Premier League - preview 2. kola: Liverpool napravuje zaváhání

13.08.2022, 08:54, aktualizováno 15.08.2022, 08:43
Previews
Anfield (© AFP)
Druhé kolo Premier League uzavře střetnutí Liverpoolu proti Crystal Palace. Oba kluby mají po prvním kole co napravovat - Reds brali jenom bod s Fulhamem, zatímco Eagles vyšli naprázdno...
Liverpool FC - Crystal Palace  (pondělí 21:00)
Liverpool hostí v dohrávce druhého kola Premier League Crystal Palace. Reds se v prvním kole překvapivě nepodařilo vyzrát na nováčka Fulham, Eagles padli s Arsenalem.

Určitě nemalý počet liverpoolských příznivců byl nadšený po losu prvního kola, který jejich miláčkům přiřadil nováčka Fulham. Kloppovi svěřenci však na svého soka nenašli recept a s Cottagers překvapivě remizovali 2:2. Za Liverpool se trefili Darwin Núñez a Mohamed Salah, vicemistr však celý zápas dotahoval. Reds už pětkrát v řadě inkasovali jako první, na druhou stranu pod Jürgenem Kloppem už ve 115 případech dokázali bodovat v zápasech, ve kterých prohrávali, což se za tato období nikomu jinému nepodařilo.

Liverpool určitě bude spoléhat i na kouzlo svého stadionu, na kterém loni ani jednou neprohrál a jen devětkrát inkasoval. Navíc zde úvodní ligové střetnutí Reds vyhráli už v devíti ročnících v řadě.

"Úvodní zápas se nám nepovedl, o tom není třeba diskutovat. My však musíme nechat hlavy nahoře, nejsme stroje. Chyby jsme si řekli, nyní víme, co je potřeba dělat ještě lépe. Před námi je celá sezona, ve které znovu můžeme dokázat velké věci a nemá cenu se hroutit hned po prvním kole," líčil Klopp.

Crystal Palace dostal na start sezony těžkého soupeře, londýnského souseda Arsenal. Ten posílený zvučnými jmény potvrdil roli favorita a vyhrál 2:0 díky gólu Gabriella Martinelliho a vlastní brance Marca Guehiho. Eagles museli letošní ligový los zřejmě hodně proklínat, protože po Arsenalu a Liverpoolu je bude ve venkovním duelu čekat poslední anglický mistr Manchester City.

"Orli" prohráli s Liverpoolem deset vzájemných měření sil v řadě a v šesti z nich nedali ani jeden gól, což by nyní rádi prolomili.

Poslední vzájemný ligový duel vyhrál Liverpool na půdě Palace letos v lednu 3:1. Reds poslali do vedení Virgil van Dijk a Alex Oxlade-Chamberlain, poté snížil Odsonne Édouard. Pojistku v závěru přidal z penalty Fabinho.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Elliott, Fabinho, Henderson - Salah, Núnez, Díaz.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell - Eze, Doucoure, Schlupp - Ayew, Mateta, Zaha.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.84 - 17.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nottingham Forest - West Ham United  (neděle 15:00)
Neúspěšný vstup do soutěže proti favoritům za sebou mají oba aktéři nedělního odpoledního zápasu. Nováček z Nottinghamu na svém hřišti přivítá West Ham, který potřebuje zlepšit výkony ze závěru loňské sezony.

Forest loni v základní části Championship uhráli čtvrtou příčku, přičemž jejich semifinálový dvojzápas vyvrcholil až v penaltovém rozstřelu. Po něm zvládli i finále s Huddersfieldem a se značně obměněným kádrem se tak minulý víkend po třiadvaceti letech představili v Premier League. Obnovená premiéra nakonec byla neúspěšná, kvůli brankám Schära a Wilsona totiž prohráli 2:0.

Kladiváři loni pokukovali i po účasti v Lize mistrů, a to ať už skrze ligovou soutěž, nebo Evropskou ligu. Od poloviny dubna se ale začali výrazně trápit a z posledních sedmi zápasů vyhráli jediný, což vyústilo v konečné sedmé místo a účast v Konferenční lize. Letos na úvod schytali těžkou zkoušku, doma totiž čelili Manchesteru City. A premiéra se velmi povedla Erlingu Haalandovi, jenž West Ham dvěma zásahy sestřelil.

Od sestupu Nottinghamu se tato dvě mužstva utkala celkem devětkrát. V Championship Hammers ze šesti utkání získali třináct bodů, dvakrát postoupili rovněž v FA Cupu. Poslední událost v této pohárové soutěži z roku 2014 se jim ovšem výrazně nepovedla a skončila porážkou 5:0.

Nottingham se nově musí obejít bez obránce McKenny, který tak za postranní čarou doplní Yatese a Cooka. Dle Davida Moyese jsou připraveny hrát letní posily Scamacca a Cornet, stejně tak i po drobných potížích Antonio. Naopak u Fabianského, jenž minulý týden střídal, panují obavy.

"Konkurenci má každý rád, protože člověka motivuje, když s ním někdo soupeří o místo v základní sestavě. Takže musím dělat to, co mám, abych si to své udržel, což mě udrží ve formě a pomůže mi zlepšovat se," říká právě navrátilec Michail Antonio.
Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - Biancone, Worrall, Niakhaté - Williams, Mangala, O'Brien, Toffolo - Lingard - Johnson, Awoniyi
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Johnson, Zouma, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Fornals, Benrahma - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.98 - 3.69 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Premier League má v neděli večer na programu první opravdu velký zápas letošní sezóny, když na Stamford Bridge přivítá Chelsea rivala z Tottenhamu. The Blues se proti severolondýnskému celku dlouhodobě daří a na domácím stadiónu prohráli jen jednou z posledních 37 zápasů - shodou okolností se tak stalo v roce 2018, kdy Chelsea trénoval současný kouč Tottenhamu, Antonio Conte. V loňském ročníku spolu tyto celky sehrály celkem čtyři duely a ve všech se radovala Chelsea - letos ale může být situace zcela opačná, zatímco Tottenham totiž přes léto rychle a velmi dobře posílil, Chelsea své přestupy stále řeší za pochodu a soudě dle výkonu z prvního kola se nezdá, že by byla na sezónu připravena úplně ideálně.

Třetí celek loňské Premier League musel přes léto nahradit stopery Rudigera a Christensena. Thomas Tuchel na to zareagoval angažováním Koulibalyho a Cucurelly, přičemž se ale očekává, že se The Blues do konce přestupového období ještě pokusí o jednoho stopera přivést. Ofenzivní řady týmu zase posílil Raheem Sterling, do zálohy zase Chelsea angažovala mladého Chukwuemeku. Momentálně se spekuluje ještě o zájmu o útočníka Aubemayanga a záložníka Frenkieho De Jonga, dále prý Thomas Tuchel ještě vehementně usiluje o stopera Wesleyho Fofanu z Leicesteru - je však otázkou, který z těchto cílů se londýnskému celku do konce přestupového období ještě podaří dotáhnout.

Naproti tomu Tottenham získal své posily poměrně rychle a v předsezónní přípravě se tak mohl plně soustředit na jejich sehrání a začlenění do týmu. Antonio Conte do svého týmu přivedl po vypršení kontraktu Ivana Perišiče, brankáře Frasera Forstera, na hostování pak stopera z Barcelony Clémenta Lengleta. Řady Spurs posílil také útočník Richarlison, střední záložník Bissouma či obránce Djed Spence. Potenciál pak Tottenham ukázal už v prvním kole, když na vlastním stadiónu dokázal s přehledem otočit utkání se Southamptonem a připsal si snadnou výhru 4:1.

Chelsea bude chybět zraněný záložník Kovačič, k dispozici nebude ani obránce Alonso, který má nakročeno do Barcelony. Na straně Tottenhamu bude absentovat Olivier Skipp a také obránce Clement Lenglet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.56 - 3.56
více informací
Aston Villa - Everton FC  (sobota 13:30)
Zatímco v případě Evertonu se jeho porážka v úvodním kole očekávala, pro Aston Villu byl nezdar na půdě nováčka velkým šokem. Oba celky se nyní pokusí o zisk prvních bodů a vstřelení prvních gólů ve vzájemném duelu.

Villans za sebou mají povedenou přípravu a relativně vysoké ambice, jež však na úvod dostaly velkou trhlinu. Na hřišti navrátilce do Premier League Bournemouthu totiž prohrávali už od druhé minutě po Lermově trefě, v závěru pak navíc vedení domácích navýšil Moore. Aston Villa tak potřebuje v tomto kole zabrat, protože program pro příštích pět kol rozhodně není jednoduchý a jít do něj s nulou na bodovém kontě by mohl být problém.

Zato Everton v úvodním zápase rozhodně nezklamal. Sice přišel o čtyři duely trvající vítěznou sérii proti Chelsea, té však podlehl jediným gólem z nastavení první půle, jenž vstřelil z penalty Jorginho. Vzhledem k tomu, že los Toffees je v dalších kolech diametrálně odlišný než ten jejich soupeře, mohou jít do sobotního mače s čistou hlavou.

Zároveň by ovšem rádi konečně Villans porazili, neboť s nimi uspěli naposledy před šesti a půl lety. Od té doby skončila dvě utkání remízou a čtyřikrát vyhrálo mužstvo z Birminghamu, a to včetně obou případů v minulé sezoně. Ve Villa Parku to byl jednoznačný výsledek 3:0, na břehu řeky Mersey rozhodl o vítězi jediný gól.

Na straně domácích se s menším zdravotním problémem potýká Mings, hosté se musí obejít bez zraněných Miny a Godfreye. Naopak do sestavy se jim po vypršení trestu vrací Rondon.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Ngoyo, Carlos, Digne - McGinn, Kamara, Luiz - Bailey, Coutinho - Watkins
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Keane, Tarkowski - Patterson, Doucouré, Iwobi, Mykolenko - McNeil, Gordon, Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.58 - 5.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Leicester City  (sobota 16:00)
Arsenal letos na rozdíl od minulé sezony vstoupil do nového ročníku vítězně a rád by využil ne úplně nejtěžšího losu k nadějnému startu. V prvním zápase na Emirates Stadium hostí Leicester, který má co napravovat.

Kanonýrům v loňské sezoně těsně uniklo čtvrté místo zaručující Ligu mistrů i proto, že v duelech s Crystal Palace získali jen jeden bod. Letos se to ovšem rozhodli napravit a v Selhurst Parku uspěli poměrem 0:2. Počáteční tlak přetavil v branku Martinelli, z náporu domácích je vysvobodil vlastenec Guehiho po Sakově centru. V barvách Gunners se představili i tři nové tváře v týmu. Celý zápas odehrál navrátilec z hostování William Saliba, přes osmdesát minut pak na hřišti strávily posily z Manchesteru City Oleksandr Zinchenko a Gabriel Jesus.

Mikel Arteta každopádně chová před silou soupeře respekt "Jde o velmi silný tým s manažerem a realizačním týmem, který odvádí fantastickou práci a má v lize obrovské zkušenosti. Vždy je to proti nim složité. Odehráli dost dobrých zápasů. Sledoval jsem ten proti Seville a bylo vidět, že jsou spolu již dlouho," okomentoval španělský kormidelník.

I Foxes v prvním kole vypadali, že si dojdou pro poměrně snadné tři body. S Brentfordem otevřel skóre Castagne, těsně po pauze navýšil vedení Dewsbury-Hall. Jenže zanedlouho korigoval Toney a v závěru základní hrací doby stanovil konečnou remízu Dasilva. Leicester naopak v létě do týmu příliš nezasahoval, pouze ho opustila dlouholetá brankářská jednička Kasper Schmeichel a hostování skončilo Ademolu Lookmanovi. Žádná nová tvář se ovšem proti Brentfordu nepředstavila.

"Arsenal se dostal se třemi novými hráči na další úroveň. Saliba je talentovaný hráč, který získal cenné zkušenosti, je rychlý a dominantní. Jesus je útočník světové úrovně, ukazuje svůj hlad a touhu, čímž pomůže i ostatním hráčům. Zinchenko zase může zahrát na vysoké úrovni celou řadu postů. Těmi všemi dali sestavě jistotu a Mikelovi možnosti, aby hrál tak, jak opravdu chce," vyjádřil se Brendan Rodgers k letnímu přestupovému období protivníka.

Je třeba poznamenat, že pro Arsenal jsou Lišky v poslední době dost oblíbeným soupeřem. Třikrát v řadě totiž Gunners zvítězili o dva góly - v minulé sezoně na King Power Stadium rozhodli v úvodu Gabriel a Smith Rowe, výhru v odvetě v úvodech poločasů zajistili Partey a Lacazette.

Mikelu Artetovi se do tréninku vrátili Takehiro Tomiyasu, Emile Smith Rowe a další letní akvizice Fabio Vieira, přičemž podle mladého manažera někteří z nich zasáhnou do sobotního duelu. Brendanu Rodgersovi chybí dlouhodobě zraněný Ricardo Pereira, spolu s ním za postranní čarou zůstanou Harvey Barnes a Ryan Bertrand.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Fofana, Evans, Amartey - Castagne, Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall, Justin - Maddison, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.38 - 6.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Newcastle United  (sobota 16:00)
Zajímavé střetnutí dvou celků, které mají za cíl umístění v horní polovině tabulky, bude ve druhém kole k vidění v Brightonu. Domácí tam po výtečném prvním kole hostí Newcastle, i ten svůj vstup zvládl.

Na Seagulls čekal na startu Premier League přetěžký úkol v podobě cesty na Old Trafford. Popasovali se s ním ale na jedničku a díky dvěma Großovým zásahům z první půle je nijak neohrozil ani následný Mac Allisterův gól, domů si tak přivezli všechny tři body. Zda šlo o náhodu či potvrzení toho, že Potterova družina je ve skvělé formě, se ukáže v sobotu proti Magpies.

I ti si minulý víkend připsali tři body, byť v jejich případě šlo o výrazně snadnější počin. Na domácí půdě totiž hostili nováčka a jasného outsidera v podobě Nottinghamu. Ten se sice téměř hodinu držel na bezbrankovém stavu, pak ale udeřili Schär s Wilsonem a Howeovi svěřenci nabyté vedení již nepustili.

V předchozí sezoně více bodů ze vzájemných duelů vytěžil Newcastle. Ten na jižním pobřeží nejprve remizoval, když po Trossardově penaltě srovnal Hayden, doma pak uspěl 2:1. Slepenými zásahy z úvodní čtvrthodiny se na tom podíleli Fraser se Schärem, Dunkova kontaktní trefa hostům k bodu nepomohla. Toto vítězství však bylo vůbec prvním ve vzájemném střetu v nejvyšší soutěži, z předcházejících devíti střetů Magpies vytěžili pouze pět remíz.

Zatímco Racci jsou na tom co do absencí skvěle a chybí jim jen dlouhodobě zraněný Moder, hosté se musí obejít bez Shelveyho, Kraftha, Lewise a Fernándeze. Naopak Lascelles by již mohl být k dispozici.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Veltman, Dunk, Webster - March, Mac Allister, Caicedo, Trossard - Groß, Lallana - Welbeck
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Burn, Targett - Willock, Bruno, Joelinton - Almirón, Wilson, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.25 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Po výletu na těžkou půdu londýnského West Hamu čeká na favorizovaný Manchester City jeden z těch papírově lehčích úkolů - na vlastním stadiónu bude v sobotu odpoledne čelit nováčkovi Bournemouthu, se kterým by s největší pravděpodobností neměl mít mnoho starostí. Fotbal je ale nevyzpytatelná hra a samotný Bournemouth navzdory předpokladům nevstoupil do sezóny vůbec špatně, když v prvním kole přehrál Aston Villu. Pokud by se mu však podařilo uloupit body od celku manažera Pepa Guardioly, byla by to skutečně prvotřídní senzace.

Manchester City sice do sezony vstoupil prohrou 1:3 v Community Shieldu proti Liverpoolu, Guardiolu to ale příliš trápit nemuselo, jelikož hned o týden později v prvním ligovém kole na hřišti West Hamu předvedl úřadující mistr prvotřídní výkon, kdy svému sokovi nedovolil takřka nic a co víc - dvěma brankami se uvedla nová útočná posila Håland - a tak měl španělský stratég mnoho důvodů ke spokojenosti. Na jakékoliv závěry je zatím příliš brzy, ale zdá se, že se změny v kádru, které přes léto provedl, zřejmě budou vyplácet.

Naproti tomu Bournemouth je pasován na jasného kandidáta sestupu. Tým manažera Scotta Parkera totiž po postupu z League Championship příliš neposílil, do kádru přivedl pouze stopera Marcose Senesiho z Feyenoordu, záložníka Marcuse Taverniera z Middlesbrough a potom trojici volných hráčů v podobě brankáře Neta, záložníka Rothwella a obránce Frederickse. Není tedy divu, že valná většina příznivců anglické kopané očekává jasný sestup Cherries. Podle svých slov s počínáním klubu na přestupovém poli není spokojen ani manažer Parker, zda se ale Bournemouthu podaří v posledních týdnech ještě někoho přivést, to zůstává ve hvězdách.

Manchester City se musí obejít bez zraněného stopera Laporteho, otazník se pak vznáší také nad zdravotním stavem Kalvina Phillipse a Cola Palmera. Bournemouth se naproti tomu bude muset obejít bez zraněné dvojice nových posil v podobě Rothwella a Frederickse.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Aké, Joao Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Foden, Haaland, Grealish
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Travers - Mepham, Senesi, Kelly - Smith, Lerma, Pearson, Billing, Zemura - Tavernier - Solanke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 13.50 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Leeds United  (sobota 16:00)
Southampton do sezóny vstoupil vysokou porážkou 4:1 na půdě Tottenhamu Hotspur a pomalu se začalo spekulovat o tom, jestli se dny Ralpha Hassenhüttla na lavičce Svatých neblíží ke svému konci. Jistě, prohra na hřišti posíleného Tottenhamu není zrovna překvapením, jenže Southampton vyhrál z posledních 13 ligových duelů jen jeden jediný, a to už je poněkud silnější důvod k obavám. Pokud se německému trenérovi nepodaří s formou svých oveček něco udělat, nebude žádným překvapením, pokud se na to vedení tohoto jihoanglického pokusí nějak zareagovat. Naproti tomu Leeds do sezóny vstoupil výborně, když na vlastním stánku otočil duel s Wolverhamptonem a připsal si výhru 2:1.

Southampton přes léto do svých řad přivedl například brankáře Gavina Bazunu, mladého útočníka Sékou Mara, záložníka Roméo Lavia a Joe Ariba a nakonec také stopera Armela Bellu-Kotchapa z německé Bochumy. Většině zmíněných hráčů je teprve okolo 20 let, v Southamptonu se tak soustředí na budoucnost, zda jim ale tito hráči pomohou i s okamžitou výkonností, to je otázkou. Opačným směrem ven z klubu pak putoval napříkolad brankář Fraser Forster či Shane Long.

Leeds přes léto přišel o dva klíčové hráče - do Manchesteru City totiž zamířil středopolař Kalvin Phillips, do španělské Barcelony zase útočník Raphinha. Jako náhrady si tak klub přivedl Brendena Aaronsona ze Salzburgu, Luise Sinisterru z Feynoordu, Tylera Adamse z Lipska či Rasmuse Kristensena opět z rakouského Salzburgu. Jak se ale posily v novém prostředí uchytí, to ukáží až následující týdny.

Southamptonu bude chybět dlouhodobě zraněný zadák Tino Livramento, jinak má ale kouč Hassenhüttl k dispozici všechny hráče. Na straně hostí budou absentovat Junior Firpo a Luka Ayling, stejně tak ještě nebude k dispozici Stuart Dallas.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Bella Kotchap, Bednarek, Salisu - Walker-Pieters, Ward-Prowse, Lavia, Perraud - Aribo, S. Armstrong - A. Armstrong
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Diego Llorente, Struijk - Adams, Roca - Aaronson, Rodrigo, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.74 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wolverhampton Wanderers - Fulham FC  (sobota 16:00)
Ve zcela opačném rozpoložení se po prvním kole před vzájemným zápasem nacházejí Wolverhampton a Fulham. Zatímco domácí překvapivě prohráli na hřišti Leedsu, hostům se povedlo obrat o body favorita.

Vlci vstoupili do sezony na hřišti Leedsu, kde také velmi rychle vedli díky Podencemu, avšak ještě v první půli srovnal Rodrigo a Ait Nouriho vlastenec je odsoudil k porážce. V součtu se nepovedeným závěrem minulého ročníku tak na soutěžní výhru čekají už osm zápasů.

Zato Cottagers využili euforie z postupu a prvního místa v Championshipu k tomu, aby na Craven Cottage zaskočili vicemistra z Liverpoolu. Díky Mitrovićovi se dokonce dvakrát dostali do vedení, srovnat ale dokázali Núňez a Salah.

Do roku 2018 na sebe tato mužstva několik sezon narážela ve druhé nejvyšší soutěži, od té doby se čtyřikrát střetla i v Premier League. A jednoznačně úspěšnější jsou Wolves, kteří jednou remizovali a třikrát vyhráli poměrem 1:0. V předminulé sezoně jim úspěchy vystřelili Neto a Traoré.

Na straně Vlků by si debut mohla připsat nová posila Goncalo Guedes, avšak mimo hru budou Raúl Jiménez a Joao Moutinho. Fulham se musí obejít bez Harryho Wilsona a Manora Solomona, naopak vrátit by se mohl Nathaniel Chalobah.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Jonny, Collins, Kilman, Ait Nouri - Neves, Dendoncker - Podence, Gibbs-White, Neto - Hwang
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rodák - Tete, Tosin, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Kebano, Pereira, Decordova-Reid - Mitrović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.48 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brentford FC - Manchester United  (sobota 18:30)
Erik Ten Hag minulý týden na vlastní kůži zjistil, jak obrovská porce práce na něj v Manchesteru United vlastně čeká. "Rudí ďáblové" po vydařené přípravě vstoupili do prvního ostrého zápasu na domácí půdě proti Brightonu tím nejhorším možným způsobem. Bezkrevný výkon domácích v první půli ztrestali hosté dvěma brankami, a i když se svěřenci nizozemského manažera v druhé půli zlepšili, na více než snížení to nestačilo. Naproti tomu Brentford dokázal smazat dvoubrankovou ztrátu z půdy Leicesteru a nakonec si odvezl nečekaný bod za remízu 2:2.

Manchester United zatím do kádru přivedl obránce Lisandra Martíneze z Ajaxu, Tyrella Malaciu z Feyenoordu a záložníka Christiana Eriksena z Brentfordu, který se k Red Devilsm připojil po vypršení kontraktu. United by však chtěli být na přestupovém poli i nadále aktivní, spekuluje se o příchodu Adriena Rabiota z Juventusu a po celé léto se řeší situace Frenkieho de Jonga, kterého si vyžádal sám manažer Ten Hag. Nizozemský záložník se ale zatím nerozhodl opustit Barcelonu a o jeho osudu se tak s největší pravděpodobností rozhodne až na konci přestupového období.

Brentford se letos pokusí navázat na úspěšnou první sezónu mezi anglickou elitou a přes léto se mu podařilo dotáhnout hned několik posil. Zadarmo tento celek z Londýna posílil stoper Ben Mee z Burnley a brankář Thomas Strakosha z Lazia, ze Sampdorie přišel zase dánský záložník Mikkel Damsgaard, z Bologni se k týmu připojil levý obránce Aaron Hickey a nejdražší letní akvizicí se po přesunu z Hullu City stal levý křídelník Keane Lewis-Potter.

Domácí se musí obejít bez zraněného Ethana Pinnocka, nejistá je také situace okolo zdravotního stavu Kristoffera Ajera a Sergiho Canose. V táboře hostí se otazník vznáší nad situací Cristiana Ronalda, který už by mohl být v dostatečné kondici na to, aby začal zápas v základní sestavě. Mimo hru ale zůstává útočník Martial a stoper Lindelöf.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya Martin - Roerslev, Jansson, Mee - Hickey, Jensen, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Toney
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Diogo Dalot, Maguire, Martinez, Shaw - Eriksen, Fred, Bruno Fernandes - Sancho, Cristiano Ronaldo, Rashford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.46 - 4.09 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur11004:13
2.Arsenal FC11002:03
 AFC Bournemouth11002:03
 Manchester City11002:03
 Newcastle United11002:03
6.Leeds United11002:13
 Brighton & Hove Albion11002:13
8.Chelsea FC11001:03
9.Leicester City10102:21
 Brentford FC10102:21
 Fulham FC10102:21
 Liverpool FC10102:21
13.Manchester United10011:20
 Wolverhampton Wanderers10011:20
15.Everton FC10010:10
16.Aston Villa10010:20
 Crystal Palace10010:20
 Nottingham Forest10010:20
 West Ham United10010:20
20.Southampton FC10011:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2108)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele