Reading po sérii bez výhry propustil manažera Stama

21.03.2018, 12:54
Aktuality
K hledání nového manažera využije reprezentační přestávku druholigový anglický Reading. Ten loni bojoval o postup do Premier League, letos se ovšem strachuje o přežití v League Championship a špatné výsledky nyní vyústily v odvolání Nizozemce Jaapa Stama...

Bývalý obránce Manchesteru United nebo Lazia s týmem loni skončil na třetím místě tabulky a následně si zahrál i finále playoff o postup do první ligy, v němž mu stopku vystavil Huddersfield.

Stam byl odměněn novým kontraktem platným do června 2019, letošní sezona se ovšem jemu ani týmu do této chvíle nepovedla a Royals hrozí sestup. Aktuálně jsou na dvacátém místě s pouhým tříbodovým náskokem na Birmingham a může za to i série devíti zápasů bez výhry, krize je ovšem dlouhodobější, jelikož od začátku prosince Reading vyhrál jenom jedno z devatenácti utkání.

Naposledy Reading podlehl 2:3 Norwichi v duelu, po němž Stam nedorazil na tiskovou konferenci a místo sebe poslal asistenta Andriese Ulderinka.

"Po pečlivém zvážení situace jsme dospěli k rozhodnutí, že změna je v tuto chvíli nutná. Teď se budeme koncentrovat na nalezení té správné osoby, která klub posune směrem vpřed," stojí v prohlášení.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nizozemský Řepka!

Reagovat
Recoba Inter

přesně, nikdy jsem ho neměl rád

Reagovat
Spalovač šancí

Píchal nizozemskou Erbovou?

Reagovat
Puskas

Má někdo přehled o těch Holanďanech, co se dali na trenéřinu? Zdá se mi to, nebo jsou spíše neúspěšní? Třeba de Boer.

Reagovat
Kadlitko

De Boer byl v Ajaxu dobrej, ale jinde už se mu nedařilo. Jinak van Bronckhorst ve Feyenoordu si vede dobře. Koeman trénuje holandskou repre a dalši ted nevim.

Reagovat
Puskas

díky

Reagovat
Y.N.W.A

kvantita nad kvalitou... ale když si dáš do životopisu, že jsi Nizozemec nebo Ital, tak se s tebe všichni můžou podělat a hned v tobě vidí Cruyffa nebo Ancelottiho

Reagovat
smazaný uživatel

no a když napišeš ,že si z Anglie ,tak je každy slepej

Reagovat
Hurrikane

Je to sice už dlouho, ale Davids byl dva roky v Barnetu.

Reagovat
Bucky

Cocu také neměl vstup do trenérské kariéry vůbec špatný, PSV dokázal skvěle zvednout a vrátil je na cestu pravidelných titulů.

Reagovat
Kadlitko

Pravda Na toho jsem úplně zapomněl.

Reagovat
meno

Pastoor ftw

Reagovat
Kucka

Stam to s tiskovkou vyřešil ve stylu FM

Reagovat
smazaný uživatel

Já to tak dělám taky, ze začátku jsem chodil poctivě na všechny tiskovky, ale jak jsem se s prvními trenérskými úspěchy stával arogantnějším, tak jsem na novináře začal srát a všude posílám jen asistenta.

Reagovat
Filipow

Anebo nasranej z tiskovky odejdu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
dave30

A nebo: "Ještě jedna otázka na dané téma a odchazim..."

Reagovat
Kucka

Pak se už se to dost opakuje, takže u mě je asistent pod palbou pravidelně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele