Pětice z Manchesteru United v nominaci na hráče roku

14.04.2009, 13:48
Aktuality
Manchester United kráčí za obhajobou titulu a i tento fakt se projevil na nominaci PFA na nejlepšího hráče roku v Premier League. Mezi šesticí nominovaných je hned pět Rudých ďáblů, zbytek soutěže zastupuje pouze kapitán Liverpoolu Steven Gerrard...

Manažer Sir Alex Ferguson se během prakticky celého dosavadního průběhu sezony mohl spolehnout na pevnou obranu. Jistotou mezi třemi tyčemi je Edwin van der Sar, kterému se dokonce podařilo překonat britský rekord v neprůstřelnosti a i díky tomu se může stát prvním brankářem za více než třicet let, jenž dostane ocenění pro hráče roku.

Mezi nominovanými nechybí ani stopeři Rio Ferdinand a Nemanja Vidič, šanci na cenu má i vítěz loňského ročníku Cristiano Ronaldo. Překvapením pro spoustu fanoušků je nominace Ryana Giggse, šestici nominovaných pak doplňuje Steven Gerrard.

Manchester United má zastoupení i mezi mladými hráči. Tam mohou na ocenění pomýšlet Jonny Evans a Rafael da Silva. Jejich konkurenty jsou Gabriel Agbonlahor a Ashley Young z Aston Villy, záložník Manchesteru City Stephen Ireland Aaron Lennon z Tottenhamu.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (401)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele