Real Sociedad ukončil čekání na trofej, ta patří všem fanouškům

04.04.2021, 13:45
Aktuality
Mikel Oyarzabal (© AFP)
V sobotu večer byl konečně dohrán Španělský pohár pro sezonu 2019/2020, ve finále bylo k vidění velké baskické derby a po něm zavládla obrovská radost v San Sebastianu. Real Sociedad zdolal konkurenční Athletic a jedinou branku si na své konto připsal reprezentační útočník Mikel Oyarzabal...

Finále bylo kvůli pandemii koronaviru opakovaně odkládáno a nakonec se muselo odehrát bez fanoušků. Oyarzabal se prosadil v 63. minutě, Athletic na jeho proměněnou penaltu nedokázal odpovědět a bude doufat, že za dva týdny zvládne lépe další finále proti Barceloně.

"Tohle je pro všechny - rodinu, kamarády a fanoušky," prohlásil Oyarzabal na tiskové konferenci.

"Všechny vás miluji, jsme šampiony a jednoho dne to bezpochyby oslavíme všichni společně," věří.

Real Sociedad slaví zisk nějaké trofeje po dlouhých 34 letech. Naposledy se fanoušci radovali v roce 1987, tehdy jejich hráči rovněž ve finále Copa del Rey udolali Atlético Madrid, po výsledku 2:2 rozhodovaly až pokutové kopy.

"Tenhle titul je jenom začátkem něčeho velkého, máme velice mladý tým a je kam sáhnout. Trofej patří všem fanouškům a rád bych ocenil i Athletic za jeho chování. Zdraví lidí je důležitější než oslavy, v případě oslav tak musíme být opatrní," uvědomuje si prezident Realu Sociedad Jokin Aperribay.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Bude sranda pokud Bilbao prohraje dvě finále španělského poháru během dvou týdnu. S Barcou bych jím ještě loni věřil, ale ted mají formu. Na druhou stranu Bilbao to na Barcu celkem umí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera realu docela pomohli rozhodci a dokonce se jim podarilo atletic prefaulovat!

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím, já to nesledoval. Nevím kdo měl navrch a co rozhodlo. Viděl jsem že penalta byla, ale jestli správně nařízená nebo ne tak to netuším už.

Reagovat
Petrinho17

Penalta bola jednoznačná. Zápas celkovo vyrovnaný. Minimum šancí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta ano ale mohla se kopat na obou stranach .. A byly tam situace kdy melo Bilbao navrch a rozhodci jim sebral roh a nechal odkop od brany apod.;) uplne je nezarizl ale nestranny nebyl a utkani bohuzel ovlivnil - ja koukal jen at vim co nas ceka bohuzel moc k videni krom hromady neprimerenych zakroku nebylo ..

Reagovat
PH8

No, to jsme se nasmáli!

Reagovat
Jordi Alba

To ty prasata z Athleticu budou zas přemotivovaný na Barcelonu.

Reagovat
cr7sux
Reagovat
cr7sux
Reagovat
Phillipinho

Borec

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Xavi

Reagovat
CHONG

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kucka

Reagovat
adam77
Reagovat
adam77

Silva

Reagovat
smazaný uživatel

nacho

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz sociedad pred 34 lety vyhrali v poharu byli na zivu pouze 3 clenove soucasneho A tymu: Silva, Monreal a nahradni brankar Moya ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele