Palmeiras porazil Flamengo a obhájil triumf v Poháru osvoboditelů

28.11.2021, 10:55
Aktuality
Deyverson (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
krisa
Reagovat
rel7

na to jak má "natřískaný" tým Flamengo celkem překvapení

Reagovat
Pharrell

Jo no mají tam hodně zkušených a kvalitních hráčů co dlouho hráli v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Agains all odds. Palmerais dostavali v poslednich rocnicich od Flamenga docela naklep. Taky podle toho vypadal kurz. Lepsi cas na obrat si vybrat nemohli po 2, rocnicich kde dominovala Argentina bylo hezke videt v SF 3 brazilske tymy

Reagovat
rel7

hlavně tým co vyřadil oba argentinské týmy skončil smolně právě na Palmeiras po 2 remízách...

Reagovat
smazaný uživatel

88 zapasu je solidni non-sence .. chudaci ti co jeste k tomu zaskakovali do repre (vetsina je samo hrajicich v Evrope ale vzdy doslepovavaji soupisku nejakymi hraci z ligy) .

Reagovat
Remt

Sakra co vše krom ligy hrají? To je o daleko daleko víc než jsem si myslel že vůbec tým odehraje za sezónu

Reagovat
Pharrell

Tak tam jsou nějaké národní poháry. A každá jejich oblast v Brazílii mají své soutěže a turnaje (něco Jakl kdyby okolí Prahy nebo Brna mělo svou vlastní ligu a soutěže). Campeonate Carioca Campeonate Paulista. Tohle tam ještě hrají kromě domácí ligy poháru (nebo Jihoamerické LM a ještě horší týmy co se tam nedostanou do té jejich LM - hrají Copu Sudoamericana což je něco jako Pohár UEFA).

Reagovat
Remt

Díky za vyčerpávající odpověď.

Pak ještě nastává otázka - to to někomu nezačalo připadat už dávno divný? Já měl za to že ty týmy hrajou max 60 zápasu cca a i tak mi to přijde hodně

Reagovat
Tromas

Já jsem to právě hledal a v Brazílii a Argentině to funguje, kvůli velikostem těchto zemí a samozřejmě také finančním prostředkům jinak. Za prvé ty týmy celkově nejsou bohaté, jako jejich protějšky v Evropě (co se týče do velikostí klubů v Evropě a Jižní Americe). Například velkokluby ve Španělsku-z Evropy v top 5 nejpodobnější jihoamerickým ligám (Real a Atlético nyní vzhledem k financím), tak tomu finančně neodpovídá třeba Boca Juniors, Palmerias, River Plate či Flamengo. Navíc velikosti zemí jsou větší než v Evropě- Brazílie, Argentina zbytek je zhruba nastejno kromě Chile, to ale v JA soutěžích vynecháme, s čímž souvisí větší náklady na cestování a zároveň méně financí. V Jižní Americe je také velká poptávka po fotbale (ještě větší než v Evropě) a to vedlo k jinému formátu rozdělení JA soutěží v Brazílii a Argentině. Vzhledem k tomu že obě tyto republiky jsou federativní (rozděleny na menší státy-správní celky), tak tam existují soutěže v tomto formátu. Například pohár v oblasti pouze tohoto států v nižší (část nějakého z těchto menších správních celků (států)) a vyšší úrovní (celostátní) to stejné může být i s ligou ve formátu federativní a potom celorepublikové. Ty největší kluby si pak vyberou jestli budou hrát federativní ligu či pohár. Samozřejmě můžou hrát obojí, ale na to je většinou málo času a hodně zápasu (tady si to, ale Palmerias asi vzali vzhledem k počtu zápasů obojí). To když se sečte, tak tolik zápasů může klidně být celkově (k těm federálním připočteme celonárodní ligy, jako v Evropě (Brazilskou, Argentinskou) a ještě JA poháry-u nejlepších Pohár Osvoboditelů. Potřeba říct, že se tyto soutěže vždy hrají s odstupem od sebe například federální liga a pohár se hrají 3-4 měsíce a celonárodní s Pohárem Osvoboditelů zas v jinou dobu. Potřeba říct, že v federálních soutěžích většinou hrají náhradníci či odchovanci u těchto velkých jihoamerických klubů. Celonárodní soutěž a Pohár Osvoboditelů zase hrají ti nejlepší, co ten tým může nabídnout.

Reagovat
Tromas

Jo a ještě jsem zapomněl zmínit celonárodní pohár, takže můžou být celkově klidně i 4 soutěže u těch největších JA klubů.

Reagovat
Ditas7

Minulej rok zapomněl nějakej tým do té Béčkové soutěže registrovat brankáře tak musel chytat hráč z pole

Reagovat
Hlahart

Dokonce je z Pereiry už obránce. gg ČTK

Reagovat
rel7

Reagovat
Pharrell

Ten Deyverson v prodloužení a prý že faul od rozhodčího.

Reagovat
krisa

Mě nepřestane fascinovat, jak v dnešní době kamer a mobilů, se pořád najde tolik dementů, kteří že sebe před světem udělají ultrak0k0ty

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele