ondrej Duda (Kolín) - Jonas Hofmann (Mönchengladbach), Andrej Kramarić (Hoffenheim)
Trenér: Florian Kohfeldt (Wolfsburg)

Peter: Yann Sommer (Mönchenladbach) - Dedryck Boyata (Hertha), Sebastian Bornauw (Wolfsburg), Rami Bensebaini (Mönchenladbach), Mats Hummels (Dortmund) - Ondrej Duda (Kolín), Marcel Sabitzer (Bayern), Suat Serdar (Hertha), Ridle Baku (Wolfsburg) - Sebastian Anderson (Kolín), Andrej Kramarić (Hoffenheim)
Trenér: Adi Hütter (Gladbach)

Ondřej: Alexander Schwolow (Hertha) - Kevin Mbabu (Wolfsburg), Martin Hinteregger (Frankfurt), Mats Hummels (Dortmund), Rami Bensebaini (Mönchengladbach) - Alessandro Schöpf (Bielefeld), Lucas Tousart (Hertha), Marcel Sabitzer (Bayern), Ondrej Duda (Kolín), Leroy Sané (Bayern) - Ricardo Pepi (Augsburg)
Trenér: Adi Hütter (Mönchengladbach)

Co nás ještě překvapilo


Stano:
1. Jarná forma Lipska, ktoré sa pod Tedescom jednoznačne zlepšilo a zamierilo do Európy a takisto Freiburg, ktorý pod Streichom zažil historicky najlepšiu sezónu aj s pohárovou miestenkou
2 Pokračovanie kvalitných výsledkov Kolína aj na jar a to, že ich súperi nevedeli reagovať na ich štýl hry, ktorý hrali už na jeseň, tradične nakopávané krížne pasy z krídla a Modeste to hlavou pravidelne upratal do bránky
3. Prekvapením je pre mňa aj to, že vedenie Gladbachu neodvolalo trénera Adiho Hüttera aj napriek tomu, že aj na jar mali príliš kolísavé výkony a ich umiestnenie je veľkým sklamaním
(4. Príjemným prekvapením bolo pre mňa počuť v ruchových mikrofónoch a vidieť plné tribúny a o to hlučnejšie to bolo, keď sa vrátili na tribúny aj praví ultras)

Peter:
1. "Effzeh" Köln - neskutočná zmena v myslení, v hre, v celkovej koncepcii
2. Freiburg a ich celoročná jazda, ktorá bola takmer korunovaná Ligou majstrov
3. Frankfurt a najmä ich jazda Európou (v lige to už bolo slabšie)

Ondřej:
1. Pokračování jízdy kolínských "Geißböcke”, kteří vůbec neubrali z podzimní fazóny
2. Po roce znovu výskyt hned pěti střelců s 20 či více brankami na kontě
3. Závěr sezóny s krásným počasím, plnými tribunami včetně ultras a spontánními oslavami v Kolíně a Stuttgartu

Co nás ještě zklamalo


Stano:
1. Prestupová politika Bayernu a to koľko sa píše a rieši všetko okolo predlžovania zmlúv s ich hviezdami ako Lewandowski, Gnabry, prípadne predĺženie zmluvy Müllerovi iba o jeden rok oproti pôvodnej zmluve, aj verejné vyjadrenia do médií, ktoré viac ako naznačujú, že to nie je tá pravá spolupráca medzi trénerom Nagelsmannom a manažerom Salihamidžićom, ktorí by mali mať spoločné a jasné smerovanie
2. Sklamaním sú pre mňa jarné výsledky Stuttgartu, aj napriek tomu, že majú mladý káder a nemajú financie na to, aby si kúpili "hotových” hráčov, tak som čakal, že sa na jar mladý tím jednoznačne a bez problémov zachráni
3. Slabé a celkovo nevyrovnané výkony tímov, ktoré by mali hrať v Bundeslige jednoznačne o pohárovú Európu a to Gladbach, Frankfurt (aj keď ten si možno užije Ligu majstrov) a takisto Hoffenheim

Peter:
1. Výkony Stuttgartu, ktoré boli priemerné až podpriemerné. Nakoniec to v posledných sekundách napravili a snáď ich to nakopne
2. Pokračujúca nadvláda Bayernu a hlavne žiadne svetlo na konci tunela. Že to nebaví už ani ich fanúšikov, bolo vidieť na "oslavách” titulu
3. Dva "Werksvereine” (Leverkusen, Lipsko) na priečkach, z ktorých sa postupuje do LM

Ondřej:
1. Děsivá defenziva Herthy a rozčarování z rozhodování sportovního ředitele Frediho Bobice
2. Finiš Hoffenheimu a zdánlivý nezájem o dění klubu, které rezonovalo z prořídlých tribun
3. Další záchrana očividně nesestoupitelného, avšak čím dál nudnějšího Augsburgu

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (28)

Přidat komentář
Heresy

hovadina

Reagovat
JacoBee

Co?

Reagovat
fenixLFC

Bilancování nejvyšší německé soutěže má na serveru EuroFotbal již své pevné místo a ani tentokrát jej nemůžeme vynechat.

a podobne ako pri jarnej casti nemozem vynechat poznamku o tom ze je skoda ze respondenti odpovede viac nevysvetlili a neozrejmili aj tym, co sutaz nesleduju je to skoda, rad by som sa z toho dozvedel ovela viac

Reagovat
cologneFC

Pýtaj sa, veľmi rád Ti objasním širšie súvislosti

Reagovat
db18

Aspoň je námět k diskusi.

Reagovat
Werkrider

Co to je za paskvil?

Reagovat
cologneFC

Sa ti nepáčia moje odpovede?

Reagovat
Werkrider

Ty si na mňa musel myslieť keď si odpovedal

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Reagovat
bobis21

Souhlasím že půlka sestavy zklamání je z Gladbachu, ale jak se tam dostal zrovna Jonas Hofmann po své životní sezoně fakt nevím

Reagovat
Beči

Taky nechápu. Hoffman 12+6, Sané 14+15 a stejně takové hráče někdo zařadí mezi zklamání

Reagovat
db18

Je to jen za jaro a jen za BL. Takže Sané má 2+2 Povedený měl první tři zápasy Rückrunde, pak to šlo hodně do kopru.

Reagovat
Rudnevs

Pochvala pre Ondreja, za ten Augsburg v sklamaniach, ja to hovorim uz dlho a buduci rok by snad mohla prist konecna. Suhlas taktiez s tym Hoffe, ktory sa vypracoval na sedu mysku. A do tretice suhlas s Petom ohladom Bayernu, k comu by som este pridal arogantne vyhlasenia Nagelsmanna a najmä Hoeneßa, ktory kritizoval Stuttgart za to, ze oslavuju zachranu.

Naopak toho Stuttgartu by som sa trochu zastal. Ja som tie zapasy moc nesledoval, ale vela hracov tam vypadlo kvoli zraneniam. Tazka sezona pre tim, ale zvladli to moralne, nevyhodili trenera, udrzali muzstvo, ukazali mentalitu, zachranili sa, aspon to nebudu musiet cele znovu budovat nanovo a buduci rok mozu byt znovu vyssie.

Reagovat
andrew96

No uvidíme, jestli ti jednou nedám za pravdu i v případě Braunschweigu. Vloni se ještě bylo u Augsburgu čeho chytnout. Gikiewicz, Caligiuri, Vargas, návrat Weinzierla. Letos tam ale není nic.

Reagovat
romeo351

V čem spočívají ty spory mezi Nagelsmannem a vedením v Bayernu? Proslechlo se dost o pochybnostech ohledně prodlužování smluv základním stavebním kamenům mužstva (Lewa, Muller, Neuer). Po příchodech Goretzky, Saného, Gnabryho jsem si myslel, že je to jasnej návrat německé osy a ono to najednou vypadá všelijak… Díky

Reagovat
Beči

Sané 14+15 - to je opravdu těžké zklamání Ondřej má zřejmě nasledováno

Reagovat
andrew96

14+15 máš odkud? Každopádně když teda bereš do úvahy G+A, tak ty Sané posbíral zejména na podzim. A právě s ohledem na to, jak se na podzim konečně rozjel, lze jeho jarní regresi v klidu považovat za zklamání.

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

Co je za borce ten Stano, co by nedal Lewu do nej jedenáctky ?

Reagovat
Pablos

Vážně by mě to zajímalo, proč ? Je to úplně wtf spadnul jsem z Marsu mi příjde. Takže Stano já tě prosím, zajímal by mě opravdu proč tam nemáš toho Lewu ?

Reagovat
cologneFC

Nemyslím, že ti tu odpovie. Nemá tu účet.

Reagovat
Pablos

Aha dík, já to prostě nechápu, mě nic prostě nenapadá čím to odůvodnit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já bych tam dal třeba Modesteho. Stařík, sračka tým a po posledních sezonách kdy jen paběrkoval je 19 golu bez penalt krásný výkon, nemusí se tam na sílu spát Lewa co má bez penalt 30 branek v nejlepším týmu v lize.

Reagovat
Pablos

No to já ale nepochopím, tak ho dám do sestavy překvapení např. Nejde přece přehlédnout, ze je nekdo nej střelec… dokonce Evropy.

Reagovat
Seydou Doumbia

proto to je čistě subjektivní hodnocení, na světe jsou lidi co by reálně opravdu dali zlatý míč jorginhovi nebo shickovi...tak to je

Reagovat
JeséRodriguez

já bych ho dal sobě

Reagovat
Rudnevs

Najlepsi je aj tak ten zaver roka. Pekne vidiet tolko fanusikov tradicnych klubov oslavovat (Schalke, Stuttgart, Werder, Frankfurt…). Po rokoch bez fans, obdobi corony a plastovych klubov, je to velmi potrebna injekcia pre cely nemecky futbal. Este ideal Freiburg vyhrat Pokal. A Lautern & HSV postup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele