Pikantní přestup v Londýně: Jorginho odchází z Chelsea do Arsenalu

31.01.2023, 21:34
Aktuality

Arsenal potvrdil příchod Jorginha z Chelsea. Jednatřicetiletý italský reprezentant podle nepotvrzených zpráv podepsal smlouvu do roku 2024 s opcí na další sezonu...

Gunners za zkušeného středopolaře, kterému měla po sezoně vypršet smlouva, zaplatí 14,8 milionu eur, což je druhým nejdražším příchodem hráče nad 30 let v historii klubu po Sokratisovi Papastathopoulosovi. Za toho Arsenal zaplatil Dortmundu 16 milionů eur.

Brazilský rodák je sedmým hráčem, jenž od roku 2000 přestupuje z Chelsea do Arsenalu. Prvním byl William Gallas v roce 2006, před sedmi a půl lety se po stejné trase vydal Petr Čech.

"Jorginho je inteligentní záložník s vůdčími schopnostmi a velkými zkušenostmi z Premier League i z mezinárodního fotbalu. Jorginho v kariéře vyhrál řadu trofejí, stále však má hlad po úspěchu a velkou touhu k němu přispět," řekl k nové akvizici manažer Mikel Arteta.

Jorginho je alternativou za Moisése Caiceda z Brightonu, který neakceptoval ani nabídku ve výši 70 milionů eur. A to navzdory tomu, že ekvádorský reprezentant vyjádřil přání odejít.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, arsenal.com

Komentáře (300)

Přidat komentář
Raff81

tak on to nebyl vtip

Reagovat
xjert02

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
John Obi Mikel

Sbohem Jorgi, dík za neskutečný play-off v LM a pár dalších povedených zápasů. Jinak jsem si tě příliš neoblíbil. Doufám, že už volal Wilík a seznámil tě s další misí.

Co ten Enzo?

Reagovat
Spasitel

Jaká pekná správa takto z rána Ale tak odohral zopár dobrých zápasov len hlavne smerom dopredu liezol už dlhé roky viacerým na nervy ale aj tak díky Jorgi nech dá ešte titul.

Reagovat
Nizzie

31.01.2023 14:47#

Z rána? Á tady někdo bujařil.

Reagovat
SunFells

Podmínky bolest a smrdí Chelsea. Jinak přestup pro fajnšmekry, bude hrát v nejvíc vyhovujících podmínkách jak jen může a to se přívětivě projeví.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Miguel19

Já asi jak to zalepil Sanchovi

Reagovat
icka

Reagovat
Kucka

Reagovat
Engerau15

Reagovat
Reggie

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
VALEN

Reagovat
8lampard8

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
krisa

Reagovat
Vlkoslav

I didnt see that coming... Nevím, co si o tom myslet, na Chelsea nemám čas, nevím, jak se mu dařilo poslední měsíce a jestli šel nějak výrazně dolů. Asi bude brát hodně peněz, ale snad se jeho zkušenosti osvědčí a do rotace zapadne, každopádně mi nepříjde jako hráč pro Arsenal...a ještě, když ho pouští Chelska k nám...to smrdí...

Reagovat
shitcool

Reagovat
stiflerovamama

Kadejakí ňoumovia tu hádžu bez problémov za hráčov 50 mil. cifry a my kúpime v tomto momente nič neriešiaceho Gakpa a už 4 prestupové obdobia nie je pre nás na trhu žiadny vhodný záložník, čo nás bude stáť LM vďaka čomu aj tak nedokážeme priviesť top prestupové ciele.

Reagovat
Slavia10

Tak vy 3 roky šetřite na Bellinghama, který má sen hrát za Real

Reagovat
Kluivert9

Navíc nepůjde do týmu, kterej ani nebude hrát LM...

Reagovat
oli9

tpc zrovna fanoušek Barcelony která má dluhy kam se podívá...

Reagovat
Uwe háže buly

Tak v tomhle má pravdu. A i oni mu nabídnou LM a hru o titul.

.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
jakubbosak

a co to má společného s Barcou a s jejíma dluhama?

Reagovat
oli9

že Barcelonu zanedlouho čeká výprodej když dluží kde a komu může

Reagovat
dejvikker

Tak znova, co to má společnýho s Liverpoolem?

Reagovat
Kowe

Reagovat
DieryVonry

Coo Tiago byl sice po sezone se zraněním kolene, ale naprosto unikátní jeden z nejchytřejších a nejgenialnějších záložníků minulé dekády a přišel do Poolu zadarmo.. To že s ním už mnoho nesvedli je věc druhá..

Reagovat
Luc-Luc

Zalozniku mame dost, jenom jsou furt na marodce, tak odhaduju, ze cekame, az jim skonci smlouva. Milner, Keita, Ox, mozna Hendo out. To uvolni budget na dva dobry hrace. Hlavne at nejsou IP.

Reagovat
JessePinkman

Ano, zaspali jsme v záloze dobu. Doufám však, že v létě proběhne nějaká čistka a přivedou se tři záložnici (z toho jedno klasický DM).

Reagovat
PanAu

Já se modlil aby odešel zadarmo a my dostaneme ještě 12 mega….. jestli Arsenal nedá titul, tak se stane legendou Chelsea.

Reagovat
schuby

Reagovat
krisa

Reagovat
Slavia10

Nevím, nesleduju Chelsea, ale hráč, který byl za svoji kariéru pro všechny trenéry, co ho měli v týmu stavební kámen základní sestavy nemůže být zase tak hrozný. Smlouva na rok a půl je také u Arsenalu krok vpřed. A jestli Brighton chce za Caiceda kolem 100 mega liber, tak chápu Jorginha za 12. Lednové přestupy jsou prostě těžký no.

Reagovat
PanAu

Já mu i přeju aby se chytil, ale já ho chci pryč dlouho. Je to největší snek, co jsem kdy videl a to jsme měli v týmu Alonsa!

Reagovat
Jkb

Brighton Caiceda nechce pustit v zimě a Arsenal si s nima nechce zničit vztahy, navíc přeplácet hráče není dobrá cesta. V létě určitě přijde záložník.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Nizzie

Vždyť má pravdu, tak k čemu ten smích?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

To, co napsal, jsem taky někde viděl, to nebylo mířeno na něj. "Arsenal si s nima nechce zničit vztahy" to ti nepřijde k smíchu?

Reagovat
Jkb

Máme dobré vztahy s Brightonem, hlavně Richard Garlick tam má nějaké konexe na lidi ve vedení Brightonu. Já na tom nevidím nic špatného, spíš naopak, pomohlo to u přestupu Whita, Ryana a teď Trossarda, třeba nám to pomůže v létě nebo jindy.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
icka

Reagovat
Nizzie

Ne, na tom nic směšného nevidím.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Mně to přijde jako totální nesmysl. Ale v pohodě, beru jinej názor. Nebudem se tady kvůli tomu dohadovat, mně stačí, jak mě dokáže nasrat Arsenal.

Reagovat
Talker

I willian byl u Nas v zakladu pod pul tuctem trenérů. To vůbec nic neznamená, zvlášť když další 2 možnosti na základ jsou neustále zraněné

Reagovat
PanAu

Reagovat
DieryVonry

Hele, on je fotbalový virtuos, občas měl záblesky skutečné geniality. Ale tým si musel poskládat přesně podle něj a jemu na míru, jinak byl naopak brzdou. Sari to stavěl čistě na něm a mělo to úspěch, na euru 2020(1) byl také famózní. Pro chelsea měl přínos především u penalt.

Reagovat
xjert02

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FFA

Je uplne jedno, co si o tomto prestupe myslime my, dolezite je to, co si mysli Mikel. Viem, ze uz v minulosti sa pisalo, ze ho Mikel chce, tak ho teraz ma. Zaklad v lige bude hrat tak ci tak Thomas. Zmluva na 1,5 roka je uplne v pohode.V lete sa aspon mozeme tesit na poriadneho zaloznika napr. Rice, Caicedo alebo Zubimendi.

Jorginho je za mna lepsi hrac ako Sambi alebo Elneny. A prave tychto hracov prichadza nahradit takze za mna uplne v pohode prestup.

Reagovat
Jkb

Reagovat
nevros

Taky si myslim, ale porad mam pocit, ze na ten stred jsou 3 hraci strasne malo, nebo tam Arteta uz pocita s ESR?

Reagovat
FFA

Ako myslis 3 hraci na stred? Zaklad je jasny Thomas, Xhaka, Odegard.

Za Thomasa dosiel Jorginho, za Odegarda hrava Vieira, podla mna moze aj Emilko. Ked sa vyzdravi Elneny, bude to back up za Xhaku. Preto ide Sambi na hostovanie, podla mna to mame dvojene dobre.

Problem bude ked sa jeden z trojice Thomas, Odegardy Xhaka zrani na dhlsie, tam uz by sme to vyrazne pocitili si myslim.

Reagovat
masly008

El Neny letos dohrál

Reagovat
FFA

Aha, to som nezachytil. Kazdopadne tam mame este Zinchenka, ktory zaloznika hrava tak ci tak

Reagovat
nevros

Sorry, myslel sem pozice Xhaky a Parteyho… na tyto 2 pozice mame 3 hrace

Reagovat
Nizzie

Reagovat
r.mrazik

na druhou stranu...Mikel chtel i takoveho Williana ne?

a tedy tim nerikam,ze Jorginho bude spatny

Reagovat
FFA

Jasne, to beriem, tam sa ten prestup nepodarilo. Mikel sa ale tiez dost posnunul, ja mu verim, ze vie co robi.

Reagovat
r.mrazik

jj, ten prestup jorginha vypada mnohem lepe nez willian tehdy

Reagovat
SunFells

[Jack Gaughan] Manchester City are interested in signing Leicester’s James Maddison this summer, as they look to refresh their first-team squad... with Pep Guardiola’s side also keeping tabs on Dortmund’s Jude Bellingham.

V souvislosti na již napáchanou škodu, pokud by City nakonec šlo směrem Maddisona, tak Bellingham místo Rice by byla hodně lákavá alternativa.

Reagovat
PanAu

Nakonec nám vykoupite Loftuse za 20 a Kovacice za 40, takže buď v klidu.

Reagovat
SunFells

Mudryka za 40 až se Boehly mrkne do účtu.

Reagovat
PanAu

Až flopne tak klidně, koupíme si Leao za 100.

Reagovat
Nizzie

Bellingham je hodně vlhký sen.

Reagovat
LaVolpe

Bellingham - to je Real Mardid jak vyšitej.

Reagovat
PanAu

Ten půjde do City místo Bernarda

Reagovat
Kinky7

Pokud Bernardo odejde tak je Bellingham jasný

Reagovat
Remt

Všichni samozřejmě špatně. Půjde do Liverpoolu - to je tutový

Reagovat
Front hell

Bez LM. Hodně štěstí

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Sni dál

Reagovat
Sandstorm

Pro City je velká smůla, že se jim vůbec nepovedli Phillips s Grealishem.

Reagovat
schuby

ještě ani jednoho nezatracuji phillips musí dostat prostor a grealish má momentálně nejlepší formu za ten rok a půl uvidí se dál

Reagovat
SunFells

Phillips je tam půl roku a dostupný až po MS. Navíc nikdo neočekává, že bude víc než Rodriho náhradník.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Hachim Mastour

Verím Mikelovi, že ho nadštandardne využije a že sa Jorge hecne. Vôbec by som v tejto dobe nebazíroval na čiastke.

Reagovat
Svatej

Uz jsem to psal pod McKennieho. Teoreticky z tohohle můžou vyhrát všichni. Hrac s mentalitou viteze, povahově dobrej chlap, do kabiny vhodnej a na hřišti se při správným využívání umí dobře uplatnit. Arsenal a City jsou z topky jediny kluby,.kteri by ho ted mohli furt dobre zdimat.

Klubu určitě něco da a pokud jeste po třicítce po všem přidá i výhru PL, tak na kluka, kterýho maji vsichni za chcipaka, bude jeden z nejúspěšnějších stredaku posledních let.

Ja na nej budu vzpominat v dobrým, klubu pomohl vyhrát LM a mel mimo ty šílený obdobi i ty casy,.kde byl fakt nesmírně užitečnej. Ať se daří.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Jako taky už nejsem vystrašený tak, jak jsem byl, když jsem viděl první rumour (hlavně díky tomu, že o něj stál údajně sám Arteta, a to ne málo), ale přeci jen, pořád je tu ten Willian a Luiz vibes.

Reagovat
afc

Tak Luiz bol Emeryho nákup, inak súhlas.

Reagovat
Nizzie

Good point

Reagovat
SunFells

Luiz byl dobrý přestup, nezaslouženě dostává od některých bídu. A Willian teď hraje dost slušně coby o dva roky starší, je trochu zvláštní že tehdy tak poklesl, ale ten tým byl daleko od dobré balance.

Reagovat
Nizzie

Luiz za mě dobrý přestup rozhodně nebyl, jeho jediným pozitivem byla pomoc při rozvoji mladíků. Ale Willian byl oproti němu mnohem větší fail, to je pravda.

Zvláštní to není, někdy to tak prostě je, že někde to hráči nesedne a jinde ano.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kucka

Luiz byl ve výsledku good, Willian hrál nepochopitelně mimo svou pozici hrozně hluboko a u lajny.

Reagovat
Taiger

Luiz byl fakt z těch Chelsea přestupů ten nejlepší

Reagovat
Svatej

Reagovat
SunFells

Jediný dobrý řekl bych

Reagovat
Taiger

Péťa ale u nás lapnul penaltu

Reagovat
SunFells

To jsem rád, že jsme mu to dopřáli

Reagovat
Taiger

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Nejlepší byl, to ano, ale to ještě neznamená, že byl extra dobrý.

Reagovat
Front hell

Ach jo. Nemám z toho přestupu vůbec dobrý pocit,ale tak budu doufat že mi zavře hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi "odpadlik" z Chelsea co jde do Arsenalu

Reagovat
Sandstorm

Dobrej přestup pro všechny strany. Jorginho je zkušený lídr a kvalitu má stále vysokou.

Reagovat
SunFells

Tottenham academy chief Chris Perkins has left to join Arsenal. Starts work this week, will take up the role of professional development phase scout.

Když si vymyslíš pozici, abys Tottenhamu ukradl náčelníka akademie.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Gunner14

Reagovat
JohnnyBravo

Co ten Sabitzer? Vůbec ho nemam nasledovanýho, on je spíš Defenzivní typ ne?

Reagovat
PanAu

Spis průměrný typ

Reagovat
Busby babes

ma byt podobny typ jako Eriksen. tak uvidime.

Reagovat
Edgewalker

No může jenom překvapit. Bude to lepší přestup než Willian (tady snad ano, takové dno se jen tak nevidí), Čech nebo Luiz?

Reagovat
Mastný Chobot

Zo ziadneho hladiska to nevidim ako dobry deal. Taky Ramsdale bol aspon mlady a za relativne racionalny peniaz. Toto je 12m za hraca, ktoreho som necenil ani, ked bol na vrchole v Chelsea. Pomaly, stary, drahy hrac s kopou nedostatkov, nepouzitelny ako alternativa za Parteya... Cele zle ale co uz, budem mu fandit nech mi zavrie hubu ako Ramsdale. Aj ked tu sa skor ponuka analogia s Willianom, ktoreho tiez chcel hlavne Mikel. Sice do inej role, ale aj tak. Snazim sa najst nejake pozitivum, nevidim ziadne. A ked posleme Lokongu prec, tak sme aj tak s 3 CMs na 2 pozicie.

Reagovat
LaVolpe

Parteyho pozice - Jorginho, Kiwior, Zinchenko, White. Xhaky pozice - Vieira, ESR, Trossard.

Reagovat
bakasa

31 let, starý, ty seš debil fakt. Ani tomu fotbalu nerozumíš.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Dobre

Reagovat
Godblesss

Reagovat
O.Giroud

zapni si FM a potom tu mudruj

Reagovat
SunFells

Reagovat
O.Giroud

so statami u hracov po 30 to uz ide dole vodu no

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
J0EL

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Free_player

Reagovat
Euphael

Reagovat
Mastný Chobot

Dĺžka zmluvy a nemusí si zvykať na ligu - ok, mám dve pozitíva.

Reagovat
Nikikrew

ta opcia + na 1 rok ma trocha desi. S 1,5 rocnym kontraktom som ako tak v pohode

Reagovat
Svatej

Reagovat
Damis

Starý už nehrej ty hry

Reagovat
avicii

Arsenal vyzeral ze už robí tie správne kroky, nákup Jorginha mi k tomu ale nesedí

Reagovat
Talker

A já si myslel, že odejde zdarma.

Škoda, že jsme ho nastřelili v létě, respektive po vítězství v LM, to z něj mohla být slušná sumicka.

Reagovat
smazaný uživatel

12 mega je furt slusny, na to ze mu konci smlouva

Reagovat
PanAu

Hlavně ze je pryč. Potrebujeme rychlou dynamickou zálohu….už snad 4 roky se nedá na nás fotbal koukat a on je jedna z příčin.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Arsenal agree a fee for Jorginho. Price is £10m - could rise to £12m.

Snáď ďalšia ballon d'or klauzula

Reagovat
Greaber

Dostane bonus 2 mega, pokud se za ten rok a půl rozeběhne na vyšší rychlost jak 15 kilometrů za hodinu

Reagovat
fenixLFC

to uz ten zlaty mic je realnejsi

Reagovat
icka

Reagovat
Greaber

Tak v roce 2021 byl 3. v pořadí a dostal dvojnásobek hlasů co Benzema, který skončil za ním, ale jasně, tenhle ročník zlatýho míče je špatný příklad

Reagovat
Talker

Tak ono je vtipný, že v rámci té sezony by ho dost fanoušků Chelsea v rámci kádru nedalo ani do TOP5 hráčů Chelsea té sezony.

Před ním byli Mount, Kante, James, Silva, Rudiger a dost možná i Mendy, Kova a Chillwell. V rámci týmu byl někde uprostřed těch, kteří hráli pravidelně základ.

V rámci PL taky nepatřil do TOP5 záložníků, možná by se dalo pochybovat i o TOP10.

Každopádně se mu povedla LM, k tomu vyhrál EURO, tak mu to hodilo 3. místo. Je vtipný, jak fotbal někdy funguje, že 10 zápasů smaže to, že jsi průměrný v rámci týmu zbytek sezony.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
xjert02

Reagovat
Noke

Reagovat
Kluivert9

Že nebude penalty kopat jak kokot...

Reagovat
PanAu

Driv jste slibovali bonusy za to, ze vyhrajete ligu a teď když je to reálný, tak abyste nemuseli platit, dáte zlatý balon

Reagovat
owner

Jorginho si jde zkušeně pro titul

Reagovat
Manik...

Reagovat
Nikikrew

ahjaj preco

Reagovat
Taiger

Ty by si chtěl Pokémony furt Niki

Reagovat
SunFells

Na Sambiho se s Doucourém těším Snad se brzo uvolní a začne hrávat.

Reagovat
coolfool+

Prosadi se pres Schlupa?

Reagovat
wesleyborland

Podle mě je to u něj o hlavě. Potřebuje udělat dobrej zápas a začít hrát, pak to bude bestie ale teď je mimo.

Reagovat
SunFells

Musí hrávat, pak je to dobrý upgrade

Reagovat
Taiger

Za mě good, asi budu věřit víc Svatýmu a tomuhle článku https://www.cannonstats.com/p/arsenal-sign-jorginho

Než těm, co z něho dělají hovno, přitom na jejich názoru nejvíc stojí EF komentáře

Reagovat
PanAu

Kdyby se tě před týdnem na nej někdo zeptal, tak napíšeš taky, ze to je hovno.

Reagovat
Taiger

Keby bolo niečo

Reagovat
Pepe1911

Čo sa ti dá zniesť

Reagovat
Taiger

Reagovat
r.mrazik

arsenal jako tym funguje ted skvele...a jorginho ma dobrou kvalitu, tomu nebude delat problem zapadnout a hrat dobre

Reagovat
Taiger

nějak s tebou poslední dobou furt souhlasím tvl

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
PP

Za co panebože za co.. Nemám ho rád, nelíbí se mi.

Chápu to jen z pohledu rozšíření lavky na pozici, kde nemáme adekvátní náhradu, ale on může zastoupit snad jen Xhaku..

Reagovat
Mastný Chobot

a vedľa seba budú pôsobiť jak krleš so Swarleym

Reagovat
PP

a jakoby nestačilo naše obchodování s Chelsea.. My jim Girouda, oni nám Luize, Williana a teď toť toho.. Já věřím, že on v určitém systému nebude vůbec špatný hráč, ale aby jsme pro něj vytvářeli jeho ideální pozici je blbost.

Ale na lavku proč ne.. tak vejdi a neuškoď..

Reagovat
J0EL

Reagovat
teenz

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SunFells

Saku

Reagovat
wesleyborland

Ještě si mohl napsat Saku a to by podtrhlo tvoje vědomosti o fotbale

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells
Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Nizzie

Reagovat
wesleyborland

Reagovat
Nikikrew

tak Cucurella je mozno pravy opak v kadri

Reagovat
Doplh11

No konečně!!!! už jsem si říkal, kdy konečně z Chelsea odejde, protože poté co si Sarri přivedl tak nedával vůbec žádnou šanci Fàbregasovi aby si mohl zahrát tak jak hrál v předchozích letech. Navíc to že se zapsal do historie kolik dal za rok proměněných penalt, mě akorát nudilo. Jako kdyby si řekl, že normální góly dávat nechce. Takže sorry všem fanouškům tohoto hráče, ale já ho prostě nemám rád a jsem moc rád že odchází jako Cesc po 4,5.letech do jiného klubu. A právě před 4.lety kdy odešel takhle Cesc do Monaka mi bylo líto, protože si zasloužil hrát nadále za Chelsea a třeba mu Granovskaia nabídla prodloužení smlouvy. Ale kdo ví, zda se tak stalo....

Reagovat
REPLIKATOR

Tímto si prohráli titul

Reagovat
Talker

Já jsem za ten odchod rád. Ne z hlediska téhle sezony, ale že jsem se bál, že podepíšeme další smlouvu a bude u nás další rok(y). Jediná škoda je, že jsme ho nestřelili i s Kantem v létě (nebo i rok a půl zpátky), kdy jsme mohli dostat 50-60 milionů za tu dvojici (a rok a půl zpátky i výrazně více).

Přitom ani v sezoně, kdy byl TOP3 ve zlatém míči, bych ho u nás neřadil mezi TOP5 hráčů sezony u nás - tam jsou před ním Mount, Kante, Silva, James, Rudiger, možná Mendy, Chilwell.

Takhle máme jistotu, že přestavba zálohy taky bude hotová. U Kanteho je jasné, že se na jeho zdraví nemůžeme spoléhat a nedivil bych se, kdyby odešel taky, protože nemá absolutně smysl mu dávat smlouvu větší, než 100k/w s tím jeho zdravím a bonusy na základě odehraných zápasů přičemž se najde nejspíš někdo, kdo mu nabídne výrazně více. Stejně tak Kova dost marodí, takže dost možná přijde fakt dvojice Enzo/??+Rice/Caicedo.

Tuhle sezonu nějak doklepeme, bez Kanteho, Kovačiče a Zakarii to nebude žádný zázrak v nejbližších týdnech, ale to by nebyl ani s Jorginhem. A nevěřím, že té trojici zdraví vydrží.

Alespon zapracujeme ofenzivní posily letos, Badse, možná ještě záložníka a v létě tu přestavbu doklepneme 2 TOP záložníky a tam bude jasný cíl bojovat v rámci TOP4 o to, abychom naháněli špičku. Uvidíme, co uděláme na hrotu ještě.

Byť titul nečekám, ani teda 90+ bodů, tak minimálně těch 75-80 bodů to prostě chce. Hráči, na které byly největší stížnosti budou pryč, stejně tak budou zdvojené posty tam, kde jsou hráči náchylní k zraněním.

Reagovat
Whitemedia

V létě něco vydělat na Kovacicovi s Mountem a bude to fajn.

Reagovat
Talker

Mount se probudí, tomu věřím. Byť má sezonu na hovno, tak prostě kvalitu ukázal v předchozích sezonách a víme, co umí. Nedalo se očekávat, že nás potáhne donekonečna, zatímco ostatní ofenzivní hráči jsou ve sračkách a nepoužitelní.

Teď dostane prostor si odpočinout - jak mentálně, tak fyzicky, lavička mu prospěje a konkurence mu dodá motivaci.

Reagovat
Slavia10

Utratite během roku to co Klopp co za 6 let a nečekáš boj o titul ? spíš je ostuda s finančně neomezeným kapitálem ho nedat, Arsenal vede ligu s 1/3 vašeho rozpočtu.

Reagovat
Talker

Nečekám, protože všichni ti hráči v zimě (a vlastně i v létě kromě 2) přišli z jiné ligy a budou mít aklimatizaci, většinově jsou to mladí hráči, k tomu se prostě vybudoval během roku nový kádr, takže se to bude sehrávat.

Já bych osobně čekal lepší výsledky, kdyby přišli jen 2 TOP střední záložníci + křídlo teď v zimě, než když vezmu všechny tyhle hráče dohromady.

Reagovat
Hachim Mastour

Prosím ťa, povedz nám, čo nám vie Jorginho priniesť, ak ho Arteta správne využije.

Reagovat
Whitemedia

Debilní kecy jeho agenta.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Whitemedia

Klid, Talker ti odpoví normálně. Ale já si nemohl pomoci, jeho agent byl dost často nesnesitelný

Reagovat
Hachim Mastour

Ja viem, že odpovie. a agenta nepoznám

Reagovat
Taiger

Ty máš většinu času problém odpovědět normálně ty jo

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Mastný Chobot

Uvedomime si, ze Xhaka je vlastne rychly

Reagovat
Svatej

Mrkni pod McKennieho

Reagovat
Talker

Hele když je dobře vybudovaná struktura a chceš držet míč, tak je užitečný. K tomu on má slušný defenzivní čísla, když je potřeba, je schopný jít do souboje. Takový hráč na posledních 20 minut fajn, kdy dokáže pomoci dát hře strukturu, nabízet se, rozehrávat (byť ne progresivně většinou - to je tak jedna přihrávka za zápas, která jde skrz linie nebo za obranu).

Průser je, že jakmile jde soupeř dopředu v rychlosti, tak ho můžeš nahradit kuželem a je to vyřešené, protože absolutně není schopný vyvinout rychlost, aby předběhl rozhodčího před důchodem (možná i v důchodu), natož hráče.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
johan14

Nie je to Denis Wise, Bizon ani Makelele ale prečo taká zásť od Blue fans nechápem... Keď už tak sa tešte z peňazí, on sa bude tešiť z titulu, rovnako ako Alonso, ktorého ste hejtili celý čas a teraz v 32 rokoch podpísal v Barce predĺženie zmluvy. A vám zostanú len oči pre plač ?

Reagovat
Talker

Většina fanoušků Chelsea tady je podle mého spokojená - nejenže nebudeme muset na něj koukat příští sezonu, ale ani zbytek této a k tomu jsme za něj dostali slušné peníze.

Reagovat
PanAu

Jojo všichni brecime kvůli Alonsovi a Barca slaví

Reagovat
Mass

Tak zatim je Barca 1. a Chelsea 10. Myslim si, že jsou v Barce rádi a Chelsea nemá důvod k radosti.

Reagovat
John Obi Mikel

Jako mne osobně Alonso zdaleka tak nevadil, ale nemyslím si, že je on je ten rozdíl v boji o poháry a umístění ve středu tabulky.

Reagovat
Eichel

Xavi ho z nejakeho nepochopiteľného dôvodu má fakt rád a dokonca ho dával aj na stopéra, čo by som nikdy neočakával... nie je vyslovene tragický, ale teda mne osobne sa oveľa viac páči aj Baldé aj odpisovaný Alba.. ako squad player je oukej ale nič viac

Reagovat
PanAu

Takže důvod proč jsme 10 je ze odešel Alonso? Hustý

Reagovat
M0rb1D4S

Úplné potoky slz kvůli odchodu Alonsa

Reagovat
Whitemedia

plaču z tohohle

Reagovat
Greny

Barcelone odečtou taky body jak Juventusu a bude mít hovno

Reagovat
VALEN

ne ne

Reagovat
Godwinson

Tak vida, to se Chelsea povedlo.

Reagovat
nani92

Nečakal by som, ze Arteta bude chcieť takého spomaľovača

Reagovat
hodoňa

Gunners za zkušeného středopolaře, kterému měla po sezoně vypršet smlouva, zaplatí 14,8 milionu eur, což z něho dělá druhý nejdražší příchod v historii klubu po Sokratisovi Papastathopoulosovi. Za toho Arsenal zaplatil Dortmundu 16 milionů eur.

Co to je za blbost?

Reagovat
Mastný Chobot

Chyba tam "hraca nad 30 rokov"

Reagovat
Mastný Chobot

Aj ked slovencina by tam vyzerala zvlastne

Reagovat
hodoňa

Dík za vysvětlení

Reagovat
Minister

Moc nechápem tento prestup... naozaj.

Reagovat
Busby babes

This would be a classic in the genre of "the player doesn't want to move house" transfers.

Reagovat
PanAu

Tak Enzo pry hotovo…..tak snad dá rychle zapomenou na Jorginha, laťka není vysoko.

Reagovat
bakasa

Jasně, jenom musí vyhrát LM

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý kauf pro Chelsea To se jim povedlo no

Reagovat
Mass

Jorginho je osvědčená kvalita, která zvedne konkurenci v Arsenalu. Možná neni nejrychlejší, ale má spoustu jiných kvalit.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Treba neustaly prihravky na stopery

Reagovat
Liveral

Má vyšší podíl "forward passes" než Partey...

Reagovat
smazaný uživatel

jezis, tak to je Partey smerem dopredu jeste vetsi marňák jak on jo?

Reagovat
Greny

Co ten Ousou do Francie prodáte ho?

Reagovat
Mass

Nevím o žádných nabídkách z Francie. Vim o nabídce z Besiktase za 3,5M€, která byla odmítnuta.

Reagovat
Svatej

Kurva spatnej clanek - znova to jdu ohlasit, tentokrat snad naposled - Enzo done

Reagovat
iamek

130 mega euro. To je šílenství

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, jen 121

Reagovat
FCSL

To jsme radši ještě mohli do konce sezony podepsat Fabregase než jeho Tak snad Mikel ví co dělá a hlavně at slouží Parteymu a Xhakovi zdraví

Reagovat
sejber

Melies sprostosti. Fabregas je nahradnik v tyme bojujucom o zachranu v druhej talianskej lige

Reagovat
Taiger

Jorginho on his first Arsenal interview: "I am so happy that I am joining not only the biggest club in London, but in the Premier League. We are in the first place now and I hope we will stay first by the end of the season and win European League too, because I want to win it again!"

Reagovat
PanAu

Reagovat
Talker

Really?

Reagovat
Taiger

NN, jsem si to vymyslel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Nikikrew

jezis nech radsej drzi hubu s tymito kecami

Reagovat
Taiger

Klid Niki, trolluju

Reagovat
Nikikrew

kto ma cas si overovat tieto prispevky

Reagovat
Taiger

Reagovat
Gunner14

Cedric na hostovani do Fulhamu

Reagovat
Taiger

Ten mě stál na hřišti nejvíc, po Iwobim, Guendouzim a Cedricovi si musím najít novýho beránka, když Lokonga odchází

Reagovat
Taiger

*sral

Reagovat
Gunner14

Jorginho ideal

Reagovat
Taiger

Ten z těch fotek vypadá nejen extrémně fotogenickej, ale i sympatickej, usměvavej od ucha k uchu

Reagovat
Gunner14

To zni jak kdyby sis nasel novyho medvidka a ne beranka

Reagovat
Taiger

Medvídek je Granit <3

Reagovat
Taiger

Ti mi tolik nevadili

Reagovat
Salfovic

On to není takovej zoufalec, jakej se z něj dělá. A ve fungujícím týmu si svoje odehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen je to brzda zalohy, jediny co umi jsou penalty no Ale kloudne vystrelit z poza vapna ani omylem

Reagovat
Tchn69
Reagovat
Talker

Gratuluji, dokázal jsi najít jediný gol Jorginha ze hry za Chelsea za 4.5 roku a 213 zápasů

To je level Obi Mikel

Reagovat
Talker

OK, chyba - Obi Mikel dal 6 golů ze hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou se ukopl, dalsi 28 golu co dal bylo z penalt

Reagovat
Gunner14

Za me super posila v ramci moznosti, na lavicku nepotrebujeme mladika s potencionalem, Jorginho muze byt velice dulezitej jako nahradnik pro zisk titulu a v EL si svoje zahraje a snad nam pomuze i k zisku trofeje tam

Reagovat
noustres

Stěhování pohoda, přelezeš chodbu, skříňku do ruky a jdeš.

Reagovat
Coutinho10

v tom dresu Arsenalu mi vůbec nesedí...to bude obrovskej nezvyk

Reagovat
Miguel19

ENZOOOOOOOOOOOOO

A tiskneme dokumenty kurvy, jedeme jedeme, pome pome

Reagovat
Busby babes

1100 procent narust ceny za 7 mesicu a 17 zapasu. Benfica.

Reagovat
Whitemedia

ale trvalo to klaunům z Portugalska

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ano, oni jsou tady ty klauni

Reagovat
Whitemedia

Jednoznačně stoprocentně ano nepochybuj o tom

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Dobře

Reagovat
Damis

Máš pravdu, jsou. Jenže Chelsea jsou šašci.

Reagovat
Taiger

Nee, 90% podíl na tom má Messi

Reagovat
Mass

Reagovat
M0rb1D4S

Tak on už stejně očividně nějakou dobu za Arsenal hraje

https://www.youtube.com/watch?v=uiTepU8-SMw

Reagovat
Talker

Je strašný koukat, jak se to snaží Silva a Azpi sprintem zachránit a nějak bránit a on než se rozeběhne, tak už tam je gol.

Krásně ho to vystihuje.

Reagovat
M0rb1D4S

Já jsem ten den skoro rozmlátil ovladač od televize, když jsem tohle sledoval. Od té doby jsem si reálně fakt přál, abychom ho prodali

Reagovat
Talker

Hele mě by Jorginho nevadil, kdyby to byl utility squad player, který by byl na pozici trojky/čtyřky do zálohy, který chodí na posledních 20 minut, když vedeme. Pomoci držet míč.

Jenže ona to je absolutní zoufalost se na něj koukat co pár dní v základu když vidíš, že nevytvoří ani hovno dopředu, dozadu jakmile se někdo rozeběhne, tak je úplně mimo hru.

Oni někteří chválí naši zálohu, ale podle mého je extrémně limitovaná.

Reagovat
Taiger

Official: Arsenal midfielder Albert Sambi Lokonga has joined Crystal Palace on loan until the end of the season.

Už nemůže pičovat, že nemůže hrát

Reagovat
masly008

aby neseděl i tam.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ne že bych jemu přál, aby se mu nedařilo, ale pro dobro Arsenalu doufám, že jo. Povede se mu pár zápasů a Arsenal ještě bude s to nikoho v létě nepřivést a vsadit v další sezoně na něj.

Reagovat
Taiger

Keylor Navas to Nottingham Forest done deal

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Raff81

Reagovat
M0rb1D4S

Je mi celkem jedno, jaké názory na tohle budou, ale u Enza jsem se vážně modlil, aby to vyšlo. On je přesně ten typ záložníka, který dokáže svými přihrávkami odemykat obrany, což nám dost chybělo. Člověk často křičí na monitor, když vidí naše útočníky nabíhat do volného prostoru za obranu a záložníci místo toho, aby zkusili mu tam ten míč poslat, tak raději přihrají do strany nebo dozadu.

A pokud ten přestup vyjde minimálně stejně dobře, jako všechny naše zbývající přestupy z Benfiky, tak se taky moc zlobit nebudu (Ramires, David Luiz, Nemanja Matić).

Reagovat
Talker

No za 120 mega bych chtěl určitě více, než druhého Ramirese nebo Luize, tam je ten Matič absolutní minimum

Reagovat
M0rb1D4S

No, proto říkám minimálně Hele Ramires i Luiz u nás vyhráli Ligu mistrů, Matić 2 tituly A pokud se chytne, tak se máme na co těšit. Jestli těmi svými pasy bude zásobovat ty dvě turbomyši na křídlech, tak by to mohla být dobrá zbraň. Mimochodem, viděl jsi to statistické porovnání Enza se všemi našimi záložníky?

Reagovat
Talker

Tak LM u nás získal v základu i Bertrand, stejně tak i Havertz a Werner, trofeje neberu jako měřítko kvality hráče.

Pokud něco máš, tak pošli

Reagovat
M0rb1D4S

Tak já beru Ramirese jako toho spolehlivého člena sestavy, který nevyčníval, ale bylo na něj spolehnutí, kdykoliv bylo třeba (podobně jako Mikel). A David Luiz sice měl svoje chyby, ale určitě ho beru jako velmi povedený nákup. A Matić vlastně kompletně změnil naši zálohu, když v tom roce 2014 přišel. Jako samozřejmě od Enza budu chtít mnohem víc.

A tady máš některé z nich. Všechny naše záložníky převyšuje. https://sportsbrief.com/football/chelsea/33462-enzo-fernandez-how-benfica-star-compares-chelsea-midfielder-mason-mount-conor-gallagher-jorginho/

Reagovat
Talker

Já je nehejtuju, i když teda Ramires za mě byl průměrák (na poměry velkoklubu). Prostě takový slabší Kovačič, byť byl teda pokud si pamatuju o něco golovější.

Luize jsem měl celkem rád, když mu to šlo, tak byl famozní.

Reagovat
Talker

Jinak díky za statistiky - ona je otázka, jak to bude v PL, protože to je přeci jen trošku jiná soutěž, ale snad to bude dobrý. Nasledovaného ho absolutně nemám, Argentinu jsem na MS viděl 2x a zaujali mě tam jiní hráči.

Reagovat
masly008

jen aby ty obrany měl komu odemykat.

Reagovat
Talker

Byť jsem ho úplně nechtěl původně, tak jsem nadšený nakonec - zbavili jsme se Jorginha a získali jsme hráče s potenciálem.

Reagovat
Taiger

We have mutually agreed to the termination of Matt Doherty’s contract to enable him to join another club.

Dobrý fiasko tenhle přestup

Reagovat
Greny

Tak když ho nemůžou poslat na hostování... Tak podepíše jako volby hráč a v létě se vrátí jako volný hráč.

Reagovat
Taiger

Já myslel spíš ten jeho přestup ke slepicím

Reagovat
Csaplárova past

Fanoušky stále nedoceněný hráč. Nejsem zrovna jeho BIG fan, ale jeho vliv na hru týmu je jasný. A máš hráče, který stabilně dává penalty, což se taky hodí a ne každý hráč to s sebou nese ...

Reagovat
sejber

Tesime sa na posilu a pride Jorginho

Elneny je zraneny do konca sezony cize nahrada do stredu pola musela prist. Kvalitou by mal strcit do vrecka ako Mohameda tak aj Sambiho. CO vsak absolutne nechapem je preco sme pustili Lokongu prec kedze takto mame na 2 pozicie troch hracov

JAsne Sambi sa potrebuje rozohrat a nabrat skusenosti ale pri zraneni stredaka zo zakladu sme nahraty.

Reagovat
bakasa

Protože je momentálně lepší tam dat kužel než Lokongu s tím co předvádí

Reagovat
sejber

Akoze Lokonga hostovacku potrebuje to je jasne. Akurat ho pustit bez nahrady je dost trufale.

Reagovat
wesleyborland

Je to risk, ale v 433 máme na pozici 6 Partey, Jorginho a může tam zahrát Kiwior a White, nebo Zinnie.

Na pozici 8 máme Xhaku, Odeho, Vieira, počítá se tam i s ESR, plus samozřejmě tam zahraje i Partey s Jorginhem a tky Zinnie

Reagovat
Hany45

velké oslabení Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal bude čumět, jakou star si pořídili.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cr7sux

Reagovat
cristiano.K.

On ani Arteta nebyl nikdy žádný rychlík, ale hráč s přehledem na míči, takže se v něm částečně vidí.

Reagovat
Greaber

Nevidím na tom nic pikantního, na jeho pozici to prostě chtělo změnu a jako bonus jsme ještě z Arsenalu dostali 12 mega + dalších 6 tuším bral jako plat. Za mě pohoda, není to zázrak, jako když jsme Real podojili o 100 mega za Cheesburger, ale pořád (pro nás) férový obchod.

Reagovat
j_mrazik

Proč ti moji nejmíň oblíbení fotbalisté z Chelsea končí u nás?

Willian, Luiz, Jorginho… teď ještě Azpiho a Kepu a bude to komplet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele