Polsko hledá nového trenéra, Michniewicz se nedočká prodloužení

22.12.2022, 12:48
Aktuality
Czeslaw Michniewicz (© AFP)

Czeslaw Michniewicz po necelém roce skončí ve funkci trenéra polské reprezentace. Výsledkem podrobného rozboru je, že 52letý trenér nedostane novou smlouvu...

Nástupce Paula Sousy přišel ke kormidlu v lednu tohoto roku a kromě postupu na mistrovství světa se mu podařilo udržet Polsko mezi elitou v Lize národů. Po dlouhých 36 letech navíc s národním týmem postoupil do vyřazovací fáze světového šampionátu, kde nad síly jeho svěřenců byla Francie.

"Trenér převzal reprezentaci ve velmi těžké době. Navzdory tomu se mu podařilo dotáhnout postup na MS a udržet Polsko v Lize národů ve skupině A. Poprvé po 36 letech také s polským výběrem postoupil do vyřazovací fáze mistrovství světa. Czeslaw Michniewicz si za to zaslouží poděkování," řekl prezident Polského fotbalového svazu Cezary Kulesza.

"Abychom však mohli posoudit práci reprezentačního trenéra, museli jsme zvážit i další otázky, jako je dlouhodobá koncepce národního týmu a směr jeho vývoje. Proto jsme na základě důkladného rozboru učinili těžké rozhodnutí a ukončili spolupráci. Czeslaw Michniewicz je zkušený trenér a jsem si jistý, že na nové angažmá nebude čekat dlouho. Přejeme mu hodně štěstí v jeho další kariéře," dodal Kulesza.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
boleslav_bahno

hnusny prasak, at tahne do prdele

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
smazaný uživatel

Ti ojel ženu nebo co?

Reagovat
Cotton

Ať vezmou kohokoli, proti nám nemají šanci.

Reagovat
Kepy_FCB

Nechci na euro chci na ms ...

Reagovat
Jason_

ved boli dobrý len narazili na FRA priliš skoro

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, proč ho odvolávají. Prohráli jen s mistry a vicemistry světa, teoreticky mohli být 3. nejlepší tým na šampionátu, jen měli smůlu na los.

Reagovat
spider_8

Vsak hrali strasne, postoupili s velkym stestim ze skupiny.

Reagovat
fenixLFC

Boli horsi v kazdom jednom zapase a hrali uplne hovno. Do zadu spoliejali len na ranrnie v 10 kdw to aj tak bolo len na sczszenom. Do ofenzivy plan neexistoval, bolo to len dufanie ze lewa zielinski+1 nieco vymyslia. Nulova podpora od dalsich hracov a to sa cash snazil, ta taktika im neumoznil vacsinou zatlacit. S mexikom boli hrozni a nedlai by gol ani do rana s tym ze aj penalta bola benevolentna. Proti saudom boli totalne hrozni a znova ich zachranilolen to ze sczs skvelo raz precital situaciu, nakopol to dopredu a prvykrat za sampionat si dali v utocnej tretine tri prihravky po sebe. Saudi potom zacali blaznit ale aj tak mali kopec sanci aj predtym aby im nalozili. Proti argentine to bol totalny trapas a len dufanie ze im nenalozia tolko aby vypadli. Hrozna hanba a herne najslabsi castnik osemfinale

Reagovat
netopier

so Saudskou Arábiou a s Mexikom to boli viac menej vyrovnané zápasy

Reagovat
fenixLFC

Neboli. S mexikom to bola obojstranna nuda ale ze by poliaci boli lepsi tak nie. So saudmi boli o triedu horsi a lepsie vyzerali po gole vdaka tomu ze mohli hrat na brejky, ale vyrovnany zapas to nebol. Ved saudi vyzerali ze ostreluju jemen jak z kazdej pozicie triafali strop stadiona

Reagovat
Bakary3

A hráli s walesem nejhnusnější fotbal na šampionátu, jinak v pohodě

Reagovat
fenixLFC

jeden z najhorsich timov na sampionate

Reagovat
Puskas

Polský svaz prý sonduje R. Martineze.

Reagovat
Kucka

To by mohlo být zajímavé

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Bakary3

vtipný je, že ho tu všichni roky kritizují, jakej je to dinosauří traged, ale když ho sleduje Polsko, tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele