Sevilla potvrdila odchod trenéra Lopeteguie, nahrazuje ho Sampaoli

06.10.2022, 15:54
Aktuality
Julen Lopetegui (© AFP)
Julen Lopetegui končí jako trenér Sevilly, se kterou se rozloučil včerejší porážkou ve třetím kole Ligy mistrů s Borussií Dortmund. Španělský klub přebírá Jorge Sampaoli...

Sevilla prožívá hodně nevydařený začátek sezony, na ligové scéně ze sedmi utkání získala pouhých pět bodů, takže se drží těsně nad sestupovým pásmem a lepší to není ani v Lize mistrů. Po středeční prohře 1:4 s Dortmundem má na kontě jediný bod.

Andaluský celek po vysoké porážce oficiálně oznámil chystaný odchod Julena Lopeteguie, jehož nahradí Jorge Sampaoli.

Lopetegui se loučí se Sevillou po třech úspěšných sezonách, v nichž pokaždé vybojoval postup do Ligy mistrů, především ale v ročníku 2019/20 vyhrál Evropskou ligu.

Bývalý trenér Porta, španělské reprezentace nebo Realu Madrid vedl andaluský klub do 170 soutěžních zápasů, z nichž vyhrál více než polovinu (89). Do historie Sevilly se v sezoně 2020/21 zapsal také ziskem rekordního počtu 77 bodů ve španělské nejvyšší soutěži.

Sevilla ve čtvrtek odpoledne dotáhla návrat Sampaoliho, jenž podepsal dvouletou smlouvu. Argentinský kormidelník nejde do neznámého prostředí, na lavičce Rojiblancos již působil v sezoně 2016/17.

Autor: Jiří Vojík / sevillafc.es, mundodeportivo.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Lopaťák je dobrý trenér, do Gladbášku bych ho bral hned.

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa in pls

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Bruno je volný z Vlčince, vidím to na přímý swap.

Reagovat
LAM

Lopata

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně. To jeho neustále protěžování nejmarnějšího záložníka všech dob Jordana, který snad za 50 zápasů nedal gol ani asistenci prostě nechapu.

Reagovat
Raul=Real

Sampaoli, ktory nevydrzal nikde dlhsie ako 2 sezony kazdopadne Simeone by ho mal nasledovat lebo nakoniec v LM zo skupiny postupi len Real

Reagovat
madridcan

Kľudne okrem Sevilly môžu postupiť všetci

Reagovat
Kluivert9

Sevilla teď snad začne hrát fotbal

Reagovat
JFT97

Diky Lope a at se dari

Reagovat
Mandanda_30

Snad to Sampa rozjede jak v OM

Reagovat
Raul=Real

Kolko u vas vydrzal a prečo skoncil?

Reagovat
Israha

Rok a něco. Oficiální důvod ukončení smlouvy byl z jeho strany, prý nedostatek aktivity a ambicí na přestupovém trhu. Pak se ovšem Tudorovi jako jeho nástupci nakoupili hráči na míru, takže kdo ví, kde je pravda...

Reagovat
Phillipinho

Sampaoli uz jednou v Seville byl (2016/2017) a do unora tenkrat hral dokonce o titul. Pak se mu to bohuzel rozpadlo. Podle me vybornej trener, nicmene pro Sevillu v tyhle fazi hodne riskantni volba.

Reagovat
ratusek

Sevilla tím posráním ročníku vždy na jaře trpí dlouhodobě. Vypadá to, že by mohli být lepší než to obligátní 4.místo, ale ve finále to stejně vždy poserou a nakonec jsou čtvrtí, v těch předešlcýh ročnících (5 let a více dozadu, dokonce hůře)

Reagovat
Csaplárova past

Fotbal je krutý. 3 roky hraješ dobře, skvěle. Ale pak se stejně něco dokáže posrat a jdeš ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele