RUI COSTA SNÍ O NÁVRATU DO BENFICY

24.03.2003, 20:20
Aktuality
Portugalský záložník Rui Costa, jeden z klíčových hráčů italského AC Milán, by se rád jednou vrátil zpět do Benficy Lisabon, odkud před devíti lety odešel do Itálie. "Na návrat myslím od chvíle, kdy jsem odešel," prohlásil Costa.

Benfica Lisabon, nejslavnější portugalský klub s nejširší základnou příznivců po celé zemi, odehrála v sobotu poslední zápas na svém Estadio da Luz. Před stadiónem se sešlo více než sto tisíc příznivců a Rui Costa jim své myšlenky sdělil po telefonu. "Nevím, kdy to bude možné, ale věřím, že se to stane. Vždy jsem se chtěl vrátit a doufám, že se to stane co nejdříve," dodal Rui Costa.

Rui Costa Portugalsko opustil v roce 1994, kdy přestoupil do AC Fiorentiny. Odtud odešel v roce 2001 a na pět let se upsal právě AC Milán. Tímto angažmá by si měl vydělat údajně 33 miliónů eur. 30letý fotbalista se však často trápí se zraněními a jen těžko hledá svou nejlepší formu. Ovšem když se do ní dostane, je vždy jedním z nejlepších hráčů svého týmu.

Benfica sice není v záviděníhodné finanční situaci, přesto si za 400 miliónů eur staví nový stadión. Vedle Estadio da Luz, který byl od svého otevření v roce 1954 portugalským sportovním chrámem a nyní bude zdemolován, vyroste zbrusu nový stánek pro 65 tisíc diváků, jako jeden z deseti, na nichž se bude v roce 2004 konat mistrovství Evropy.

Přestože je Benfica nejslavnějším a historicky nejúspěšnějším portugalským klubem, už od roku 1994 nevyhrála mistrovský titul, trápí jí finanční potíže a možná častěji, než by bylo zdrávo, se v ní střídají trenéři. V lednu však přišel bývalý kouč španělského národního týmu Jose Antonio Camacho a Benfica je jako znovuzrozená, pod jeho vedením prohrála jediný zápas doma s FC Porto. Právě za tímto suverénem si klub z hlavního města drží bezpečně druhou pozici zajišťující předkolo Ligy Mistrů – zdroje financí, které by Benfica tolik potřebovala...

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Jan

Pro mě je v milánskem dresu Rui nenahraditelný společně s Nestou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele