Premier League - souhrn 16. kola: Arsenal vede už o pět bodů

12.11.2022, 15:35, aktualizováno 13.11.2022, 19:22
Komentáře a souhrny
Martin Ödegaard (© AFP)
Manchester City nezvládl domácí zápas s Brentfordem a tahle ztráta nahrála do karet Arsenalu, který vyhrál na půdě Wolverhamptonu. Na čele tak má londýnský celek už pětibodový náskok! Nedařilo se jinak Chelsea, ta těsně padla v Newcastlu. Pozici favorita naopak potvrdily Liverpool a Tottenham, jenž proti Leedsu opakovaně dotáhl manko a zvítězil 4:3. Leicester si poradil s West Hamem, sérii porážek ukončil Bournemouth, Manchester United v závěru udolal Fulham...

Fulham FC - Manchester United 1:2

13.11.2022 17:30

Góly: 61. Daniel James - 14. Christian Eriksen, 90+3. Alejandro Garnacho

United v 16. kole zdolali Fulham 2:1. Manchester šel do vedení po brance Eriksena, ale Fulhamu se podařilo po přestávce vyrovnat, když se trefil bývalý hráč Rudých ďáblů - Daniel James. Zápas dlouho směřoval k remíze, ovšem v poslední nastavené minutě Eriksen krásně našel Garnacha a ten střelou k pravé tyči rozhodl o vítězství United.

Domácí zahrozili již v 5. minutě, kdy obdržel přesnou přihrávku do vápna Vinicius, jenomže jeho následnou střelu do levého rohu brány de Gea zneškodnil. United se v první vážnější šanci ocitli v 15. minutě a hned z toho byl vedoucí gól. Po pěkné akci Fernandes našel v pokutovém území zcela volného Eriksena, jenž uklidil míč do prázdné branky.

Hosté pokračovali v aktivitě a v prvním poločase byli lepším týmem. Ve 30. minutě ve vápně nebezpečně zakončoval Martial, nicméně Leno předvedl výborný zákrok a změnu skóre nepřipustil. Ve 41. minutě to byl znovu francouzský útočník, který v ideální pozici zahodil obrovskou možnost, když hlavičkoval nad. V nastaveném čase dostal ještě příležitost ke skórování Eriksen, avšak jeho střela šla o kousek vedle.

Po přestávce si gólové šance vypracoval i Fulham a diváci rozhodně měli na co koukat, jelikož se hra přelévala z jedné strany na druhou. V 52. minutě technicky střílel Vinicius, avšak de Gea předvedl krásný zákrok. O dvě minuty později se opět vyznamenal gólman Manchesteru, když pokryl hlavičku Reama, která mířila k pravé tyči.

Fulham zvyšující se aktivitu využil v 61. minutě. Cairney vyslal Jamese do úniku, který po dvou minutách na hřišti překonal svého bývalého spoluhráče. V 72. minutě předvedl povedenou střelu z hranice vápna Palhinha, ale de Gea ji fantasticky zlikvidoval.

Když už to vypadalo, že zápas skončí remízou, tak hosté rozhodli. V 93. minutě Eriksen krásně přihrál Garnachovi do volného prostoru, jenž zakončením k pravé tyči vystřelil Manchesteru tři body.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Aston Villa 1:2

13.11.2022 15:00

Góly: 1. Alexis Mac Allister - 20. Danny Ings (pen.), 54. Danny Ings

Brighton prohrál domácí utkání šestnáctého kola Premier League s Aston Villou 1:2. Skóre otevřel domácí Alexis Mac Allister, ve prospěch hostů však poté dvěma góly otočil duel Danny Ings.

Domácí se ujali vedení už v první minutě. Brankář Emiliano Martínez otálel s rozehrávkou a poté vyhledal Douglase Luize, který už ale byl ve velmi těžké pozici, Alexis Mac Allister jej nakonec obral a placírkou poslal míč do brány. Hosté mohli odpovědět poměrně zanedlouho, protože sudí v devatenácté minutě odpískal penaltu pro Aston Villu po skluzu Lewise Dunka na McGinna, kterého skvělou uličkou vyslal do šance Buendía. Pokutového kopu se ujal Danny Ings a zakončil zkušeně doprostřed pod horní tyčku, gólman Sánchez si stihl jen lehce sáhnout.

Tlak Villans se začal ve druhém poločase stupňovat, až vyeskaloval v 54. minutě. Cash se na pravé straně narážečkou zbavil Mac Allistera a našel v pokutovém území Emiliana Buendíu, jehož hlavička mířila do tyčky. Snad dvacet vteřin poté už ale hosté balon do sítě dostali. Mac Allister jen odkopl k soupeři, Douglaz Luiz poté našel Dannyho Ingse a ten si posadil Dunka, Colwilla potupil jesličkami a zamířil k tyči. V úplném závěru měli Seagulls jedinou šanci na vyrovnání, rohový kop Mac Allistera našel Colwilla, jehož hlavička však skončila jen těsně nad.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Arsenal FC 0:2

12.11.2022 20:45

Góly: 55. Martin Ødegaard, 75. Martin Ødegaard

Sobotní program anglické ligy uzavřel zápas Wolverhamptonu Wanderers s Arsenalem. První poločas na Molineux ještě pro domácí vypadal slibně, hrozili z brejků, a hosté naopak měli problémy prolomit obranu Vlků svojí kombinační hrou. Ve druhém poločase Arsenal ukázal, proč je v tabulce na nejvyšším stupínku, a pomocí gólů Ødegaarda z 55. a 75. minuty porazil Wolverhampton 0:2.

V prvním poločase Arsenal dominoval na míči a snažil se prolomit obranný blok Vlků. Wolverhampton se naopak snažil donutit Arsenal k chybám, ze kterých by mohli vytvořit brejk.

Už v 6. minutě utkání se slavilo. Gabriel Martinelli vyslal centr, který si v pokutovém území našel Gabriel Jesus, ten jej zpracoval a tvrdou střelou po zemi dopravil míč za záda Josého Sá. Oslavy ovšem netrvaly dlouho, protože pomezní rozhodčí zaznamenal ofsajdové postavení jednoho z ofenzivních hráčů.

Ve 36. minutě byla k vidění největší šance prvního poločasu. Jesus si tentokráte pohlídal ofsajd a z levého křídla vniknul do šestnáctky díky přihrávce Fábia Vieiry. Dostal se však do nevýhodného střeleckého úhlu, a proto si dovolil zasekávačku, a v záklonu pravou nohou orazítkoval břevno.

Těsně před přestávkou mohl jít do vedení Wolverhampton. William Saliba se špatně zorientoval a místo nahrávky brankářovi Ramsdaelovi nabídnul únik Portugalci Guedesovi. Naštěstí pro Salibu za něj zaskočil kolega Gabriel Magalhaes, který střelu Guedese srazil na roh.

Druhý poločas už se bez gólu neobešel. A nebyl u toho nikdo jiný než Gabriel Jesus. Útočník Arsenalu v 55. minutě poslal průnikovku na Vieiru, který si dovolil kličku na brankáře a následně ho přihrávkou pod sebe obhodil. Tu si pak našli rovnou dva hráči Arsenalu, konkrétně Saka a Ødegaard. Střelcem byl nakonec norský záložník, který míč trefil dříve. Tenhle moment Arsenal rozjel a začal si více užívat balónu na noze.

Nebezpečnost protiútoků, které byly pro Vlky účinné v prvním dějství, vymizela, a naopak kreativita Kanonýrů se zvýšila. To dokazuje také 75. minuta, kdy Arsenal vstřelil svou druhou branku duelu. Zinčenko zavezl merunu do vápna a odcentroval. Pas byl sražen, ale pouze na nohu Martinelliho, který se dostal ke střele. Brankář Sá každopádně předvedl parádní zákrok nohou, bohužel pro něj se míč odrazil opět ke kapitánovi Arsenalu, který již tvrdou střelou po zemi k levé tyčce a svým druhým gólem střetnutí zvyšoval skóre na 2:0 pro Arsenal.

Na posledních 10 minut se vyměnily role, červení se spokojeně zatáhli do obrany a zkoušeli pohrozit skrz protiútoky, naopak oranžoví se snažili prolomit defenzívu soupeře a pokusit se zvrátit negativní skóre. Avšak Arsenal si zbytek klání pohlídal, a díky tomuto výsledku tak odskočil na 1. místě na rozdíl 5 bodů. Wolverhampton naopak spadnul až na poslední příčku.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Chelsea FC 1:0

12.11.2022 18:30

Góly: 67. Joseph Willock

Newcastle hostil v 16. kole anglické ligy na svém domácím stadionu severolondýnskou Chelsea. Domácí udrželi 3 body doma po parádní trefě Josepha Willocka z 67. minuty. Newcastle byl po většinu zápasu lepší, výkon Blues opět potvrdil jejich slabou formu. Rozdílová byla hlavně pravá strana Newcastlu kde úřadovala dvojice Trippier-Almirón.

Od úvodního hvizdu trvalo 15 minut, než se objevila první šance utkání. Záložník Newcastlu Willock potáhl po levém křídle balón a zavezl ho až dovnitř šestnáctky, kde centrem hledal hlavu Chrise Wooda. Novozélanďan se k míči nedostal přes hostující obranu, která se pokusila zbavit nebezpečí. Ovšem odhlavičkovaný míč doputoval pouze na hranici pokutového území, kde číhal Miguel Almirón, a ten z voleje těsně minul břevno branky Édouarda Mendyho.

Po několika náznacích Newcastlu se ke slovu dostali také Londýňané. Ve 29. minutě mladík Lewis Hall z levé strany přízemní přihrávkou našel Armanda Broju, který si přihrávku zpracoval, ale pod tlakem černobílých obránců nezvládl pohotově zakončit. Míč poslal po zemi doprostřed, přesně tam, kde to čekal Nick Pope, a proto ho jednoduše chytil.

Zápas se odehrával ve vysokém tempu, hráči tedy neměli tolik prostoru na střely z dálky. Ve 35. minutě to přece jen zkusil Brazilec Guimarães, zblokovanou střelu však jednoduše chytil Mendy a okamžitě vyslal dlouhý balón na Mounta. Mount nahrávku převzal a následným centrem hledal ve vápně Broju. Obránce strak Sven Botman však přečetl záměr a odhlavičkoval míč dříve než Broja.

V první půli byli nebezpečnějšími hráči Newcastlu, byli běhavější, více presovali a s balónem na noze si věděli rady. Chelsea se pokoušela zaútočit z protiútoků, avšak obrana Eddieho Howa byla pokaždé skvěle připravená.

50. minuta byla plná zmatků před modrou bránou. Almirón s Trippierem si dnes náramně sedli, nejdříve Almirón vyslal Trippiera, který přetáhnul centr až k Joelintonovi na rohu pětky, ten sklepnul pod sebe na Wooda, Wood posunul za sebe na Longstaffa, který měl před sebou otevřenou bránu, jelikož Mendy vyběhl, avšak obětavý zákrok Thiaga Silvy odvrátil gólovou příležitost. Odražený míč se však dostal k Trippierovi, který, tentokrát v roli nahrávače, přehodil obranu a vyslal Almiróna po lajně. Ten okamžitě přihrál pod sebe na pětku, kde dobře seběhnutý Longstaff z první těsně minul břevno.

A v 67. minutě zápasu přišla první změna skóre. Zase v tom měla prsty dvojice Trippier-Almirón. Trippier na polovině, opět vysokým balónem, přehodil obranu a vyslal Almiróna. Paraguayec si nejdříve hlavou a poté dvěma rychlými kroky posunul míč po úrovni šestnáctky, druhý dotek byl trochu delší, čehož využil rozběhnutý Joe Willock, který z první obstřelil Mendyho v bráně a míč zatočil do pravé šibenice. 1:0 pro Straky.

V 73. minutě Chelsea udělala 3 střídání a poslala do útoku čerstvé nohy. Okamžitě to bylo na hře poznat. Chelsea byla od té doby nebezpečnější a Newcastle se mohl strachovat o jednogólový náskok. I přes snahu Chelsea se na výsledku nic nezměnilo. Newcastle tedy vyhrál 1:0 a pokračuje ve své výborné sérii, zatímco trápící se Chelsea odjela domů zase bez bodů.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Everton FC 3:0

12.11.2022 16:00

Góly: 18. Marcus Tavernier, 25. Kieffer Moore, 70. Jaidon Anthony

Everton se před reprezentační přestávkou představil na Vitality Stadium a svému soupeři zde měl rozhodně co vracet. V úterý tady totiž vypadl z Ligového poháru po prohře 1:4, jenže místo pomsty nabídlo utkání podobný výsledek. Po gólech Taverniera, Moora a Anthonyho vyhráli The Cherries 3:0.

Do zápasu vstoupili lépe domácí a už v osmnácté minutě se ujali vedení. Se střelou Solankeho si sice ještě Pickford dokázal poradit, vyrazil ji však pouze před sebe. Tam se k míči dostal Marcus Tavernier a uklidil jej bez problémů za jeho záda. Spoluhráči se na anglického reprezentačního gólmana dívali velmi vyčítavě, projektil Solankeho totiž bylo rozhodně možné chytat.

Už o sedm minut později bylo mužstvu z Liverpoolu ještě hůře. Po velmi sporné situaci, kdy zůstalo na zemi po soubojích v pokutovém území ležet hned několik hráčů, se k hlavičce dostal Tavernier. Těsně před brankovou čárou si na ni naskočil Kieffer Moore a doklepl ji do branky, i přesto, že byl těsně bráněn Mykolenkem.

Druhá půle začala dobrou střelou agilního Taverniera, Jordan Pickford si s ní ale protentokrát dokázal poradit. Hosté se do žádných velkých šancí nedostávali, O'Neilovi svěřenci si svůj náskok v poklidu bránili a dvacet minut před koncem přidali ještě třetí zásah.

Standardní situaci rozehrávál Cook a našel přesně Jaidona Anthonyho, který se po dvou minutách na hřišti postaral o třetí branku, opět hlavou. Zápas se poté bez větších příležitostí dohrál do konce, The Toffies zbyly oči pro pláč, naopak domácí se odlepili od sestupového pásma a po dobu reprezentační pauzy budou nejhůře patnáctí.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Southampton FC 3:1

12.11.2022 16:00

Góly: 6. Roberto Firmino, 21. Darwin Núñez, 42. Darwin Núñez - 9. Che Adams

Darwin Núñez zase jednou ukázal, že umí být hodně platný a že má velký potenciál. Dnešní duel se Southamptonem mu vyšel parádně a mladý střelec zaznamenal dvě branky. To Liverpoolu hodně pomohlo a posunul se alespoň na chvíli na šestou příčku.

Liverpoolu sezona nevychází podle představ vedení ani náročných fanoušků, kteří opět očekávali boj o první místo. To je ale po hodně pomalém startu dost daleko. I proto chtěli Reds dnes svého soka ze Southamptonu porazit a měli celkem snadnou roli, protože podle papírových předpokladů neměli mít s předposledním týmem ligy žádné potíže.

A začali velmi dobře. Kloppovi svěřenci se totiž ujali vedení už po šesti odehraných minutách. Andrew Robertson našel přesným pasem Roberta Firmina a ten hlavičkoval zády k bráně. I přesto ale dokázal nasměrovat balon tak, že brankář Bazunu kapituloval.

Jenže hosté odpověděli bleskurychle. Po pouhých třech minutách totiž dokázali srovnat! James Ward-Prowse našel centrem ze standardní situace Che Adamse a ten se prosadil dost podobně jako Firmino před pár okamžiky. I brankář Alisson byl na jeho hlavičku krátký a hodně se vztekal na své obránce, že nechali Adamse vůbec hlavičkovat - 1:1.

Pak už se ale aktivity ujali domácí Reds a začali zvyšovat tempo utkání. Brankáře Bazunua vyzval k tanci Mohamed Salah a Bazunu musel hodně rychle ven z brány. Liverpool se usadil před hostující bránou a posílal do vápna jeden centr za druhým. Ujal se až ten druhý, který vymyslel za vápnem přesně centrující Elliott. Na jeho vybídku si naběhl útočník Núñez a tváří v tvář brankáři Gavinu Bazunuovi pálil přesně!

Pak se s šancemi Liverpoolu roztrhl pytel a Bazunu měl plné ruce práce, aby likvidoval střely Salaha s Núñezem. Ještě do konce první půle ale opět inkasoval. Firmino poslal krásnou nahrávku na nabíhajícího Robertsona, který z první hledal před bránou nabíhajícího Núñeze. U něj nikdo důrazný nebyl a Reds vedli o dvě branky.

Po změně stran se nejprve pokusili udeřit hosté, ale Alisson likvidoval šance jak Elyounoussiho, tak později i čerstvého Edozieho. Ke konci utkání musel Alisson znovu do práce, když ho trochu vylekala hlavička Adamse, ale brazilská opora nakonec vše zvládla a Liverpool si připsal veledůležité tři body.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Crystal Palace 1:0

12.11.2022 16:00

Góly: 54. Morgan Gibbs-White

Situace Nottinghamu Forrest nevypadá už tak bezvýchodně, jak se mohlo zdát ještě před pár týdny. Domácí přece zaznamenávají výsledková zlepšení, a poté, co před vlastními fanoušky nedávno senzačně skolili Liverpool, si poradili taktéž s Crystalem Palace. A zatímco gólový účet The Tricky Trees obohatil Morgan Gibbs-White, hosté skórem neuměli nijak pohnout.

Přitom měli velkou možnost, jak střelecky nevyjít naprázdno, a to konkrétně jen čtyři minuty před přestávkou. Ayew se prosmýkl podél pravé lajny přes bránícího Renana Lodiho, pak míč dopravil do šestnáctky, kde ho uzmul Zaha, a ten byl sražený stoperem Worrallem. Kopala se tak penalta, avšak tu zahrál sám faulovaný pouze zakončením do hrany brankové konstrukce.

Tato neproměněná šance následně byla v 54. minutě tvrdě ztrestána. Johnson se ocitl v docela složitém úhlu, přesto solidně zaměstnal brankáře Guaitu, který balón vyrazil pouze před sebe. A na bleskovou dorážku byl poté připravený Gibbs-White. Crystal Palace se na vyrovnání již nezmohl, spíše mohl ještě jednou inkasovat, kdyby tedy Lingard zamířil jaksi o něco přesněji.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Leeds United 4:3

12.11.2022 16:00

Góly: 25. Harry Kane, 51. Ben Davies, 81. Rodrigo Bentancur, 83. Rodrigo Bentancur - 10. Crysencio Summerville, 43. Rodrigo, 76. Rodrigo

Sobotní odpoledne nabídlo mimo jiné zápas na Tottenham Hotspur Stadium, kde se představil Leeds. Utkání přineslo snad vše, co si nezaujatý fanoušek může přát, o něco šťastnější byli nakonec domácí. Na góly Summervilla a obě trefy Rodriga dokázali odpovědět Kane, Davies a Bentancur a poslední jmenovaný svým druhým zásahem nakonec rozhodl o vítězství svého týmu.

Už první poločas přinesl řadu krásných akcí. Vedení se ujali Marschovi svěřenci, a to v desáté minutě. Brenden Aaronson poslal krásnou průnikovou přihrávku na unikajícího Summervilla a ten si, byť s problémy, se zakončením poradil.

O deset minut později mohlo být srovnáno. K míči se ve vápně dostal Davies, který jej ještě poslal do lepší pozice Emersonovi, ten však ve skvělé pozici branku přestřelil. O chvíli později mohli zvýšit svůj náskok hosté, Summerville však tentokrát v samostatném úniku selhal. A tak se mohli radovat Conteho svěřenci.

Jejich roh byl rozehrán na přední tyč, kde si na něj zakřičel Meslier, ve skrumáži se mu však podařilo jej pouze vyrazit, naneštěstí přímo na nohu Kanea, který neměl s uklizením míče do sítě problém. Hned o chvíli později mohl vedení na stranu domácích překlopit Kulusevski, proti němu se však vyznamenal francouzský gólman ve službách Leedsu.

Do poločasu však hosté znovu vedli. Po odvráceném rohu se k míči na hranici šestnáctky dostal Kristensen, hlavou jej prodloužil na volného Rodriga a ten svou pumelicí z prvního doteku nedal Llorisovi šanci. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro Leeds.

Druhá půle začala v obdobném duchu, jako ta první. Nejdříve Kane ve stoprocentní šanci trefil pouze blokujícího obránce, balón se však odrazil přímo k Daviesovi, který jej z velké dálky dokázal propasírovat do sítě.

Na tahu byli The Whites, kteří na svůj třetí gól čekali přibližně pětadvacet minut. A byl to znovu Rodrigo, který se po ztrátě míče domácích a přihrávce Rocy dostal z úhlu ke střele. Jednalo se o pěkné zakončení na zadní tyč a hosté znovu vedli. Netrvalo to však ani tři minuty a bylo znovu srovnáno. K odraženému míči se dostal Bentancur a tvrdým projektil vyrovnal na 3:3.

To však stále nebylo vše. Domácí se vzepjali a už o dvě minuty později otočili skóre na svou stranu. Po průnikové přihrávce Kanea se na pravé straně hřiště krásně uvolnil Kulusevski a předložil míč před prázdnou bránu Bentancurovi, který neměl problém jej uklidit za záda bezmocného Mesliera.

O chvíli později byl po druhé žluté vyloučen Adams a "Kohouti" tak neměli velký problém s tím, v závěru utkání příznivý výsledek udržet, díky čemuž se alespoň na chvíli posunuli na třetí místo, naopak Leeds zůstal na čtrnácté pozici.

Více informací k zápasu

West Ham United - Leicester City 0:2

12.11.2022 16:00

Góly: 8. James Maddison, 78. Harvey Barnes

Leicester potvrdil formu a v 16. kole zvítězil na hřišti West Hamu 2-0. Skóre otevřel už v 8. minutě Maddison, který tak vstřelil již svou sedmou branku v této sezóně. Ve 25. minutě bohužel musel střídat z důvodu lehkého zranění a v poli ho nahradil Praet. Leicester ještě do konce poločasu dostal výhodu pokutového kopu, ale Tielemans nechal vyniknout Fabianskiho. West Ham své šance nevyužil, a tak si slovo opět vzali hosté. V 78. minutě vstřelil druhou branku Barnes a definitivně stvrdil vítězství Leicesteru.

V 8. minutě předvedli hosté pěknou akci, po které přihrával Daka volnému Maddisonovi, ten pohotovým zakončením uklidil míč pod břevno a otevřel skóre utkání. V 15. minutě musel z důvodu zranění střídat domácí Kurt Zouma a na jeho místo přišel Nayef Aguerd. Ve 23. minutě musel ke změně sáhnout i Brendan Rodgers. James Maddison si přivodil lehké zranění, a proto ho anglický kouč z preventivních důvodů radši stáhl ze hry.

Ve 27. minutě se ozvali domácí, Benrahma se ocitl ve výborné pozici, ale zblízka gólmana soupeře překonat nedokázal. West Ham začal Leicester přehrávat a ve 32. minutě měl velkou šanci na vyrovnání Paquéta, který si naskočil na pěkný centr, avšak hlavičkou těsně minul pravou tyč. V 36. minutě sice vstřelil gól Tomáš Souček, ale kvůli ofsajdu nemohla být branka uznána.

Ve 41. minutě se provinil faulem v pokutovém území domácí Dawson a rozhodčí přisoudil penaltu Leicesteru. K míči se postavil Tielemans, ale jeho pokus k levé tyči Fabianski pokryl a nepřipustil dvougólové vedení hostů.

Po přestávce už aktivita obou týmů nebyla tak velká a diváci dlouhou dobu neviděli žádnou vyloženou šanci. Leicester udělal do 70. minuty hned 4 změny v poli, zatímco domácí střídali poprvé až v 74. minutě, kdy v zápase skončil Tomáš Souček, místo kterého přišel Fornals.

V 78. minutě sehráli pěknou akci hosté, Barnes si vyměnil míč s Pérezem a z hranice vápna vstřelil druhý gól Leicesteru. Lišky si už dvougólový náskok v klidu pohlídaly a opět udržely čisté konto.

Více informací k zápasu

Manchester City - Brentford FC 1:2

12.11.2022 13:30

Góly: 45+1. Phil Foden - 16. Ivan Toney, 90+8. Ivan Toney

Brentford v 16. kole šokoval Etihad Stadium a z Manchesteru si veze výhru 2-1. Hosté vstoupili do utkání aktivně a v 16. minutě se prosadil Toney. City odpověděli gólem v nastavení prvního poločasu, kdy vyrovnal Foden. Po přestávce měly oba týmy několik šancí, ale třetí gól stále nepřicházel. Když už to vypadalo, že se celky rozejdou smírně, tak udeřili hosté. V 98. minutě znovu skóroval Toney a Brentfordu vystřelil tři body.

Brentford se již ve 3. minutě prezentoval nebezpečnou šancí, Onyeka se po krásné samostatné akci dostal až před gólmana domácích, ale jeho následnou střelu Ederson zlikvidoval. O čtyři minuty později se aktivní hosté dostali do šance znovu, kousek za velkým vápnem vystřelil Toney, ovšem Ederson předvedl další skvělý zákrok a nepřipustil změnu skóre.

Na třetí pokus už to hostům vyšlo. Po dlouhém nákopu do malého vápna nejdříve prodloužil hlavou balón Mee, míč si našel Toney a hlavou zblízka překonal Edersona.

Citizens ve zbytku prvního poločasu stupňovali tlak a několikrát zahrozili, nicméně k vyložené šanci to nevedlo. To se změnilo až v nastaveném čase. Foden obdržel balón na hranici vápna a pěknou tvrdou střelou zamířil přesně do pravé šibenice. První poločas tak skončil 1-1.

Po přestávce se dlouhou dobu nemohl ani jeden tým dostat do vyložené šance. V 67. minutě byli velmi blízko ke gólu hosté. Aktivně hrající Toney si našel pěkný centr ze strany, míč si zpracoval a z hranice vápna vypálil k pravé tyči, avšak Ederson se znovu vyznamenal a krásně zakročil.

V 73. minutě pronikl až do pokutového území soupeře Rodri, v ideální pozici zamířil k pravé tyči, pozorný Raya byl ovšem proti a střelu bravurně zlikvidoval. V 77. minutě zase nebezpečně zakončoval Cancelo, ale Raya podruhé fantasticky vytěsnil střelu mimo tyče.

Po 90 minutách rozhodčí nastavil ještě dalších 10 minut. Brentford šokoval Etihad Stadium v 98. minutě, kdy Dasilva přesně přihrál Toneymu a ten v ideální pozici zakončil doprostřed brány. Brentford si tak překvapivě odvezl z Manchesteru všechny 3 body.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
14
12
1
1
33 : 11
37
2
Manchester City
14
10
2
2
40 : 14
32
3
Newcastle United
15
8
6
1
29 : 11
30
4
Tottenham Hotspur
15
9
2
4
31 : 21
29
5
Manchester United
14
8
2
4
20 : 20
26
6
Liverpool FC
14
6
4
4
28 : 17
22
7
Brighton & Hove Albion
14
6
3
5
23 : 19
21
8
Chelsea FC
14
6
3
5
17 : 17
21
9
Fulham FC
15
5
4
6
24 : 26
19
10
Brentford FC
15
4
7
4
23 : 25
19
11
Crystal Palace
14
5
4
5
15 : 18
19
12
Aston Villa
15
5
3
7
16 : 22
18
13
Leicester City
15
5
2
8
25 : 25
17
14
AFC Bournemouth
15
4
4
7
18 : 32
16
15
Leeds United
14
4
3
7
22 : 26
15
16
West Ham United
15
4
2
9
12 : 17
14
17
Everton FC
15
3
5
7
11 : 17
14
18
Nottingham Forest
15
3
4
8
11 : 30
13
19
Southampton FC
15
3
3
9
13 : 27
12
20
Wolverhampton Wanderers
15
2
4
9
8 : 24
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (339)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele