Rekordman Kane a čarodějové v brance: 22. kolo Premier League v kostce

07.02.2023, 22:11
Názory a komentáře
Harry Kane (© AFP)

Tottenham má od nedělního podvečera nového nejlepšího kanonýra všech dob. Harry Kane vstřelil 267. gól v dresu Spurs a osamostatnil se od legendárního Jimmyho Greavese. Jubilejní trefou navíc rozhodl o vítězství nad Manchesterem City 1:0, čímž paradoxně pomohl i Arsenalu, který senzačně prohrál v Goodison Parku 0:1. Ve 22. kole ale zářili především brankáři. Několik z nich v čele s Keylorem Navasem z Nottinghamu podalo skvělý výkon.

Vraťme se však k historickému milníku na Tottenham Hotspur Stadium. Pro kapitána anglické reprezentace šlo zároveň o 200. branku v Premier League, což před ním dokázali jen Alan Shearer a Wayne Rooney.

"Je těžké to vyjádřit slovy, byla to magická chvíle. Strašně jsem toužil po tom, aby se mi to podařilo. Navíc gól pomohl k vítězství," lebedil si Kane."Jimmy Greaves je hrdina. Překonat ho je pro mě obrovská událost. Byl to okamžik, na který nikdy nezapomenu." dodal.

Tottenham v neděli prodloužil svou fantastickou bilanci proti Citizens i díky spolehlivému Hugovi Llorisovi mezi tyčemi. Po přestěhování z White Hart Lane je pětkrát v řadě porazil při celkovém skóre 7:0. V tabulce sice stále okupuje páté místo, ale vzhledem k remíze čtvrtého Newcastlu s West Hamem 1:1 ztrácí na Magpies, kteří odehráli o zápas méně, už jen bod.

Na čele se naopak nic nezměnilo, protože o víkendu padl i vedoucí Arsenal. Gunners po katastrofální výkonu v Goodison Parku poprvé od loňského září nebodovali. Everton se naopak poprvé od loňského října dočkal skalpu soupeře. Trenér Sean Dyche začal nové angažmá nejlepším možným způsobem, ale Toffies jsou i nadále v sestupové zóně, konkrétně na osmnácté příčce.

Velkou ztrátu na tandem Arsenal - City i proto stáhl Manchester United, který i přes vyloučení "škrtiče" Casemira udolal Crystal Palace 2:1. Skvělou formu po mistrovství světa v Kataru opět potvrdil Marcus Rashford. Od restartu anglické nejvyšší soutěže vstřelil v sedmi ligových zápasech šest gólů, ve všech soutěžích dokonce jedenáct ve třinácti utkáních.

Devátá Chelsea i s rekordní posilou Enzem Fernándezem v základní sestavě remizovala 0:0 s osmým Fulhamem. Desátý Liverpool prohloubil mizérii ostudnou porážkou 0:3 na stadionu o záchranu bojujícího Wolverhamptonu, který vedli brankář José Sá s kapitánem Rúbenem Nevesem.

Důležitou výhru v honbě za udržením se mezi elitou zapsal Leicester, jehož čtyřgólové představení ve Villa Parku katapultovalo na čtrnácté místo. Bilancí 1+2 se během 67 minut blýskl nigérijský útočník Kelechi Iheanacho.

Poslední Southampton nezaskočil ve formě hrající sedmý Brentford, který vítězstvím 3:0 prodloužil sérii bez nalezení přemožitele na devět utkání. Ideálně se tak naladil před sobotním výjezdem na Emirates Stadium.

Domácí příznivce potěšil i osmý Brighton, jehož v duelu s předposledním Bournemouthem znovu spasila japonská kometa Kaoru Mitoma, a jeden přesný zásah stačil k plnému bodovému zisku také ambicióznímu nováčkovi z Nottinghamu. "One man show" trojnásobného šampiona Ligy mistrů Navase odnesl vyhazovem trenér sedmnáctého Leedsu Jesse Marsch.

TOP 3 góly:

TOP 3 hráči dle WhoScored.com:

1. Rúben Neves (Wolverhampton) - 8.82 / gól, 7 zastavení ofenzivní akce soupeře, 3 úspěšné vzdušné souboje.

2. Max Kilman (Wolverhampton) - 8.52 / čisté konto, 6 zastavení ofenzivní akce soupeře, 5 zablokovaných střel.

3. Ben Mee (Brentford) - 8.34 / gól, čisté konto, 4 úspěšné vzdušné souboje.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:

1. James Tarkowski (Everton), Kelechi Iheanacho (Leicester) - oba 15 bodů.

2. Ben Mee (Brentford) - 13 bodů.

3. Bryan Mbeumo (Brentford), Marcus Rashford (Manchester United), Craig Dawson (Wolverhampton) - všichni 12 bodů.

Sestava 22. kola:

Autor: Marek Ustohal

Brankář: Keylor Navas (Nottingham) - Před osmnácti měsíci se Forest krčil na dně League Championship, následnou stíhací jízdu zakončil postupem do Premier League a v neděli se v jeho dresu představil trojnásobný vítěz Champions League. Velezkušený gólman ozdobil svůj výkon čistým kontem, kvantem tygřích skoků a oceněním pro nejlepšího hráče zápasu. Sečteno, podtrženo - debut z říše snů.

Pravý obránce: Emerson Royal (Tottenham) - Domácí příznivce potěšil také ofenzivní bek Spurs, který ve šlágru s Manchesterem City zaujal v defenzivních činnostech. V soubojích s Jackem Grealishem měl jednoznačně navrch, několikrát zastavil nebezpečnou akci obhájců titulu včasným skluzem a aktivní hrou si vynutil i pět faulů. Souboj o místo v základní sestavě s novou posilou Pedrem Porrem bude velmi zajímavý.

Stoper: James Tarkowski (Everton) - O své místo v základní sestavě se naopak nemusí obávat třicetiletý stoper, jenž přesnou hlavičkou uzemnil vedoucí Arsenal a rozjásal vyprodaný Goodison Park. Ve vzduchu exceloval i před vlastní svatyní a když bylo potřeba, vrhnul se vstříc ranám hostujících hvězd jako hokejový bek. Pomůže jeho obnovená spolupráce s trenérem Seanem Dychem k záchraně Toffies?

Stoper: Max Kilman (Wolverhampton) - Boj o holé přežití mezi anglickou elitou čeká také druhého nejlepšího hráče uplynulého víkendu dle hodnocení webu whoscored.com. Bývalý futsalový reprezentant opět ukázal kreativitu v rozehrávce, zablokoval pět střel Liverpoolu včetně obětavého zásahu na brankové čáře a nelze opomenout i fakt, že ho žádná z trápících se opor Reds nedokázala během utkání obelstít.

Levý obránce: Rico Henry (Brentford) - Bees se vezou na devítizápasové vlně bez nalezení přemožitele a svým dílem k tomu pravidelně přispívá i odchovanec Walsallu, který v duelu s posledním Southamptonem neúnavně kmital na levé straně hřiště. Svědomitě si plnil defenzivní povinnosti, spoluhráče zásoboval přesnými centry a jeden z nich chladnokrevně zužitkoval Mathias Jensen, čímž definitivně zlomil odpor Saints.

Střední záložník: Rúben Neves (Wolverhampton) - Kromě zmíněného Kilmana odehrál proti Liverpoolu skvělý match také pětadvacetiletý kapitán. Ve středu záložní formace byl dominantní, s lehkostí sobě vlastní režíroval hru Wolves a díky přítomnosti nové akvizice Maria Leminy se dostával i blíže pokutovému území soupeře. Jeden z náběhů navíc zúročil krásným gólem, kterému můžete zatleskat v naší tradiční videorubrice.

Střední záložník: Amadou Onana (Everton) - Belgický reprezentant sice gól nedal, ale svým výkonem proti doposud suverénnímu Arsenalu na sebe upoutal pozornost. Martina Ødegaarda, v současnosti asi nejkreativnějšího fotbalistu v soutěži, vymazal z trávníku. Jeho akční rádius byl famózní, což mimo jiné dokumentuje osm zisků míče. Silný střed pole bude jedním z hlavních předpokladů k tomu, aby se Toffies v lize zachránili.

Střední záložník: Pierre Emile Højbjerg (Tottenham) - V podobném duchu lze hovořit také o srdci a plících Spurs, které ztělesňuje rodák z Kodaně. V nedělním magnetu s Manchesterem City z něj od začátku doslova sršela energie a chuť po vítězství. Zápal pro hru navíc zužitkoval nejlepším možným způsobem v rozhodujícím momentu utkání, kdy vystihl riskantní rozehrávku Rodriho a naservíroval Kaneovi gól s puncem rekordu.

Pravý útočník: Bryan Mbeumo (Brentford) - Světla reflektorů i pozornost obránců jsou týden co týden upřeny zejména na jeho útočného parťáka Ivana Toneyho, ale schopnosti třiadvacetiletého Kamerunce jsou vysoce nadprůměrné také, což proti Southamptonu potvrdil. V 41. minutě posadil míč na hlavu skórujícího Bena Meeho a krátce nato sám zatloukl "na místo určení" nezištnou přihrávku Yoaneho Wissy.

Střední útočník: Harry Kane (Tottenham) - Titulní stranu britský deníků si však pro sebe rezervoval "Hurikán" ze severního Londýna. Jeho rekordní trefa rozpoutala sprchu komplimentů od fanoušků, spoluhráčů, protihráčů i expertů v televizních studiích. Kane vstřelil v letošní sezoně ve 22 zápasech už 17 branek a pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, metu 208 gólů Rooneyho coby druhého nejlepšího kanonýra v historii Premier League překoná už za pár týdnů. A rekordních 260 gólů Shearera? Pokud zůstane v Anglii, je to jen otázkou času.

Levý útočník: Kelechi Iheanacho (Leicester) - Snajpr Foxes se sice k podobné bilanci ani zdaleka neblíží, ale ve Villa Parku zase jednou ukázal, že pokud ho zápas zastihne v ideálním rozpoložení, je velmi těžké s ním držet krok. Obranu domácích "terorizoval" od úvodního hvizdu a už v prvním poločase se blýskl brankou + dvěma asistencemi. Za pozornost stojí především geniální ulička, za kterou proměněným blafákem poděkoval debutant Tetê.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
20
16
2
2
45 : 17
50
2
Manchester City
21
14
3
4
53 : 21
45
3
Manchester United
21
13
3
5
34 : 26
42
4
Newcastle United
21
10
10
1
34 : 12
40
5
Tottenham Hotspur
22
12
3
7
41 : 31
39
6
Brighton & Hove Albion
20
10
4
6
38 : 27
34
7
Brentford FC
21
8
9
4
35 : 28
33
8
Fulham FC
22
9
5
8
32 : 30
32
9
Chelsea FC
21
8
6
7
22 : 21
30
10
Liverpool FC
20
8
5
7
34 : 28
29
11
Aston Villa
21
8
4
9
25 : 31
28
12
Crystal Palace
21
6
6
9
19 : 29
24
13
Nottingham Forest
21
6
6
9
17 : 35
24
14
Leicester City
21
6
3
12
32 : 37
21
15
Wolverhampton Wanderers
21
5
5
11
15 : 30
20
16
West Ham United
21
5
4
12
18 : 26
19
17
Leeds United
20
4
6
10
26 : 34
18
18
Everton FC
21
4
6
11
16 : 28
18
19
AFC Bournemouth
21
4
5
12
19 : 43
17
20
Southampton FC
21
4
3
14
17 : 38
15

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (122)

Přidat komentář
Coutinho10

ještě budou lepší možnosti

22:32 Philippe Coutinho odmítl Galatasaray

Philippe Coutinho nemá v plánu stěhovat se do Istanbulu. Brazilský záložník nehraje důležitou roli v plánech Aston Villy a do svých řad ho lanařil Galatasaray, fotbalista ovšem nabídku odmítl. (sport-express.ru)

Reagovat
John Obi Mikel

Hlavně ti teď získali Zaniola, takže byste si brali minuty

Reagovat
Coutinho10

taky fakt

Reagovat
pesky passer-by

Už sa teším, ledh to Arsenal povedie o 8 bodov pred City a tiež na vzájomný zápas. To bude napätie

Reagovat
iamek

Sources have disclosed a group of private, high-wealth individuals based in the Qatar, buoyed by Qatar’s hosting of the World Cup, have set their sights on #mufc who they view as ‘football’s crown jewels’.

Má jit prý o kurevsky vysokou nabídku a ETH mají dat velké prostředky na posílení. Uvidíme.

Reagovat
iamek

The Emir of the Al Thani family, who are planning on bidding and IS A UNITED FAN, are worth $335 billion.

Reagovat
EXoRcIsT

staci ked nebudu klub zdierat ako tie plesate prasata a na prestupy bude az az

Reagovat
iamek

Jedina věc, která mi stačí + zaplacení dluhu po amerických prasatech

Reagovat
Luc-Luc

zdierat lol, nejvyssi netspend v Anglii za poslednich deset let - miliarda liber

Reagovat
mithro

Reagovat
LAM

Asi žíjí v jiném světě

Reagovat
Dawon

A jak to presne souvisi s tim, ze Glazeri do klubu nedali ani korunu a vytahli z nej skrz dividendy a zadluzeni pres miliardu liber? Me hrozne fascinuje, ze to nekteri lidi stale nejsou schopni pochopit

To ze ten tym i presto byl schopny utracet velke penize je jen dukaz toho, jak absurdne vysoke komercni prijmy tam byly a zaroven jak absurdne spatne byl ten tym vedeny.

Reagovat
Luc-Luc

Se podivejte na nase majitele, prijmy jak blazen a na posily jdou drobky...fakt nechapu ten narek od mufanu

Reagovat
Dawon

Vasi majitele si ale neberou kazdorocne dividendy a neuvalili na ten klub dluh pres pul miliardy liber, na kterem se kazdorocne plati obrovske castky na uroky...to je docela zasadni rozdil.

Komercne se nam zacinate vyrovnavat az poslednich par let, predtim ste nam proste nesahali ani po kotniky a z toho mohla pramenit relativni absence financi.

Reagovat
mithro

net spend je hrozne blbe cislo na nejake porovnavanie, pre United nekupujes hracov s tym, ze ich chces neskor predat a zarobit. teda, aj keby United vedelo niekedy niekoho predat

Reagovat
Dawon

To sice ne, ale za me je to celkem dobry ukazatel...proste pokud prodas hrace za 100 mega a pak nakoupis za 100 mega, tak prece nejde rict, ze bys utratil 100 mega...vydelavat prodejem hracu je celkem klicove, coz vidime u Chelsea, City hrozne moc v poslednich letech. Prave protoze tohle vubec neumime, tak je ted ten tym financne znacne v prdeli a v bance nema skoro nic.

Reagovat
Dawon

Swiss Ramble

@SwissRamble

Putting these elements together, I estimate that the Glazers have taken out £1.1 bln from #MUFC (interest £743m, debt repayments £147m, dividends £166m, directors remuneration £55m & management fees £23m). Total cost to United rises to £1.6 bln if £465m share sales are included.

Z lonskeho roku.

Ano, spoustu majitelu nechce penize moc utracet, ale asi zadny majitel na svete ten tym takhle aktivne neokrada jako Glazeri. Napriklad vasi majitele to meli jako dlouhodobou investici s tim, ze ten zisk prijde ve chvili, kdy to prodaji. Glazeri ten klub doji po celou dobu, co ho vlastni + jeste pravdepodobne shrabnou obrovskou castku ted za prodej.

Reagovat
mithro

Reagovat
r.mrazik

resi se to porad dokola a ty stale nejsi schopny to pochopit?

Reagovat
iamek

Spis nechce

Reagovat
gocii

Ja myslim ze to kazdej chape, trochu smevne ale je, ze pises “ETH mají dat velké prostředky na posílení” jak kdyby v lete nedosli dva hraci dokopy za 160 mega.

Reagovat
iamek

Co je usmevneho na tom, co píše anglicky tisk?

Reagovat
Busby babes

https://swissramble.substack.com/p/manchester-united-finances-q1-202223

pisem to tu roky.

To place this into context, in the 16 years since the Glazers’ arrival in 2005 up to 2021, Manchester United’s £725m interest payment was nearly three times as much as the next highest club, namely Arsenal with £251m.

Looked at another way, it was very nearly as much as the rest of the Premier League combined, which added up to £749m.

The reality is that no owners in the Premier League have taken out more money than the Glazers. As an example, in the 10 years up to 2021 United paid £154m to their owners (mainly the Glazers), while others have put significant funds into their clubs, e.g. Manchester City £684m, Chelsea £516m and Aston Villa £506m.

Reagovat
kissak

jako byste do teď těmi prostředky nedisponovali

Reagovat
r.mrazik

Ne ale díky majitelům...

Reagovat
Busby babes

miliarda liber dluhu nas trosku brzdi.

Reagovat
celeb

vitajte

Reagovat
jk

A to jsem myslel, že jsme nejzadluženější v Evropě.

Reagovat
Busby babes

500 mld cca za prevzeti Glazerama a pak mame asi 200-300 ve splatkach za prestupy

Reagovat
kissak

existuje nějaký přehled o zadluženosti jednotlivých klubů?

Reagovat
Busby babes

swiss Ramble dela obcas tyhle prehledy, tak mu muzes projet twitter no

Reagovat
j_mrazik

Ty čachry uvnitř United se vůbec neprojevují na platech nebo přestupních částkách, tak nevím, o čem tu mluví. Nebo v čem je to brzdí?

Reagovat
Greny

Katarští ropaci

Reagovat
Swarley

Ale konečně to budeme delat koncepčně a budeme vzorem pro ostatni kluby

Reagovat
chicuita

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Manik...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mistr129

Reagovat
Busby babes

All giddiness aside any bid from Qatar private investors is subject to conflict with PSG owned by ruling family of Qatar (QSI). In Middle Eastern world the ruling family of any state has the power to overrule any group of individuals within its state regardless of their wealth

This naturally would put the owners of Utd at risk of being dictated by the owners of PSG. Typical examples could be meeting them in the CL, them trying to sign one of our players or both of us going for the same transfer target. It could get messy

ne, diky

Reagovat
Greny

Tak to se těším na tu koncepci

Reagovat
chicuita

Reagovat
Hlahart

Tohle je odkud, z toho Daily mailu? Já bych si tipl, že tohle je tak extrémní zjednodušení, že je dost možný, že na tom není vůbec nic reálnýho. A pokud teda, tak už bych viděl spíš problém v tom, že Liverpool podle všeho taky mají kupovat katařani (QAI? myslím).

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Luc-Luc

ja uz to normalne asi prestanu sledovat, jestli jeste vic tehle ropackych prasat prijde do EPL

Reagovat
Mastný Chobot

Pekne, stredoveké vazalstvo späť v civilizovanej Európe

Reagovat
mithro

zrovna ked futbal zacne byt ok, tak pride toto.

Reagovat
Golasso

Takže v podstatě United bude řídit Mbappe?

Reagovat
iamek

Fan engagement is at the heart of Qatar’s bid and they may well seek the views of supporters on the future of the stadium.

Reagovat
Mastný Chobot

Jop, oni to to vlastne robia pre obyčajných robotníkov z Manchestru

Reagovat
Busby babes

Reagovat
vodka

Reagovat
Gunner14

Reagovat
chicuita

Reagovat
Hlahart

To bude šok, že u tý stavby nebude moc umřít tisíce dělníků.

Reagovat
iamek

Reagovat
fenixLFC

To by napriklad guardianu nevadilo, tiez bybspocital vsetkych mrtvych v manchesteri a oznacil ich za obete stavby stadionu...ako aj pri katare

Reagovat
Busby babes

v Guardianu, kde bezne zverejnuji clanky od Amnesty a vubec jsou to levicaci? Guardian football weekly o tom mluvili porad...

Reagovat
Kinky7

je to tak! tam byl denne clanek jaky je katar zlo

Reagovat
Busby babes

a ty naklady, jak to zvedne, kdyz je musis i platit...

Reagovat
mithro

Reagovat
mithro

no nic, aspon tato sezona je fajn.

Reagovat
Svatej

No kdyz chtěli podobni ropáci nas, tak byla pry cela PL proti, takže jsem zvedavej, jak se k tomu postaví u vás

Reagovat
Kenneth

Tohle bude sranda pozorovat jak postupne zacnete obracet, az vas tihle ovcomrdi koupi.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
chicuita

určitě

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

Harry Kane

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Stan Smith

howny

Reagovat
ashburtongrove
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Busby babes

mela byt reakce na iamka...

Reagovat
Mastný Chobot

že bude mať Kane menej nominácií v zostave kola ako Tarkowski a rovnako ako Emerson Royal, to by som naozaj nepovedal

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to je těžký v konkurenci holandera, toneyho a mitra mitra

Reagovat
martin.b

@DanKennett

Resigning from #lfc to take the same job at Ajax should set a lot of alarm bells ringing.

Tak to dopadá, když si po pár úspěších začneš myslet, že vše je tvá zásluha a začneš přehlížet recruitment staff

Reagovat
fff

Od arguably najlepsie riadeneho klubu na svete sme sa dostali do solidnych sraciek prekvapivo rychlo.

Reagovat
martin.b

joojoo, teď když tam jde Ward už asi o Ljinderse na post kouče zájem určitě nebude

Reagovat
aragorn

Já teda nevím ale že bych měl po Wardovi ronit slzy? Na pozici sportovního ředitele byl u nás kolik 4 měsíce než dál výpověď?

Zapomínáš, že drtivá většina úspěšné práce na pozici sportovního ředitele jde za Edwardsem. Zajímalo by mě kde se vzal názor, že Ward je super a problém je pouze u Kloppa a spol

Reagovat
martin.b

To co píšeš jsou tvoje dedukce, ani jedno přímo netvrdím ad.1: u Warda nejde o to, jak dlouho ve funkci je (btw byl již předtím pravou rukou Edwardsa a jako člověk s kontakty v Portugalsku vedl už transfer Diaze před rokem), jako spíš o to, že jeho odchod nahrává tomu, že v klubu panuje chaos. (Z jednoho z top 5 na světě dobrovolně neodcházíš do Ajaxu). Ad.2: Můžem jen spekulovat, kdo nebo co stojí za tím, že hlavní skaut a 2 sporting directoři a možná i další cenění lidi opouští klub v průběhu krátké doby, ale jméno Ljinders a jeho sílící vliv na vše včetně recruitmentu se zmiňuje suverénně nejvíc. A ti lidi, včetně výše citovanýho, jsou renomovaní britští skauti a datový analytici, ne žádní klauni....a kteří si mimo jiné ťukali na čelo, proč klub přivádí Gakpa (Ljindersův favorit), kterej svými charakteristikami vůbec do stylu hry nezapadá (což se potvrzuje hned ze startu, kdy protože na hraní na křídle v PL je pomalej a nedynamickej, staví ho na hrot, kde zase jeho kvality moc nefungují).

Reagovat
aragorn

Dedukce to jsou ale ty dedukce píšeš taky, protože interpretuješ slova novinářů, které jsou ničím nepodložené jako mé nebo kohokoliv jiného. Může na tom být kus pravdy a stejně tak na tom být pravda vůbec nemusí. Jediné na čem se shodneme, že v klubu je něco špatně a tím nemyslím jen výsledky.

Právě proto, že Ward v klubu pracuje dlouho by ho neměl být překvapen ničím, co by jo nutilo už z klubu odejít. On musel moc dobře vědět do čeho jde. Proto je zajímavé, že ohlásí rezignaci po pár měsících.

Teorie o sílícím vlivu Ljinderse mi přijdou úsměvné (samozřejmě jsem je zachytil taky). Pokud by na tom bylo něco pravdy, musel by mu tento vliv přenechat samotný Klopp, protože Pep jaksi patří do jeho trenérského týmu. Byl by to tedy sílící vliv Kloppa. Teoreticky je to možné, že Jurgenovi po odchodů Edwardse mohli být přidána jistá moc, která se naopak nelíbí Wardovi. Ano je to dedukce ale poměrně zajímavá.

Edwards končil po x letech a zatím pokud vím, není nikde zaměstnán. Tam bych spory s trenérským týmem nehledal a viděl je čistě jen v možné rovině vs Klopp a Ljinders.

Jinak s Gakpem se naprosto shodneme a můj názor je naprostý stejný. Celkově ale naše přestupy poslední dobou trošku uhnuly z lajny, kterou jsme v posledních letech jeli. Podobně se mě nelíbí přestup Nuneze (výběr hráče, jeho typologie, hlavně cena).

Zapomněl si podotknout odchod hlavní doktora, který rezignoval den před zahájením sezóny. Opět mělo jít o spory tentokrát s Kornmayerem a zase to může být pouhá domněnka novinářů.

Jedno je ale jisté. Těch rychlých odchodů několika pracovníků, stejně tak jako změna výkonu práce u ředitele Gordona směrem k prodeji klubu a nepochybně i negativní rétorika Kloppa potvrzuje, že klub se opravdu prodává a to může být hlavní důvod rezignací.

Reagovat
martin.b

Tak ona je většina věcí co tu všichni řeší dedukcí, já se spíš jen ohrazoval proti těm tvým, který z mýho příspěvku nevyplývaly. Prodej klubu a s tím související stažení Gordona je jedna věc, a určitě má na vývoji podíl, ale pořád vidím i další a dost podstatný. Ať už recruitment, tak prodlužovaní smluv hráčům za peakem. Ljinderse mi nevymluvíš ( ), těch zmínek už je tolik, že na tom něco bude, ač je třeba neprávem pranýřován tak moc. Jinak Darwin za mě dost odnáší to jak je celej tým dole, pro útočníka je psychicky vždy horší jinak je to za mě typologicky správnej hráč, co umí presovat, získávat míče a navíc je fyzicky i pohybově super. Gakpo je úplnej úlet, kterej dost nabourává víru v to, že ten klub pořád pracuje primárně s daty. A proto jsem taky tak kritickej ke klubu a mám velký obavy z léta, kdy klub čeká nejspíš kličový okno pro znovu nakopnutí týmu, protože jak to zpackaj a přivedou Nunese a podobný, kteří tu zálohu nikam neposunou, tak už tu generací Salahů a spol můžem odepsat nadobro.

Reagovat
aragorn

Vymlouval ti ho ani nechci. Každý má právo na svůj názor. Mě se jen na tom tvým nezdá ta pointa, že jedním z hlavních problémů ohledně recuitmentu a prodlužování smluv je Ljinders. Pořád je to podřízenej Kloppa, takže ten s tím musí souhlasit. Pepin si těžko tohle mohl rozhodnout sám. V mých očích se z Ljinderse dělá hromosvod špatných rozhodnutí skrz různé oddělení v klubu.

Mimochodem já s prodloužením smluv u Hendersona i Milnera problém nemám. Navíc toto je podle mě přesně Jurgenův rukopis. Drží si důležité hráče kolem sebe (prodlouženou ruku v kabině, kapitána, lídry) i přes menší fotbalovost. Mě tohle vůbec nevadí, naopak konkrétně u zmíněné dvojice to kvituju. Ale to je na další samostatnou debatu.

Darwin ukazuje spoustu zajímavých věcí a jsem přesvědčen, že je to opravdu hráč schopný dávat za sezonu v PL 20+ gólů. Nejdřív ale musí začít ovládat vlastní hlavu.

A taky si nejsem jist, že to bude v tomto systému, který poslední roky hrajeme. Podle mě mu křídlo úplně nevyhovuje a jeho budoucnost tam nevidím. Ta je určitě na hrotu jako klasická devítka. Ze Salaha by se ale musel stát více křídelní hráč a nevím jak se s tím popere. Celou sezonu si spolu úplně nerozumí. Vlastnosti tebou zmíněné u něj vidím taky. U jeho přestupu mi vadí hlavně jeho cena. Úplně přestřelená, nesmyslná částka na „neprověřeného hráče z Portugalska“ myslím si, že jsme v létě mohli za peníze pořídit lépe a hlavně hráče do zálohy. Za tu částku mohl být hráč do útoku i zálohy.

Ohledně Gakpa mám takovou vlastní teorii a to, že by mohl hrát v záloze. Klopp ho momentálně staví na pozice, kde ho tlačí bota z důvodu absencí (křídlo, hrot) a seznamuje ho s hrou a celkově PL ale vůbec by mě nepřekvapilo kdyby začal hrát postupem času v záloze. Podobně jako v Holandské repre a kde mu to sedělo. Jedná se o urostlého hráče, dobrého na míči se schopností rozdávat i pokrýt míč. Pro křídlo, hrot nemá dynamiku ani rychlost.

Celkově ale na mě přestupy v poslední době nevyvolávají dobrej pocit. Jedinej povedenej byl Diáz.

Reagovat
Todd Boehly

Sleduje někdo podrobně tu aféru City? Je to jenom buzz nebo z toho reálně může něco být?

Reagovat
Kinky7

muze z toho byt uplne cokoli. od niceho az po odebrani titulu a vyrazeni z profesionalni souteze.

Co me jakozto fanouska City desi je nemoznost odvolani a nacasovani toho kdy to PL zverejnila. To ze jsme to ojebavali je mi jasny ale z tohohle cucham snahu o exemplarni trest aby nebyl potreba nezavisly Football regulator.

Reagovat
Kinky7

nakonec je to ale fuk. fandil jsem za dob Kinkladzeho budu fandit dal. City till I die

Reagovat
Dawon

Odvolat se muzete, jen nek CASu, ale k nejakemu anglickemu organu

Reagovat
Kinky7

muzes se odvolat k odvolacimu organu premier league. Zadny nezavisly organ tam neni

viz BBC

What will happen to Man City?

The Premier League has referred City to an independent commission over the alleged rule breaches.

The proceedings of the commission - chaired by Murray Rosen KC - will be confidential and heard in private.

After the commission has made its decision an appeal can be made to a separate appeals body within the Premier League, says sports law barrister Ashley Cukier.

"At that point, generally speaking, that is where the process will end," Cukier said.

"It's not like the Court of Arbitration for Sport (Cas) where things can escalate on to a European level. This is a Premier League matter that is going to be dealt with domestically."

Reagovat
Todd Boehly

díky moc, to je horší než jsem myslel!

Reagovat
krisa

Reagovat
Todd Boehly

?

Reagovat
Heisenberg

Pak je tu ještě speciální opravný prostředek k panovníkovi, kdy musíš vyhrabat kostru předchozího panovníka a předložit kus jeho kyčle (Hips don't lie Act 1864).

Reagovat
tuny

tak snad neměla Alžběta TEPku, to by byli v prdeli

Reagovat
ashburtongrove

Ví se předběžně kdy by mohl být nějaký verdikt?

Jestli to bude do měsíce, do konce sezóny nebo třeba zas 13 let např

Reagovat
Kinky7

Ne

Reagovat
Dawon

Pise se, ze to bude v horizontu minimalne x mesicu, potencialne i let...jinymi slovy se to urcite jeste potahne dost dlouho.

Reagovat
Talker

Jeste se můžou podle mého soudit u britských soudu bych si tipnul jako u nezávislého orgánu.

Ale to je otázka, jak by to fungovalo.

Reagovat
Kinky7

Podle toho co čtu na Guardianu a BBC tak ne

Reagovat
Trand

Sorry, jestli to tady už bylo, ale vážně tohle Klopp řekl?

https://twitter.com/alfiecoulson08/status/1621941711097266182/photo/1

Reagovat
mithro

j, vsak preto Wolves dali ten post na twitter

Reagovat
VersaceChain

nenacita mi to z nejakeho duvodu, co rekl?

Reagovat
Trand

"The third goal I don't count because it was the first time they passed the halfway line the second half. The other two goals, going into a game with all the things we said during the week and before the game then this is the start is horrible."

A Wolves na to reagovali takhle na twitteru https://pbs.twimg.com/media/FoJK5R7WIAA0-EJ?format=jpg&name=large

Reagovat
VersaceChain

diky!

Reagovat
krisa

Reagovat
iamek

Reagovat
martin.b

Reagovat
Neutron

Reagovat
Swarley

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Pinturicchio

Ten Kloppo je taky slušný kokot.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Euphael

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Eichel

Reagovat
dantetomas
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele