Serie A - souhrn 8. kola: Neapol si pojistila vedení, šlágr pro AS

01.10.2022, 16:56, aktualizováno 03.10.2022, 22:42
Komentáře a souhrny
Dušan Vlahovič (© AFP)
Juventus v neděli večer třemi góly skolil Bolognu, Lazio naopak zdolalo Spezii a posunulo se na druhou příčku za Neapol, která zásluhou vydařeného prvního poločasu zdolala Turín FC. Šlágr kola přinesl další potíže pro Inter Milán, doma nestačil na AS Řím. Drama přinesl závěr utkání Empoli - AC Milán. Podruhé za sebou vyhrála Monza, tentokrát nad Sampdorií, Atalanta v neděli v podvečer skolila Fiorentinu. V pondělní dohrávce vyhrálo Udinese na půdě Verony...

Hellas Verona - Udinese Calcio 1:2

03.10.2022 20:45

Góly: 23. Josh Doig - 70. Beto, 90+3. Jaka Bijol

Udinese opět ukázalo svoji velkou sílu, a i když ve Veroně poměrně brzy prohrávalo, neskolilo ho to. Střídající Beto totiž srovnal a pár minut před koncem se další střídající hráč Samardžić podílel asistencí na vítězné trefě Bijola!

Hostující Udinese v těchto fázích sezony působí zatím tak trochu jako zjevení. Sottilovi svěřenci dosud kráčí ligovým kalendářem fantasticky a před zápasem jim patřilo páté místo. A dnes je alespoň na první pohled čekala snadná záležitost. Až osmnáctý tým tabulky, notně oslabený Hellas. Což se trenér Cioffi snažil vylepšit právě proti týmu, který ještě v minulé sezoně vedl.

Udinese v prvních momentech hry sice dominovalo, ale jako první se prosadil domácí Hellas. Psala se 23. minuta, když dlouhý centr ještě prodloužil hostující obránce Bijol, jenž do té doby prakticky nechyboval. Za ním si na míč počkal obránce Josh Doig a krásně točenou ranou na zadní tyč nedal brankáři Silvestrimu šanci zasáhnout!

Zebry se od té doby stále nemohly pořádně dostat do tempa. Až pět minut před koncem první půle natáhl ke střele Walace a brankář Montipò měl co dělat, aby se včas natáhl k tyči. Udinese zoufale potřebovalo zlepšit koncovku, a proto se do hry dostali Arslan, Samardžić a Beto. A byla to hodně povedená střídání.

Arslan nejprve Montipa nepropálil, Samardžić napálil tyč a třetí pán v řadě už to zvládl. Gerard Deulofeu totiž ve vápně soupeře vysunul Beta a mladý útočník srovnal. Zebry se hnaly za vedoucí trefou a na hřišti se objevil i Nestorovski. Nakonec to ale byl opět Samardžić, kdo spasil bíločerné. Právě jeho centr po standardní situaci našel hlavu Jaka Bijola a jeho razantní hlavička dokonale zchladila domácí fandy.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Bologna FC 3:0

02.10.2022 20:45

Góly: 24. Filip Kostić, 59. Dušan Vlahović, 62. Arkadiusz Milik

Juventus opanoval utkání s Bolognou až překvapivě snadno a trenér Motta má o čem přemýšlet. Jeho hráči dostali v Turíně tři branky, o něž se postarali rovným dílem Kostić, Vlahović a Milik. Juventus díky výhře postoupil v tabulce na sedmou příčku.

Trenér Allegri vsadil v důležitém utkání na dvě střelecké věže Milika s Vlahovićem a hostujícího kouče Mottu měli spasit Arnautović s Orsolinim. Právě italský ofenzivní talent se dostal ve vápně do zajímavé šance jako první, jenže svůj volej napálil jen do nejbližšího protihráče. Mnohem lépe to o pár minut později vyšlo Juventusu.

Ve 24. minutě se turínský celek nadechl k velmi rychlému brejku, který středem hrací plochy táhl Dušan Vlahović. Mladý hrot si počkal na náběh krajana Filipa Kostiće po své levici, a i když ho trochu zahnal do většího úhlu, Kostić díky milimetrově přesné střele opřené o tyč dokázal prostřelit brankáře Skorupského!

Po dalších několika minutách se Sandrův centr dostal k polskému útočníkovi Arkadiuszovi Milikovi, který sice dokázal zakončit, ale v duelu dvou Poláků byl úspěšnější hbitý brankář Skorupski. Jinak se ale diváci v Turíně spíš nudili a především Bologna se ukazovala jako neškodný soupeř i přes momentální formu Arnautoviće. Obránci Juventusu mnoho práce neměli ani krátce po změně stran.

Naopak se hrálo na jednu bránu. Bologna nebyla schopná vymyslet kvalitní útok, zatímco Juventus byl při chuti. Arek Milik vypálil po rychlé akci Staré dámy těsně nad břevno a brankář Skorupski mohl oprávněně kritizovat své obránce za nedostatečný důraz.

V 59. minutě se Juventusu podařilo zvýšit, když si na McKennieho centr počíhal Dušan Vlahović a hlavičkou o zem překonal brankáře Skorupského. Za pouhé tři minuty se prosadil i jeho útočný parťák Arkadiusz Milik, jemuž míč připravil Juan Cuadrado. Milik efektně práskl z voleje do míče a slavil další branku. Hostující Felsinei si připravili snad první šanci až v 85. minutě, jenže Orsolini snahy Arnautoviće v gól neproměnil. Juventus si tedy nakonec snadno poradil s Bolognou.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina 1:0

02.10.2022 18:00

Góly: 59. Ademola Lookman

Stejný bodový zisk jako vedoucí Neapol má po osmi kolech i Atalanta Bergamo. Ta v neděli v podvečer udolala jedinou brankou Ademola Lookmana Fiorentinu a dál zůstává bez porážky.

Atalantě se v nové sezoně daří a potvrdil to i nedělní šlágr s Fiorentinou. Vyrovnané utkání nakonec dokázala uzurpovat ve svůj prospěch.

Oba celky vyznávají ofenzivní styl hry a i v neděli se ho snažily praktikovat. Fiorentina vstoupila do utkání živěji a měla hned několik slušných náznaků, nicméně obrana Bergamaschi zůstala pevná. Atalanta na svojí možnost překvapivě dlouho čekala a teprve až před koncem prvního poločasu zahrozil z ostrého úhlu Lookman, Terracciano však předvedl výborný zákrok. Vzápětí si Viola oddychla po druhé, když sudí nejprve vytasil červenou kartu pro Kouamého, aby následně svůj verdikt po přehodnocení odvolal.

Zápasu chyběly góly a těch se diváci dočkali až po změně stran. Přesněji řečeno se dočkali jediné trefy. V 60. minutě dostal Muriel spoustu času naservírovat přihrávku přesně před branku, odkud Ademola Lookman v poklidu trefil odkrytou svatyni.

Fiorentina byla nucená více otevírat hru a toho mohli Bergamaschi využít. Maehle šel z levé strany sám na branku a jeho obstřel se mezi tyče nevešel. Nic dalšího už se v zápase nestalo, a tak může Atalanta slavit nejtěsnější vítězství i návrat na druhé místo tabulky za vedoucí Neapol.

Více informací k zápasu

US Lecce - US Cremonese 1:1

02.10.2022 15:00

Góly: 42. Gabriel Strefezza (pen.) - 19. Daniel Ciofani (pen.)

Nedělní program Serie A přinesl i bitvu dvou nováčků. US Lecce hostilo Cremonese a konečným výsledkem byla remíza 1:1. Obě branky padly z pokutových kopů už v průběhu prvního poločasu.

Stadion Via del Mare se mohl těšit na známou návštěvu. Lecce i Cremonese loni působily ve druhé nejvyšší soutěži a tentokrát se mohly poměřit na poli nejvyšším.

A lépe vstoupili do utkání hosté. V 19. minutě fauloval brankář Falcone útočníka Okerekeho, výsledkem byla udělená žlutá karta a pokutový kop. Daniel Ciofani zvolil přízemní střelu k tyči a udělal dobře, neboť Falcone nestačil zareagovat.

Penalta se kopala v prvním poločase i na druhé straně. Okereke, na něhož byl spáchán penaltový zákrok v 19. minutě, se tentokrát stal sám hříšníkem, a popostrčení Gendreye znamenalo nemilosrdný verdikt. Gabriel Strefezza zvolil také střelu k tyči a i on se mohl radovat.

Ve druhém poločase se na velkou šanci muselo čekat až do 72. minuty. Cyriel Dessers měl na kopačce vedoucí gól, jenomže Falcone byl při jeho střele pozorný. Vzápětí ohrozil domácí svatyni i Castagnetti a vypadalo to, že Cremonese chce strhnout vítězství na svojí stranu. Lecce už neinkasovalo, a protože se neprosadili ani hosté, skončilo utkání asi spravedlivou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AC Monza Brianza 0:3

02.10.2022 15:00

Góly: 11. Matteo Pessina, 67. Gianluca Caprari, 90+4. Stefano Sensi

Nečekaný výsledek se odehrál na Luigi Ferraris v Janově. Sampdoria doma překvapivě hladce podlehla Monze 0:3 a ta má díky tomu druhé vítězství v kapse.

Porážka tak prohloubila janovskou krizi a je otázkou, zdali další nepříznivý výsledek přežije kouč Marco Giampaolo. Vedení klubu se sice před časem nechalo slyšet, že změnu trenéra neplánuje, nicméně taková porážka možná povede k přehodnocení stanoviska.

Sampdorii v nedělním odpoledne nevyšlo vůbec nic. Vše začalo rychle inkasovanou brankou v 11. minutě. Ciurria vrátil přetažený centr přesně před branku, kam se natlačil skórující Matteo Pessina. Monza chtěla navázat na senzační výsledek proti Juventusu a na Luigi Ferraris vykročila tou správnou nohou. Po první brance tempo hry opadlo a až před koncem se zase děly zajímavé věci. Ve druhé minutě nastaveného času se skácel v pokutovém území Rincón a sudí chtěl odpískat pokutový kop. VAR systém mu ale nedal za pravdu a po chvíli zkoumání se penalta nekopala.

Námořníci měli ještě celý druhý poločas na odpověď, jenomže hra Monzy jim vůbec nevoněla a po hodině hry prohrávali domácí už o dva góly. Gianluca Caprari trefil padající balón rovnou z první a Audero neměl šanci zasáhnout. Sampdoria bila na poplach, ale herně se jí dál nedařilo.

V 73. minutě jí ochránil před třetí brankou skvělým zákrokem Audero, i když je nutno pochválit i zakončujícího Gytkjaera. S přibývajícím časem domácí otevírali hru a v nastavení se jim to stalo osudným. Stefano Sensi dostal ideální přihrávku na vápno a ranou k pravé tyči zvýšil na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Salernitana Calcio 5:0

02.10.2022 15:00

Góly: 12. Armand Laurienté, 39. Andrea Pinamonti (pen.), 53. Kristian Thorstvedt, 76. Abdou Harroui, 90+2. Janis Antiste

Velkým debaklem skončilo pro Salernitanu utkání na Mapei Stadium proti Sassuolu. Domácí zvítězili rozdílem pěti branek a mezi střelce se zapsalo hned pět různých hráčů. Neroverdi dvakrát skórovali v prvním poločase a další várka branek přišla po změně stran.

Byla to jednoznačná podívaná. Sassuolo vyjádřilo svojí dominanci nejen vstřelenými góly, ale například také počtem střel. Na branku jich šlo z domácích kopaček hned jedenáct, zatímco Salernitana vyprodukovala jen jeden střelecký pokus.

Kanonáda domácích začala ve 12. minutě. Armand Laurienté obstřelil Sepeho přesně k tyči a branka poslala Neroverdi do sedla. O chvíli později mohl zvýšit Thorstvedt, ale Sepe proti jeho střele dobře zasáhl. Svojí příležitost si vypracovala i Salernitana a jmenovitě Boulaye Dia měl hned dvě! Nejprve nechal vyniknout brankáře Consigliho a o chvíli později střílel z vyložené pozice vedle. Ještě v prvním poločase odskočilo Sassuolo na rozdíl dvou branek. Erlić fauloval v pokutovém území Vilhenu a sudí měl o penaltě jasno. Andrea Pinamonti si problémy nedělal a tvrdou ranou k tyči zvýšil na 2:0.

Ve druhém poločase přidalo Sassuolo ještě další tři góly. V 53. minutě zakončil neomylně pod břevno Kristian Thorstvedt a v závěrečné čtvrthodině zvyšoval už na 4:0 Abdou Harroui, který rovnou z jedničky zakončil Laurientého přihrávku.

Ani to ještě nebyla konečná a v nastaveném čase završil "bůra" Janis Antiste. Střelu Álvareze dokázal Sepe vyrazit, nicméně na dorážku Antiesteho byl krátký. Sassuolo vyhrálo přesvědčivě 5:0 a zvítězilo po druhé v řadě. Naopak Salernitana nevyhrála v pátém po sobě jdoucím utkání a zůstane hluboko ve druhé polovině tabulky.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Spezia Calcio 4:0

02.10.2022 12:30

Góly: 12. Mattia Zaccagni, 24. Alessio Romagnoli, 61. Sergej Milinković-Savić, 90+1. Sergej Milinković-Savić

Bez šance byla na Stadio Olimpico v Římě Spezia Calcio. Lazio předvedlo koncentrovaný výkon, navíc podpořený čtyřmi zásahy. Rovnou polovinu obstaral srbský záložník Sergej Milinković-Savić, ale prosazovali se i jiní jako Mattia Zaccagni a Alessio Romagnoli.

Lazio tak navázalo na vítězství s Hellasem a Cremonese a v těchto třech zápasech dohromady nastřílelo úctyhodných deset branek. Vypadá to, že Sarriho tým se dostává do velké pohody.

Hosté byli na Stadio Olimpico od prvních minut v problémech. Hned po šedesáti sekundách byl v pokutovém území faulován Ciro Immobile a Lazio mělo penaltu. Sám postižený s ní nenaložil vůbec dobře a branku razantní střelou přestřelil. Spezia toho mohla okamžitě využít svojí velkou příležitostí, ale střela Kiwiora uvnitř šestnáctky byla tečovaná na rohový kop. Tím veškeré aktivity hostí pominuly.

Poprvé se měnilo skóre už ve 12. minutě po pěkné akci Mattia Zaccagniho s Andersonem. Prvně jmenovaný nejprve rozdělil balón do strany a pak si seběhl na malé vápno pro nezištnou přihrávku, po které skóroval. Ve 24. minutě už vedli Biancocelesti o dva góly a mezi střelce se svátečně zapsal obránce Alessio Romagnoli, jehož parádní rána zpoza vápna zapadla k tyči. Lazio se dostalo do laufu a po zbytek prvního poločasu v poklidu drželo vedení.

Spezia měla ještě dostatek času s výsledkem něco udělat, nicméně na Stadio Olimpico jí nebylo přáno. Po hodině hry navíc domácí odskočili už na rozdíl tří branek. Zaccagni v roli nahrávače tentokrát našel Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten přízemní střelou zvýšil na 3:0.

V tento okamžik už málokdo věřil, že by se hosté mohli dostat zpátky do zápasu. Lazio dál bezpečně kontrolovalo hru a směřovalo za snadným vítězstvím. Konečnou podobu výsledku dal až v první minutě nastaveného času svým druhým zásahem v utkání Sergej Milinković-Savić. Srbský ofenzivní hráč si sám před brankářem zkušeně poradil a střelou na bližší tyč dokonal z pohledu Spezie pohromu. Lazio vyhrálo vysoko 4:0 a vrátilo se do první čtyřky.

Více informací k zápasu

Empoli FC - AC Milán 1:3

01.10.2022 20:45

Góly: 90+2. Nedim Bajrami - 79. Ante Rebić, 90+4. Fodé Ballo-Touré, 90+7. Rafael Leão

Pyrhovo vítězství! I tak by se dala nazvat výhra milánského AC na stadionu Carla Castellaniho v Empoli. O těsné výhře 3:1 rozhodl z pohledu hostí až v nastaveném čase obránce Ballo-Touré, načež ho ještě doplnil Rafael Leão, avšak tři body jsou pro Pioliho družinu vykoupeny ztrátou hned tří hráčů - Saelemaekerse, Calabrii a Kjaera, kteří si přivodili zranění.

To není zrovna pro nadcházející nabitý program dobrou zprávou a Stefano Pioli bude mít už ve středu na Chelsea poměrně problémy složit obrannou čtyřku.

Zpátky však k samotnému zápasu. Ten přinesl poměrně svižný fotbal s šancemi na obou stranách. Empoli bylo totiž italskému mistrovi vyrovnaným soupeřem a konečný výsledek pro něj vyznívá až příliš krutě.

Na stadionu Carla Castellaniho se útočilo od prvních minut a v první gólovce nebyl nikdo jiný, než Rafael Leão. Své minisouboje s brankářem Vicariem dlouho prohrával a v tomto případě navíc nezamířil přesně. Ve 21. minutě minul branku ve vyložené možnosti i Saelemaekers a stav výsledku zůstával 0:0. Jak už bylo avizováno, první poločas byl pro AC Milán pohromou z hlediska zranění. Ve 33. minutě opustil hrací plochu zraněný Alexis Saelemaekers a chvíli na to na nosítkách i obránce Davide Calabria. AC tak přišlo o oba kraje, neboť k dispozici už nebyl pro toto utkání ani Theo Hernández. Střídali i domácí, konkrétně v nastavení odkulhal Alberto Grassi.

Utkání se dostávalo postupně do dobrých obrátek a v 57. minutě orazítkoval Olivier Giroud z volného přímého kopu břevno! Při další standardce měl Vicario znovu štěstí, že na teč po Tonaliho střele dokázal ještě zareagovat. V 72. minutě odešel ze hřiště se zraněním i Simon Kjaer a marodka AC se začala strašidelně zaplňovat. Navíc Empoli sešláplo plyn a dostávalo Rossoneri do úzkých. Bajrami v obrovské šanci poslal balón jen do položeného Tătărușanua a vyrovnané utkání se mohlo přelít na tu či onu stranu.

Nakonec se tak stalo v 79. minutě a do vedení šlo AC. Střídající Ante Rebić zakončil povedenou akci do prázdné branky. Kus podílu na tom měl Rafael Leão, když si seběhl na autové vhazování a adresnou přihrávkou našel chorvatského střelce. Milán vedl, ale čekaly ho ještě krušné časy. Empoli se nevzdávalo a stále hrozilo rychlými výpady. Do kontrů se dostávalo i AC a závěr zápasu gradoval. Jeho vrchol pak přišel v nastaveném čase.

Nedim Bajrami ve druhé minutě nastavení nejprve trefil krásný gól z volného přímého kopu, ovšem dělbu bodů to pro Azzurri neznamenalo, protože AC vzápětí odpovědělo dvěma góly. Po Krunićově vyhrané hlavičce zakončoval před Vicariem úplně volný Fodé Ballo-Touré a definitivní pojistku přidal hned vzápětí elegantní koncovkou lobem přes brankáře Rafael Leão.

Více informací k zápasu

Inter Milán - AS Řím 1:2

01.10.2022 18:00

Góly: 30. Federico Dimarco - 39. Paulo Dybala, 75. Chris Smalling

Inter ve vypjatém utkání nezvládl tlak, který je na něj a trenéra Inzaghiho poslední dobou vyvíjen a prohrál. Nerazzurri sice byli herně lepší a ujali se vedení, jenže AS se především díky standardní situaci povedlo otočit zápas ve svůj prospěch.

Domácí kouč Inzaghi se musel v bitvě gigantů italského calcia popasovat se dvěma výraznými absencemi - útočníkem Lukakuem a především záložníkem Marcelem Brozovićem. Velkou motivaci cítil před utkáním Edin Džeko, který usiloval o svůj stý gól v italské nejvyšší soutěži. A vzhledem k tomu, za jakých podmínek odcházel právě s AS, by to dnes mohla být opravdu stylová pomsta.

Hostující trenér José Mourinho nezklamal a opět nechal před bránou svého krajana zaparkovaný autobus. K tomu navíc vynechal ze sestavy typického hrotového útočníka a Abrahama i s Belottim nechal jen na lavičce. Jenže jím zvolená záloha tvořená dvěma nedynamickými a téměř nepohyblivými veterány Cristantem s Matićem nestačila ani na pohyb jediného Barelly.

Už po jedenácti minutách si navíc Edin Džeko po skvělé práci Martíneze odstavil tělem Rogera Ibañeze a propálil brankáře Patrícia. Jenže jeho radost mu pokazil VAR, který postřehl jeho ofsajd při přebírání míče. Římané vepředu dost tápali a nefunkční spojka mezi zálohou a útokem se dost projevovala. Ani v obraně ale Vlci nepůsobili jistě, čehož ve 30. minutě využil opět Barella. Nádhernou nahrávkou do vápna oslovil Federica Dimarca, který jen tak lehce ťukl do míče a poslal ho přesně k tyči - 1:0.

Vedení však Interu nevydrželo moc dlouho. Další krásná a přesná nahrávka Leonarda Spinazzoly totiž pět minut před koncem první půle našla Paula Dybalu a argentinská modla římských tifosi pohotovou ranou pod břevno nedala Handanovičovi šanci zasáhnout!

Druhý poločas se nesl primárně ve znamení velkého boje o míč. Římské návštěvě dělaly i nadále primitivní přihrávky velký problém, zatímco Nerazzurri kontrolovali hru v o poznání sebevědomějším módu. Koncoví hráči obou týmů byli nadále dost okopávání a Dybala musel brzy ze hry kvůli zranění. Vedoucí gól si mohl připsat turecký kouzelník Hakan Çalhanoğlu, jenže jeho nádherná rána ze standardky skončila jen na břevně Patríciovy brány!

A pak AS vystřelilo ze své největší zbraně - standardní situace. Po faulu na Manciniho zahrával přímý kop kapitán Pellegrini a krásným centrem našel naskakujícího Chrise Smallinga. Anglický veterán poslal hlavičkou balon do Handanovičova protipohybu a bylo vymalováno. Inter už si větší tlak vytvořit nedokázal a tlak na trenéra Inzaghiho zřejmě opět vzroste.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Turín FC 3:1

01.10.2022 15:00

Góly: 6. André Zambo Anguissa, 12. André Zambo Anguissa, 37. Chviča Kvaracchelija - 43. Tonny Sanabria

Fotbalisté Neapole pokračují v dobrých výkonech a nezaváhali ani v 8. kole proti Turínu. Všechny góly na stadionu Diega Armanda Maradony padly už v prvním poločase a znovu se přitom prosadil Gruzínec Kviča Kvaracchelija. Hrdinou zápasu byl ale někdo jiný - dvougólový záložník André Anguissa.

Neapol porazila před reprezentační přestávkou AC Milán a na skvělé výkony chtěla doma navázat. Spallettiho družina hostila nevyzpytatelný FC Turín a byla favoritem. Vždyť ve vzájemném zápase prohrála naposledy v roce 2015. Granata sice vstoupila do nové sezony dobře, ale tři zápasy už nedokázala zvítězit a v Neapoli mohla jenom získat.

První poločas nabídl doslova divočinu. Už po šesti minutách načechral Mario Rui centr do pokutového území a André Anguissa hlavou rozvlnil síť. Turínu se nemohlo stát nic horšího. Nabuzený neapolský stadion chytl slinu a ve 12. minutě jásal znovu. André Anguissa zatáhl balón od vlastní poloviny až do šestnáctky, kde neomylně zakončil! V tu chvíli ještě nikdo neměl ponětí, že stejně úchvatný úprk předevede i Kvaracchelija o několik minut později.

Turín musel začít hrát a i on měl šance. Nikola Vlašić zakončoval dobře, ale Meret předvedl skvělý zákrok a dvoubrankové vedení domácím udržel. Neapol ale byla lepší a ve 37. minutě už vedla o tři góly. Kvaracchelija prakticky napodobil stejný únik Anguissy a stejně jako on přesně zakončil. S Granatou to vypadalo ošklivě, nicméně do poločasu se jí podařilo vstřelit kontaktní gól a vrátit se do zápasu. Závar před brankou ukončil střelou k tyči Antonio Sanabria. Ještě v nastavení se mohli hosté přiblížit na rozdíl jediného gólu, ale Sanabriova hlavička se mezi tři tyče nevešla.

Každopádně Granata před koncem poločasu ožila a ve druhém dějství na to chtěla navázat. Druhý poločas byl ale diametrálně odlišný a diváci už se žádného gólu nedočkali. Asi nejzajímavějším okamžikem tak byla červená karta pro trenéra hostí Ivana Juriće, kterého rozezlilo udělení žluté karty pro Lukiće.

Turín se sympaticky nevzdával a bojoval až do konce. V 83. minutě předvedl po ráně Radonjiće fantastický zákrok Meret a na druhé straně se nenechal zahanbit ani Milinković-Savić po střele Lozana. Neapol vedení 3:1 udržela a zůstane na špici Serie A po tomto kole.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol862018:620
2.Atalanta Bergamo862012:320
3.Udinese Calcio861117:819
4.SS Lazio852117:517
5.AC Milán852116:917
6.AS Řím851210:816
7.Juventus FC834112:513
8.US Sassuolo833210:812
9.Inter Milán840414:1312
10.Turín FC83147:1010
11.ACF Fiorentina82337:79
12.Spezia Calcio82247:158
13.US Lecce81437:97
14.Salernitana Calcio814310:137
15.Empoli FC81437:107
16.AC Monza Brianza82157:147
17.Bologna FC81347:136
18.Hellas Verona81257:155
19.US Cremonese80356:153
20.UC Sampdoria80264:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
mastakillah

Parádní výkon dnes Anguissa si věří zápas od zápasu víc a víc

Reagovat
Seydou Doumbia

monstrum

Reagovat
Zark

Inter alespoň někdo dělá letos radost

Reagovat
Nuno čomes

To je naopak smutné, když ti musí dělat radost jiný tým, než tvůj vyvolený

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to má polovina uživatelů na ef...to je samý juventusak, spartan, liverpulčan...

Reagovat
Zark

Však proto píšu "alespoň někdo" ty modročerná hlavo

Reagovat
Nuno čomes

Klasicky nepochopil.

Reagovat
Zark

Klasicky nuno čomes, cokoliv co napíše je slint

Reagovat
Furia Ceca

Že to říkáš zrovna ty... kolikrát jsi u zápasu Interu napsal "dnešní zápas jsem neviděl", zatímco pokaždý když hraje Juventus, vidím tě v diskuzi smrdět.

Reagovat
Nuno čomes

Co to mas zase za teorii?

Reagovat
Furia Ceca

Klasicky nepochopil. Nic, dobrou.

Reagovat
Nuno čomes

Ano, letos mi Inter moc nevychází. Ale narozdíl od Zarka nepotrebuji hltat zápasy Juventusu (kór když nestiham vidět zápasy Interu) a mít to jako jedinou radost, kdyz prohrajete (ano neříkám, že to nepotěší) Tak nevím, co pořád vytahujete za teorie, abyste vždy museli ukázat na někoho, kdo vám sahá na klub. Nebuď tak paranoidní, že něco napisu do diskuze jen kvůli toho, že hrajete vy od toho tu jsou jiní, z AC napr. expert gege, ten snad vždy radosti neusne, když ztratime a ještě to tady s radosti napise, k tomu ještě přidá merda nebo jinou nadávku. Ale to je předpokládám, pro tebe v pořádku že?

Zkusil jsem to ještě jednou a naposled vysvětlit, ale už mě to ani nebaví, když jste jak kolovrátek, tak příště, pokud zase vytáhneš nějakou domněnku, tak už ti to jen opalcuji a ty si řekni klasicky nepochopil. 4 kámoši tady ti vyjádří souhlas a daji palec a krása. Já usetrim 5 minut psaní takového textu. Juventus i AC nesnáším, ale pokud někdo má zaslouženě víc bodů než my, tak to tak prostě je a je třeba to přijmout. Ale tady to škatulkování na EF od nějakých internetových odborníků, to fakt už je nemoc

Reagovat
Fridgiee

Je hezky, ze to vidis u jinejch, ale u sebe ne

Reagovat
10

tyvole

Reagovat
Furia Ceca

Oukej.

Reagovat
Nuno čomes

Fajn.

Reagovat
The Krupy

Veď má pravdu.

Reagovat
Zark

Reagovat
danko10

Pekne sa nám vrátila karma z posledného zápasu. Inak to bola teda prehliadka bizarností z obidvoch strán. Rím hrá hrozný fotbal a Inter zasa hlúpy fotbal. Pre nezaujatého fanúšika smrtiace kombo.

Reagovat
10

fotbal a dobro vyhrálo

Reagovat
danko10

Fotbal sa dnes ani nezúčastnil.

Reagovat
10

ale jo, 58 minut

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

La Joya.

Reagovat
Largo

Je fakt, ze po zapase Newcastlu s Fulhamem to byl dost krutej navrat do reality.

Reagovat
smazaný uživatel

Matic jak zjebal Cristanteho že furt po všech řve, nádhera.

Kapitanovat by měl Smalls. Jediný dlouhodobě kvalitní hráč.

Miluju Paulita, byl to hnus a bude i dále, Grazie Roma!

Reagovat
Largo

Ja myslim, ze az se na hriste dostane Wijnaldum a Belotti castejc, tak bude herne lip.

Reagovat
smazaný uživatel

Camara musí překlenout čekání na Giniho, proto přišel. Tammy se chytne, časem, aspoň gólově, vcera bylo důležité, že tam s Gallem zaměstnávali soupeře. Jen nechápu, proč nehrál kohut v základu, když si konečně sednul Tammy.

Reagovat
pastal

Protože Matic, Bryan a Pelle za Mourka hrát v základu budou i kdyby co bylo, takže takový Camara kterého bych chtěl vidět v základu šanci nedostane.Belotak by hrát měl ale kde ho chceš dát když ti tři hrát budou plus budou hrát Zaniolo a Dybala ti aspoň mají kvalitu.Herne se zlepšíme ať ten střed nebudou hrát ti dva spolu potřebujeme tam někoho kdo běhá v rychlostí a to nemáme.tribturisti v základu to je hodně na to aby jsme hráli rychly fotbal, ale vítězství na Interu těší to zase jo jen si myslím že ten tým má na více než předvádí

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nevěřím, že Bryan bude hrát na jaře v základu z jiného důvodu než je absence Matice. Kdyby byl aspoň defenzivní skála, dobrý štít, tak bych to pochopil a nulovou dynamiku zkousnul, ale on je marný i dozadu.

Neprestanu doufat, že Mour jede na jistotu a čeká, až bude Camara připraven na 90 minut, fyzicky i takticky. Pelle bude highlight boy bez většího přínosu, dokud nebude hrát CM v tříčlenne záloze. A to se třemi stopery nepůjde. Holt, pretrpime a doufejme že radosti z vítězství, i těch ošklivých.

Ten tým má rozhodně na víc.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

On Bryan v reprezentaci je taky zajímavá kapitola. V létě proti Německu byl, no optimisticky řečeno příšerný, teď hrál v základu další dva zápasy a všechnu defenzivní práci za něho odvedl skvěly Jorginho, který oběhal celé hřiště, Cristante a útok nemá ani cenu dávat do jedné věty. Samozřejmě se to dá svést na marodku, ale i tak tam byl Frattesi a třeba s Maďary se dařilo kontrolovat zápas až posledních dvacet minut. Z šesti zápasu v LN má pětkrát devadesát minut. Co na něm ti trenéři vidí?

Reagovat
smazaný uživatel

To absolutně nechápu. Je jediné vysvětlení, Riso je Raiola.

Reagovat
Largo

No prave, cekal jsem, ze Camara bude v zakladu. Proc nenasadi Boveho proti Interu, chapu. Ale proc tam dava Cristanteho, lkterej nedavno reprezentoval a ne Camaru, kterymu ocividne nic neni a casu na zapracovani mel dost, to proste nepochopim. Za tech par minut na hristi bylo videt, ze s nim by ta zaloha mohla bejt mnohem dynamictejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekali jsme všichni

Je třeba udržet dva body na mač, minimálně, hra bude třeba lepší, po MS.

Reagovat
Godwinson

Zaniolo byl teda straslive marnej. Rim dost spatny, bylo mne Dybaly chvilema az lito, ale pocita se vyhra a tu maji.

Reagovat
Alberto Aquilani

Smalling ten svoj dominantný výkon ešte zavŕšil víťazným gólom. Brutálny výkon od neho. Po repre pauze znova odpočinutý. Na ňom najviac vidno, ako nám chýba kvalitný a spoľahlivý stopér do rotácie. Veľmi dobre aj Ibanez, tomu tá nominačka do repre veľmi pomohla.

Inak, výkon taký nijaký, že by ma to napĺňalo optimizmom to vôbec, skôr naopak, ale ten mančaft má pár kvalitných hráčov, a jedného svetovej extratriedy. Dybala je úplne inde.

Reagovat
GEGE

bravo campioni!!!FORZA MILAN!!!

Reagovat
Kaka14

To bol záver

Forza Milan

Reagovat
rossoneri89

Absolútne zaslúžene 3 body .... Zranení 3 hráči počas zápasu, plno zranených mimo zostavu, žŕdka Giroud-a .... Forza Milan ... Grazie ragazzi

Reagovat
AC.Milan

Tohle jsem ještě nezažil, neskutečný závěr a naprosto zasloužený 3 body…3 hrací down doufám, ze nebudou nadlouho mimo u Davideho to bohužel nevypadalo dobre

Forza Milan!

Reagovat
AC.Milan

* 3 hráči down

Reagovat
Milan.B

v suchom tricku

Reagovat
oli9

Kvaracchelija neuvěřitelné dělo. Jsem zvědavý kdo oo5 něm půjde

Reagovat
maras93

Suprovej hráč

Reagovat
Milan.B

Monxa sa na juve chytla

Reagovat
CubONE

Calabria asi tiez out az do 2023. Obaja pravi beci zraneni dlhodobo, Dest si bohuzial zahra dost.

Reagovat
CubONE

A Saelemaekers 6-8 tyzdnov tiez.

Reagovat
Gazdo

Preco bohuzial? Zatial nepresvedcil?

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
The Krupy

Najhoršie, čo sa mohlo stať, teraz sa toho dinosaura na lavičke nezbavíme :)

Reagovat
Largo

Udinese! Ve druhý půli skvělej, týmovej výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele