Povstání United a famózní Saint-Maximin: 3. kolo Premier League v kostce

24.08.2022, 19:09
Názory a komentáře
Allan Saint-Maximin (© AFP)
Srpnovou jízdu na vlastní nebezpečí nabízí fanouškům Manchester United. Před týdnem odehráli fotbalisté v čele s Cristianem Ronaldem ostudné představení v Brentfordu, za což si vyslechli ohlušující pískot, v pondělí naopak potlesk vestoje po nečekaném skalpu úhlavních rivalů z Liverpoolu. Red Devils proto opustili posledního místo v tabulce, které vévodí Arsenal.

Gunners totiž potvrdili vynikající formu, pod režisérskou taktovkou Martina Ødegaarda vyhráli 3:0 v Bournemouthu, udrželi si stoprocentní bilanci a odskočili druhému Manchesteru City. Oku lahodící brankou, která pochopitelně neschází v naší videorubrice, se blýskl stoper William Saliba.

Minimálně stejně krásnou trefu zapsal také Kieran Trippier z Newcastlu, jenž překonal bezmocně plachtícího Edersona. Citizens sice v St. James‘ Parku mocně dotahovali a byli blízko obratu, ale nakonec se v dechberoucím dramatu museli spokojit s remízou 3:3. Třemi asistencemi zazářil nejlepší hráč utkání Allan Saint-Maximin.

Sedm bodů si hýčká mimo jiné i Leeds, který s výrazným přispěním nejlepšího kanonýra soutěže Rodriga udělil ambiciózní Chelsea lekci z produktivity. Pod senzační triumf 3:0 se vynikajícím výkonem podepsali také Jack Harrison a Brenden Aaronson.

Harry Kane spasil Tottenham proti nebezpečnému Wolverhamptonu, dal 185. gól za Spurs a překonal rekord Sergia Agüera v počtu přesných zásahů v jednom klubu Premier League. Svěřenci Antonia Conteho proto drží krok s Leedsem, Manchesterem City a také Brightonem, jenž vítězstvím 2:0 odsoudil West Ham k pádu na úplné dno.

Fulham poprvé od návratu mezi elitu oslavoval, hlavičkou Aleksandara Mitroviće v nastavení zdolal Brentford 3:2, a neporazitelnost udržel také. Daří se i Crystalu Palace, který proti Aston Ville (3:1) navázal na remízu z Liverpoolu. Dvougólový Wilfried Zaha (64) je nově druhým nejlepším střelcem z Pobřeží slonoviny v Premier League. Lepší je pouze legendární Didier Drogba (104).

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Emiliano Martínez (Aston Villa) - 8.82 / 6 zákroků, chycená penalta, 48 doteků s míčem.

2. Jack Harrison (Leeds) - 8.45 / gól, asistence, 4 úspěšné driblinky.

3. Martin Ødegaard (Arsenal) - 8.11 / 2 góly, 3 střely, 3 úspěšné vzdušné souboje.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Martin Ødegaard (Arsenal) - 16 bodů.

2. Jack Harrison (Leeds), William Saliba (Arsenal) - oba 14 bodů.

3. Rodrigo (Leeds), Allan Saint-Maximin (Newcastle), Bernardo Silva (Manchester City) - všichni 13 bodů.

Sestava 3. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Illan Meslier (Leeds) - První čisté konto v sezoně a nečekané vítězství 3:0 nad Chelsea. Rodák z Lorientu měl v neděli vícero důvodů k radosti. Nulu uhájil i díky tygřím skokům, které rozesmutnili Masona Mounta, Conora Gallaghera a Reece Jamese.

Pravý obránce: Jöel Veltman (Brighton) - Defenziva Seagulls funguje v úvodu ročníku famózně a nemalou zásluhu na tom má i odchovanec Ajaxu. Na olympijském stadionu v Londýně si svědomitě plnil povinnosti obránce, pětkrát zastavil akci West Hamu včasným skluzem a klidnou rozehrávkou pomáhal zakládat nebezpečné protiútoky hostujícího týmu.

Stoper: William Saliba (Arsenal) - Už podruhé je v sestavě kola talentovaný Francouz, jehož si po úspěšném hostování v Marseille stáhli Gunners před sezonou zpět. V Bournemouthu zazářil stoprocentní úspěšností přihrávek, odolností v osobních soubojích a zejména oku lahodícím gólem, kterým definitivně zlomil odpor nováčka soutěže.

Stoper: Lisandro Martínez (Manchester United) - Našel trenér Erik ten Hag základní stavební kámen obranné linie? Po očekávaném šlágru s Liverpoolem to tak vypadá. Posila z Ajaxu se totiž domácím fanouškům ukázala v oslnivém světle. Martínez příkladně četl hru, byl konstruktivní v rozehrávce a za cenu sebeobětování blokoval střelecké pokusy jak Mohameda Salaha a spol., tak i spoluhráče Bruna Fernandese.

Levý obránce: Ivan Perišić (Tottenham) - Pokud někteří "experti" kroutili nad přestupem třiatřicetiletého Chorvata z Interu Milán hlavou, možná jim jeho sobotní výkon naznačil, že pochybnosti nejsou na místě. Na levém křídle totiž létal jako "zamlada", svižným driblinkem zvedal příznivce ze sedadel a po jeho hlavičce vstřelil Kane rozhodující gól.

Pravý záložník: Bernardo Silva (Manchester City) - Rodák z Lisabonu hraje za obhájce titulu stále jako z partesu navzdory spekulacím o zájmu barcelonského FC. Další z repertoáru vysoce nadprůměrných výkonů ukázal v Newcastlu. Už v 5. minutě vybídl ke skórování İlkaye Gündoğana a krátce po hodině vyrovnal na konečných 3:3, když chladnokrevně zužitkoval nadpozemský pas Kevina De Bruyneho.

Střední záložník: Brenden Aaronson (Leeds) - O víkendu se prosadil také Američan, který na Elland Road přišel v létě ze Salcburku. Herní strategie Peacocks byla v duelu s Chelsea postavena na neúnavném presování a jeho stěžejním článkem byl talentovaný středopolař. Odměnou mu byl úvodní zásah, před nímž zbavil míče strážce hostující svatyně Édouarda Mendyho a dostal vyprodaný stadion do varu.

Střední záložník: Martin Ødegaard (Arsenal) - Ještě lepší bilancí se pyšnil kapitán Gunners, který dvěma slepenými trefami v úvodní jedenáctiminutovce stanovil ráz utkání v Bournemouthu. Jako už tradičně rozdával míče s notnou dávkou kreativního myšlení a jen pár milimetrů ho připravilo o pohlednou asistenci na branku Gabriela Jesuse.

Levý záložník: Allan Saint-Maximin (Newcastle) - Suverénně nejlepší fotbalista víkendu. Jednoho z top beků v lize Kylea Walkera deptal driblinkem v maximální rychlosti, spoluhráčům připravoval jednu šanci za druhou, fanoušci v St. James‘ Parku byli z jeho efektních slalomů u vytržení. Gól sice nedal, ale ve Fantasy Premier League zapsal tři asistence a řekl si o větší pozornost všech manažerů. Cenovka 6,4 milionu stojí rozhodně za zvážení.

Útočník: Che Adams (Southampton) - Cenovka 6,4 milionu svítí také u rodáka z Leicesteru, který právě v Leicesteru dvakrát rozesmutnil domácí fans. Navzdory faktu, že na trávník přišel až v 59. minutě. Nejprve zužitkoval signál po autovém vhazování, rozhodující gól vstřelil "nůžkami" a jen několik centimetrů ho dělilo od hattricku.

Útočník: Wilfried Zaha (Crystal Palace) - S hattrickem flirtoval i druhý nejlepší kanonýr z Pobřeží Slonoviny v historii Premier League. Po přesném zásahu na Anfield Road se dvakrát prosadil proti Aston Ville. V tomto kalendářním roce potěšil příznivce Eagles dvanáctkrát, přičemž pouze Harry Kane a Son Heung-Min (oba 15) vstřelili na Ostrovech více branek.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC33009:29
2.Manchester City32109:37
3.Leeds United32107:37
 Tottenham Hotspur32107:37
5.Brighton & Hove Albion32104:17
6.Newcastle United31205:35
7.Fulham FC31205:45
8.Brentford FC31118:54
9.Crystal Palace31114:44
10.Nottingham Forest31112:34
11.Southampton FC31115:74
12.Chelsea FC31113:54
13.Aston Villa31023:63
14.Manchester United31023:73
15.AFC Bournemouth31022:73
16.Liverpool FC30214:52
17.Everton FC30122:41
18.Wolverhampton Wanderers30121:31
19.Leicester City30125:81
20.West Ham United30030:50

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (33)

Přidat komentář
Taiger

Je v lize lepší hráč, z kterého čiší takové sebevědomí a jistota jako je Saliba? Pochybuju.

Legenda in the making sheesh

Reagovat
Busby babes

zatim je skvelej.

Reagovat
Seydou Doumbia

třeba on : https://www.youtube.com/watch?v=Syu5rA74u1Q&ab_channel=COZYPANIC

ale je to fakt kurva subjektivní věc no

Reagovat
EaP

Do dnes nechápem , kde do piče mala Barcelona skautov ak z Francúzska dotiahli Malcoma a pri tom tam v Nice Maximin svietil jak maják. Toho chlapca strašne zeriem. Teraz už bude nemožné pre kohokoľvek dostať ho z Newcastlu pri ich finančných možnostiach. A ako bolo vidno aj proti City, je každý rok lepší a lepší.

Reagovat
Seydou Doumbia

jeden z nejvíce zábavných hráčů posledních let ten kluk...a hlavně má gucci swag a není jako většina těch dnešních hráčů jako přes kopírak

Reagovat
GrimeBaller98

Gucci & Flair swagger

Reagovat
Gazdo

Jop Maximina som aj ja zral uz vo FR a doteraz nechapem ako je mozne ze ho nezobral nejaky vacsi klub ked bol este Newcastle v srackach

Reagovat
smazaný uživatel

?? asi jsi nevidel malcoma v bordeax, byl tam uplne skvely a cnel v kazdem zapase

Reagovat
EaP

Malcom bol gólový , ale ani z 1/3 nebol taký zivelny futbalista ako Maximin. Ten bol v tej dobe síce ešte neobruseny diamant ale kvôli nemu som sledoval Nice pravidelne. Takých hráčov je málo, ktorí ťa okúzlila okamžite. A Maximin ten dar má. Malcom bol priemer a tak aj skončil.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni proste pravda, malcom ten tym tahl v kazdem zapase, kdyz byl na mici, tak to okamzite znamenalo pro soupere nebezpeci a byla radost se na nej divata byl vse jen ne prumer. tohle je divny hejt

Reagovat
ashburtongrove

Myslim ze v Newcastlu to bude jako v City, pokud bude hrac chtit odejit tak ho drzet nebudou, na druhou stranu pokud se jim bude darit tak mu muzou zalepit pusu vetsi smlouvou

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonskí skauti sú celkovo v pici už niekolko rokov.

Reagovat
EaP

Tak zase Pedri či teraz Torre alebo aj Emre Demir sú celkom slušné klenoty.

Reagovat
Svatej

Reagovat
SunFells

Pár jich je, ale on je s přehledem nejmladší

Reagovat
smazaný uživatel

Desítky hráčů...

Reagovat
Front hell

Tak napiš

Reagovat
PP

tak pojď, aspoň 2..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako spravny FPL manaze Maximina samozrejme mam...na lavce

Reagovat
kissak

Pročpak to děláš potvůrko podivná?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Front hell

Saliba

Reagovat
Lexi Belle

Do do do do do do do do

Reagovat
Gazdo

Hmm 3 asistencie? Akoze ten zapas som pozeral a nedal nahodou Trippier gol z priameho kopu? A zrovna teda Maximin uz mal aj lepsie zapasy mne teda prislo ze hlavu Walkerovi motal ale strasne vela toho skazil

Reagovat
bbbauch

3 asistence podle fantasy PL. Tam je asistence i gol z primaku, kterej byl narizenej po faulu na nej.

Reagovat
Gazdo

Aha dik za vysvetlenie

Reagovat
Seydou Doumbia

tak takový typ hráče jako je zahu, adamu traoré, maximán to kazí pořád dost...ale to je tím že to většinou berou sami na sebe a snaží se sami udělat rozdíl...a kazit to není špatný, alespon nejsou jako jiní hráči připosraní něco zkurvit

Reagovat
smazaný uživatel

Tripier to trafil ukážkovo. Newcastle túto sezónu bude v top 6

Reagovat
lajka30

Harry Winks se pokouší sehnat si nové angažmá a aktuálně se nejreálněji jeví Sampdoria. Ta by šestadvacetiletého stopera získala z Tottenhamu na hostování.

Odkdy hraje Winks stopera?

Reagovat
GrimeBaller98

Kdyz je Jan Rajnoch kanonyr, tak Winks muze byt stoper

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Ranoth

Nastupi tuto sezonu nejaky tym v PL zo slabsou zalohou nez Hendo,Milner,Elliot ?

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho with end product.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele