Slovácko si zahraje předkolo Evropské ligy, potvrdila UEFA

03.06.2022, 14:14
Aktuality
(© UEFA)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
fabec1222

Takže jim stačí přejít přes tohle předkolo, aby pak měli jistotu skupiny EKL?

Reagovat
Kuchta

jo

Reagovat
bobis21

http://www.coen.wz.cz/evropskaliga22-23.htm

To vypadá na Partizan / Fenerbahce, takže bych s tím moc nepočítal. Ale to že budou mít druhou šanci v posledním předkole EKL je super, tam už by třeba mohl být nějaký příjemnější los nějakého mistra ze sranda ligy.

Reagovat
lampas

Chtělo by to se vyhnout Fernebahce hlavně. Jejich koeficient by totiž nemusel stačit na nasazení ve 4. předkole EKL, který by Slovácko případně přebralo (jako loni Jablonec koeficient Celticu).

Reagovat
dontcallmeandre

Není to rozdělené na mistrovskou a nemistrovskou část?

Reagovat
bobis21

Je, to jsou právě ty 4 kluby:

"3. předkolo (klasická kvalifikace): vítěz poháru 16-17 a dva vypadnuté kluby z druhého předkola LM (nemistrovská část)"

Vítězové poháru jsou Slovácko a Partizan, ti 2 kteří vypadou samozřejmě zatím nejsou známí.

Reagovat
Banikovec7

Partizan to být nemůže ne? Ten je tam do toho kola nasazen stejně jako Slovácko, takže to bude někdo, kdo vypadne v LM ze čtveřice Kyjev, Midtjylland, Fenerbace, Larnaca.

Reagovat
king23

Partizan to být může si myslím. Mám za to, že o nasazení rozhoduje klubový koeficient a ne ve smyslu vypadnutý z LM = nasazený a vítěz poháru = nenasazený. Ale je to složité, takže se můžu mýlit.

Reagovat
Banikovec7

Já taky nevím, soudím podle toho, jak to je na tom webu rozepsané, všude jinde to mívá podle koeficientu a tady má Slovácko v levé části, ikdyž má koeficient nižší.

Reagovat
king23

Tak píšou tam "rozhodne klubový koeficient za období 17/18 - 21/22", takže v tom případě je ten Partizan jistota, že ho potkat můžou. Narozdíl od Fenerbahce, které může s nižším koeficientem než Partizan skončit stejně jako Slovácko nenasazené.Záleží, kdo vypadne z LM.

Reagovat
Banikovec7

Je to možné, zmátlo mě to, co jsem psal výše. A jestli to je teda takhle, tak Fenerbahce a Larnaca do toho losu nepůjdou se svým koeficientem, ale koeficientem soupeřů z 2. předkola LM, které se hraje až po losu třetího předkola.

Reagovat
Cotton

Nemůže. Loni mohl Jablonec hrát jen s těmi, co vypadli z LM.

http://www.coen.wz.cz/evropskaliga21-22.htm

Reagovat
Banikovec7

A teda k tomu 4. předkolu EKL, to je taky jinak, mistři si jedou svou část kvalifikace odděleně přes všechny soutěže, to se může týkat jen Plzně. Pro Slovácko jsou ve 4. předkole EKL dost těžcí soupeři, snad ještě těžší než v 4. předkole EL, může jít pomoct, pokud chytnout v 3. předkole EL někoho s vyšším koeficientem, přes kterého by pak v EKL byli nasazeni, ale i tak by kromě pár soupeřů asi byli outsiderem.

Reagovat
bobis21

tak jako ty jsem ten systém nestudoval, díky za upřesnění

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jarda Zelený v ACS.

Reagovat
Lemond Laws

EL asi těžká, ale snad ukopou tu Konferenční

Reagovat
Mass

Reagovat
Zdechlina

FCS

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele