Premier League vítá po Mudrykovi dalšího Ukrajince, Zabarnyj se upsal Bournemouthu

31.01.2023, 22:58
Aktuality
Illja Zabarnyj (© AFP)

Celkem 27 miliónů eur se nebál Bournemouth poslat Dynamu za stále teprve dvacetiletého stopera Illju Zabarného. Odchovanec kyjevského klubu si poprvé v kariéře vyzkouší angažmá v zahraničí, do této chvíle působil výhradně v barvách ukrajinského celku. S The Cherries se Zabarnyj dohodl na delším kontraktu na pět a půl roku, konkrétně tedy až do léta roku 2028.

Kyjevský rodák patří mezi nejtalentovanější hráče z východní Evropy, společně s Mychajlem Mudrykem byl v hledáčku několika věhlasných adres. Nakonec se rozhodl zvolit působiště v Dorsetu, kde chce podnikat další krůčky ve své kariéře. V té už i přes svůj mladý věk prožil několik milníků, v září roku 2020 zapsal první debut v áčku Dynama, o několik týdnů později byl povolaný také do reprezentace a proti Francii podstoupil své první minuty za svou rodnou zemi. Dynamo mimochodem může ještě utržit určitá procenta z případného dalšího prodeje.

Na profesionálním levelu se tak Zabarnyj činí téměř dva a půl roku, s muži Dynama nicméně začal trénovat již od léta roku 2019. Tehdy ještě žádnou praxi přímo na hřišti nezaznamenal. "Byť je mu pořád jen 20 let, hrál už na nejvyšší úrovni nejen za klub, avšak i za reprezentaci. Etabloval se jako jeden z těch nejžádanějších mladých obránců na světě,” byl moc spokojený s tímto přestupem Neill Blake, výkonný ředitel Bournemouthu. "Těšíme se, až ho uvidíme se fotbalově vyvíjet. Sami víme, že bude cenným a důležitým členem našeho týmu,” vzkazoval.

Autor: Patrik Sandev / sport.ua, afcb.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
jk

We have mutually agreed to the termination of Matt Doherty’s contract to enable him to join another club.

Thank you for everything, Doc

Reagovat
Mates_Matesović

Už jsme byli na limitu hráčů na hostovačkách…

Reagovat
jk

Jo to jsem četl. Ale taky to, že se tam nepočítají U21, tj. Gil a Udogie.

Reagovat
Greny

U21 ale jen když jsou odchovanci ne?

Reagovat
jk

Viděl jsem názory tak i tak... No to je buřt. 31 let, v létě by se musel prodat nebo vypršet kontrakt. Aspoň ušetříme něco na platu..

Reagovat
Greny

V létě podepíše zpět u vás jako volný hráč

Reagovat
jk

Tyvole zas nejsme charita

Reagovat
Greny

Jinak nevím proč by nepodepsal delší smlouvu v Madridu no

Reagovat
jk

Já bych si tipnul, že mu delší nenabídli

Reagovat
Busby babes

nemuzete poslat vic hracu na hostovacku do zahranici.

Reagovat
Greny

Podepsal jen na pět měsíců po sezoně zpet

Reagovat
Jesfey

Tragédi, každé rozhodnutí horší než to předchozí.

Reagovat
Busby babes
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele