Představení nejzajímavějších hráčů Chorvatska - HNK Cibalia Vinkovci

04.11.2008, 09:01
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Cibalia Vinkovci je týmem, který především hájí domácí pevnost. Bohužel teď v posledním ligovém zápase to nenaplnil. Když chceme představit jejich nejlepší hráče, musíme popátrat po internetu, protože na klubových stránkách probíhá stále loňská sezóna a soupisky jsou tam pouze u přípravky a juniorů.

DAVOR BURCSA - narozen 14.08.1979 v Osijeku
Výška:
189 cm, váha: 83 kg
Tento brankář je nejen oporou Cibalie, ale také ikonou celé chorvatské ligy. Ačkoliv se nikdy do reprezentace nepodíval, jeho jméno je každému známo. Letos má na svém kontě již jedno vyhlášení hvězdou zápasu, také pravidelně bývá v sestavách kola a jeho specialitou je vytáhnout se před velkými kluby jako jsou Dinamo nebo Hajduk. Postavou i chytáním hodně připomíná bývalého francouzského reprezentačního brankaře Fabiena Bartheze.

DAVOR BAGARIČ - narozen 08.09.1985 ve Vinkovci
Výška:
185 cm, váha: 80 kg
Jeden z nejlepších levých záložníků chorvatské ligy. Dokonce v roce 2003 krátce nakoukl do reprezentace, kdy střídal v přátelském utkání se Slovinskem. V Cibalii působí již sedmou sezónu, loni ho chtěl Hajduk Split, ale přestup ztroskotal na penězích. Cibalia totiž požadovala milion kun (cca 3,5 milionu Kč), což je zanedbatelná cena za hráče, na kterém stojí celá Cibalia. Letos nastoupil zatím ke všem dvanácti zápasům a i když nedal gól, byl jednou vyhlášen hráčem zápasu.

ŽELJKO MALČIČ - narozen 15.11.1981 v Čakovci
Výška:
188 cm, váha: 80 kg
Nákup snů se povedl Cibalii před dvěma roky, když si přetáhla tohoto mladého útočníka, který předtím hrával amatérsky pátou ligu v klubu Zrinski Torcidanac. V současné době je to nejlepší střelec klubu, v letošní sezóně dal již 4 góly a nastoupil v jedenácti zápasech. Také byl jednou vyhlášen hráčem zápasu a já jsem přesvědčen, že o tomto útočníkovi ještě uslyšíme. On se totiž fotbalem nejen živí, ale i baví.

Autor: Ugljan

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

opravdu zajimava serie clanku...skoda jen ze me chorvatska liga vubec nezajima kazdopadne ten kdo si s tim da tu praci si zaslouzi pochvalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to také není myšleno tak, že by někoho měla zajímat chorvatská liga! Ta je tak na úrovni naší třetí. Důležité je ale, aby všichni objektivní fanoušci a zdejší uživatelé znali největší chorvatské hvězdy. Pak by mi nemuseli psát maily jako před dvěma roky, kdo je ten Čorluka, který stojí 10 mega éček nebo loni o Modričovi, který stál 22 mega.

Za pochvalu se přirozeně děkuje, teď bude následovat nováček Sesvete, ale pak již přijdou na řadu kluby s bohatou tradicí a hlavně s vlastními weby.

Reagovat
smazaný uživatel

Pockej to nemuzes myslet vazne s tim srovnanim, Chorvatske ligy s MSFL potazmo CFL. To je trochu prehnany ne? :)

Reagovat
smazaný uživatel

jestli přehnaný, tak maličko. Rozhodně naše druhá liga je minimálně na stejné úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak urcite uz to neni takova kvalita jako za Jugoslavske ligy, ae ty top tymy by se urcite neztratili verim v zadne lize z byvaleho vychodniho bloku. Kazdopadne chorvatsko ma zhruba 5 milionu obyvatel, cili nemuzou produkovat tolik konkurence schopnych fotbalistu, takze se da souhlasiot ze nase liga je zrejme na vyssi urovni. Rozhodne si myslim ze by vsem statum byvale jugoslavie prospelo, kdyby se sjednotila aspon fotbalova muzstva a zalozili svou balkanslou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně. Bohužel tam však momentálně převažují tlaky na rozšíření domácí první ligy na 16 klubů a to by byla tragédie...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to snad neprojde, to by byla hodne velka chyba, kdyz se podivam na tabulku tak mi stejne polovina klubu nic nerika, nebo je vubec neznam. A este kdyby se to rozsirilo o dalsi ctyri celky tak by to urcite nebyl krok dopredu spise dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

To já vím taky, nicméně to zrovna prosazuje skupina okolo vašeho oblíbence Šukera, kterej vlastní polovičku sázkových kanceláří v zemi

Reagovat
honziss

Tak já se třeba nedivím, oni se chtějí asi přiblížit víc zbytku Evropy, ale bohužel tady je to docela neprůstřelné.

Reagovat
stas87

Ugljane nevies ci v chorvatsku alebo srbsku uvazuju nad jadranskou ligu ako je v basketu???16 timov je kravina

Reagovat
fantomas

To jo, když sem viděl muj rodný Letohrad, co to tam je za kopáče, tak sem nevěděl, jestli se smát nebo brečet.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys viděl Varteks s Interem Zaprešič, myslel by, že jsi v rodném Letohradě

Reagovat
smazaný uživatel

já chorvatskou nesleduju, ale vážně jsou s tou kvalitou na tom tak špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to podobný jako u nás. když bude hrát Dinamo a Hajduk, uvidíme super fotbal jako Sparta-Slávie. Když bude hrát Hajduk se Zadarem, neuvidíme takový fotbal jako Slávie - Brno. A duely zespodu tabulky jsou úplně nesrovnatelné.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo chapu, je to hezke ale jen jsem tak premyslel...vetsinou budou odchazet asi ti mladi talenti ne? nebylo by teda lepsi vyzdvihovat nejake mladiky nez hrace kolem 28 let? jen se ptam a chapu ze asi v kazdem tymu nejsou tri na takove urovni

Reagovat
smazaný uživatel

určitě máš pravdu, ale když si vezmu třeba Zadar, největší hvězda Terkeš 27 let a nikdo kolem. O nějakých 10-20 letých klucích se nedozvíš, protože pokud nejsou superhvězdy, pravidelně nehrají. (Alespoň v těch klubech, které jsou vespod tabulky). Teď se posouváme tabulko výše, takže už to bude lepší a budou i mladí hráči. Na závěr bude reprezentace.

Reagovat
smazaný uživatel

super diky za vysvetleni

Reagovat
honziss

A na úplný závěr jako třešnička na dortu Davor Šuker.

Reagovat
stas87

Ügljane ako to tam maju s navstevnostou?maksimir ma 40000 a ostatne stadiony su ak velke?

Reagovat
smazaný uživatel

Maksimir má 37 000, ale naplnit ho dokáže jen repre. Jinak třeba Slaven Belupo kapacita 3000, Zadar 4000, maximum bývá do deseti tisíc. Návštěvnost (kromě Dinama) 4000 na zápas je už rarita. Ceny vstupenek jsou drahé a obyčejný Chorvat si je nemůže dovolit (určitě ne pravidelně)

Reagovat
stas87

tze asi ako na slovensku co?chcel som ist do dubnice minulu kvalifikaciu zo san marinom ale aj na san marino dali taku cenu listkov ze som na to kaslal inak je mi sympaticka rijeka hlavne kvoli anasovi sharbinim

Reagovat
smazaný uživatel

Rijeka je první stadion, který jsem v Chorvatsku navštívil. Je zajímavý, z jedné strany skály, z druhé moře. Samozřejmě Anas Sharbini je vycházející hvězda první velikosti, začal se konečně prosazovat i starší bratr..

Reagovat
stas87

podobny brage?hajduk fakt nemusim to uz radsej dinamo ale rijeka je pre mna best

Reagovat
smazaný uživatel

ano, podobný Brage, kromě toho moře. najdi si na Youtube nějaký video s BBB (fanoušci Dinama) a máš to skoro onlajn

Reagovat
stas87

v brage nie je more...

Reagovat
stas87

ja chorvatsku ligu poznam cez managera bohuzial,ale atmosfera dinamo-hajduk je paradna nie???videl som fotky

Reagovat
stas87

BBB sa predviedli v prahe

Reagovat
stas87

bola by to dobra sutaz partizan red star dinamo slovinci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele