Pardew se v Bulharsku po dvou letech vrátí na trenérskou lavičku

15.04.2022, 16:15
Aktuality
Anglický trenér Alan Pardew se alespoň dočasně vrací k řemeslu. Bývalý manažer Newcastlu United od listopadu 2020 plnil roli pouhého technického poradce vedení bulharského CSKA Sofia, a byť je dle svých nedávných slov v této funkci spokojen, o víkendu bude muset pro pikantní derby s Levski na lavičku. Jeho klub se totiž ze dne na den ocitl bez trenéra.

Alan Pardew naposledy trénoval na počátku pandemie. Když byla koncem dubna 2020 sezona nizozemské Eredivisie předčasně ukončena, domluvil se zkušený kouč s ADO Den Haag na ukončení spolupráce. Klub se tehdy nacházel sedm bodů od sestupové propasti.

V listopadu 2020 se Pardew překvapivě uchýlil do Bulharska, kde od té doby radí majitelům tradičního CSKA Sofia. Jedním z akcionářů klubu je také legendární Hristo Stoičkov, který vlastní 20 % podílu.
<{r>Nyní si však CSKA prochází turbulentním obdobím - suverénnímu Ludogorci na čele nestačí a trenér Stoičko Mladenov před pár dny rezignoval jen několik minut po výhře v prvním zápase semifinále domácího poháru. Stěžoval si přitom na svůj chabý vliv na určení sestavy, čehož může být příčinou právě velezkušený Alan Pardew.

Sofiský celek okamžitě políčil na Sašu Iliće, srbského kouče, který se nedávno rozloučil s Čukarički, ale jeho podpis se mu nepodařilo získat včas. Minimálně derby s Levski Sofia, jehož trenér Stanimir Stojlov pro změnu dostal od vedení ultimátum, a také odvetu semifinále poháru se Slavií tak odtrénuje 60letý Pardew.

Dle výsledků se pak rozhodne, zda nebude na lavičce pokračovat, tvrdí Sky Sports.

Autor: Tomáš Daníček / dnevnik.bg, skysports.com

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele