Serie A trestá dva hráče za rouhání a řeší, co s Balotellim

04.11.2019, 06:17
Fejetony
Brát boží jméno nadarmo je výslovně zakázáno článku 37 kodexu Italské fotbalové federace a vedení Serie A se za porušení pravidel nebojí rozdávat přísné tresty. Francesco Magnanelli ze Sassuola a Matteo Scozzarella z Parmy si takhle v příštím kole nezahrají, neboť je televizní kamery nachytaly, kterak se rouhají...

Takové tresty nejsou v italské nejvyšší soutěži ničím novým; udělují se již od roku 2010 n. l. Zrovna loni byl za výlevy rouhačského charakteru přísně trestán Rolando Mandragora z Udinese. Nyní je poprvé naráz stíháno rovnou duo fotbalistů a konkrétně u Mattea Scozzarelly ani nemusí zůstat u jednoho zápasu.

"V Leviticu 19:28 se přece jasně píše 'Nedělejte si na těle smuteční jizvy ani žádné tetování. Já jsem Hospodin'," prohlásil prezident Serie A Gaetano Miccichè v narážce na velké tetování na levé paži Scozzarelly. "Momentálně přezkoumáváme, zdali lze udělit trest za dvojnásobné rouhání," dodal.

Vedení italské nejvyšší soutěže má v těchto dnech obecně plné ruce práce s neposlušnými fotbalisty, když ve včerejším odpoledním utkání Brescie s Hellasem útočník Mario Balotelli vzteky zakopl míč na tribunu.

"Diváci sice při jeho akci z 54. minuty vydávali opičí skřeky, ale to je naše kultura. Zato Balotelli to jednoznačně přehnal, speciálně když se navíc vzápětí na truc pokoušel opustit hrací plochu. Nemůžeme v naší lize trpět hráče, kteří si takhle dělají, co chtějí, to přece není možné," rozčiloval se Micchichè.

Fanoušků Hellasu Verona se mezitím horlivě zastal kotel Brescie, který v podstatě přetlumočil vyjádření milánské Curvy Nord ve věci Lukaku vs Cagliari. "Jakmile začneš prohlašovat, že Itálie musí bojovat s problémem jako rasismus, akorát napomáháš utiskování všech fotbalových fanoušků včetně nás, a podílíš se tak na vytváření problému, který ve skutečnosti neexistuje - ne tak, jak ho vnímají v jiných zemích," stojí v prohlášení ultras Balotelliho klubu. Hučení je prý typicky italským výrazem respektu k útočníkově umění.

Zatímco Serie A řeší, jak naložit s Balotellim, přípravy na spuštění kampaně #NoToBlasphemy jsou již dávno v plném proudu. Vedení ligy do iniciativy plánuje zapojit i nefotbalové autority jako radnici 10tisícového severoitalského města Saonara, které letos v červenci rouhání opět začalo trestat pod pokutou ve výši 400 eur, přestože bylo v celé zemi dekriminalizováno již roku 1999 A. D.

Naopak proslulá kampaň #KickItOut na potlačení rasismu ve fotbale dál nemůže s podporou Serie A počítat - svým sloganem prý vysílá matoucí signály, takže pak hráči jako Balotelli zakopávají balony.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, bbc.com

Komentáře (229)

Přidat komentář
Skalda29

2010 n. l.

Když na černé hráče se hazou banány a opičí skřeky.. jak se to dělá naopak?

Reagovat
db18

Micchichè

Reagovat
JarousFCB

taková sračka...

Reagovat
pobody's nerfect

Neunikl dřív aprílový článek?

Reagovat
celeb

tiež mám ten pocit.

Akurát nechápem, prečo fantomas raz používa n.l. a druhý krát A.D.

Oceňujem však jeho snahu spresniť datovanie, nech nedochádza k omylom.

Reagovat
smazaný uživatel

To ešte buď rád, že je to pravdepodobne zarytý ateista a nepoužil často zaužívanú skratku "pred Kr."

Fantomas tak nenútenou a vtipnou formou naznačil, čo si zhruba myslí o kontroverznom článku 37 kódexu Talianskej futbalovej federácie a že toto pravidlo považuje za hodné starovekých praktík... Zrejme tak sofistikovane naráža na obdobie starovekej inkvizície, ktoré na území dnešného Talianska nastalo po Milánskom edikte a v rámci ktorého cisári Konštantín Veľký, Valentinián I. či Theodosius Veľký vydávali zákony, stanovujúce tresty tým, ktorí porušovali cirkevné zákony a "zišli z cesty". Začínalo to majetkovými trestami (tak ako v súčasnosti) a v najtvrdšej podobe končilo popravou... Je možné, že talianska futbalová federácia čerpá inšpiráciu práve z tohto obdobia

Reagovat
celeb

...čo je neklamným dôkazom, ze Talianska Seria A je _tradičnou_ európskou ligou.

Či priam tou najtradičnejšou vôbec!

Inak keby fantomas použil označenie FIKCIA namiesto FEJETON, tak tu ani nemáme diskusiu.

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to tak

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Diváci sice při jeho akci z 54. minuty vydávali opičí skřeky, ale to je naše kultura."

Reagovat
smazaný uživatel

Každý to vie, ale je fajn, že to otvorene priznal...

Reagovat
shitcool

Reagovat
ACSeRw!n

co presne na tomhle vyjadreni neni pravda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vydávat opičí skřeky směrem k černochům je projev idiocie a ne kultury.

Reagovat
fantomas

A pritom v podstate totez napsala Curva Nord smerem k Lukakuovi :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, pak jde o mojí neznalost. Ale přijde mi to teda pěkně hloupý Jestli to vyjádření správně chápu, tak je to vlastně takovej zvrácenej rasismus, kdy soupeře strašíš černochem v tvym týmu?

Reagovat
fantomas

No... tak. Je to v první řadě hodně nepovedená výmluva.

Reagovat
FUnk

april?

Reagovat
Zark

Zlatan to ve sve knize popsal, ze v italii chtej lide zastavit nejlepsi hrace soupere vselijak, proto si ten piskot a nadavky spis uzival.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Co jsem to přečetl?

Reagovat
VejrTorinoFC

přesně...absolutně jsem to nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Nejlepší je, že u těchto článků vždycky předem vím, kdo je autor

Reagovat
andrew96

Reagovat
cetto

Je to správně. Je třeba ctít nějaké hodnoty

Reagovat
Josifek

Joo, ale nesporný hodnoty (úcta ke starším atp), ne takový, který jsou postaveny na vzdušných zámcích a pro spoustu lidí nejsou závazné, protože nevěří dogmatum, na kterých jsou postaveny. Něco takového nejde plošně vynucovat

Reagovat
ttopi

Hezky napsáno

Reagovat
Han střelil první

Tak třeba já úctu ke starším ani moc nemám. Stáří přeci není zásluha.

Reagovat
ZJEV

No to se teda máš čím chlubit

Reagovat
Han střelil první

Řekni mi, proč bych se k někomu měl chovat s úctou jenom proto, že je starý? Samozřejmě, že starého člověka pustím sednout v mhd, ale úcta? Za co?

Reagovat
ZJEV

Nevím byl jsem tak vychován a beru to tak, že to patří k základním zásadám slušného chování. Asi to pramení z toho, že starší lidé mají více zkušeností ze života a mohou tě něco naučit, proto by ses k nim měl chovat s respektem a úctou. Proto asi existovaly rady starších apod. Nebudu tě o tom ale přesvědčovat, na to by ses měl zeptat těch, co tě vychovávali, proč ti to nevštípili...

Ale možná se snažili a ty si je úplně nepochopil, protože i to, že pustíš starého člověka sednout je jakýmsi projevem úcty.

Reagovat
fenixLFC

respekt preto lebo zvladli dlho neumriet... urcite. hlavne tie skusenosti vidiet pri roznych smejdoch, volbach atd atd

Reagovat
Muffi

starého člověka pustíš sednout ne proto, že máš respekt k jeho životním zkušenostem ale proto, že máš mozek a nějaké znalosti a jednou z nich je předpoklad, že starší lidé maají omezenou pohyblivost.

A že byli v minulosti rady starších? v minulosti bylo normálních spoustu dalších věcí a ani náhodou tě nenapadne jimi argumentovat.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
ZJEV

To jsem někde napsal? Ano staršího člověka pustíš sednout z důvodu, co jsi napsal, ale i to je snad projevem úcty k němu... Jak jsem psal, pro mě je úcta ke starším normální, mám to tak naučené, vy tady nade mnou asi ne. Já vás převychovávat a přesvědčovat, že je to správné nebudu.

A to že mají starší lidé více životních zkušeností je prostě fakt. Ale to, že někteří spojujete tyto životní zkušenosti jenom s důchodci, kteří volí komunisty, kupují si hrnce a deky za tisíce to je vaše mínus. Ale jenom proto, že ti šmejdi, co důchodcům ty "kvalitní" výrobky prodávají, využívají jejich určitou slabost, tak k nim přece nepřestanu chovat respekt a úctu.

K té radě starších - představ si, že i dnes něco podobného funguje, když máš třeba u nás u prezidenta a senátora min. věk hranici stanovenou na 40 let. V minulosti totiž bylo normálních spousta věcí, které jsou normální i teď.

Reagovat
Bakary3

Myslím, že to špatně chápeš...

Jak to chápu já a s tím souhlasím, je spousta starších lidí, třeba úplných idiotů, kteří vyžadují nějakou úctu jen proto, že jsou starší.

I když si jí ničím nezaslouží.

Já si budu vážit stejně slušnýho kluka ze základky jako slušnýho důchodce.

Ale nějakou úctu k někomu, jen proto, že je starší, chovat nebudu.

Reagovat
Muffi

Ano napsal.

Většina lidí pustí úplně stejně jako důchodce i matku s kočárkem/malýma dětma nebo 15letého dredaře se zlomenou nohou, to s úctou nijak nesouvisí.

Životní zkušenosti hrály nějakou roli proto, že svět a život lidí se po staletí neměnil, což šlo průmyslovou revolucí do háje a mnohem důležitější než jakási životní zkušenost je schopnost a ochota se neustále vzdělávat.

zbytek fakt nebudu komentovat, jen jednu poznámku k těm věkovým limitům. Ty nejsou žádnou vzpomínkou na minulost ale podobně jako řada dalších věcí záležitostí 19. století. Předtím, pokud jsi se chtěl věnovat politice byl důležitý pouze tvůj původ a věk nikoho nezajímal, když ale tyhle bariéry padly, přišlo se s věkovým limitem.

Reagovat
ZJEV

Nenapsal no, S tím příkladem přišel někdo jiný. To že někoho pustíš sednou je projevem úcty, ať je to matka, dredař nebo důchodce. Stejně tak když pustíš sednout jako gentleman ženu.

Životní zkušenosti hrají pořád roli, např. při řízení, pití apod. Vzdělávání je taky důležité, ale jak víš i chybami se člověk učí - získává zkušenosti.

Věkový limit je tu právě proto, že člověk v určitém věku již má nějaké zkušenosti a spoustu věcí oproti mladším si uvědomuje jinak. To máš stejně s trestní odpovědností od 15, chlastem a řidičákem od 18 apod.

Reagovat
Muffi

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Josifek

Tak i úcta ke starším atp má své meze, tzn nerespektujes člověka jen pro to, že je starý, ale jinak grazl..

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Riviera Kid

Ten článek má všechno. Dokonce i vyjádření nějaké Curvy.

Reagovat
Nihilister

Občas si fakt říkám že rok 2019 je jenom v kalendáři jinak je to pořád zkurvenej středověk

Reagovat
Nihilister

Jinak všiml jsem si, že je to fejeton ale bohužel to nemá daleko k realitě...

Reagovat
mayday

Na některých místech na zeměkouli určitě.

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
drussbarb

Super čtení

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty je za píčovinu?

Reagovat
Bakary3

Reagovat
ttopi

Reagovat
Čivrss

Reagovat
Liquid

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Josifek

Ten Micchiche je dle vyjádření asi pěknej debil. Rasismus OK, ale hlavně se nerouhat . Chtělo by to zas inkvizici..sasci

Reagovat
Rudnevs

fejeton

Reagovat
Josifek

Už vím, nevšiml jsem si toho..

Reagovat
Salfovic

,,Nedělejte si na těle smuteční jizvy ani žádné tetování´´. Kdo tam pak bude hrát

Reagovat
Salfovic

Njn, ještě spím.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem hospodin.. A tohle je naše kultura

Reagovat
cresposuper

Mne to zas take vtipne nepride

Reagovat
cink

Reagovat
sosna

Naprosto zbytečná kokotina.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
verv

Reagovat
Likan7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gaetano Miccichè by se mohl přihlásit do Hlášky roku.

Reagovat
Whitemedia

W T F

Reagovat
Lamskej#RMCF

Tahle doba vážně spěje doprdele.. Za chvíli bude na pořadu dne genderová nevyváženost v mužském fotbale..

Reagovat
Lamskej#RMCF

Jo takhle, ono je to fejeton

Reagovat
Stannis Baratheon

Přečti si i cizí zdroje, vážně se to stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

On se tu najde někdo, kdo to bere vážně?

Reagovat
junglist

no, řek bych že tak 95% chytráků, co se tady vyjadřuje. na jejich obranu ale musím říct, že to není nijak zvlášť vtipný, aby si toho člověk na první dobrou všimnul

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vtipnyho na tom nic není, tak k čemu je to jinak dobrý?

Reagovat
Puskas

Autorovi to vtipné přišlo, navíc to získá moře kliknutí.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Whitemedia

Já to vážně vzal, protože Italové jsou všehoschopní a navíc je pondělí ráno a to není zrovna nejlepší čas..

Reagovat
andrew96

Podle reakci by se spíš mělo ptát, kdo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už myslel, že to je myšleno vážně a potom koukám, že to je fejeton.

Reagovat
ttopi

Já tomu teda moc nerozumím. Když si to dáš do google, najde to několik různých zdrojů - tak to si to od sebe všichni kopírují, nebo jak?

Reagovat
fantomas

Je to satira, a jako snad kazda satira je to zalozeny na skutecnych udalostech (viz linky v clanku), jejichz absurdite se vysmiva.

Reagovat
mojmira

Reagovat
jack_donaghy

UEFA tresta "opičí skřeky" a sef Serie A prehlasi, ze to je normalne, ze to je ich kultura? Som fakt zmateny teraz. Btw. upresnovanie letopoctu je uplne na mieste.

Reagovat
VejrTorinoFC

Co to je za článek?? Absolutně nerozumím o čem se tam mluví...a 2010 n.l.??? to je vtip jako?? To už může psát kdokoli cokoli a ani to nemusí dávat smysl

Reagovat
Spejbl

Vtip je hlavně trest za něco takového, byť třeba v Itálii.. Vbc se nedivím, že autor použil zkratku n.l., když ten trest vypadá jak z doby kamenné. Inkvizice moderní doby, z hovna upletli bič

Reagovat
VejrTorinoFC

já to pochopil..spíš to byla narážka na to, že mi to vtipné nepřijde, ale proti gustu.... Ale hlavně článek samotný vůbec nechápu..vlastně jsem se nedozvěděl co se teda stalo nebo na co autor naráží a jestli jde o fejeton, tak to je úplně mimo mísu

Reagovat
patas92

Ve fejetonu si autor může vymýšlet různé citace, nebo tohle Miccichè fakt prohlásil?

Reagovat
icemike

A už jsme tady zase, že se výmysl pokládá za fejeton

Reagovat
Puskas

Reagovat
ACSMan

To je nějakej Goticko Kuklux satira?

Reagovat
10

Karel Daníček Borovský

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

do Brixenu s ním

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po vzoru Henryho Fieldinga zde mame dalsi pokus, jak satirou bojovat se spolecenskym problemem. Bohuzel ten problem existuje pouze v hlavach novinaru a predestiraji ho jako realny prpblem do spolecnosti. Muj syn si clanek precetl a ma pocit, ze jsou Italove nejhorsi narod na svete a odmita jet do zaplaceny zajezd do Bibione. 30 litru v hajzlu, moc diky autorovi

Reagovat
nemanja

Reagovat
sosna

Reagovat
usarny

@TNestaly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Kily

to je celkem šok

Reagovat
Pipo123

Zober ine dieta

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Spalovač šancí

Spíš tvůj syn má rozum, protože v tuto dobu může jet do Bibione jen idiot ...

Reagovat
Stannis Baratheon

Souhlas, samej německej věpř.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zark

syn je zrejme bedna po tatovi a do Bibione jezdi kazdy nouma..

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proto si se zadlužil... 30 za Bibione

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
king23

Reagovat
FUnk

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Fejeton definice fejetonu ze ktere plyne ze toto fejeton neni. A ty vymyslene citace jsou vrchol

Reagovat
domingo

Reagovat
Kang & Kodos

#NoToBlasphemer

Reagovat
andrew96

Reagovat
Blasphemer

Itálie

Reagovat
mistr129

Reagovat
Spejbl

Reagovat
Rarášek

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipný je, že kdyby někdo napsal opravdu fejeton, polovina uživatelů EF řekne, že to fejeton neni, protože to neni vymyšlený.

Reagovat
Puskas

To nicméně nemění nic na tom, že toto fejeton není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, však to jsem napsal, ne?

Reagovat
Puskas

Jo, taky to může působit jako obrana.

Reagovat
icemike

Reagovat
fantomas

Hergot, dyt tohle už jsme snad řešili. A zaráží mě, že se do toho pouští i Piky, kterej moc dobře ví, jak ohraničení konkrétně nadefinovanýma "žánrama" v adminu jsme. Že si z týhle nabídky ( https://i.imgur.com/DuAtdcu.jpg ) pro označení satiry vyberu zrovna fejeton je myslim nabíledni, protože to určitý znaky prostě nese.

Reagovat
smazaný uživatel

Nabíledni je samozřejmě sekce "komentáře".

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
ttopi

To bych neřekl. Pod komentáři mají být podle mě komentáře reálných událostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pod komentarem muze bejt uplne cokoliv.

Reagovat
ttopi

Může. Klidně tam můžou být vypsané i výsledky MČR v kuličkách. Ale pokud bych si mohl vybrat, dal bych tohle taky do fejetonů, právě z důvodu, že v komentářích se očekává komentář reálné události.

Reagovat
fantomas

Ne, není. To by teprve vytvářelo předpoklad, že se v článku objevují jen reálné věci, kdežto fejetony právě i s mystifikací můžou v určitý míře pracovat.

Reagovat
icemike

Ano, ale ne přes citace, to jsme řešili už minule

Reagovat
10

spíš expreska

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidim tam sekci “Hradecky stadion” nebo to zarazujete do Profily, historie?

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

William Daníček Shakespeare - Mnoho povyku pro nic

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

"Je něco znepokojivého ve státě Daníčkovském."

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
fantomas

*cosi, kdyz uz

Reagovat
Pinturicchio

Naah, whatever.

Reagovat
Ángel di María 22

No, blíž než k fejetonu to má určitě k fake news, vzhledem k tomu, že to míchá spolu vymyšlený věci s realitou.

Reagovat
icemike

Reagovat
db18

Musíte trošku přehánět, aby vám lidé rozuměli. (Václav Klaus ml.)

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Reagovat
kilobyte

Je ještě rouhání v některé evropské zemi trestné? Před pár lety jsem četl, že snad v Irsku, ale nevím jestli je to pravda.

Reagovat
fabec1222

A šup do kavárny se nechat poplácat po ramenou od dalších spolusedících pojídajících sendvič s avokádem

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
bbbauch

Dafuq

Reagovat
bbbauch

Dobry, uz koukam na sekci..

Reagovat
El Campeon

Reagovat
avicii

Reagovat
Kang & Kodos

Vtipnější klasicky diskuze, kdy většina lidí ani neví,co právě přečetla. Odpojit vás od internetu

Reagovat
smazaný uživatel

spis od pristroju

Reagovat
mayday

To je prostě neskutečný Jedna z top diskuzí

Reagovat
burinka

............................................________

....................................,.-'"...................``~.,

.............................,.-"..................................."-.,

.........................,/...............................................":,

.....................,?......................................................,

.................../...........................................................,}

................./......................................................,:`^`..}

.............../...................................................,:"........./

..............?.....__.........................................:`.........../

............./__.(....."~-,_..............................,:`........../

.........../(_...."~,_........"~,_....................,:`........_/

..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}

...........((.....*~_......."=-._......";,,./`..../"............../

...,,,___.`~,......"~.,....................`.....}............../

............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-"

............/.`~,......`-...................................../

.............`~.*-,.....................................|,./.....,__

,,_..........}.>-._...................................|..............`=~-,

.....`=~-,__......`,.................................

...................`=~-,,.,...............................

................................`:,,...........................`..............__

.....................................`=-,...................,%`>--==``

........................................_..........._,-%.......`

...................................,

bůh a Rusko

Reagovat
Salfovic

To je nějakej Rorschachův test ?

Reagovat
ttopi

Reagovat
Zark

článek je málo, chce to ještě podcast

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo by zaujímavé urobiť na 1.Apríla nejaký podcast buď o vymyslených veciach, alebo oveciach ktoré sa skutočne stali ale sú predmetom rôznych legiend. Trebárs lasagne pre hráčov Tottenhamu a podobne.

Reagovat
Liquid

pánbíčkářííí

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelimu zakázať futbal a skončí ako bezdomovec

Reagovat
Salfovic

To skončí i tak.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Tihle věřící by měli jít do blázince. Bohové jsou jen výplodem hloupých lidí, kteří je využívají jako prostředek vysvětlení, čemu nerozumí.

Reagovat
Puskas

A jejda...

Reagovat
VersaceChain

A co na to de Boer? Může se vůbec vyjádřit, když v posledním angažmá spíše prohrával?

Reagovat
Mrvinho

WTF the fuck

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Reagovat
Stannis Baratheon

Správně.

Upálit všechny, kteří se odkloní od Pána Světla.

Reagovat
dolnocermak

a co na to Matka Noc???

Reagovat
Mariano13

To, že to je fejtón, som si uvedomil až pri odstavci o Balotellim. V tom Taliansku je to fakt divné

Reagovat
Hokaido

Dobrej článek.

Reagovat
smazaný uživatel

clanek micha dve veci, ty tresty za rouhani totiz oba dva dostali, ale ty citace jsou vymyslene, je tohle novinarina?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, já tomu nerozumím.

Reagovat
smazaný uživatel

Chapu to spravne, ze zdrojem tech realnych dat a informaci je Tomas Danicek a zdrojem tech nadsazek a mystifikaci je BBC s Guardianem?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kocour Klapuška

Prosím vás, nepište už takový články.. Teď si to začnou číst spousta magorů, jako ten volaire nebo jak že se jmenuje a začnou tu psát o zkurvený době, genderu, transkách a jak tohle není normální svět a kdo ví co ještě.

Už to tady pomalu začíná,

Takže pro všechny magory, prosím,

TENTO ČLÁNEK NENÍ PRAVDA, TOHLE SE V ITÁLII NEDĚJE, ROUHÁNÍ NENÍ TRESTÁNO, VEZMĚTE SI PRÁŠKY

Reagovat
fantomas

Ano, rouhání je trestáno.

Reagovat
Dawon

https://edition.cnn.com/2019/10/29/football/italy-soccer-blasphemy-magnanelli-scozzarella-spt-intl/index.html

Tak ja ti teda nevim, ale docela mi to zni, jakoze rouhani v italii trestano je

Reagovat
Edgar Davids

tak ty budes jinej filozof

Reagovat
celeb

Podle jednoho z bełchatovských kněží má událost z 28. října souvislost s Halloweenem. „Je před svátkem Všech svatých, 31. října je Halloween a často dochází k tomu, že se najímají skupiny, aby kradly hostie a pak je znesvěcovaly při černých mších,”

Reagovat
FUnk

SDILEJ TO NEZ TO SMAZOU

Reagovat
Detective

Ale jo, proč ne. A teď by byl fajn třeba fejeton o tom jak by zákaz potlesku mohl změnit atmosféru na stadionech, kdyby se ho podařilo rozšířit i do sportu. https://echo24.cz/a/Sih9B/divna-progresivni-doba-tleskani-muze-vyvolat-uzkost-zakazme-ho-navrhli-studenti-oxfordu Protože satira, která míří do vlastní sociální bubliny je opravdová frajeřina.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl když už napíšete takovou blbost, tak tomu dejte alespoň vtipnej titulek.

Reagovat
Rudnevs

Tento mi neprišiel zas tak vtipný, ten s Rodgersom bola topka, na tom som sa smial.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáši, musíme si promluvit....

Reagovat
Salfovic

Přes 200 příspěvků, přitom taková blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Trestat někoho za rouhání zasahuje do jeho svobody vyznání být třeba ateistou. Já bych to žaloval a bránil se trestu

Reagovat
h8_sfatto

dio cane

Reagovat
smazaný uživatel

porco dío

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to rychle uklidili

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
irik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele