Schalke hledá nového trenéra, v sobotu ztratil důvěru Grammozis

06.03.2022, 10:52
Aktuality
Dimitrios Grammozis (© AFP)
Až na šestém místě tabulky druhé německé ligy je aktuálně Schalke. Vestfálský celek stále zůstává ve hře o návrat do nejvyšší soutěže, kam ho už nedovede trenér Dimitrios Grammozis, vedení ho po včerejším nezdaru proti Hanse Rostock odvolalo...

Schalke doma prohrálo 3:4 a k bodovému zisku mu nepomohl ani hattrick Simona Teroddeho, který letos nastřílel už devatenáct gólů. Tým z Gelsenkirchenu tak zůstal na 41 bodech, před ním jsou Hamburk (41), Norimberk (42), Werder (45), St. Pauli a Darmstadt (oba 47).

"Dospěli jsme do fáze sezony, v níž je třeba dělat velká rozhodnutí. Nadále už nejsme pevně přesvědčeni o splnění hlavního cíle v podobě návratu do nejvyšší soutěže. Celou situaci jsme vyhodnotili a dospěli k závěru, že tým potřebuje nový impulz," sdělil sportovní ředitel Rouven Schröder.

"Od začátku nového roku chybí konzistence, a to jak po výsledkové, tak především i po herní stránce. Právě tuto konzistenci potřebujeme, abychom se mohli posunout zase výše. Stále jsme přesvědčeni o kvalitě kádru, k úspěchu v boji o přední příčky jsou ale potřeba i další aspekty a ty jsme neviděli," zdůvodnil krok vedení člen dozorčí rady Peter Knäbel.

43letý Grammozis dříve pracoval v mládežnické struktuře Bochumi a na lavičku Schalke usedl začátkem března minulého roku.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Noustress

letos nepostup a o rok zostup

Reagovat
monty25

Kolik už se v Schalke za poslední tři roky prostřídalo trenérů a hovno z toho...

Reagovat
Ranoth

co sa to snimi porobilo ? som cakal, ze to bude rychly navrat do BL a zatial je to dost trápenica

Reagovat
smazaný uživatel

To bude Hamburk II.

Reagovat
Rudnevs

Grammozis je priemer a kouč pre druholigový stred tabuľky à la Darmstadt či Paderborn, prípadne pre mládež a podobne. Čo sa týka Schalke, ku cti mu slúži, že to po tej minuloročnej katastrofe stabilizoval, no k postupu by to podľa mňa nedotiahol a vyhodiť ho je správne riešenie.

Síce to prinesie na Schalke tlak a zas sa budú všade premielať všeljake štatistiky, koľko trénerov malo Schalke od roku 2002 a všetky tie kecy o kontinuite a blablabla.. ale reálne každý klub mení trénerov, pokiaľ je tam nejaky výsledkový tlak a ambície (čiže tým nemyslím Heidenheim a Freiburg).

Najbližšie zápasy sú hrateľné (FCI, 96, Dynamo) a potom sú zápasy s priamymi konkurentmi o postup, čiže ak príde dobrý tréner a dobre si to sadne, tak to môže byť veľká výhoda. Moje prianie by bol napríklad Uwe Neuhaus, ale celkovo mám pocit, že tých kvalitných trénerov je teraz dostupných viacero. Bruno by tiez mohol byt zaujimavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele