PSG tvrdě osekalo kádr: odešli Draxler či Gueye, přišli však i Carlos Soler a Fabián Ruiz

01.09.2022, 22:10
Aktuality
Pořádné rošády se na závěr přestupového období konaly v Paříži. Trenér Christophe Galtier, který má načít novou éru v hlavní francouzské metropoli, už předem avizoval, že míní kádr především zúžit, a k takové skutečnosti nakonec opravdu došlo. Na druhou stranu se vedení klubu rovněž rozhodlo angažovat Carlose Solera z Valencie nebo Fabiána Ruize z Neapole.

Oba zmínění jsou těmi nejnovějšími španělskými akvizicemi PSG, do Neapole bude muset prezident klubu Násir Al Chelajfí zaslat 23 miliónů eur, do Valencie 18 miliónů. Ačkoli se Les Parisiens na úvod sezóny náramně daří, všechna utkání sehrála prakticky v totožném složení, a oba by tedy měli zacelit hlavně díry v případě nevyžádaných absencí. "Tohle je pro mě další dobrodružství. Jsem šťastný, že tu můžu být," řekl Carlos Soler po podpisu smlouvy, která by měla platit až do roku 2027. "V úterý hrajeme první zápas Ligy mistrů, už se těším, až poznám celou tu atmosféru. Jsem si jistý, že to bude skvělá party, a to nejen pro fanoušky."

V předposlední den přestupového období klub opustila dřívější velká stálice pařížské sestavy, Leandro Paredes by po příchodech Vitinhy či Renata Sanchese stěží hledal využití ve středu zálohy, a tak se rozhodl pro angažmá v Juventusu. Stejná situace ve finále platila i u Idrissy Gueyeho, který letos dokonce nezasáhl do hry ani na jednu minutu. Ale oproti argentinskému záložníkovi, jenž je v Itálii na hostování, se v případě jeho přesunu na Ostrovy konal trvalý přestup. Everton má prý francouzskému gigantovi zaplatit částku okolo deseti miliónů eur.

Výrazně prořídly také obranné řady PSG. Abdou Diallo, stoper či v krajní nouzi levý obránce, se na poslední chvíli dohodl s Lipskem, odkud mimochodem pařížská ekipa již dříve přivedla křídelníka Nordiho Mukieleho, a mužstvo opustil také krajní bek Layvin Kurzawa, jenž se už v poslední sezóně, i vlivem nepříjemných zranění, těžko prokousával na hřiště sbírat byť jen pár herních minut. Devětadvacetiletý Francouz se, podobně jako Diallo, uvolil do Fulhamu pomocí hostování. Zkraje ročníku mimochodem zamířil na hostování do Štrasburku rovněž další z hráčů plnící si hlavně defenzivní úkoly, a to Colin Dagba, který nejčastěji působil na pravé straně obrany. Nejenže by všichni zmínění měli konkurenci v podobě Sergia Ramose, kapitána Marquinhose a Presnela Kimpembeho, zároveň jsou aktuálně i Nuno Mendes a Ašraf Hakimí volbou číslo jedna pro postranní prostory. Na portugalsko-marocké duo mimochodem sázel už loni předchozí kouč Mauricio Pochettino, Galtier se s jeho názory pouze ztotožnil.

Do útoku pro letošek PSG nepočítá ani s Julianem Draxlerem, ten se rozhodl vyzkoušet si kvalitu Primeira Ligy v lisabonské Benfice, kam zamířil na hostování. A je více než logické, že pařížský klub teď po šesti letech opustil, prim totiž budou hrát jednoznačně Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar, tedy za předpokladu, že budou zdraví. I současné výkony tria přezdívaného MNM prostě Draxlerovi příliš prostoru nenabízely. Němcovi by techničtější pojetí portugalské soutěže mohlo také více sedět, především by ale měl pravidelně nastupovat.

Talentovaný Edouard Michut by měl dostat daleko více příležitostí v Sunderlandu, kam na poslední chvíli zamířil na hostování, již dříve se rozloučili s PSG jiní mladíci Junior Dina Ebimbe, Nathan Bitumazala, Thierno Baldé nebo Xavi Simons. Jeden z nejúspěšnějších hráčů pařížské historie Ángel Di María, Georginio Wijnaldum, Thilo Kehrer, Ander Herrera a také nevyužívaní brankáři Alphonse Aréola a Marcin Bulka museli rovněž během léta z kola ven.

Autor: Patrik Sandev / psg.fr

Komentáře (40)

Přidat komentář
Hafna

Ten kádr opravdu začíná mít hlavu a patu

Reagovat
VojtovaChelsea

Jojo, v mbappem asi fakt něco manažerskýho bude

Reagovat
Sales

Jistě Galtier v tom nemá vůbec žádnou zásluhu.

Reagovat
CHONG

Solera je v těch hovnech škoda

Reagovat
Vrubozubec

V hovnech teď bude hlavně valencia bohužel

Reagovat
Salfovic

Bude ?

Reagovat
Vrubozubec

Dobře tak už je

Reagovat
Mass

Reagovat
RKBoy

to akým spôsobom prekopali zálohu a ešte za také ceny, neskutočná práca od PSG.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kluivert9

Dobře to Mbappe dělá.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Kucka

Reagovat
hornito

Reagovat
Pony Slaystation

tak ještě neukázali výplatnice, myslím, že taková paráda to nebude...

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně těch odpad hráčů kterým jsem se rok co rok vysmíval a nechápal jejich příchody se dokázal Galtier zbavit za jeden přestupak, neskutečný. Navíc co posílá to bohužel kvalitní hráč.

Reagovat
Eichel

Campos a Galtier sú bohužial najlepšie, čo sa tej bande mohlo prihodiť. Škoda, že tam nevzali nejakého Mourinha a nenechali tam Leonarda.

Reagovat
jmenujusehonza

Solera a zvlast za ty prachy tezko zkousavam:(:(

Reagovat
jmenujusehonza

* skousavam:)

Reagovat
Lopiger

supr. Jenom mi přijde že v systému na 3 stopery mít jenom jednoho backupa, který je ještě k tomu spíš záložník (Danillo) je trochu riskantní... Ale hádám že někdo dojde v zimě kdyžtak. Jinak asi bych preferoval setrvání Draxlera místo Sarabii, ale kdoví jestli se ještě dostane do formy po těch zraněních

Reagovat
Seydou Doumbia

Sarabia je aktuálně lepší hráč než Draxler, kterému se snad dařilo nějak naposledy tak před čtyřmi lety. Hele v 3 obrancovem systému může hrát stopera i Mukiele tak jich mají pět...a kdyby něco tak to změní na 4-3-3, záložníků mají prnou řiť.

Reagovat
Lopiger

Asi si u Draxlera moc živě pamatuju jak to byl kdysi dobrý hráč no. A Sarabiu prostě jako hráče nemám rád, přijde mi že nemá herní inteligenci na to aby tam nějak efektivně fungovala souhra s ostatními

Reagovat
Giginek

Kdyby šel přes tím Draxler raději do Bayernu než do PSG, kde mohl dnes být

Reagovat
drevak2

Nikde, protože je pořád zraněný

Reagovat
dejvikker

Tak v případě nouze by v systému na tři stopery mohl hrát i Mukiele, ne? Potom ale není backup za Hakimiho no

Reagovat
Lopiger

Jinak ty hráče v podstatě neznám, ale podle Transfermarktu mají Ruiz i Soler hodnotu kolem 50 milionů, nevíte někdo jaktože šli za tak málo, to oběma končila smlouva?

Reagovat
Mass

Ano, plus obrovský podpisový bonus a platba agentovi, aby neprodloužili ve stavájích klubech.

Reagovat
Salfovic

Co s tím Navase, to ho nechtěli pustit ?

Reagovat
meril

Jak Ruize, tak Solera je fakt těžký rozdýchat.. Oba klíčoví hráči pro svoje relativně sympatický a ambiciozní celky, u kterých jsem tak nějak rád, když se jim daří a oba odešli za naprostej joke.. S ohledem na to, jací průměráci choděj poslední roky do PL i za 50M tak za tyhle dva ty cenovky byly fakt šílený. Poslední rok smlouvy přeci z kapitána týmu a klíčovýho hráče, kterej má hodnotu i podle TM 50m nemůže udělat hráče v hodnotě 18m..

Reagovat
Mass

Může, když jemu a agentovi dáš bokem 30M. Tohle chování neni moc fér vůči ostatním klubům, ale za prvé je (PSG) nikdo nepřeplatí a za druhé, oni fér nejsou.

Reagovat
Phillipinho

Kde se o tech bonusech pise? Nejak jsem to nezaznamenal.

Reagovat
Ranoth

PSG bude urcite najhravanejsi tim v novej Fife/Football managerovi

Reagovat
FC Porto FC

Už bylo minulý rok

Reagovat
madridcan

Asi mal pokúšanie dávať tam Draxlera

Reagovat
Alf14

v online sezonach 8 z 10 zápasů je proti PSG už teď

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze ted se to krasne dalo counterovat Bayernem, ten stred psg byl tragicky. Ted to bude tezsi.

Reagovat
Rezan

nikdy v životě by mě ani nenapadlo hrát v FMku francouzskou ligu

Reagovat
Seydou Doumbia

Přitom nejzajímavější liga

Reagovat
Pipo123

Zaujímavá je, ale časom ľahšia než iné ligy

Reagovat
ratusek

Související stránky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele