Ronaldo získal Zlatý Míč

18.12.2002, 13:49
Aktuality
Reprezentant Brazílie a útočník Realu Madrid, Ronaldo, vyhrál anketu o nejlepšího hráče Evropy za uplynulý rok a získal tak Zlatý Míč. Tuto anketu každoročně vyhlašuje francouzský časopis France Football. Ronaldo si cenu vysloužil hlavně díky skvělému výkonu na letošním Mistrovství světa, kde Brazílie vyhrála především díky jeho gólům.

Ronaldo už jednou Zlatý Míč získal, a to v roce 1997. Vítěze volí všech 52 členských zemí Evropské fotbalové unie (UEFA). Každá země přitom dostane jen jeden hlasovací lístek. V padesátičlenné nominaci se objevil i český reprezentant Tomáš Rosický, v závěrečném hlasování však podobně jako 23 dalších nedostal ani jeden hlas.

Prvních deset nejlepších fotbalistů: 1. Ronaldo (171), 2. Roberto Carlos (145), 3. Oliver Kahn (114), 4. Zinedine Zidane (78), 5. Michael Ballack (67), 6. Thierry Henry (54), 7. Raúl (38), 8. Rivaldo (29), 9. Yildiray Basturk (13), 10. Alessandro Del Piero (12). [číslo v závorce znázorňuje počet bodů, které fotbalista obdržel]

Autor: Jan Werner

Komentáře (7)

Přidat komentář
antimadrista

Ronaldo je stejná vyžírka jako Figo nebo Laudrup. GENT DEL BARCA !

Reagovat
HOST*Don Vito Corleone

Hrůza. Ronaldo snad, ale Carlos???? Basturk???? Co tihle tam pohledávají, netuším.

Reagovat
antimadrista

Všechno je to podvod. GENT DEL BARCA !

Reagovat
Josifek

Nejlepší hráč skončil na sedmým místě!!!

Reagovat
antimadrista

Tato soutěž není objektivní, kdo je na ňáký francouze zvědavej. GENT DEL BARCA !!

Reagovat
Josifek

A jaká soutěž je objektivní???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele