"S" se opět dělí o krále střelců aneb Události 34. kola FORTUNA:LIGY

31.05.2021, 11:58
Názory a komentáře
Zraky všech příznivců dobré kopané již mohou být upřeny směrem k mistrovství Evropy. Tři mimořádně atraktivní evropské soutěže totiž v uplynulém týdnu dospěly do svého závěru - vedle Ligy mistrů a Evropské ligy to byla i česká FORTUNA:LIGA.

Gólů padalo v jejím posledním kole dost. Naprázdno vyšly jen Zlín v jihomoravském derby a Pardubice proti Jablonci. Naopak Sparta a zejména Adam Hložek řádili, Brno si z Letné odvezlo šestigólový debakl. Jelikož jeden gól vsítil i Kuchta při výhře s Českými Budějovicemi, putuje korunka pro krále střelců podruhé v řadě a potřetí za posledních pět let jak do Edenu, tak na Letnou.

Jen dva zápasy pak skončily remízou. V malém (a příští rok už zase jediném prvoligovém) slezském derby se Baník rozešel smírně s Karvinou, Admir Ljevaković se s kariérou rozloučil remízou 2:2 s Příbramí, v níž zase svůj poslední zápas pravděpodobně odehrál Jan Rezek.

Zápas kola


Sparta Praha - Zbrojovka Brno

Utkání velmi podobné tomu prvnímu vzájemnému na samém začátku sezony - mnoho branek, ale zejména na straně Sparty. Po úvodním Hladíkově gólu Letenští ještě před pauzou otočili šesti brankami, z nichž čtyři vsítil Hložek, další přidal Polidar a jedna byla vlastní.



Gól kola


1. Václav Drchal (Mladá Boleslav)

Na závěr uplynulé sezony bylo pohledných gólů k vidění vícero. Těžko vybírat ten nejlepší zejména mezi Drchalem a Michalem Sadílkem. Oba totiž své voleje po centru ze strany umístili naprosto perfektně.



2. Michal Sadílek (Slovan Liberec)



3. Ondřej Lingr (Slavia Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Šeda (Mladá Boleslav)

Povedené jaro Boleslavi skončilo vítězstvím i díky jeho příspěvku. Jen jednou inkasoval, naproti tomu předvedl hned sedm zákroků. Po pauze se vytasil dobrým zákrokem proti Novákovi, vychytal pak i Necida, jemuž v závěru zneškodnil rovněž pokutový kop.

Pravý obránce - Milan Havel (Viktoria Plzeň)

Jeho nejlepším počinem v utkání byla situace z konce první půle, kdy si naskočil na Beauguelův centr, uspěl v souboji a upravil na konečných 1:3. I jinak byl tradičně aktivní směrem dopředu, další bod si však už nepřipsal.

Střední obránce - Radim Řezník (Mladá Boleslav)

Výtečně si počínal zejména směrem do obrany, nakonec ale přidal i jeden velmi cenný příspěvek do ofenzivy. Nedlouho po návratu ze šaten si našel Skalákem prováděný přímý kop, který hlavičkou usměrnil za Le Giangova záda.

Levý obránce - Ondřej Zmrzlý (Sigma Olomouc)

I z pozice krajního obránce se dokázal gólově prosadit, čímž se podílel na nečekaném vítězství Sigmy na hřišti o poháry bojujícího Liberce. Po půlhodině si Zmrzlý zpracoval Houskův centr a dobrou přízemní ranou překonal Knoblocha.

Pravý záložník - Dominik Pleštil (Jablonec)

Hýřil aktivitou, asi pět minut před přestávkou zakončoval z dobré pozice nepřesně. Nakonec se do dějin zápasu zapsal svými nahravačskými dovednostmi, když před prázdnou bránu připravil tutovou pozici a tím i vítězný gól Doležalovi.

Střední záložník - Ondřej Lingr (Slavia Praha)

Po čtvrthodině bravurní ranou rozvlnil síť a poslal tak sešívané do vedení. Jen o pár desítek sekund později se ocitl v další velké šanci, tentokráte ale po rohu hlavičkoval nad. S postupem času se ze hřiště vytrácel, jeho podíl na závěrečném vítězství mu ale nikdo neupře.

Střední záložník - Lukáš Sadílek (Slovácko)

Už v deváté minutě poslal Slovácko v derby do vedení. To se dostal ke gólmanem vyraženému balónu, který volejem propálil až do sítě. O pár minut později si mohl připsat i asistenci, Cicilia ale jeho pobídky nevyužil.

Levý záložník - Pavel Moulis (Teplice)

Asistoval na obě branky Teplic v utkání. Nejprve zleva našel nikým nehlídaného Marečka, který tímto pasem nepohrdnul, v samotném závěru pak připravil gól i Marešovi. Ten si naskočil na zdařilý centr a hlavou vyrovnal.

Útočník - Adam Hložek (Sparta Praha)

Jednoznačně ústřední postava kola, přestože odehrál jen poločas. Nejprve proměnil pokutový kop, poté se prosadil hlavou po Dočkalově centru a hattrick završil únikem obraně a lobem přes Flodera. Tím ale neskončil, čtvrtou trefu přidal po zemi po pasu Ladislava Krejčího I.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

V úvodu nebyl z dorážky daleko od gólu, nakonec se ujal role hlavního nahravače. Nejprve šikovně přiťuknul skórujícímu Buchovi, před pauzou dobrým centrem asistoval i na již výše zmíněný zásah Havla.

Útočník - Martin Doležal (Jablonec)

Během prvního poločasu toho moc nepředvedl, po pauze jej ale bylo plné hřiště. Deset minut po návratu ze šaten vsítil jedinou branku utkání, při jeho dalších příležitostech si jednou vylámal zuby na brankáři a podruhé pálil nad.

Nemělo by vám uniknout


Kontaktní gól, svůj druhý v zápase, mohl v závěru zápasu v Mladé Boleslavi vstřelit Tomáš Necid z penalty. Jenže tu zahrál bídně po zemi doprostřed a Šeda jej vychytal.



Tomáš Grigar si proti Příbrami opravdu nevybral dobrý den. Už v úvodu nedokázal zkrotit lehký vysoký balón a umožnil tak Voltrovi skórovat.



Po hodině hry pak svůj tým vůbec nepodržel ani proti Soldátově hlavičce.



Jasné vítězství Sparty v úvodu tak snadno nevypadalo. Po nepochopitelné chybě Hancka s Hečou putoval balón od stopera do vlastní sítě, gól si nakonec ještě do statistik připsal Hladík, jenž jej z brankové čáry doklepnul.



Tento debakl však byl završen již v první půli, kdy si ukázkový vlastenec po Karlssonově pasu vstřelil Sedlák.



Zachyceno na sociálních sítích


Od Sparty zdařilá grafika.

Jak asi mohla ta jednání o smlouvě vypadat?

A jak skutečně vypadal samotný akt podepisování?

Že bychom se zase úrovní posunuli trochu k Premier League?

Tak asi ne - vedení českého fotbalu, to je skromnost sama.

Při vší úctě k červeným, modrým i jakýmkoliv dalším světlicím, ty zelené vypadají minimálně na fotografii podstatně lépe.

Deník Sport se přeci jen zřejmě minimálně v jednom seknul - Plavšić v té době podepsáno neměl.

VAR v akci


Videorozhodčí tentokráte do hry výrazněji nevstoupil, a to i proto, že byl opět přítomen jen u omezeného počtu, tedy tří utkání. Co je však k nepochopení? V situaci, kdy se ve třech zápasech hrálo o evropské poháry a jinak vůbec o nic, nebyl VAR na zápasech Pardubic s Jabloncem ani Liberce s Olomoucí. Přítomen byl z tohoto bojujícího trojlístku jen v Plzni, vedle toho pak ještě na mačích pražských "S".

Změny v tabulce


I v posledním kole stále existovalo několik pozic, o které se hrálo. První čtyři bylo jasné, boj o tu pátou nakonec jednoznačně zvládla Plzeň. Stačil jí bod, získala dokonce tři, navíc i kdyby prohrála, radovala by se díky nezdarům Liberce i Pardubic stejně.

Za již týden jistým osmým místem Baníku se do horní poloviny tabulky dostala Sigma na úkor Bohemians. Mladá Boleslav si v posledním kole připsala hned dva skoky - dostala se totiž před Karvinou i České Budějovice.

Ve spodní pětce zůstalo vše při starém, Příbram nakonec i přes slibný vývoj utkání nedokázala zvítězit a předběhnout tak Brno. Opava skončila poslední s tristní bilancí půl bodu na zápas.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha34268085:2086
2.Sparta Praha34235682:4374
3.FK Jablonec34216759:3369
4.1. FC Slovácko34196958:3363
5.Viktoria Plzeň341771060:4558
6.Slovan Liberec3414101044:3252
7.FK Pardubice341571241:4252
8.Baník Ostrava3413101148:3849
9.Sigma Olomouc3411121140:4045
10.Bohemians Praha 19053410131140:3743
11.FK Mladá Boleslav341091549:5439
12.MFK Karviná349121337:4939
13.Dynamo České Budějovice349111433:4738
14.Fastav Zlín34881830:5032
15.FK Teplice34791834:6630
16.Zbrojovka Brno345111833:5726
17.1. FK Příbram345101926:6525
18.SFC Opava34382323:7117

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (29)

Přidat komentář
oli9

Slovácko - Zlín určitě není valašské derby

Reagovat
bobis21

Valašské derby dvou týmů které nejsou z Valašska

Reagovat
oli9

Ten zlin bych možná okrajově chápal kvůli hokeji kdy se používalo tohle označení na derby že Vsetínem... Ovšem nevím jak autorovi víc pomoct když název klubu není 1. FC Valašsko ale 1.FC Slovácko

Reagovat
bobis21

Pokud se někdo chce hádat že je Zlín Valašsko, vidíme se v 5 před edenem

Reagovat
andrew96

Zlín je Valašsko.

Reagovat
Nebelung

Hranicí mezi Valašskem, Hanou a Slováckem jsou až Napajedla.

Reagovat
frankiefcb

Mapy.cz Zlín ještě do Valašska zařazují

Reagovat
bobis21

To je sice pěkné, ale historicky to nesedí - dobou/způsobem osídlení, způsobem života, hosodářstvím atd. Dnes se ale ta hranice určuje stylem "Valašsko je tam kde se lidí cítí být Valachy", takže je tam Zlín přisráván. Viděl jsem na tohle téma i několik diplomek, takže je to taková věčná diskuze

Reagovat
andrew96

A třeba Slavičín už zase ne, což je taky dost sporné.

Reagovat
houdic

Další hrdý Valach žijící v Praze?

Reagovat
bobis21

Žijící na dvou místech zároveň, přejíždějící mezi nimi pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

Autorovi asi nedoslo, ze to Slovacko v nazvu klubu je oznaceni regionu Slovacko, stane se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině z toho pohledu, že zápas většinou připomíná hromadné pasení ovcí.

Reagovat
Skleepy

Ono v Praze se moc lidí nezajímá o život na východ od Jihlavy, takže se ta chyba dá pochopit.

Reagovat
kilobyte

*na východ od Prahy

Reagovat
Skleepy

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Axelrose

Berbra na vás

Reagovat
Axelrose

Ale nemyslel jsem to zle

Reagovat
Coutinho10

OT: Musa v zakladu proti Spanelsku v 1/4 finale ME U21

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vlastně s ním bude v příští sezóně?

Reagovat
Losinho

Asi ho prodáme.

Reagovat
Coutinho10

spis ocekavam, ze u nas v kadru pro dalsi sezonu nebude...bud hostovani, hostovani s opci nebo kdyby dnes ci pri postupu v playoff dal nejaky gol, tak klidne i prodej, kdyz bude lakava nabidka

Reagovat
Coutinho10

Musa vystridany a uz tecou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele