Pelta v kabině, Teplice v problémech aneb Události 3. kola FORTUNA:LIGY

09.08.2021, 20:59
Názory a komentáře
Na odložená utkání si během koronavirové pandemii fanoušci už asi zvykli, tentokráte za tím ale namísto covidu byla dohoda Sigmy se Slavií, kterou v úterý čeká odvetné utkání s Ferencvárosem. To druhý tým bojující v Lize mistrů, Sparta, své utkání sehrála a s Karvinou si poradila.

Ve stejný čas jako zápas Letenských byly sehrány i další tři mače. Zlín si až překvapivě dominantním způsobem poradil s Teplicemi, Liberec po další červené kartě neudržel vedení s Hradcem Králové a Baník znovu zvítězil, tentokrát v Českých Budějovicích.

Nedělní program nabídl o utkání méně, zato šlo o podstatně očekávanější duely. Mladá Boleslav nakonec na hřišti Pardubic horko těžko zachránila remízu, Jablonec po několika zvratech remizoval s Bohemians a Plzeň otočila proti Slovácku.

Zápas kola


Jablonec - Bohemians Praha 1905

V souboji dvou zeleno-bílých celků se překvapivě dostali jako první prosadili hosté, které poslal do vedení Puškáč. Další vzrušení přišlo až v závěrečných dvaceti minutách. Nejprve ze sporné penalty srovnal Pilař, obrat následně dokonal Čvančara. Avšak ve čtvrté minutě nastavení srovnal z dalšího pokutového kopu na konečných 2:2 Kovařík.



Gól kola


1. David Lischka (Baník Ostrava)

I z pozice stopera se po třetím kole řadí mezi nejlepší střelce soutěže. Na dvě branky z minulého víkendu navázal další jednou trefou, která byla mimořádně pohledná. Na první pohled ledabyle nastavil nohu do Sorova prudkého pasu a zamířil nechytatelně na vzdálenější tyč.



2. David Puškáč (Bohemians Praha 1905)



3. Adam Hložek (Sparta Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Filip Nguyen (Slovácko)

Sice dvakrát inkasoval, osmi zákroky ale dlouho držel akcie Jihomoravanů nad vodou. V úvodu sice trochu skřípala jeho rozehrávka, pak se ale vyšvihl ke skvělému výkonu. Za zmínku stojí zejména jeho zákroky proti pokusům Chorého, Beauguela a v závěru Šulce.

Pravý obránce - Róbert Matejov (Fastav Zlín)

Zlínský pravý bek se ve čtyřiatřicáté minutě dostal k přihrávce od Hrubého, kterou s naprostým přehledem poslal za Grigarova záda. V úvodu druhé půle, před svým vystřídáním, si mohl připsat i asistenci, to by ale Poznar nesměl jeho centrem pohrdnout.

Střední obránce - Dávid Hancko (Sparta Praha)

Slovenský stoper se kromě udržení čistého konta tradičně podílel i na útočné fázi svého mužstva. Ve třiadvacáté minutě se dostal až na levé křídlo, odkud se mu podařilo asistovat na úvodní branku Adamu Hložkovi. Ve druhé půli mu při lobu chyběl kousek od skórování, vzápětí jeho pěknou ránu zneškodnil Neuman.

Střední obránce - David Lischka (Baník Ostrava)

Nezazářil tolik jako v minulém utkání, ale podobně jako jeho bývalý spoluhráč Hancko předvedl i své ofenzivní choutky. V závěru základní hrací doby k němu totiž doputoval pas Sora, který Lischka dokázal pohotově usměrnit mezi tři tyče.

Levý obránce - Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)

I z pozice levého beka byl už v prvním poločase velmi aktivní, v jeho závěru připravil příležitost Chorému. Nakonec se mu za jeho přínos dostalo odměny deset minut před koncem, kdy po rohovém kopu usměrnil do sítě Pernicovu hlavičku.

Pravý záložník - Milan Petržela (Slovácko)

Ani s přibývajícím věkem neztrácí svou rychlost, která se ukázala jako jeho hlavní devíza už po čtvrtině utkání. To totiž přesprintoval Faltu a předložil gólovou přihrávku Jurečkovi. Jeho nohy hrozily nebezpečnými protiútoky, avšak Slovácko jich příliš nevyužívalo.

Střední záložník - Pavel Bucha (Viktoria Plzeň)

Možná nejaktivnější hráč na plzeňském hřišti. Během první půle stihl Nguyena hned třikrát prověřit, po přestávce se jedna z jeho mnoha nahrávek ujala, znamenala totiž asistenci na Beauguelův gól. Později mohl sám skórovat, opět jej ale zastavil gólman.

Střední záložník - Michal Beran (Pardubice)

Host ze Slavie se na balónu jevil velmi slušně a s přehledem dirigoval pardubickou útočnou fázi. Nejvíce se blýsknul v závěrečných minutách první půle, kdy fantastickou přihrávkou asistoval na úvodní Kostkovu trefu.

Levý záložník - Jan Kovařík (Bohemians Praha 1905)

Po čtvrthodině se na levé straně ujal míče a přesným centrem do šestnáctky připravil gól Puškáčovi. Svou chybu při obdržené brance pak odčinil v nastavení, kdy se ujal penalty, udržel nervy na uzdě a v klíčovém okamžiku vyrovnal.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Na hřiště přišel po necelé hodině hry v době, kdy se Plzeň stále nemohla prosadit. A právě francouzský útočník nastartoval obrat, když ve skluzu nasměroval balón do sítě. Ohrožením pro branku Slovácka byl i v dalším průběhu.

Útočník - Václav Pilař (Jablonec)

Zase jej bylo plné hřiště. V první půli zkoušel zajímavé nůžky, ve druhé zase ukázal pěknou individuální akci. Nejdůležitější ale bylo, že na Bačkovském vybojoval pokutový kop, který posléze sám proměnil.

Nemělo by vám uniknout


Hodně laxně působily Teplice prakticky po celý zápas se Zlínem, zejména však při třetí brance ševců. Fantišův centr do pokutového území nezastavili ani obránci, ani gólman, a Poznar tak mohl jednoduše zpečetit vítězství svého mužstva.


Velké kontroverze vyvolala přítomnost Miroslava Pelty v kabině rozhodčích o poločasové přestávce duelu jeho Jablonce proti Bohemians.


Ačkoliv byli po celý zápas jasně lepším týmem, nakonec plzeňští fotbalisté zvítězili až díky šťastnému odrazu od Jhona Mosquery po rohovém kopu.


Zachyceno na sociálních sítích


Čas pro zabijácké vtípky...


Byl to opožděný informační tok?


Jak se k příhodě z Jablonce stavil Jan Rajnoch?


A tady vyjádření jablonecké strany:


Všechno je tu legendární.


VAR v akci


Hned dvakrát musel do akce VAR v průběhu prvního poločasu utkání mezi Hradcem Králové a Libercem. Nejprve Votrokům sebral radost z gólu kvůli ofsajdu. Čas 0:47.


Poté je ale i rozradostnil, když po jeho intervenci Havelka za svůj nevybíravý zákrok na Vlkanovu viděl namísto žluté karty červenou. Čas 1:16.


Podle komise rozhodčích chybně byl nařízen pokutový kop po zásahu videorozhodčího v zápase mezi Jabloncem a Bohemians. Sudí nakonec odpískal faul Bačkovského na Pilaře, přestože právě jablonecký křídelník se provinil jako první. Čas 2:16.


Klokani to však nezabalili a v nastavení se rovněž dočkali pokutového kopu, navíc také poté, co sudího upozornil jeho asistent u videa.


Vedle libereckého Havelky byl vyloučen i Stanislav Hofmann, jenž svými kolíky prošlápl Ba Louovo stehno. Ani tentokráte si toho nevšiml sudí přímo na hřišti.


Změny v tabulce


Odložený zápas Slavie znamená, že ačkoliv plný počet bodů mají tři týmy, jen Sparta a Plzeň ale i devět bodů. Sešívaní se o třetí příčku dělí s Baníkem a Slováckem, ty ale už poznaly hořkost porážky.

Následuje duo dalších aspirantů na poháry v podobě čtyřbodových Mladé Boleslavi s Jabloncem. Tři body pak má Sigma se zápasem k dobru, dosud neporažený Hradec Králové a Zlín s Českými Budějovicemi.

Kromě Votroků na své první vítězství čeká i druhý východočeský klub z Pardubic, který má stejně jako jeho poskytovatel azylu Bohemians a Karviná dva body. Smutnit mohou na severu Čech, Liberec totiž má na kontě jen jednu remízu, Teplice ani to.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sparta Praha330010:29
2.Viktoria Plzeň33006:39
3.Baník Ostrava32018:36
4.Slavia Praha22004:16
5.1. FC Slovácko32013:26
6.FK Mladá Boleslav31115:34
7.FK Jablonec31113:54
8.Sigma Olomouc21015:53
9.FC Hradec Králové30303:33
10.Fastav Zlín31024:63
11.Dynamo České Budějovice31022:43
12.FK Pardubice30215:62
13.Bohemians Praha 190530214:52
14.MFK Karviná30213:52
15.Slovan Liberec30121:71
16.FK Teplice30031:70

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (41)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Až zavřou Peltu nebo ho aspoň odstaví od fotbalu tak ubude 70-90% korupce v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste se nedovarila voda.

Reagovat
kilobyte

Pořád ještě hledají tak velký hrnec.

Reagovat
Firkraag

Kéž by tohle byla pravda. Ale viděl bych to tak max na 15%.

Reagovat
Jerry015

Doufat v samospasitelnost při odsunutí jednoho člověka od vlivu je nesmysl.

Reagovat
Witcher

Odečíst Jablonci 15 bodů je asi objektivně adekvátní trest

Reagovat
ttopi

Bez důkazů, jako Kúdelu? Aha...

Jo, teď koukám že máš FC Rangers mezi týmama

Reagovat
bobis21

Jak bez důkazů? Vždyť i Jablonec říká že byl v kabině rozhodčích. Normálně se k tomu přiznali.

Reagovat
ttopi

To ano, ale když je v zápise to, co říkal, tak fakt nemůžeš odečíst Jablonci 15 bodů. Jste tady vůbec normální?

Reagovat
bobis21

Už ta samotná účast v kabině je důvod pro kontumaci. Nemá tam absolutně co dělat. To je i na zákaz vstupu na stadion pro něj.

Kdyz se prokáže že je chtěl ovlivnit, trest je vězení, ne trapná kontumace.

Reagovat
ttopi

Počkej počkej, na to musí být nějaká pravidla. Neříkám, že nejsou, ale rozhodně bych byl opatrný v nějakém odečítání bodů pro Jablonec. Pro něj osobně klidně, ať mu něco dají, ikdyby jim jen popřál hezký den. Ale tyhle blafy, že by měl za to pykat Jablonec, to je moc, ne?

Reagovat
bobis21

Tak já neříkám odčítat body, ale kontumace tohoto zápasu by měla být samozřejmá. A v pravidlech samozřejmě je, že nemá v kabině rozhodčích co dělat.

Reagovat
ttopi

Dobře, tak to tam je. A je tam taky stanovený možný postih? Tu kontumaci si totiž nemůžeš vymyslet, to musí být někde takto popsáno.

Reagovat
bobis21

Dle disciplinárního řádu je možné kontumovat zápas, "jehož průběh byl nepřípustným způsobem ovlivněn". Jasná kontumace. Ale je to Pelta, takže z toho vyjdou bez trestu.

Reagovat
ttopi

To se točíme furt dokola. Ovlivnění zde prokázat spíš nejde, takže o kontumaci se podle mě ani neuvažuje. Spíš to bude nějaké bububu na Peltu.

Reagovat
Kepy_FCB

ty věříš že tam šel jen pochválit sudího?

Reagovat
ttopi

Čemu já věřím není důležité. Ale jestli je v zápisu napsáno, že se jim šel omluvit za chování Rady a pak prohodil něco o tom že hrajou mizerně, tak už ho nemůžeš za nic jinýho trestat, od toho ten zápis totiž je

Reagovat
smazaný uživatel

Takže kdyby v té šatně dál rozhodčím úplatek, ale nebylo to v zápisu, tak jej po usvědčení za to nemůžeš potrestat? Kde jsi byl, když se rozdával mozek? Ve frontě na blbost?

Reagovat
ttopi

Proboha živýho. Já se zeptám naopak. Podle tebe když nebude o úplatku důkaz a sami rozhodčí to nepřiznají, tak ho můžeš potrestat na úplatek? Nevím no. Jestli teda myslíš, že jsem stál ve frontě na blbost, tak to jsme tam asi stáli spolu, jestli jsi schopný říct něco takového

Reagovat
Moje maličkost

Stačila by kontumace toho zápasu. Jinak myslím důkaz v tomto případě je. Už samotný vstup do kabiny rozhodčích je proviněním proti fair-play. Je úplně jedno jak dlouho tam byl a co komu říkal.

Reagovat
ttopi

Jak říkám - jako Kúdela. Je jedno co říkal, neměl si prostě zakrývat ústa

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se neměl Pelta v té šatně s rozhodčími zamykat a nechat otevřeno

Reagovat
Moje maličkost

Chápeš, že už samotný vstup do šaten rozhodčích je v rozporu s fair play? Co tam dělal je nepodstatné. Já ho nechci trestat za nic neprokázaného. Já ho chci trestat za samotný vstup do kabiny.

Reagovat
ttopi

Vždyť proti tomu nic nemám. Celá tahle debata se rozjela jen jako reakce na nesmyslný návrh Witchera na odpočet 15 bodů Jablonci

Reagovat
Kepy_FCB

Je nesmyslný protože 15b je příliš málo

Reagovat
ttopi

Kluci zase neblázněte. Peltu tady asi nemáme rád nikdo, ale tohle jsou fakt nesmysly.Navíc jak říkám, tohle všechno, tedy i případné postihy, musí být někde popsáno, to si nelze vycucat z prstu.

Reagovat
Moje maličkost

Nesmysl by bylo, ho nechat za úsvitu popravit. Normální by bylo kdyby už x roků měl zákaz jakékoliv majetkové/manažerské účasti ve fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

rovnou do ČFL a vyhodit pro jistotu i z molcupu, kdyby se náhodou chtěli dostat do Evropy

Reagovat
Moje maličkost

No a já píšu o tom, že by stačila kontumace a důkaz pro takový trest je.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez důkazů můžu jednoznačně říct, že ti nejspíš chybí mozek.

P.S. Zastávat se Pelty? Aha, to se klidně můžeš zastávat i Babiše a dalších , no nebudu sprostý.

Reagovat
ttopi

Já se Pelty nezastávám. Celou dobu tu říkám, že jemu osobně může nějaký postih hrozit, ale sorry, ty některé návrhy tady fakt postrádají přítomnost selského rozumum

Reagovat
smazaný uživatel

Pelta se svými schopnostmi má dělat velvyslance pro export skla někde v Kinshase, a ne tady dobroděje zájmů fanouška. Už by se mohly rozhoupat české ženy a nějakým sexuálním embargem zamezit sledování české kopané na dva roky (dva měsíce in real), nebo snad ani tahle divná omerta nemá řešení. Horší jak slimáci na zahradě, tihle bafuňáři.

Reagovat
PavlíčeQ

To je masakr číst všechny ty komentáře.

Reagovat
slonzacky_lenoch

Reagovat
cubinho

Chudák Krpálek mezi těma inteligentama v TIKI-TAKA

Reagovat
ratusek

Byl tam Bartoš a vzpomínali na vzájemný zápas v žácích?

Reagovat
smazaný uživatel

Důležité 3 body, snad se podaří nějaká slušná série a rychle se vzdálíme od sestupových vod.

Reagovat
Pony Slaystation

Jablonec kontumace nebo bodový odečet, hnus. To je fakt f-evoluce

Reagovat
Pony Slaystation

A samozřejmě Slávia a jí koupená liga

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší Pelta v kabině, než Rada na lavičce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele