Překvapivá volba Portugalců, jejich reprezentaci má převzít Martínez

07.01.2023, 16:17
Aktuality

Roberto Martínez se po několika týdnech chystá zpátky do práce a znovu by měl dostat k dispozici národní tým s obrovským potenciálem. Španělský kouč po mistrovství světa opustil belgickou reprezentaci, v těchto dnech pak úspěšně jedná s portugalským svazem...

Obě strany jsou podle tisku slovně domluveny na podmínkách, před skončením příštího týdne pak mají vše doladit a také podepsat. Kontrakt údajně bude platný do roku 2026.

49letý Martínez vedl Belgii šest a půl roku a získal s ní bronz na světovém šampionátu 2018, tím ovšem výčet větších úspěchů končí. Další medaile se nedostavila ani nedávno v Kataru, Belgičané selhali v základní skupině a nepodívali se do vyřazovacích bojů.

Portugalci budou mít nového kormidelníka poprvé od září 2014. Tehdy se týmu ujal Fernando Santos a vyhrál s ním mistrovství Evropy, další turnaje už tak úspěšné nebyly a posledním zůstane ten v Kataru.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (57)

Přidat komentář
fabec1222

Twle tohohle týpka vždycky vezmou někam, kde mají potenciál hrát zlato, a on jim to tam úplně zabije

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Slavia10

Belgii za mě teda zabil spíše Wilmots. Však Martínez s nimi udělal největší úspěchy v historii belgického fotbalu. Získal s nimi medaili, SF už je také hodně o štěstí. Na Euru to měl rozjeto velmi dobře, prohrál velmi těsně s nejlépe připravenou Itálii za posledních 10 let. Nevím, proč ho tolik lidí zesměšňuje. Titul nebo nějaká další medaile se měla získat především za Wilmotse, Martínez tam zažil poměrně slušné angažmá.

Reagovat
Shevchenko

a ještě píše v množném čísle, jakoby to zabil několikrát a on to vlastně nezabil ani jednou

Reagovat
Slavia10

s Wiganem dosáhl vítězstvím v FA Cupu úplného vrcholu a nad plánu, roky je držel v PL. Everton pod ním měl jednu z nejlepších sezón za 20 let, s Belgii dosáhl nejlepšího výsledku v historii jejich fotbalu, na Euru jela Belgie velmi dobře a porazila je Itálie, kde upřímně Mancici takticky zničil všechny a byl to možná trenér roku 2021. Takže kdy přesně Martínez někoho potopil? Kde se vzalo, že je úplný tragéd ? Však co angažmá, to úspěch. Není to top trenér pro Real asi, ale trenér pro kluby jako Dortmund, Sevilla je to v pohodě. A hádal bych se i o tom, že je lepší než Potter v Chelsea.

Reagovat
Salfovic

Však kdyby tu byla zpráva, že Portugalce převezme Potter, tak tu bude ještě větší výsměch.

Reagovat
CHONG

Místní pozéři, no

Reagovat
El Cid z City

Nezničil všechny.

Reagovat
Kily

ale fakt, že Mancini ten tým připravil skvěle takticky, není žádná omluva pro Martíneze, spíš naopak - prostě byl tvrdohlavý, nepřipravený a nedokázal zareagovat, tohle ho u belgické reprezentace provázelo poměrně dlouho

Reagovat
kattos

Reagovat
Slavia10

Vždyť taky jsem neřekl že Martínez je úplná top mezi trenéry, Mancini je prostě lepší. Ale rozhodně jeho působení u Belgie nebyla nějaká katastrofa. To by v tom případě na celém světě existoval jediný top trenér Guardiola, který má nejvíce trofejí a zbytek trenérů jsou amatéři. Nikdo ani já z něj nedělá trenéra top 10, ale v součtu jeho trenérské kariéry je zatím spíše úspěšný než neúspěšný.

Reagovat
Slavia10

Tady se říká, že kam přijde Martínez tam to potopí. Co měl udělat s Wiganem dalšího krom vítězství FA Cupu? Totálně průměrný kádr dovedl k historicky trofeji. Everton dotáhl k 5 místu v lize, o tom si mohl Ancelotti nechat jen zdát. Nikdo neřadí Martineze mezi top trenéry světa, ale říct že všude kde byl to potopil je totálně mimo.

Reagovat
Talker

Tak Ono ktery TOP trener na vrcholu je ochotný jít k repre... Většinou jsou to treneri, které prostě širší špička nechce.

Reagovat
Slavia10

A Martínez se ani nemá měřit s upnou top. Ale trochu mě štve, že se tu z něj dělá pomalu trenér úrovně Ballardiniho, který je každý 3 měsíce odvolán. Není to top trenér, ale vyloženě špatný trenér Martínez prostě není.

Reagovat
kattos

Jenže prostě Portugalsko má ted kvalitou nejlepší repre od MS 2006 tak se čekalo větší lepší jméno

Reagovat
Pinturicchio

Zidane.

Reagovat
celeb

ten mi pride specificky v tom, ze je lenivy a moc sa mu trenovat nechce. Uz je aj nejaku dobu bez angazma. Jemu by skor (IMHO) vyhovovalo pracovne tempo repre trenera, nez nejaky challange, ci potreba zarobit.

Reagovat
Benfica

noo keď to podáš takto.. ale aj tak dúfam, že sú to len kachny..

Reagovat
ignor24

Reagovat
kilobyte

Vždycky = jednou?

I když ty vlastně víš, jak dopadne jeho kariéra. Takže Portugalsko má smůlu. Hoď sem jeho kariéru.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
milan78

uvidíme

Reagovat
El Cid z City

Klíčové pro ně bude se zbavit toxického ronalda.

Reagovat
milan78

blbost, v JAR je na dovolené, všechny síly pudou do repre !!!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Trenérský Morata.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Tromas

No to by si ale polepšili

Reagovat
icka

Reagovat
misinho7

Reagovat
John Obi Mikel

Zvláštní volba.

Reagovat
patas92

Reagovat
Talker

Skvělá volba pro všechny ostatní týmy, které chtějí bojovat na špičce

Reagovat
Benfica

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ale čo už tam bol na 100% Mourinho, tak možno prejde aj toto

Reagovat
Fodbalysta

Messi už je stejně GOAT, takže je jedno, kdo je bude trénovat.

Reagovat
technecium

Reagovat
celeb

tak keby pockali este par rokov, mohol by ich trenovat Messi

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
mithro

Reagovat
Rothbard

Z bláta do bláta.

Reagovat
LyEX

Na ten jeho futbal sa nedalo nikdy pozerať aj keď mal úspech (mohol byť väčší vzhľadom na potenciál) s Belgickom, ale tak po Santosovi, ktorého futbal tiež nebol nikdy nič moc, asi zapadne a len bude pokračovať v priemernosti s tímom, ktorý má na viac. P.S. jeho agenta by som bral.

Reagovat
Kucka

Reagovat
kattos

No, to si fakt mohli toho Santose nechat

Reagovat
irik

Reagovat
$dolar$

Reagovat
niflheim

Reagovat
ratusek

Už rezignovali na ambice?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Kejza

rip

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ahoso Widaho

Za asistenta bych doporučil Ronalda.

Reagovat
Kucka

Doufal jsem, že skončí u Pšonů, a ne že začne hrát beton s nadupanýma Portugalcema

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hoxgen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hoxgen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele