Serie A - preview 8. kola: Udinese pokračuje v ataku předních pozic

01.10.2022, 08:40, aktualizováno 03.10.2022, 09:03
Previews
Beto a Gerard Deulofeu (© AFP)
Udinese vyhrálo pětkrát za sebou a v úvodu sezony se překvapivě pohybuje na pohárových pozicích před týmy jako AS Řím, Juventus nebo Inter Milán. V pondělí večer hraje ve Veroně a může jim opět o něco odskočit...
Hellas Verona - Udinese Calcio  (pondělí 20:45)
Nejlepší formu v Itálii mělo před reprezentačními srazy Udinese Calcio. Pět výher v řadě katapultovalo Sottilovi muže do první čtyřky a tam se budou chtít udržet jak nejdéle to půjde. V pondělní dohrávce se je pokusí zastavit Hellas, jenž k tomu bude moci využít domácího prostředí.

Kdo by to byl čekal, že se Udinese rozehraje do takové formy. Reprezentační přestávka přišla pro Udine tak trochu nevhod, i když až samotný zápas s Hellasem ukáže, jak na tom tým doopravdy je. "Zebry" prohrály jen zahajovací kolo proti AC Milán a od té doby nejenže neprohrály, ale dokonce pětkrát v řadě zvítězily a to postupně odklidily z cesty Fiorentinu, AS Řím nebo naposledy Inter Milán.

Udine se zatím může spolehnout na produktivní ofenzivu, vždyť v posledních třech zápasech vstřelila vždy alespoň tři branky. Celkem patnáct gólů dělá z Udinese aktuálně nejproduktivnější tým v celé Itálii. Otázkou je, zdali "Zebry" dokáží na skvělou formu navázat i na stadionu Bentegodi ve Veroně, kde to má těžké každý soupeř. Mimochodem Hellas tu v únoru Udinese zesměšnil čtyřmi góly.

Domácí ale nejsou v optimální pohodě. Doposud vyhráli jen jeden zápas a zdaleka nenaplňují předsezonní očekávání. Po sedmi kolech je Hellas nebezpečně blízko sestupovému pásmu a doma by potřeboval s Udine získat tři body.

Co se týče absencí, na straně domácích nebude k dispozici Coppola, jinak je kádr kompletní. Dramatické to není ani v táboře Udinese a kouč Sottil musí oželet starty Buta a Masiny.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Hien, Günter, Ceccherini - Depaoli, Ilić, Veloso, Lazović, Hrustić - Verdi, Henry
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Bijol, Perez - Pereyra, Lovrić, Walace, Makengo, Udogie - Deulofeu, Beto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.54 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Spezia Calcio  (neděle 12:30)
Spezia sice před přestávkou podruhé v sezoně konečně vyhrála a ukončila sérii smolných výsledků, ale její soupeř je kvalitativně o několik pater výš. V neděli krátce po dvanácté hodině polední hostí Spezii Sarriho Lazio.

Lazio zažilo několik nepříjemných chvil v Evropské lize, kde ho zpráskala dánská ekipa Midtjyllandu. Ze šoku pěti inkasovaných gólů se ale tým vedený koučem Mauriziem Sarrim vzpamatoval téměř ihned a s velkou razancí. V minulém kole totiž nasázel čtyři branky domácímu Cremonese a zase si trochu vylepšil pokaženou reputaci.

Teď by na to Lazio rádo navázalo a střelec Ciro Immobile doufá, že si jeho tým poradí i se Spezií. V rozhovoru pro klubový web uvedl: "Myslím, že mnoha z nás prospěla reprezentační pauza. Mohli jsme se zase trochu nadechnout, obnovit síly a načerpat energii. Teď to bude v souvislosti s nahuštěným programem náročnější, ale jsme na tu etapu připravení. Máme kvalitní tým a těšíme se na každý další zápas. Spezia hraje hodně rychlý fotbal, podává týmový výkon a dokáže soupeře dobře zdvojovat, takže nás nečeká nic jednoduchého."

Lazio se pod Sarrim sice prezentuje jako ofenzivně laděný a smýšlející celek, ale nezapomíná ani na obranu. Do této chvíle dostalo jen pět branek a méně jich dostala v celé lize jen Atalanta. Lazio favorizuje i marodka. Na ní jsou totiž umístěni pouze Lazzari s Casalem. Spezia má mnohem větší potíže, protože mimo hru jsou Amian, Sala, Verde, Maldini, Kovalenko nebo Reca.

Minulé kolo Spezii vyšlo parádně, protože dokázala ukončit sérii neúspěchů trvající pět zápasů. Doma sice se Sampdorií brzy prohrávala, ale dvěma góly dokázala i s velkou pomocí Dorie otočit utkání a konečně vyhrála. I díky tomu je Gottiho tým na dvanáctém místě. Lazio ale ještě nikdy se Spezií neprohrálo.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Hysaj, Patric, Romagnoli, Marušić - Milinković-Savić, Cataldi, Vecino - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Ampadu, Kiwior, Nikolaou - Holm, Agudelo, Bourabia, Ekdal, Bastoni - Gyasi, Nzola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.92 - 8.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - US Cremonese  (neděle 15:00)
Lecce dokázalo krátce před reprezentační přestávkou vyhrát svůj první duel v novém ročníku a rádo by na to navázalo. V neděli odpoledne k tomu bude mít ideální šanci, protože na Stadio via del Mare hostí Cremonese. A druhý nováček na výhru pořád ještě čeká.

Lecce se na sedmý pokus povedlo konečně vyhrát a v minulém kole si svěřenci trenéra Marca Baroniho poradili se Salernitanou. V tomhle klíčovém utkání ukázali, jak je důležité bojovat až do závěrečných minut, protože rozhodující branku vstřelili sedm minut před koncem. První výhra jim v souvislosti se třemi remízami vynesla současnou patnáctou příčku a alespoň minimální odstup od pásma sestupu.

Baroniho tým má taky lepší pozici z pohledu marodky, na níž je jen Federico Di Francesco. Cremonese má absencí trochu víc, chybí mu trojka Chiriches, Castagnetti a Carnesecchi.

Cremonese naopak na první výhru v novém ročníku ještě čeká a doposud se mu povedlo ukořistit jen dva body. Minulé kolo mu vůbec nevyšlo, protože od Lazia dostalo rovnou čtyřku. Hosté sice umí hrát houževnatě, ale výsledky jejich snahy zatím nenesou. Spolu s Monzou mají navíc nejhorší obranu (už 14 inkasovaných branek).
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Pezzella - Gonzalez, Hjulmand, Askildsen - Di Francesco, Ceesay, Strefezza
US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Radu - Aiwu, Bianchetti, Lochošvili - Sernicola, Escalante, Meité, Valeri - Zanimacchia - Okereke, Dessers
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.47 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - AC Monza Brianza  (neděle 15:00)
Pro Monzu nastala reprezentační pauza v tu asi nejméně vhodnou chvíli - po výhře nad Juventusem Turín. Na historický úspěch absolutního nováčka v první lize se Berlusconiho klub pokusí navázat v duelu s trápící se Sampdorií.

Monza poprvé v historii klubu dokázala postoupit až do první ligy a ambiciózní celek má v plánu vydržet tam co možná nejdéle. Start do sezony jí ale nevycházel, i když se Monza častokrát prezentovala atraktivním herním pojetím. Smůla byla zlomena až v minulém kole, kdy to bylo snad nejméně pravděpodobné.

Monza si totiž díky brance Christiana Gytkjaera porazila slavný a hvězdami nabitý Juventus! Lepší premiéru si na lavičce Monzy nemohl nový kouč Raffaele Palladino, mimochodem někdejší hráč Juventusu, rozhodně přát. Možná i díky tomu mu nakonec vedení dalo důvěru a nehledá dalšího trenéra. Mladý kouč Palladino, do té doby trenér Primavery, se chce ukázat i proti Sampdorii. Chybí mu ale vykartovaný střelec Petagna.

Proti sobě bude mít mnohem zkušenějšího kouče, Marca Giampaola. Ten kdysi platil za velkého inovátora a na fotbal, který jeho týmy produkovaly, se krásně koukalo. To už teď ale neplatí a Sampdoria speciálně se hodně trápí.

Dlí totiž až na posledním místě tabulky a doposud se jí ani jednou nepovedlo vyhrát! Nasbírala pouhé dva body a zlepšit musí prakticky vše. Se třinácti inkasovanými góly druhá nejhorší obrana v lize a útok, který dal jen 4 branky. Ten je nejhorší právě s Monzou.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Ferrari, Colley, Augello - Leris, Villar, Rincón - Sabiri, Djuričić - Caputo
AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Marlon, Marì, Izzo - Ciurria, Sensi, Rovella, Pessina, Carlos Augusto - Caprari, Mota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.32 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Salernitana Calcio  (neděle 15:00)
Salernitana od třetího kola čeká na další výhru v ročníku a moc ráda by se dočkala na Mapei Stadium. Sassuolo sice jde do utkání v lepší momentální formě, ale oba kluby od sebe dělí jen pouhé dva body, takže i hosté mají o co hrát.

Sassuolo může při vyslovení jména soupeře vrnět blahem, neboť právě proti Salernitaně se mu výjimečně daří. Sedm vzájemných duelů možná netvoří ideální vzorek, ale faktem je, že ze tří domácích utkání Sassuolo neztratilo ani jeden bod. A i tentokrát má lepší vyhlídky, protože před reprezentační pauzou se mu povedlo porazit silný Turín FC.

Svěřenci trenéra Dionisiho si připsali jen dvě porážky, na úvod s Juventusem a předminule s překvapivě dobře hrajícím Udinese. Navíc se co nevidět vrátí do hry Domenico Berardi. Mimo hru ale ještě pár dní zůstane a to samé platí taky o Müldürovi, Defrelovi nebo Traorém.

Hosté si musí poradit bez dvojice zkušených veteránů Fazia s Ribérym, ale po letošním přestupovém období mají dostatek kvality na obou koncích hřiště, aby se nemuseli bát o udržení. Především útočné duo Dia - Piątek slibuje velký potenciál. Zatím to ale klubu ze Salerna stačí "jen" na 13. místo.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Rogerio - Frattesi, López, Matheus Henrique - Laurienté, Pinamonti, Kyriakopoulos
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Bronn, Lovato, Daniliuć - Candreva, Maggiore, L. Coulibaly, Vilhena, Mazzocchi - Dia, Piątek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.73 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina  (neděle 18:00)
Nedělní podvečer vrhne do víru událostí 7. kola i Atalantu. Ta doma v Bergamu uvítá hodně atraktivního soupeře z Florencie. Jenže zástupci toskánského regionu se v úvodu sezony absolutně nedaří a hledá vykoupení.

Atalanta nabrala znovu dech a čerstvé síly. Absence pohárů se zatím u Atalanty projevuje přesně tak, jak se dalo čekat a je to pro Orobici velká výhoda, kterou proměňují do slibného postavení. Týmu trenéra Gasperiniho momentálně patří druhá příčka a na Neapol ztrácí jen lepší skóre. Dech bere především jejich obrana, která dosud dostala pouhé tři branky, což je za sedm utkání skvělý výkon. Lepší obranu nikdo v lize nemá. Přesto ale není všechno růžové.

Už je to měsíc od doby, kdy se na hrací ploše naposledy objevil kanonýr Duván Zapata. A jeho absence je citelně znát. Atalanta za tu dobu sice neprohrála ani jednou, ale její ofenzivní možnosti jsou značně limitovány. To se projevuje jak na počtu šancí, tak vstřelených brankách. Atalanta, jindy jeden z nejaktivnějších týmů, dala jen 11 branek, což z ní dělá až šestou nejlepší ofenzivu.

Hráčem, který se dlouhodobě prezentuje dobrými výkony, je mladý brazilský záložník Éderson. Poklonu mu nedávno vysekl spoluhráč Matteo Ruggeri, který s ním už minulý rok hrál v Salernitaně. "Znám ho velmi dobře a ihned jsem věděl, že i v Atalantě bude patřit k nejlepším. Velmi rychle se učí a pokrok, jaký udělal za rok, je impresivní. Má velký potenciál a může časem být naším lídrem. Jeho cit pro hru, technika i bojovnost z něj dělají skvělého záložníka."

Atalanta nebude doma hrát v kompletní sestavě, protože jí schází Djimsiti, Musso, Palomino, Zappacosta a Zapata. Fialový dres Fiorentiny zase neoblékne duo Castrovilli a Dodò.

"Fialky" na Atalantu hrát umí a vyhrály poslední tři soutěžní duely v řadě. Do ideálu loňské sezony ale mají velmi daleko. Doposud se pohárový účastník s touto zátěží nevyrovnal a získal v šesti duelech tři body jen dvakrát. Až minulým kolem, kdy vyzrál na marný Hellas, ukončil šňůru osmi soutěžních utkání bez výhry. Protrhne střelecké trápení právě v Bergamu?
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Tolói, Demiral, Okoli - Soppy, De Roon, Koopmeiners, Maehle - Éderson, Malinovskyi - Højlund
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Venuti, Milenković, Igor, Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Barák - González, Kouamé, Sottil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.51 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Bologna FC  (neděle 20:45)
V neděli večer půjde do akce Juventus a v souboji s Boloňou už potřebuje zvítězit. Stará dáma vyhrála od konce srpna jediné utkání a velmi nahlas se mluví o odvolání trenéra Massimiliana Allegriho. Boloňa zatím nijak nezáří, ale potrápit dokáže kohokoliv.

Výsledky Juventusu jsou doposud velkým zklamáním a fanoušci už dávají ostentativně najevo, že další setrvání trenéra Allegriho si nepřejí. Návrat pětapadesátiletého kouče na Juventus Stadium neprobíhá podle jejich očekávání a koneckonců ani očekávání klubového vedení. Aby Allegri ještě vydržel, je potřeba zápas s Boloňou jednoduše vyhrát.

Juventus před reprezentační přestávkou senzačně prohrál s Monzou, která jako nováček na svojí premiérovou výhru čekala a že se jí dočká proti jednomu z neúspěšnějších italských velkoklubů čekal asi málokdo. Stará dáma se i v tomto zápase viditelně trápila. "Musíme zase začít vyhrávat. Zítřejším zápasem pro nás začíná nová sezona. První měsíc jsme prostě nezvládli, i když první tři zápasy vypadaly výkonnostně dobře," nechal se slyšet na tiskovce trenér Allegri.

Co by mohlo Bianconeri pomoci? Je pravdou, že mnoho hráčů je z formy a letní hvězdné posily povětšinou kvůli zranění nehrají. K dispozici stále není Federico Chiesa, Paul Pogba a ani Kaio Jorge. V neděli navíc nebude hrát ani Ángel Di María, jenž vyfasoval dvouzápasový trest.

Boloňa bude na Juventus Stadium pochopitelně v roli outsidera, který nemá vůbec co ztratit. Rossoblu ale dokáží v každém zápase favorita potrápit a Juventus nemůže očekávat jednoduchý zápas. Koneckonců sám se o tom přesvědčil v dubnu, když s Boloňou doma remizoval 1:1. Celkově vzato však Stará dáma ve vzájemných zápasech dominuje a se svým nedělním soupeřem prohrála naposledy v roce 2011, tedy před tím, než nastartovala černobílou hegemonii.

Co se týče absencí na straně hostů, ti budou postrádat klíčového útočníka Mussu Barrowa. Připomeňme také, že Rossoblu nedávno vyměnili trenéra a Sinišu Mihajloviće nahradil Thiago Motta. Jeho premiéra ale nebyla úspěšná a Boloňa před reprezentační přestávkou prohrála s Empoli.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bonucci, Bremer - De Scigilio, Locatelli, Paredes, Rabiot, Kostić - Vlahović, Milik
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Medel, Lucumi, Lykogiannis - Soriano, Schouten, Dominguez - Orsolini, Arnautović, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.39 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Turín FC  (sobota 15:00)
Turín prohrál už ve dvou duelech po sobě a nedal v nich ani jednu branku. Jeho horší formy se pokusí využít první tým Serie A, Neapol. Z její formy jde naopak strach, takže Býky čeká hodně náročný výlet pod Vesuv.

Partenopei nasadili hned na úvod sezony vysoké tempo a všechny ostatní kluby Serie A se jim snaží šlapat na krk. U Neapole to už několikátou sezonu po sobě tak bývá, občas ji na začátku sezony mnozí pasují do role favorita na titul, načež jarní fáze sezony spojená především s Africkým pohárem národů zpravidla Neapol odrovná. Nicméně to na její momentální formě nic neubírá a Neapol dál překvapuje skvělými výsledky.

Netýkají se jen a pouze Serie A, protože i v Lize mistrů Neapol zanechává skvělý dojem a doposud ve dvou duelech neztratila ani bod. Hned na úvod si sebevědomě poradila i s anglickým Liverpoolem. V rámci italské první ligy sice Neapol už dvakrát mírně uklouzla, když remizovala s Fiorentinou a následně překvapivě i s Lecce, ale pořád jí to stačí na první místo. Na druhou stranu, Spallettiho tým už dohání Atalanta, která má jen horší skóre.

Velkou oporou základní řady je záložník André Zambo Anguissa, který v rozhovoru pro deník Il Mattino prohlásil: "Máme za sebou skvěle zvládnuté utkání s AC Milán, které znovu potvrdilo, že se můžeme měřit s kýmkoli. Tento tým zraje jako víno a postupně se učíme zvládat náročné chvíle. Je tu výborná chemie a všichni táhnou za jeden provaz. Turín nesmíme podcenit, protože je velmi náročným soupeřem, který bývá v obraně solidní."

Neapol se na návštěvu z Piemontu připravuje bez mexického křídla Lozana a rovněž bez dua Politano - Osimhen, což je pro ofenzivu velká ztráta. Hostům schází Vojvoda s Pellegrim.

Turínu se povedl start do nové sezony, neprohrál ve čtyřech soutěžních duelech. Poslední dobou ho ale štěstí opustilo, protože už ve dvou minulých kolech prohrál. Dokonce se v nich ani jednou střelecky neprosadil, což ho zejména minule proti Sassuolu muselo dost mrzet. Turín navíc nedokázal Neapol na její půdě porazit už od roku 2009!
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mario Rui - Zambo Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lozano, Simeone, Kvaracchelija
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Schuurs, Buongiorno, Rodriguez - Singo, Linetty, Lukić, Lazaro - Radonjić, Vlašić - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.91 - 6.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - AS Řím  (sobota 18:00)
San Siro uvidí další velký šlágr, protože v sobotu navečer se zde ukáže hrdina domácích fanoušků. Se svým AS Řím přijede věhlasný José Mourinho. Tentokrát budou jeho cílem tři body, protože oba týmy se potýkají s velkými výkyvy formy a případná porážka by znamenala výrazné potíže.

Pro mužstvo, které by tenhle šlágr dokázalo vyhrát, by to mohla být naopak velká morální vzpruha, takže oba kluby dají do zápasu jistě maximum. Atmosférou tohoto zápasu žily obě fanouškovské základy ostatně už delší dobu a netýká se to jen fanoušků. Především aktéři utkání dělají maximum možného, aby šlágr stihli. Pár dní před zápasem se mluvilo o tom, že oba kluby vyšlou soukromé letadlo do Argentiny, kde se jejich hlavní hvězdy představily v reprezentační pauze, aby měly své hráče co nejdřív k dispozici.

Inter má co zlepšovat. Minulé kolo pro něj skončilo velmi negativně, protože prohrálo a dostalo tři branky od Udinese. Skromnému týmu se povedl začátek sezony na jedničku, ale tímto utkáním definitivně ukázal, že to nebyla náhoda. Římanům dal nedávno dokonce čtyři góly a jeho obranu naprosto znemožnil. Tohle nebyl ojedinělý výpadek Nerazzurri a jejich potíže se rozprostírají i do Ligy mistrů.

V ní zatím Inter porazil Plzeň, ale předtím naprosto propadl v boji s Bayernem Mnichov. Kromě toho za prvních sedm kol Serie A padl už třikrát. Těšit ho může snad jen to, že pokaždé prohrál mimo San Siro, tam naopak zůstává stoprocentní. Podle médií se dokonce už sešel trenér Inzaghi s vedením, aby řešil, jak se z této nepříjemné situace dostat. Interu totiž patří po sedmi kolech až sedmé místo!

Na vině jsou kromě jiného také zásadní absence. A nezlepšila je ani reprezentační přestávka. Naopak, Romelu Lukaku sice dělal, co mohl, aby se uzdravil, ale minimálně utkání s AS ještě vynechá. Další velkou ztrátou je pak především Marcelo Brozović, který se zranil v utkání Chorvatska s Rakouskem a mimo hru bude možná až tři týdny.

Mozek záložní řady bude Interu hodně scházet, ale jeho přirozený náhradník Kristjan Asllani věří, že jeho absenci nahradí. V rozhovoru pro Tuttosport mladý hráč uvedl: "Plně nahradit osobnost jako Marcelo Brozović je nesmírně náročný úkol. Je to tahoun na hřišti i mimo něj, bude nám hodně scházet. Má perfektní cit pro hru a udává tempo celému týmu. Přesto věřím, že jsem se od něj už naučil hodně věcí a udělám maximum, aby nám jeho absence nedělala takový problém."

Trenér José Mourinho naopak dostává z marodky dobré zprávy. K tréninku se naplno vrátilo duo Marash Kumbulla a Stephan El Shaarawy, takže mimo hru zůstává jen Wijnaldum a Karsdorp s Darboem, přičemž z reprezentace se předčasně vrátil kapitán Pellegrini.

Ani Vlci neprožívají ideální začátek sezony. V Evropské lize se jejich příznivci dočkali překvapení v podobě porážky od Ludogorce Razgrad a to jen pár dní potom, co Vlci dostali čtyři branky od Udinese. Momentálně jsou na šestém místě i proto, že minule těsně prohráli s Atalantou. V Miláně navíc Giallorossi vyhráli naposledy v únoru 2017. Teď budou čelit mimo jiné někdejším spoluhráčům Džekovi s Mchitarjanem.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Asllani, Mchitarjan, Dimarco - Džeko, Lautaro
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Celik, Matić, Pellegrini, Spinazzola - Dybala, Zaniolo - Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.61 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - AC Milán  (sobota 20:45)
AC Milán před reprezentační přestávkou zaváhal a nyní se bude chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu v Empoli. Na stadionu Carla Castellaniho loni sehrál šestibrankovou přestřelku s vítězným koncem, ale tentokrát ho čeká soupeř, kterého není snadné porazit.

Empoli v dosavadním průběhu sezony prohrálo dvakrát - v úvodním kole těsně podlehlo Spezii a v pátém si z jeho stadionu odvezl všechny body AS Řím. Tím se výčet týmů, který vyhrál nad Azzurri v této sezoně vyčerpal.

Svěřenci trenéra Paola Zanettiho sázejí na týmové pojetí hry i dobrou defenzivu, která činí soupeřům problémy. Pouze sedm inkasovaných branek je z týmů z druhé poloviny tabulky nejméně. Empoli před reprezentační přestávkou zvítězilo 1:0 v Boloni, čímž si zároveň připsalo první výhru v nové sezoně.

Při vší úctě k Boloni se na stadionu Carla Castellaniho představí výrazně silnější soupeř. AC Milán ještě nikdy v novodobé historii na půdě Empoli neprohrál a pozitivní bilanci touží prodloužit i v sobotu. Pro obhájce titulu je to důležitý zápas, ve kterém potřebuje napravit nepříjemnou domácí porážku s Neapolí (1:2). AC díky tomu vypadlo z první čtyřky, nicméně ztráta na první místo činí jen tři body.

Trenér Stefano Pioli se nechal na tiskové konferenci slyšet, že jeho tým čeká naprosto zásadní fáze sezony v podobě pořádně nabitého programu. "Od zítřka nás čeká 12 zápasů za 48 dní. Bude to klíčové období sezony. Nehodláme měnit naší mentalitu a chceme postupovat zápas od zápasu a vždy ze sebe vydat to nejlepší," prohlásil milánský kouč.

V sobotu hraje AC v Empoli, ve středu zase v Londýně na Chelsea, což je pro oba velkokluby veledůležitý duel a následující víkend doma hostí ve šlágru kola Juventus a pak znovu zápas s Chelsea. Jak v těchto duelech Milán obstojí?

Jisté je, že si bude muset poradit bez brankářské jedničky Mika Maignana. V sobotu se mezi tři tyče postaví náhradník Cyprian Tătărușanu. Dlouhodobě nejsou k dispozici ani Zlatan Ibrahimović, Alessandro Florenzi a nově také Theo Hernández či Divock Origi. Na marodce domácích zase zůstávají Tonelli, Ismajli a Akpa Akpro.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, De Winter, Luperto, Parisi - Haas, Marin, Bandinelli - Pjaca - Lammers, Satriano
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Tătărușanu - Calabria, Kalulu, Tomori, Ballo-Touré - Pobega, Tonali - Saelemaekers, De Ketelaere, Leão - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.82 - 4.35 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol752015:517
2.Atalanta Bergamo752011:317
3.Udinese Calcio751115:716
4.SS Lazio742113:514
5.AC Milán742113:814
6.AS Řím74128:713
7.Inter Milán740313:1112
8.Juventus FC72419:510
9.Turín FC73136:710
10.ACF Fiorentina72327:69
11.US Sassuolo72325:89
12.Spezia Calcio72237:118
13.Salernitana Calcio714210:87
14.Empoli FC71426:77
15.US Lecce71336:86
16.Bologna FC71337:106
17.Hellas Verona71246:135
18.AC Monza Brianza71154:144
19.US Cremonese70255:142
20.UC Sampdoria70254:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
LesyJePan

Forza MILAN

Reagovat
Kaka14

Reagovat
mastakillah

Anguissa

Reagovat
Salfovic

Hráč co dal v kariéře dva góly stihne v zápase dva góly za dvanáct minut

Reagovat
Largo

Reagovat
mastakillah

Ty dva góly jsou super, ale ještě lepší je jeho celková hra a přínos pro tým. Prozatím náš nejlepší hráč v sezóně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Turin zatim k smichu

Reagovat
mastakillah

Kvara

Reagovat
Pipo123

Hodne sa píše o tom že Maximiano odíde v zime na hosťovanie, alebo prestup, ja som sa na neho hodne tešil, išli na neho výborné hodnotenia, nikto asi nečakal že Provedel sa dostane do takej formy ktorá mu vynesie pozvánku do repre.

Reagovat
Largo

Oficiální:

INTER: Handanovic; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Calhanoglu, Dimarco; Dzeko, Lautaro Martinez

ROMA: Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibañez; Celik, Cristante, Matic, Spinazzola; Zaniolo, Pellegrini; Dybala

Zajímavý, takhle jsme ještě nehrálim bez hrota.

Reagovat
Nuno čomes

Na středního stopera Acerbi nebo de Vrij. To je tragédie. Chudák Bellanova zase bude jen z lavičky sledovat toho maratonce. Ale aspoň Asllani.

Reagovat
Dejwa

Acerbi hraje parádně všechny zápasy kde nastoupil

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!

Reagovat
10

ten komentátor je mimo...on ani nepozná, když rozhodčí signalizuje ofsajd

Reagovat
Largo

To sice ne, ale jinak mi zrovna Plasil nevadi. I vedomosti ma docela dost, vyslovnost vetsinou spravne. Rozhodne by to mohlo byt horsi.

Reagovat
10

myslíš třeba "Neracury", "Džilarosi", "Rožer" Ibaněz a "Žanpjéro" Gasperini?

Reagovat
Largo

Dzilarosi jsou hrozny no Ale bejvalo to mnohem horsi.

Reagovat
danko10

“Obránce Dárboú” sú kokotove vedomosti v kocke.

Reagovat
Forza_Inter

zrovna vyslovnost ma tragicku

Reagovat
Lech

Proc vzdycky hrajeme jak curaci?

Reagovat
10

Reagovat
10

Rui Pautricio

Reagovat
Dejwa

Dimarco borec moc mu to přeju Barella má den, to musíme vyhrát

Reagovat
Largo

Sileny, jak pomala a nedynamicka zaloha za nas hraje. Barella ji obeha s prstem v nose. Matic vsude pozde. Celik zase neduraznej.

Reagovat
Melchior

Pěkně Dybala

Reagovat
10

Joya

Reagovat
Melchior

smutný, jak jeho góly slaví na tomhle fóru nejdřív Juventini, je akorát vidět jak nám chybí (slavit aspoň něco)

Reagovat
10

vyházel bych všechny ve vedení a koupil ho za těch 20m výkupky zpět, proto jí tam určitě dal

Reagovat
Furia Ceca

Njn...

Reagovat
Zark

A ještě gól po přihrávce od spiny

Reagovat
Dejwa

Gólmani maj den dneska

Reagovat
Nuno čomes

Ještě že Handanovic chytne něco navíc

Reagovat
cresposuper

Handa

Reagovat
smazaný uživatel

Připosrané rozestavení, připosraná hra. Posadit Tammy ho - chválím. Ale máme kur*a Galla, který dal Interů 4 góly v posledních 5 zápasech a Mou si hoňkal nad tím, že po pauze bude mít kondici.

Paulito má nakročeno ke slávě římské. Slávě v bídě.

Pokud dá Inter druhý gól, Mou tam pošle oba hroty, Zaleho a Madyho a úplně rozhodí hru, dvacet minut se budou na hřišti nahánět.

Zeki dneska slabší, Dimarco jediný hráč Interů v top formě potvrdil. Ale stáhl bych Manciniho nebo Ibu za Madyho a bohužel jeden z dvojice Paulo-Pelle bude muset dolů vystaveny do fáze, kdy je potřebujeme nejvíce. Nic, věřím, že se pokusíme vyhrát namísto bránění remízy.

Daje!

Reagovat
M11

Zaniolo by bez zlute asi neusnul

Reagovat
10

Mourinho to Interu tradičně pouští, nebo proč v 58. minutě stahuje Paulita?

Reagovat
danko10

Nebol fit na cely zapas.

Reagovat
10

ok

Reagovat
Largo

Prý si obnovil zranění.

Reagovat
Nuno čomes

Existuje nějaký zbytečnějši hráč než Dumfries?

Reagovat
Nuno čomes

Piče Hakan to má v noze. Škoda.

Reagovat
Nuno čomes

Kurva stridej už!!

Reagovat
10

nice

Reagovat
10

Škriniar hraje tuhle sezonu jako Ranocchia v dobách největší slávy

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak zle tuto sezonu?

Reagovat
10

horší

Reagovat
danko10

Miňo si priniesol formu z repre.

Reagovat
Mihal

Inzaghiho zivotnost max do zapasu na Camp Nou. Hlavne ze sme chceli hrat o titul.

Reagovat
Nuno čomes

Ten je mrtvý od 3. kola. Totální nýmand. Asi jediný jsem tady nebyl tehdy rád z jeho příchodu a jen se to potvrdilo no. To je tak čitelný trenér s jedním systémem, na Inter nedůstojné.

Reagovat
Melchior

Tak teď jsem se zase pozitivně naladil na Calcio a zítra mi zas Juve může zkazit chuť

Reagovat
LesyJePan

Za polcas traja zraneny FIFA Uefa

Reagovat
GEGE

ty neproměněné tutovky budou mrzet...-2 zranění, už se to zas začíná pomalu rozjíždět, hlavně Calabria si už podle mě na podzim nekopne, to vypadalo dost blbě...

Reagovat
GEGE

zase brvko kurva...

Reagovat
GEGE

Krunic tak jednou u balonu...ta Pioliho uchylka cpát ho všude mě dost sere...

Reagovat
1899-1995

Taky tohle nechápu, ještě když je v tom týmu několik hráčů, co tam typologicky sedí líp.

Reagovat
Morgue

tak to nejsi jediný..

Reagovat
AC.Milan

Kjaer taky down…dnes si musí dat vlastnak, jinak gól nedáme…

Reagovat
AC.Milan

Tak Anteeee

Reagovat
LesyJePan

Si vybavil

Reagovat
GEGE

ANTEEEEEEEEEEEEEE!!!

Reagovat
Morgue

Jak neudržíme Rafu, tak jsme minimálně poloviční. Toho musíme klidně i přeplatit, hlavně udržet. Jinak jsme v řti pánové..

Reagovat
LesyJePan

Nejak som to tusil

Reagovat
AC.Milan

Dnes neskutečný den blbec to nemohlo jinak dopadnout

Reagovat
AC.Milan

Balooooo

Reagovat
LesyJePan

Fodeeeee balooooo Tooooooureeeee !!!!! Legenda

Reagovat
GEGE

reteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee picooooooooooo

Reagovat
GEGE

ne asi Krunic acko...bravo Rade

Reagovat
Morgue

Tak to je závěr jak řemen.. Jen to trošku kazí kvalita soupeře a jeho umístění v tabulce..

Reagovat
maras93

V suchym triku

Reagovat
Ichbin Kobalt

najednou jak to jde

Reagovat
Morgue

Jdeš v 88.min. na vlak, protože si doma slíbil, že přijdeš rozumně a pak padnou defacto všechny góly. To nechceš..

Reagovat
Ichbin Kobalt

a spat a zitra Ferrari

Reagovat
AC.Milan

No uf, co jsem to prave zažil?

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

Romagnoliiiiiiiiiiiiiiiiii goooooooooooool, konečne TITUL

Reagovat
Melchior

Szcz - Danilo, Bonucci, Bremer, Sandro - Loca, McK, Rabiot, Kostic - Milik, Vlahovic

No aspoň neuvidím v základu De Sciglia

Reagovat
Furia Ceca

Tek is back

Dneska asi vynechávám. Stejně si nepřeju nic jinýho, než abychom projeli co nejvíc zápasů, aby Allegri konečně vypadl. Po domácí prohře s Benficou jsem nad ním definitivně zlomil hůl.

Reagovat
M11

KOSTIC !!!

Reagovat
10

Kosťa

Reagovat
10

Takhle vypadá 98% jeho gólů na yt

Reagovat
Melchior

Na to jak to dostal celkem do špeku, dobrý I výkon až nadost nepřesností způsobených zbrklostí zatím ok. Asi je to tím, že Vlahovič ještě nerozhazoval rukama.

Reagovat
Mars

Konečně výkon na který se dá dívat, šílené moc nepřesnosti ale konečně napadání a rychlá mezihra. Asi dostali čočku borci konečně

Reagovat
Furia Ceca

Nebo maj vyčištěný hlavy z repre srazu. Týden v našem marasmu a herní a výsledková mizérie bude zpátky.

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
10

Pěkná akce, naštěstí zrovna nebyl na křídle Danilo

Reagovat
M11

MILIK !!!

Reagovat
stuff

Pome!

Reagovat
Melchior

Teď je zápas rozhodnutý a chce to poslat do hry rychle další, ať naberou trochu sebevědomí..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele