Souhrn zápasů Ligy národů - neděle 25.9.

25.09.2022, 19:54, aktualizováno 25.09.2022, 22:47
Komentáře a souhrny
Radost Dánů (© AFP)
Francie prohrála s Dánskem, přesto se udržela v Lize A na úkor Rakouska, která padlo 1:3 s Chorvatskem. Derby mezi Nizozemskem a Belgií rozhodl domácí Virgil van Dijk, zatímco Wales se po porážce s Polskem vrací do druhé výkonnostní kategorie. Turecko se vrací z Faerských ostrovů s prázdnou a na závěr Ligy národů přišlo o neporazitelnost...
Liga A - skupina 1

Rakousko - Chorvatsko 1:3

25.09.2022 20:45

Góly: 9. Christoph Baumgartner - 7. Luka Modrić, 69. Marko Livaja, 72. Dejan Lovren

Chorvatsko dokázalo naplnit papírové předpoklady ve Vídni a nakonec díky dvěma trefám v závěrečné pětadvacetiminutovce zvítězilo po výsledku 3:1, čímž si udrželo první místo ve skupině 1 Ligy A s třinácti body o bod před druhým Dánskem a zahraje si finálovou fázi soutěže o celkové prvenství. Naopak Rakušané nevyužili zaváhání Francouzů s Dány (0:2) a sestupují do Ligy B.

Domácí přitom dlouho drželi se svým nedělním rivalem nerozhodný stav, navíc do historie rakouské reprezentace se zapsal zkušený útočník Marko Arnautović, jenž odehrál již své 104. reprezentační utkání v národním dresu a vytvořil tak nový rekord. Svěřenci trenéra Zlatka Daliće začali mnohem lépe a již po šesti odehraných minutách je dostal do vedení nestárnoucí Luka Modrić, pro něhož to byla třiadvacátá reprezentační trefa.

Sedmatřicetiletý záložník španělského Realu Madrid si po vynikající nahrávce Vlašiće posunul míč do pokutového území a z deseti metrů pak nekompromisně zamířil přímo k bližší konstrukci. Nicméně neuběhly ani další tři minuty a domácí bleskově vyrovnali. Záložník německého Hoffenheimu Christoph Baumgartner hlavičkoval po dobrém centru Sabitzera z levého křídla a balón ze sedmi metrů nechytatelně usměrnil do protějšího spodního rohu.

Rakušané dokonce mohli otočit vývoj přesně v polovině prvního poločasu, avšak skákavý projektil Arnautoviće ukryl ve svých rukavicích pozorný brankář Livaković. V samém závěru úvodního dějství opět zahrozil stejný hráč, ale při historickém milníku mu ani tentokráte nebylo přáno, protože jeho ránu z mírného úhlu dokázal Livaković odvrátit na rohový kop fantastickým zákrokem svou pravou rukou.

Po změně stran se hrálo přeci jen opatrněji a ani jeden výběr nechtěl udělat žádnou chybu. Rozhodující okamžiky tohoto střetnutí se zrodily v rozmezí 69. - 72. minuty. Chorvatům nejprve vrátil vedení forvard Hajduku Split Marko Livaja, který si naběhl ke vzdálenější tyči na parádní křižný pas Perišiće z levé strany a hlavičkou z bezprostřední blízkosti nakonec překonal pozdě reagujícího gólmana Lindnera.

O pár okamžiků později rozhodl o vítězství favorita zkušený obránce ruského Zenitu Petrohrad Dejan Lovren. Ten po rohovém kopu nakrátko a následném centru z levého křídla v podání Majera stanul zcela osamocen před hranicí brankového území a pohotovou "rybičkou" usměrnil balón k levé tyči kolem marně se natahujícího Lindnera.

V 74. minutě chtěl uzavřít gólový účet Perišić, jenomže svou dělovkou z deseti metrů pouze orazítkoval břevno. Rakousko se ve zbývajícím průběhu ještě snažilo něco udělat s nepříznivým výsledkem, ale vůbec k ničemu nebezpečnému se nedostalo. Se čtyřmi body tedy zaostalo za třetí Francií o pouhý bod.

Více informací k zápasu

Dánsko - Francie 2:0

25.09.2022 20:45

Góly: 34. Kasper Dolberg, 39. Andreas Skov Olsen

Ani s dvanácti získanými body se Dánsku nepodařilo triumfovat v první skupině áčkové ligy, o jeden víc přece uzmulo za šest kol na své konto Chorvatsko, a tak se na závěrečný turnaj o celkový triumf nepodívá, přestože na závěr programu doma přetlačilo Francii. Ta měla jediné štěstí, že jeho přímý konkurent v boji o záchranu z Rakouska v souběžně hraném klání padl.

Obhájce prvenství loňského ročníku Ligy národů nemůže být se svým vystoupením nikterak spokojený. Všudy všeho získal na své konto za šest zápasů jediné vítězství, a to před pár dny nad posledními Rakušany, kterým definitivně stvrdil alespoň záchranu v Lize A. Rozhodně si ale barvil před startem této soutěže daleko lepší výsledky. Především v ofenzívě dost strádal, v průměru nezaznamenal ani jednu branku na zápas. A ani jednou neskóroval teď v Kodani.

Domácí o svém dalším skalpu evropského giganta, ten první se uskutečnil v červnu na Stade de France, rozhodli již během prvního poločasu. Ve 33. minutě Damsgaard vyslal centr do šestnáctky na hranici brankového území, tam si sběhl nikým nehlídaný Dolberg, který poté ve skluzu chytře zacílil do protipohybu brankáře Aréoly. A jen o šest minut později francouzský muž v rukavicích lovil míč ze své sítě podruhé, to když Delaney ve vápně přiťuknul merunu na Skova Olsena, který levačkou z voleje propálil hradbu těl před sebou, a to včetně Aréoly.

Už v první půli Francie nepůsobila nejzářnějším dojmem, přičemž ani po obrátce se do svého očekávaného tempo prostě nedostala. A mohla být ráda, že neinkasovala ještě z dalších šancí soupeře, třeba v 58. minutě, kdy se objevil ve velmi solidní pozici znovu aktivní Skov Olsen, na něhož Aréola tentokráte měl páky, nebo v 85. minutě, nebýt dalšího zákroku Aréola proti hlavičce Braithwaita. Snad jen Mbappé mohl v 67. minutě snižovat, v koncovce ale neuspěl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko64118:613
2.Dánsko64029:512
3.Francie61235:75
4.Rakousko61146:104
Liga A - skupina 2
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko531111:210
2.Španělsko52217:58
3.Švýcarsko52034:86
4.Česko51134:114
Zbývající zápasy
27.09. 20:45Portugalsko - Španělsko
27.09. 20:45Švýcarsko - Česko
Liga A - skupina 3
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Maďarsko53118:310
2.Itálie52216:78
3.Německo51318:66
4.Anglie50231:72
Zbývající zápasy
26.09. 20:45Anglie - Německo
26.09. 20:45Maďarsko - Itálie
Liga A - skupina 4

Nizozemsko - Belgie 1:0

25.09.2022 20:45

Góly: 73. Virgil van Dijk

Už jen malou naději na zisk prvního místa, a tedy postup do Final Four v rámci této soutěže, měla Belgie před bitvou o Benelux na půdě Nizozemska. A nakonec i tenhle duel jednoznačně ukázal, že první místo v tabulce čtvrté skupiny Ligy A si zasloužili domácí. Ti uzmuli celkově svou pátou výhru v Lize národů, jediný přesný zásah zařizoval v 73. minutě Virgil van Dijk.

Belgičané museli v Amsterdamu zvítězit o tři branky, oplatit zkrátka svému sokovi vysokou porážku z červnového programu, aby se ještě mohli vecpat na první pozici. Jenže plán vsítit co nejvíce branek hostům drhnul natolik, že nezaznamenali nakonec ani jednu. Nizozemci si hájili bez větších obtíží takový výsledek, který zaručoval úspěch jim, a uměli držet De Rode Duivels na uzdě. Jestli můžeme během první půle vypíchnout nějakou možnost Belgie, kterou mohla zápas do trochu jiné sféry, pak určitě tu ze 32. minutě, do níž se propracoval Witsel, ale ten na brankáře Pasveera vyzrát nedokázal, po De Bruyneho pasu totiž míč nezachytil ideálně.

Ani po přestávce nebyla k vidění na hrací ploše žádná dechberoucí podívaná, jaká by se asi dala od prestižního utkání očekávat. Nizozemsko jednoduše jako by nechtělo za žádnou cenu ustupovat ze své defenzivnější taktik, především se soustředilo nechybovat a nepustit soupeře do nějakého trháku, a Belgie naopak žádný správný recept na svého rivala nenacházela. V 66. minutě se zaskvěl Pasveer, který reflexivním zákrokem vyrazil zakončení Onany z blízkosti, a tenhle moment jako by nadobro zlomil v Belgičanech jakési doufám, že se ještě bude blýskat na lepší časy. Nakonec do té doby nepříliš aktivní soubor Oranje o pár minut později strhnul vítězství na svou stranu a celkově svou dominanci v tomto uskupení. Pomohl si standardkou, konkrétně rohovým kopem, který zahrál Gakpo centrem na přesně hlavičkujícího van Dijka. Ten byl na hranici brankového území zcela přehlížen, logicky tak neměl problém skórovat.

Více informací k zápasu

Wales - Polsko 0:1

25.09.2022 20:45

Góly: 58. Karol Świderski

Wales ani na šestý pokus v letošním ročníku Ligy národů nedokázal zvítězit a tentokráte po inkasované brance po necelé hodině hry podlehl v přímém souboji o záchranu konkurenčnímu Polsku po výsledku 0:1. V tabulce skupiny 4 obsadil beznadějně poslední čtvrté místo s jediným bodem na kontě a sestoupil do Ligy B, naopak hosté díky druhé výhře udrželi kýženou třetí příčku se sedmi body a v Lize A budou tedy působit i v následujícím ročníku.

Více jak třicet tisíc fanoušků v Cardiffu vytvořilo fantastickou atmosféru a hnalo "Draky" kupředu, nicméně ani "ohnivé" představení nevedlo ke vstřelení kýženého gólu. Úvodních pětadvacet minut nic zajímavého nepřineslo, poté se mohli dostat do vedení mírně favorizovaní Poláci. Po přímém volném kopu nebezpečně hlavičkoval ostrostřelec Lewandowski, avšak s famózním zákrokem se vytáhl brankář Hennessey.

Ve 33. minutě zahrozil na opačné straně rozběhnutý James, jenže jeho přízemní střelu z mírného úhlu skvěle vyrazil nohou gólman Szczęsny. Zhruba pět minut před přestávkou vyrobil obrovskou hrubku při rozehrávce Hennessey, nicméně svou chybu okamžitě napravil a těsně před brankovou čarou odkopl míč do bezpečí. Polsko rozhodlo o svém těsném úspěchu v 58. minutě.

Lewandowski po centru z levé strany uvolnil geniálním sklepnutím Karola Świderského, který sám před Hennesseym nezaváhal a z hranice brankového území ho chladnokrevně překonal.

O dvě minuty později mohl na druhé straně srovnat James, ale jeho přízemní projektil z deseti metrů brilantně jednoruč odvrátil do zámezí Szczęsny. V nastaveném čase byl ještě blíže k vyrovnání Gareth Bale, ovšem po parádním centru střídajícího Thomase orazítkoval razantní hlavičkou pouze břevno a výsledek se proto neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko651014:616
2.Belgie631211:810
3.Polsko62136:127
4.Wales60156:111
Liga B - skupina 1
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Skotsko540111:512
2.Ukrajina531110:410
3.Irsko51135:54
4.Arménie51042:143
Zbývající zápasy
27.09. 20:45Irsko - Arménie
27.09. 20:45Ukrajina - Skotsko
Liga B - skupina 2

Rusko - Izrael neh.

27.09.2022 20:45

zápas neodehrán

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Izrael42208:68
2.Island30305:53
3.Albánie30123:51
4.Rusko00000:00
Zbývající zápasy
27.09. 20:45Albánie - Island
Liga B - skupina 3
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bosna a Hercegovina53207:411
2.Černá Hora52126:47
3.Finsko51226:65
4.Rumunsko51132:74
Zbývající zápasy
26.09. 20:45Černá Hora - Finsko
26.09. 20:45Rumunsko - Bosna a Hercegovina
Liga B - skupina 4
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Srbsko531111:510
2.Norsko53117:510
3.Slovinsko51225:95
4.Švédsko51046:103
Zbývající zápasy
27.09. 20:45Norsko - Srbsko
27.09. 20:45Švédsko - Slovinsko
Liga C - skupina 1

Faerské ostrovy - Turecko 2:1

25.09.2022 20:45

Góly: 51. Viljornur Davidsen, 59. Jóan Edmundsson - 89. Serdar Gürler

Turecko ve svém závěrečném utkání letošního ročníku Ligy národů výrazně obměnilo základní sestavu a na půdě podceňovaných Faerských ostrovů nakonec prohrálo po výsledku 2:1. Vůbec první porážka mu však příliš vadit nemusí, neboť již po předchozí remíze s Lucemburskem (3:3) si zajistilo návrat do Ligy B. Tabulku první skupiny třetí výkonnostní kategorie ovládlo se ziskem třinácti bodů o dva body právě před druhým Lucemburskem.

Ostrovní výběr naopak zaznamenal své druhé vítězství ve skupině a s osmi body si s přehledem pohlídal třetí místo, které mu zaručuje pohodlnou záchranu v Lize C. Oba soupeři před tímto nedělním zápasem neměli o co hrát a na průběhu to bylo znát. První poločas téměř nic zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí pouze neuznaná branka Aktürkoğlua ze 41. minuty, který se nacházel v těsném ofsajdovém postavení.

Domácí po změně stran přeci jen přidali a o svém nečekaném úspěchu rozhodli dvěma trefami v úvodní čtvrthodině druhého dějství. Po šesti odehraných minutách je nejprve dostal do vedení jednatřicetiletý obránce švédského Helsingborgsu Viljornur Davidsen, jenž po přímém volném kopu Vatnhamara stál ve správnou chvíli na správném místě a s přehledem překonal bezmocného brankáře Bayindira.

Neuběhlo ani dalších osm minut a outsider se prosadil dokonce podruhé. Tentokráte měl přesnou mušku záložník belgického Waaslandu-Beveren Jóan Edmundsson, jelikož po finální pobídce Andreasena nezaváhal sám před tureckým strážcem. Svěřenci německého trenéra Stefana Kuntze se v následujícím průběhu spíše trápili. V 89. minutě sice snížili zásluhou střídajícího Serdara Gürlera, ale ve zbývajícím průběhu jim na další odpověď už nezbyl žádný čas.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Litva 1:0

25.09.2022 20:45

Góly: 88. Gerson Rodrigues

Litva skončí na posledním místě tabulky, pa nedočká se ani jedné výhry. Definitivní jistotu jí dalo utkání s Lucemburskem. Sice v něm Litevci dlouho drželi bezbrankový stav, ale dvě minuty před koncem jejich obrana nevydržela.

Lucembursko se naopak nemá zač stydět a v šesti duelech si připsalo jedenáct bodů. Na první Turky, jasného favorita celé skupiny, mu scházely jen dva body. Podle očekávání se hostující brankář Bartkus dostal pod palbu a jeho obránci se museli hodně otáčet, aby odráželi útoky aktivního Lucemburska. Především rána Sinaniho z dvacáté minuty a zajímavá hlavička od Barreira za dalších deset minut byly akce, které musel Bartkus řešit s vypětím sil.

Svěřenci trenéra Luca Holtze se snažili rozhodnout co nejdřív, ale Litva se v obraně pohybovala vcelku jistě. Především stopeři Slivka se Šatkusem odváděli velmi dobrou práci a přes jejich bloky se domácí Lucembursko dostávalo jen hodně těžko.

Šancí nepřibylo nějak razantně ani po změně stran a dlouho jsme čekali na nějaké zakončení. Na svědomí ho měl střídající Lars Gerson, který ale napálil míč z voleje jen kousek vedle tyče. Nakonec se ale Lucembursko přeci jen dočkalo. Dvě minuty před koncem Barreiro naservíroval míč do vápna na Gersona Rodriguese a ten propálil vše před sebou - 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Turecko641118:513
2.Lucembursko63219:711
3.Faerské ostrovy62227:108
4.Litva60152:141
Liga C - skupina 2
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Řecko54017:112
2.Kosovo52036:76
3.Severní Irsko51226:75
4.Kypr51223:75
Zbývající zápasy
27.09. 20:45Řecko - Severní Irsko
27.09. 20:45Kosovo - Kypr
Liga C - skupina 3

Ázerbájdžán - Kazachstán 3:0

25.09.2022 18:00

Góly: 67. Aleksandr Maročkin (vl.), 74. Filip Ozobić, 90+1. Anatolij Nurijev

Kazachstán naprosto propadl a v Ázerbájdžánu dostal tři branky. Velký podíl na tom mělo poměrně brzké vyloučení obránce Alipa, po němž se obrana hostí rozpadla.

Kazachstánu vlastně už o nic nešlo, první příčku měl už dávno zajištěnou a dnes si chtěl jen vylepšit skóre. Ázerbájdžán hrál především o to, aby se udržel na druhém místě před dotírajícími Slováky. V prvních minutách se Kazachstán trochu překvapivě bránil. O rozruch před brankářem Šackyjem se staral především domácí útočník Šejdajev, ale ani jedna z jeho úvodních dvou střel si cestu do sítě nenašla.

Kazachstánu dnes utkání nevycházelo podle představ, což ve 35. minutě podtrhl Nuraly Alip. Ten totiž v rozmezí dvou minut dostal dvě žluté karty (ostrý faul a následné protesty směrem k rozhodčímu) a byl vyloučen. Kazachstán bez něj směrem dopředu prakticky nic nevymýšlel. Naopak brankář Šackij čelil další nepříjemné ráně z kopačky Hagverdiho a hlavičce Ozobiće.

Ázerbájdžán tlačil svého soupeře, kterému evidentně docházely síly a za svou snahu si zasloužil gól. Nakonec mu pomohl soupeř sám. Po rohovém kopu si totiž míč do vlastní brány srazil Aleksandr Maročkin!

Kazachstán se ocitl na kolenou, protože jeho obrana naprosto přestala reagovat. Patnáct minut před koncem utkání našel Bajramov centrem od rohu hlavu Filipa Ozobiće, který poslal míč do sítě. Definitivní tečku za jasnou výhrou Ázerbájdžánu dodal Anatolyj Nurijev, jenž napálil míč ve vápně přímo k tyči.

Více informací k zápasu

Slovensko - Bělorusko 1:1

25.09.2022 18:00

Góly: 65. Adam Zreľák - 45. Ivan Bachar

Slovensko v posledním klání Ligy národů proti Bělorusku vlastně jen potvrdilo, že aktuálně není v dobrém rozmaru, proti jistě poslednímu týmu tabulky nedosáhla na vítězství a v soutěži skončila překvapivě až za prvním Kazachstánem a druhým Ázerbájdžánem. Za hosty se na neutrální srbské půdě prosadil Ivan Bachar, domácí po obrátce vyrovnali Adamem Zrelákem.

Prvotní duely nového slovenského kouče Francesca Calzony nedopadly dle očekávání. Zatím na své konto neuzmul potřebnou, kýženou výhru, kterou by prostě jasně naznačil, že on je tou správnou volbou pro slovenský nároďák, a musel se spokojit pouze s cenou útěchy v podobě premiérového získaného bodu, ač jeho parta rozhodně plnila roli favorita. Ani hostující kouč Georgij Kandraceu každopádně nemohl být spokojený s vystoupením svého mužstva, ovšem v kontextu celého působení v Lize národů. O udržení Ligy C se totiž bude muset rvát v baráži.

Slovensku se podařilo rozvlnit síť poprvé ve 33. minutě, to když běloruský brankář Plotnikau ještě dokázal zachytit zakončení Boženíka, avšak na dorážku Kucky už neměl nárok. Situace se každopádně zkoumala na videu, bylo zjištěno, že krátce předtím zahrál nedovoleně rukou právě Boženík, takže branka nebyla uznána jako regulérní. A krátce před obrátkou se o přesný zásah zasadilo naopak Bělorusko. Pjačénin zahrál rohový kop na bližší tyčku, Malkevič míč hlavou prodloužil za sebe, a odtud Bachar snadno překonával gólmana Rodáka. Remízu poté v 65. minutě zřizoval střídající Zrelák, který se krátce po svém pobytu na hrací ploše opřel do balón akrobatickým způsobem, a zužitkoval tak centr z levé strany, který produkoval Hancko.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Kazachstán64118:613
2.Ázerbájdžán63127:410
3.Slovensko62135:67
4.Bělorusko60333:73
Liga C - skupina 4
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Gruzie541014:213
2.Severní Makedonie52127:67
3.Bulharsko51319:86
4.Gibraltar50142:161
Zbývající zápasy
26.09. 20:45Gibraltar - Gruzie
26.09. 20:45Severní Makedonie - Bulharsko
Liga D - skupina 1

Andorra - Lotyšsko 1:1

25.09.2022 15:00

Góly: 88. Albert Rosas - 50. Vladislavs Gutkovskis

Lotyšsko zakončí tuto skupinu jako její vítěz a tudíž postoupí o úroveň výš. A radost z toho mu nezkazila ani remíza. Moldavsko sice svůj part vyhrálo a bodově se na Lotyše dotáhlo, ale nakonec o postupujícím rozhodlo skóre.

Lotyšsko chtělo z utkání v Andoře co nejvíc, protože svádělo na dálku boj s Moldavskem. To si podle očekávání poradilo s posledním Lichtenštejnskem, takže Lotyšsko nesmělo s Andorrou prohrát. Minimálně prvních čtyřicet minut se diváci na Estadi Nacional museli poměrně dost nudit, protože se často hrálo ve středu hřiště bez výraznějších šancí.

Obě jedenáctky trápila nepřesnost, především pak hostující brankář Steinbors dnes moc práce neměl a soupeřovi střelci ho prakticky nezaměstnali. S přibývajícími minutami začali být hosté přeci jen nervóznější a tudíž aktivnější. A pět minut po změně stran se konečně dočkali vytoužené branky. Raimonds Krollis odvedl perfektní práci obejitím soupeře a centrem do vápna, kde balon poslal do sítě Vladislavs Gutkovskis.

Jenže domácí Andorra dokázala prakticky z ničeho srovnat! A v tu nejnevhodnější chvíli, protože pouhé dvě minuty před koncem se prosadil mladý útočník Albert Rosas! Lotyšsko ale nakonec vybojovalo bod a slaví postup.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Lichtenštejnsko 2:0

25.09.2022 15:00

Góly: 90+2. Victor Stînă, 90+4. Victor Stînă

Moldavsku se sice podařilo uzmout na své konto vítězství nad posledním Lichtenštejnskem, bodově se tak srovnalo s Lotyšskem, které naopak nedokázalo porazit venku Andorru, přesto se každopádně na první místo nedostalo, protože ve finále vykázalo horší vzájemnou bilanci s pobaltským sokem. Červnový domácí nezdar s Lotyši rozhodl o moldavském nepostupu.

Před pár dny sice Moldavané uměli Lotyšům oplatit onu úvodní porážku, protože však výhru zapsali jen jednogólovou, zatímco doma padli o dvě branky, museli se zkrátka spokojit pouze s konečným druhým místem v tabulce. Lichtenštejnsko si naopak v Kišiněvě svou reputaci za žádnou cenu nevylepšilo. A utrpělo v tomto ročníku Ligy národů pouze šestou prohru v řadě.

Nutno ovšem podotknout, že trpaslík z Alp dlouho na půdě soupeře držel naději na zisk aspoň jednoho bodu. Jenže samotný závěr hodně pokazil, dvakrát inkasoval v nastavení druhé půle a musel odcházet z placu se sklopenou hlavou. Dvakrát se přitom prosazoval náhradník Stina. A nejprve spíše jeho pokus o centr skončil překvapivě za zády gólmana Büchela, přičemž o pár chvil později si za vápnem narovnal merunu na svou pravačku a usměrnil ji parádně k tyčce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lotyšsko641112:513
2.Moldavsko641110:613
3.Andorra62226:78
4.Lichtenštejnsko60061:110
Liga D - skupina 2
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Estonsko33006:29
2.Malta42025:46
3.San Marino30030:50
Zbývající zápasy
26.09. 20:45San Marino - Estonsko

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
Modroočko

Okej, neukameňujte ma, kombinačne to dnes bolo relatívne slušné, hoci v druhom polčase hrozne stereotypné a bez nápadu. Tomu tímu chýba mozog. Zároveň majú ofenzívni hráči slabú techniku, takže chcem vidieť, ako sa budeme presadzovať proti silnejším súperom (a tých si teda v kvalifikácii Eura užijeme, piaty kôš je asi istý). Obrana dnes v jedinom vyťaženom momente pohorela a Calzonove striedania boli rovnako stereotypné ako naša kombinácia. Poslať na plac dvoch defenzívnych záložníkov, keď potrebujeme skórovať, bol teda majsterštik. Ale Hrošovský hral fajn a na môj vkus je v repre oveľa dynamickejší než Lobotka, takže by mohol dostať príležitosť pri ďalšom zraze. Regáli a Vallo, ktorí boli najlepší v zápase s AZE, na lavičke. Zvláštne rozhodnutia.

Reagovat
Salfovic

Zrovna jsem se chtěl zeptat, proč Hrošovský skoro vůbec nehraje. Ať mi nikdo neříká, že je horší než třeba důchodce Kucka. Navíc si myslím, že s Lobotkou by mohl vytvořit hodně slušnej střed zálohy.

Reagovat
Modroočko

Na posledných dvoch zrazoch ma milo prekvapil, dokáže ten stred poľa rozbehať a navyše je spoľahlivý smerom dozadu. Určite by mal mať prednosť pred Kuckom a Berom.

Reagovat
Greny

Ten Ital co je teď trénuje je tak zajimavej. Po prvním zápase : Slovenska reprezentace potřebuje přestavbu.

Další zápas jeb tam Pekarika a Kucku - oba 35 let .. ok asi ještě kvalitu mají, ale směrem k případnému EURU už neperspektivní

Reagovat
Neutron

No praveze, ze uz ani ta kvalita tam velmi nie je.

Reagovat
KnoxXx

ziadnu kvalitu nemaju - Kucka prisiel dohrat do Slovana (pravidelne najhorsi hrac aj v tej celkovej biede) a Pekarik na repre nema posledne 3-4 roky (len nikomu sa nechce hladat alternativu); sice to nie je uroven Kudela, ale stale je to na urovni nepodareneho vtipu

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr by som povedal že tá alternatíva za Pekaríka ani velmi nie je.

Reagovat
Selänne

Hele, jak je možný, že se tenhle zápas odehrál na neutrální půdě, když Kazachstán a Ázerbájdžán odehráli domácí zápasy proti Bělorusku na svých stadionech?

Reagovat
penepi

Pretože nás zväz je banda absolútne nekompetentných klaunov.

"Domáce stretnutie s Bieloruskom sme mali pôvodne odohrať už v júnovom termíne, ale v dôsledku celosvetovej politickej situácie, ktorá nám neumožnila odohrať zápas s týmto súperom na území Slovenska, sme požiadali zástupcov Bieloruska o výmenu domácich zápasov. S ich súhlasom tak mohol mať júnový duel oficiálny štatút zápasu na pôde súpera, hoci sa nakoniec tiež odohral na neutrálnej pôde v Novom Sade. My sme vďaka tejto dohode získali čas na komunikáciu s autoritami a keďže sa politická situácia nezmenila, museli sme požiadať orgány UEFA o odohranie tohto septembrového stretnutia na neutrálnej pôde aj my. Vďaka spolupráci a komunikácii s UEFA, a zástupcami klubu v Bačke Topole, sme našli štadión, na ktorom privítame v úlohe hostiteľa súpera z Bieloruska,“ vysvetlila okolnosti zmeny dejiska zápasu riaditeľka medzinárodného a organizačného úseku SFZ, Lenka Gazdíková.

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte by som dopnil to najdôležitejšie označenie nášho zväzu: "banda absolútne nekompetentných SKORUMPOVANYCH klaunov.

Reagovat
Modroočko

Danmark tí pôjdu na MS ďaleko.

Reagovat
Salfovic

Kdyby je nezařízli s anglány, tak možná vyhráli Euro.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Greny

Snad to dotáhnou a vyhraje i Rakousko

Reagovat
mul

Snád sa im podarí v skupine predbhnúť FRA, lebo ak by šli z druhého miesta, tak v 16finále by mali ARG.

Reagovat
fabec1222

Což by nemusel být takový problém

Reagovat
Stannis Baratheon

Argentina vyhraje MS...

Reagovat
gazza62

Danove dobre drti africany.

Reagovat
eder

Turci se už na to vysrali...

Reagovat
Rambajstago

Ne, oni jsou marní i když o něco jde

Reagovat
oli9

Reagovat
fabec1222

Ale fantomas u Eura říkal...

Reagovat
LAM

Ale jinak Slováci do tý svý skupiny hrozně sedli. Ať už výkonem, tak i kultůrou

Reagovat
Csaplárova past

5:6 skore ze 6 zapasu, 7 bodu

To me poser

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Atalanta

No tak to si teda objavil Ameriku, že kultúrou patríme na východ.

A čo sa týka futbalu, tak na nejakú ligu nádorov sral pes.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozved prosím ťa ten výrok o kultúre

Reagovat
oli9

Tak nějak podporujete ten východ no....

Hlavní turistické lákadla... Hory, stáda ovcí a na východě slovenska u romské menšiny není a ani ještě rozluštěný ten jejich jazyk

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Neutron

Ano Kazachstan a Azerbajdzan su velmi popularne tento rok

Zbytocne generalizujes ty vrchol ludskeho plemena. Futbalovo tam samozrejme patrime, tam to je bez diskusie.

Reagovat
Atalanta

Východ môže podporovať aj Brazília, ale to neznamená, že kultúrne patrí do východnej európy. Avšak pre nás to platí, že tam patríme, akurát že tam patríte rovnako aj vy. Netreba sa hanbiť za svôj pôvod a netreba sa pchať západu do prdele. Na západe vás berú ako ľudí z východného bloku a ste pre nich menejcenní.

A je úsmevné, že sa povyšuje človek z Uherského Brodu, ktorý má kultúrne bližšie k nám ako napr. k pražákom

Reagovat
oli9

ale já se nad nikým nepovysuju. Jen vy prostě reagujete tak podrážděne vždycky

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
flamengo

Navyše ten jeho Brod je východnejšie ako taká BA, či Trnava.

Reagovat
oli9

dpc vy jste ale podráždění...

Reagovat
flamengo

Ja som tam podráždenú reakciu nezaregistroval. Iba sa človek musí zasmiať nad tým, že do akej miery je niekto schopný sa zhovadiť ako napr. ty a ten " španiel" LAM.

Reagovat
oli9

j a proto pořád reagujes ironie a vy na to reagujete slohovkou

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, ako hlavné turistické lákadlo ponúkame romské menšiny. boha tvoja kultúra osobnosti tiež stojí za to

Reagovat
Modroočko

Comedy king.

Reagovat
Alons0

Vzhledem k tomu, že ve Final 4 budou Niozemci, Chorvati a možná i Maďaři, tedy marketingově ne tolik zajímavé země, očekávám brzy nějaký brilantní nápad na Final 8.

Reagovat
Seydou Doumbia

kdy je final 4?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

To by ale museli být dvě skupiny po čtyrech, protože jet tam případně jen k jednomu zápasu ve čtvrtfinále, by se jim každý vybod. Pak by to bylo každý lichý rok malé ME jako 80, 84, 88, 92 byly normální ME. Anebo by dali čtvrtfinále doma venku? Ty jsi si dělal srandu, ale UEFA jak vycítí víc zápasů a víc prachů je všeho schopna.

Reagovat
Greny

OT :

https://mobile.twitter.com/jozef_kopco/status/1574160852034494466

A proč vlastně ne? To je zakázaný?

Reagovat
smazaný uživatel

Rekl bych, ze tohle se obecne da schovat pod nebezpecnou hru.

Reagovat
Greny

Prý nesportovní chování nebo tak neco

Reagovat
Salfovic

To je kokotina.

Reagovat
GrimeBaller98

At uz je konec repre pauzy

Reagovat
Neutron

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele