Představení nejzajímavějších hráčů Chorvatska - NK Inter Zaprešič

30.10.2008, 12:30
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Dalším mužstvem našeho seriálu je NK Inter Zaprešič. Klub, o kterém se říká, že je to béčko Dinama. Ostatně když se podíváte na jeho web, je tam napsáno u spousty hráčů "Zapůjčen na Maksimir", takže to bude rozhodně pravda. Branku hájí veterán Goran Brašnář, ale vzhledem k velkému počtu inkasovaných gólů jej podrobně představovat nebudeme.

Co se týká obrany, ta kromě Damira Krznara nastupuje každý zápas v jiném složení a také nám nebude stát za představení. U zálohy už se zastavíme, protože tam nastupuje největší hvězda klubu.

NINO BULE - narozen 19.03.1976 v Čapljině (Bosna a Hercegovina)
Výška:
188 cm, váha: 83 kg.
Mimochodem na tu Čapljinu si budu muset více posvítit, protože tam odtud je již druhý výborný fotbalista. Bule si prošel celým fotbalovým světem, v Chorvatsku působil v Hajduku, v Rijece, v Evropě pak v Salzburgu a hrál i v Japonsku v Osace. V Interu působí druhou sezónu, podle očekávání je tam největší hvězda a patří také mezi nejstarší hráče. V letošní sezóně stačil nastoupit v devíti zápasech, ve kterých dal 5 gólů a dvakrát byl vyhlášen hráčem zápasu.

MARIJO DODIK - narozen 18.02.1974 v Sarajevu (Bosna a Hercegovina)
Výška:
182 cm, váha: 79 kg
Také tento útočník již něco pamatuje. V Chorvatsku působil v klubech Slaven Belupo a NK Cibalia. U něho je zajímavé to, že některé prameny uvádějí jako místo narození Kopřivnice v Chorvatsku, ale já se budu rozhodně držet klubových stránek. Již vzhledem k tomu, že má také bosenské občanství je to velmi nepravděpodobné. Za Inter letos nastoupil v deseti zápasech, vsítil čtyři góly.

BERNARD GULIČ - narozen 09.04.1980 v Záhřebu
Výška:
188 cm, váha: 84 kg
Tohoto útočníka zařazuji především pro jeho excelentní výkon na Poljudu, kde svými dvěma góly získal pro Inter bod za remízu 3:3 a byl právem vyhlášen hvězdou zápasu. Jako mladý nastupoval pravidelně za reprezentační výběry Chorvatska do 15 a 21 let, poté však přišel pokles formy a přestup do druholigového NK Hrvatski Dragovoljac. Od roku 2004 již pravidelně hraje v Interu, letos má na kontě tři góly v sedmi zápasech. Ostatně mužstvo Interu má spoustu dobrých útočníků, které pravidelně točí. Býval bych sem zařadil i Marko Lončara, ten je však na hostování v NK Segesta.

Autor: Ugljan / Eurofotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zaprešič nejsou jen hráči, co mají to nejlepší už za sebou. V týmu má Perkovič mladé naděje jako jsou Sivonjič a další. Nebylo by lepší psát o hráčích, u kterých je šance, že je někdy uvidíme v lepších ligách, než psát o veteránech? Aspoň jednoho mladého hráče do každé trojce, co Ugljane?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to k diskuzi. Dá se do trojice zařadit vždy jeden mladý, o to nic. Na druhou stranu v některých klubech (jako například v Zaprešiči) jsou mladí, kteří ještě nic nedokázali a ti, co něco umí, jsou na hostování! Ale beru to jako námět, příště bude Cibalia (už je hotová) a tam je 26 letý mladík, co ještě udělá díru do světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Až si tohle přečte Křetínský, to bude vytipovanejch posil

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Křivínskýho mám posily třeba v Rijece, spodek chorvatský tabulky není až tak zajímavej...

Reagovat
božský John

a finančně by zajímavej byl?(vzhledem k Vašim financím)

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, musel bych se zeptat předsedy Rijeky Frančiškoviče. Ale pochybuju, už má v Evropě jméno, takže pod nějakých 5 mega euro nepůjde a to Křivínskej nezaplatí za Chorvata. Měl by si vzít příklad z Liberce, kerič je hvězda budoucnosti a nedávno ještě kopal za Cibalii...

Reagovat
božský John

Jj dík za info..ty se znáš s předsedou Rijeky?..

Reagovat
smazaný uživatel

nn, jen ho znám jménem

Reagovat
božský John

aha,a tady z Interu by ti hráči byli docela slušný pro týmy Gambáč ligy že?(třeba pro Jablonec,Teplice,LBC..)

Reagovat
smazaný uživatel

No při jejich finanční situaci (hráč se musí vzdát pohledávek od klubu, aby mohl přestoupit) si o něčem takovym můžou nechat zdát, z Balkánu můžou vzít leda nějakej odpad na zacelení děr, je tam moc draho a hráč bez smlouvy si tam ohlídaj. Kerič se povedl, ale prý v tom byla i trocha štěstí, protože ho chtěli i jiní, Slovan byl "jen" rychlejší. Na druhé straně Radzinevičius byl výstřel do tmy. Spartě by se spíš hodil Lencevič, u toho je jistota, že si v Čechách zvykl. Jen jestli není větší problém samotnej Řepka než výběr druhýho stopera k němu, třeba Hainault byl v Mostě hodně dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli vubec neco takovyho cte.... a jestli jo, tak mu rad vzkazu, ze je jeden z nejvetsich d*bilu v nasem fotbale (a to nejsem spartan).

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za další díl a technická otázka: v tabulce HNL jsem si všiml, že předposlední tým je poněkud světleji zabarven, než poslední. Znamená to, že předposlední nesestupuje automaticky, ale hraje baráž? Díky za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Najeď si na to políčko myší Ale ano, je to baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ty brďo, já jsem ale blbej... Díky za usměrnění.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, hraje baráž s prvním týmem druhé ligy.

Reagovat
fantomas

Je možné, že Zaprešič pamatuju ještě jako celkem elitní klub Chorvatska?

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že nikoliv. Jednou vyhrál domácí pohár (a podíval se jedinou sezónu i do Evropy), v lize byl nejlépe čtvrtý...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo pamatuje. Vždyť byl v roce 2005 na druhémj místě, jenže to měl na hostování Modriče, Čorluku a Eduarda. Takže s tímhle nebýt druhý, to by ani nešlo. Ale byl to spíše takový úlet...

Reagovat
smazaný uživatel

Odtud vlastně Modrič a spol. vyrazili do světa... Inter hrál dokonce v evropských pohárech, co si pamatuju. Byl druhý za Hajdukem a nechybělo moc, aby si nezahrál Ligu mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

To je samozřejmě nesmysl, protože si to pleteš s Kamenem Ingrad, což je jiný klub!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne... nepletu. Opravdu je to tak. Podívej se na kariéru Modriče a Čorluky, v sezóně 2004/05 hráli oba za Zaprešič. Eduardo hrál v Interu dříve, to máš pravdu, ale ti dva nakonec dovedli mužstvo do evropských pohárů. Skončili s ním na druhém místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť za Kamen Ingrad oni nikdy nehráli. A v té sezóně skončil Kamen až na osmém místě. Tehdy přece Dinamo Záhřeb hrálo jen o sestup a Zaprešič byl druhý, paradoxně s Modričem a Čorlukou, které tam poslalo Dinamo na hostování... Opravdu si nevzpomínáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan, zdá se mi, že to ale někdy kluby strašně přeháněj s těma částkama, co chtějí. Za Tomasova vím že chtěl Zadar 3 milióny euro... no, potěš pán bůh, ale tenhle hráč třeba nikdy nic nedokázal a takovou sumu, což je pomalu tříletej rozpočet Kladna, přece nemůže v Česku nikdo zaplatit...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš naprostou pravdu. jenže oni mají příklad v mamičovi (prezident Dinama), za kolik on prod

Reagovat
smazaný uživatel

on prodá hráče. Čorluka je mezi třemi nejlepšími pravými beky Evropy (ty dva neznám) a Modrič mezi desítkou záložníků. Průměrný kluby mají také malé rozpočty, tam je hráč většinou majetkem majitele klubu a z přestupu minimálně 60% klub vůbec nevidí! I tak tam ale teď běhají hráči za 5 mega euro...

Reagovat
smazaný uživatel

Mamičovy jsou fakt dost ortodoxní, co o nich čtu... Nemyslím si, že by ostatní kluby měly své hráče prodávat za takové sumy, ale třeba za 40 miliónů největší hvězdu... klubům by to finančně pomohlo a hráči by se rozvíjeli jinde... ale to je holt Chorvatsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele