Robbie Keane ukončil oficiálně hráčskou kariéru, bude asistentem u reprezentace

28.11.2018, 14:52
Aktuality
Irský útočník Robbie Keane se rozhodl v 38 letech definitivně uzavřít svou hráčskou kariéru. Nejlepší střelec v historii reprezentace a bývalý forvard Liverpoolu, Tottenhamu či Interu Milán bude nově asistentem manažera irského národního týmu Micka McCarthyho.

Keane si odbyl ligový debut mezi dospělými v dresu Wolverhamptonu v roce 1997, nejvýraznější stopu ale zanechal v Tottenhamu, kde hrál dvakrát mezi roky 2002 a 2011. Celkem zde odehrál 238 zápasů a vyhrál Ligový pohár v sezoně 2007/08. "Bylo mi velkou ctí reprezentovat Tottenham a dokonce být i jeho kapitánem," řekl Keane, který se nesmazatelně zapsal především do historie irské reprezentace.

V jejím dresu odehrál 146 zápasů a nastřílel 68 branek, což je v obou případech irský rekord. Zahrál si na mistrovství světa v roce 2002, kde vstřelil 3 branky, což je také nejvíc ze všech Irů v historii. Kromě toho si připsal ještě účast na dvou evropských šampionátech.

"Hrát za Irsko a být jeho kapitánem, to byl vrchol mojí kariéry. Užil jsem si každý okamžik té úžasné cesty za těch 18 let. Jak už jsem řekl mnohokrát v minulosti: Nedokážu slovy vyjádřit, jak hrdý jsem, že jsem Ir. Věřím, že i fanoušci byli hrdí na mě, když jsem oblékal zelený dres a navlékal kapitánskou pásku," uvedl Keane.

V klubové kariéře nastřádal Keane celkem 737 oficiálních startů a ohromujících 325 gólů. Vedle Wolverhamptonu a Tottenhamu oblékal v Anglii také dresy Coventry, Leedsu, Liverpoolu, West Hamu a Aston Villy. V šesti zápasech sezony 2000/01 si zahrál za Inter Milán a parádních 12 gólů nastřílel v 16 zápasech za Celtic Glasgow v roce 2010.

V americké lize MLS nastupoval Keane za Los Angeles Galaxy, se kterým třikrát vyhrál ligový titul. Na závěr kariéry si zahrál také v Indii za Atlético Kalkata.

Nyní se Keane plánuje vrhnout na novou kariéru a to trenérskou. Společně s Terrym Connorem byl potvrzen jako asistent nového irského reprezentačního trenéra Micka McCarthyho. "Jedna kapitola končí, ale nová se otevírá. Jsem neskutečně hrdý, poctěný a vzrušený z toho, že budu moc pracovat s Mickem McCarthym u národního týmu," řekl Keane. "Věřím, že využiji co nejvíce ze svých zkušeností a budu prospěšný pro budoucnost irského fotbalu," dodal.

Autor: Jiří Fišara / fourfourtwo.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
dextroza_m

Velký srdcař, který nevypustil jediný souboj... Někdy až moc

Reagovat
nani92

Marouane Fellaini now has as many European Cup goals as Diego Maradona...

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze po tom co u nas za par rokov ukonci karieru, nahradi Mourinha na trenerskej pozicii. Bez Fellu si Utd uz neviem predstavit

Reagovat
niflheim

Škoda toho angažmá v Liverpoolu. Ale to asi nikdo nečekal, že to dopadne tak blbě.

Reagovat
Recoba Inter

Za to mohl Benitez. Pokaždý co jsem Robbieho viděl(asi tak v 7x zápasech, tak hrál fajn. Vzheldem k tomu, že hrál na jiném postu než mu bylo vlastní)

Reagovat
smetos

bývalý hráč Interu Milán.... dle EF tam odehrál 150 minut Jinak skvělý fotbalista a sympaťák, škoda že hrál tak dlouho za slípky.

Reagovat
smazaný uživatel

Thank you Keano. Tottenham LEGEND

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Mrštný Robbie Keane!!

Reagovat
kylo ren

Fifa 08

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa ho zničil

Reagovat
smazaný uživatel

aj Bellamyho, ale ten sa z toho dostal...

Reagovat
Kowe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Keaneho oslava ve fifě byla boží

Reagovat
Gareth Bale 11

Pro mě osobně to byl jeden z nejoblíbenějších hráčů.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
H.N.T.

Kean, Berbatov

Reagovat
smazaný uživatel

Yido! Yido! Yido!

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda. I vďaka nemu som začal sledovať Tottenham. Škoda toho Liverpoolu.

Reagovat
FUnk

Reagovat
rel7

jeho člověk musel mít rád at hrál kde hrál, škoda že jemu podobných už moc není

Reagovat
lnterista

Helsingborg

Reagovat
smazaný uživatel

Keano is Yido

Reagovat
Recoba Inter

další z oblíbenců končí, co naplat. Vždy mě bavilo sledovat jak hrál. Takový správný dříč co se toho nikdy nebál

Reagovat
Berbatov9

2007/2008 nezapomenutelna mašina jménem Keano-Berbatov jeste v te dobe celkem casto vpohode sledovatelna v zakladnim balicku na UPC a pokud ne tak pracny shaneni streamu pres fanfora a prosení souseda aby nekam vypadl ( meli jsme sdilenej internet) na dve hodky aby se z toho obrazu dal aspon vycist vysledek hned bych ten 2008 vratil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele