Rubin Kazaň je ve finanční tísni, hráče už čtyři měsíce neplatí

07.12.2017, 11:14
Aktuality
Ruský sport v poslední době pronásledují lecjaké blamáže a britský list Telegraph nyní exkluzivně přinesl informace o další, tentokrát ryze fotbalové kauze: jeden z největších klubů v zemi, Rubin Kazaň, už po čtyři měsíce neplatí své hráče, kterým dohromady dluží přes 10 milionů liber. V lednu tak nejspíš provede nucenou čistku...

Celé kabině Rubinu, v níž sedávají i bývalí hráči Premier League Alex Song s Yannem M’Vilou, bylo ve středu opět sděleno, že na vyplacení gáží stále vůbec nejsou peníze. Ti nejlépe placení borci jako dva výše jmenovaní nebo útočníci Maxime Lestienne a Rochina tak nejspíš budou muset ihned odejít.

Rubin je vlastněn společností TAIF a jeho prezident Radik Šajmjev je veden jako 88. nejbohatší Rus. Vedení klubu potom předsedá samotný prezident Tatarstánu Rustam Minnichanov. Přesto kazaňský celek už od minulého léta a mohutného utrácení provází finanční trable, které nyní nepříjemně vrcholí.

Roku 2013 byla v Kazani otevřena nová fotbalová aréna, která bude za pár měsíců hostit zápasy mistrovství světa. Letos v létě si Rubin opět zajistil služby ceněného a patrně drahého trenéra Kurbana Berdyjeva, který si s sebou z Rostova přivedl několik hráčů v čele s útočníkem Sardarem Azmounem.

Íránský útočník však sám v tomto ročníku pořád čeká na svůj první soutěžní gól a s ním se trápí i celý tým, který aktuálně i přes absenci v evropských pohárech sedí na 12. příčce, jen o skóre před Tosnem, jež by se už muselo v tuto chvíli vypořádávat s baráží. Od začátku září Rubin vyhrál jediný ligový duel, kuriózně zrovna s Rostovem, který tak vybrakoval.

Autor: Tomáš Daníček / telegraph.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
kylo ren

Slušnej pravěk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se nedávno psalo i o Rostovu a přesto fungují. Nějak to uhrajou, než aby to poožili.

Reagovat
Kepy_FCB

I Machackala

Reagovat
smazaný uživatel

Machačkala ale dopadla dost blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Machačkala nikdy nezadlužila výplaty.

Reagovat
Pablos

tam by měl přestoupit Dropa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rusáci snad nemají ani základní finanční gramotnost. To byl Xamax Neuchantel, Machačkala, Rostov, Saturn Ramenskoje, teď Kazaň..

Reagovat
Pablos

jako každej ožralej. Peníze ??? není problééém, ...budou... ty vole já když budu chtít, tak si sem koupím klidně Messiho

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podivné nakupování, přišlo spousta hráčů a pak nic ala sparta... musí se to vyházet včele se Songem, kterej to měl hrozně u prdele...

Reagovat
Elliasson

Vaše výkony jsou mi ale i tak trošku záhadou. Máte asi nejlepšího ruského trenéra, který v Rostově dokázal zázraky a tady vyhoří?

Reagovat
smazaný uživatel

tak problémů je tam víc. Nejhorší je naše proměňování šancí... Po odchodu Jonatase prostě nikdo nedá gól. Naopak spoustu gólů jsme dostali v závěru, tj nic moc koncentrace na zápas, to může samozřejmě souviset i s penězma. Trenér bude v poho, ale musí si to trochu sednout a chtělo by to nějakýho produktivního útočníka, ale to půjde bez peněz težko naposledy jsem viděl zápas s lokomotivem a tam jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, ale pak ke konci zápasu vyloučení a gól, klasika

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele