ROBERTO CARLOS NAPADL ROZHODČÍHO

02.04.2003, 14:20
Aktuality
Roberto Carlos, obránce Realu Madrid a člen zlatého brazilského týmu z roku 2002, čelí obvinění za napadnutí rozhodčího při přátelském utkání Portugalsko - Brazílie, které se hrálo minulý týden. Zápas byl sám o sobě dost vypjatý tím, že na lavičce domácích seděl jako trenér Luis Felipe Scolari - kouč loňských mistrů světa.

Carlosovi hrozí za napadení rozhodčího mimořádný trest. A jak celý incident vypadal? Probíhala 82. minuta, když izraelský rozhodčí Alona Jefeta nařídil proti Brazilcům přímý kop. To se ale nelíbilo Robertu Carlosovi, který si myslel, že to faul nebyl. Přišel k rozhodčímu a po krátké výměně názorů do něj ramenem vrazil. Podle španělských listů tomuto zkušenému obránci hrozí trest jak na reprezentační, tak i na klubové úrovni.

Carlos se po návratu vyjádřil, že celou scénu nevidí jako agresivní čin. "Jako někteří ostatní hráči jsem mu řekl, že trestňák byl trochu krutý. Byl jsem naštvaný, ale nikdy bych ho nepraštil nebo něco podobného," řekl Carlos. "Věřím, že z toho nebude žádné drama," dodal.

To ale nejspíše bude. Rozhodčí Jefet totiž incident zaznamenal v zápise o utkání a vše tak bude prošetřovat mezinárodní federace FIFA. Je třeba poznamenat, že FIFA bývá v takových případech nekompromisní a zpravidla stojí za rozhodčími. Jako příklad se můžeme ohlédnout za incidentem z mistrovství světa z minulého roku, kdy po vyloučení udeřil Joao Pinto rozhodčího do břicha. Pintovi pak FIFA pozastavila činnost na čtyři měsíce a to jak na reprezentační, tak i klubové scéně. Pokud by se něco podobného stalo i Carlosovi, byla by to citelná ztráta pro jeho klub, Real Madrid. Už tak je známo, že nejslabším článkem tohoto madridského klubu je obrana, po vypadnutí Carlose by to bylo ještě horší. Real Madrid narazí ve čtvrtfinále Ligy Mistrů na Manchester United, který by takové absence určitě uměl využít.

Autor: Jan Werner

Komentáře (5)

Přidat komentář
antimadrista

Je to chuligán!

Reagovat
HOST*antibarcelonista

To není pravda blbe izraelští rozhodčí neumí pískat a stěžovat si mohl......

Reagovat
HOST*JOHN.NY

Ten rozhodčí je kretén, nezvládá!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas vysílala DSF, bohužel jsem ho nestíhal. Roberto asi není úplně bez viny, a pokud má ten rozhodčí pravdu, musí být potrestán. Bohužel ......

Reagovat
antimadrista

Je to chuligán!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele