Souhrn zápasů Ligy národů - pátek 10.6.

10.06.2022, 19:53, aktualizováno 10.06.2022, 22:49
Komentáře a souhrny
Rakušané slaví první gól (© AFP)
Francie se ani na třetí pokus nedočkala výhry, v Rakousku v závěru vydolovala alespoň bod, zatímco Chorvatsko vyhrálo v Dánsku. Slovensko má druhou výhru a pořádně se na ní natrápilo, o triumfu v Ázerbájdžánu rozhodl Weiss. Stoprocentní zůstává Lotyšsko, tentokráte uspělo v Moldavsku...
Liga A - skupina 1

Rakousko - Francie 1:1

10.06.2022 20:45

Góly: 37. Andreas Weimann - 83. Kylian Mbappé

Ani na třetí pokus se Francii nepodařilo v novém ročníku Ligy národů zvítězit, v Rakousku se málem nedočkala ani žádného bodového zdaru, nebýt gólového příspěvku Kyliana Mbappého z finálních pasáží zápasu. Domácí znovu potvrdili, že v tomhle uskupení můžou konkurovat i největším evropským gigantům. Jejich jedinou branku zařídil v první půli Andreas Weimann.

Vůbec první střelu na bránu vyprodukoval až ve 13. minutě Tchouaméni, nicméně jeho pokus z dálky nebyl ani náhodou přesný, a tak pouze přeletěl domácí břevno. V 18. minutě už ale byli Les Bleus vstřelené brance rozhodně daleko blíže, to když Griezmannův prudký centr ze standardky vyrazil gólman Pentz pouze před sebe, bleskově se o dorážku hlavičkou pokoušel Benzema, avšak jeho soupeř vytasil parádní reflexivní zákrok. Míč se ještě nebezpečně hýbal v brankovém území, nikdo z Francouzů se však nesnažil dorážet, a tak ho odkopl bek Wöber.

Ve 32. minutě hrozil Benzema ještě jednou, tentokráte napřáhl ze střední vzdálenosti, ovšem s jeho zakončením neměl Pentz výraznější potíže. Rakousko sumárně bránilo bezgólové skóre velmi slušně, ve 37. minutě se přitom dočkalo hodně nečekané odměny v podobě vedení, jež rezultovalo prakticky z ničeho nic. Arnautovic se procpal do vápna, nezpanikařil, s ničím se neunáhlil, ve vhodnou chvíli balón prostrčil na Laimera, který ho pak okamžitě přeposlal před bránu, kam si sběhl Weimann, a ten jednoduše překonal marně zasahujícího gólmana Llorise. Domácí najednou dost ožili a těsně před přestávkou dokonce mohli svůj náskok navýšit, jenže po Laimerově pobídce Arnautovic svou levačkou z otočky Llorise opravdu moc neprověřoval. Ještě jednou se poté stačil ozvat Benzema, jeho technickou střelu každopádně polapil Pentz.

I ve druhém poločase se Rakušané soustředili hlavně na udržení pevných základů v obranných činnostech, a je pravda, že Francie se do tutovek s pravidelností nepropracovávala. Stále byl po úspěchu hladový Benzema, jehož navštívenka z voleje z 51. minuty, protečovaná stoperem Traunerem, skončila kousek vedle brány. V 55. minutě ozkoušel svoje šutérské schopnosti též Pavard, i v tomto případě však zasáhl pořád pozorný Pentz. A trestuhodně pak branku přepálil rovněž Pavardův spoluhráč Coman. Až nakonec musel hosty uchránit od další pohromy v této soutěži Mbappé, který proklouzl na hřiště z lavičky krátce po hodině hry. V 83. minutě ťukl ve středu pole merunu k Nkunkuovi, ten mu ji adresoval zpátky, pařížský forvard byl přitom již dávno nastartovaný, prchl všem svým strážcům a usměrnil ji nekompromisně pod břevno.

Více informací k zápasu

Dánsko - Chorvatsko 0:1

10.06.2022 20:45

Góly: 69. Mario Pašalić

Dánsko po dvou vítězstvích na půdě Francie a Rakouska v Lize národů poprvé padlo. Mohlo si v souboji s Chorvatskem, které naopak po nepovedeném zápase s Rakušany a plichtě proti Francouzům uzmulo první tříbodový výsledek, lépe pojistit vedení v tabulce, jenže tentokráte za celých devadesát minut nevsítilo jediný gól. A hosty naopak rozradostnil Mario Pašalič.

Domácí zprvu působili aktivnějším dojmem, k zakončení se nejprve propracovali Cornelius a o pár chvil později také Maehle, nicméně ani jeden z nich neseřídil svoje mířidla správně. Ve 13. minutě se poprvé ozvali taktéž Chorvaté, pravačkou vypálil Oršič, avšak ani on nezamířil přesně. Bylo vidět, že hostům bezgólové skóre vyhovuje daleko více než jejich sokovi, ten se přece před vlastními fanoušky chtěl vytáhnout, a tak i nadále více útočil. Do poločasu ovšem zahrozil vlastně už jen jednou jedinkrát, a to ve 40. minutě, kdy Damsgaard za vápnem ťuknul balón ke Corneliusovi, jeho technické zakončení nicméně bravurně polapil brankář Livakovič.

Obrázek hry se zásadně nezměnil ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Dánsko se pokoušelo najít cestu za vedením, Chorvatsko stále vyčkávalo a snažilo se elimininovat co nejvíce šancí svého soupeře. A nutno říci, že se mu plnění těchto cílů docela solidně dařilo. Zhruba až po hodině hry se najednou začalo zdát, že Dánům dochází v ofenzívě nápady, a naopak Chorvaté směrem dopředu začali vystrkovat růžky. V 63. minutě ještě Modričův pokus pochytil gólman Schmeichel, jenž dokonce dokázal míč zkrotit tak, že ho udržel elegantně v rukavicích. V 69. minutě poté trestuhodně neskóroval Stanišič, jehož střelu vyblokoval do zámezí na poslední chvíli bránící Eriksen, každopádně rezultující rohový kop již přinesl klíčový okamžik tohoto utkání. Modrič ho rozehrál nakrátko s Kramaričem, následně merunu předal Brozovičovi, jenž v šestnáctce svým centrem našel opět aktivního Kramariče, ten hlavou protáhl jeho pas ještě blíže k bráně, od protihráče Höjbjerga se míč odrazil k Pašaličovi, který ho vsunul pod nohy Schmeichela. Dánsko pak marně hledalo odpověď na tohle inkasování, muselo se jednoduše smířit s finální prohrou, protože Vatreni pořád v defenzívě působili kompaktně a bezchybně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko32014:36
2.Rakousko31115:34
3.Chorvatsko31112:44
4.Francie30213:42
Liga B - skupina 2

Albánie - Izrael 1:2

10.06.2022 20:45

Góly: 45+2. Armando Broja (pen.) - 57. Manor Solomon, 73. Manor Solomon

Druhá skupina béčkové ligy nabídla po dvou úvodních remízách první vítězství. A na svoje konto si ho připsal Izrael, který se díky dvěma přesným zásahům Manora Solomona posunul do čela tabulky před Island. Albánii vyšel lépe první poločas, penaltu proměnil v jeho závěru Armando Broja, nicméně v tom druhém domácí celek těsný náskok neudržel a dokonce padl.

Zápas měl maličké zpoždění, fanoušci totiž konfetami zasypali bránu gólmana Berishy, a než se daly věci do pořádku, chvilku tento proces zkrátka trval. Ve 20. minutě přišel na řadu jeden ze zajímavých okamžiků, sudí Tiago Martins totiž nařídil pokutový kop poté, co byl útočící Uzuni ve vápně lehce přidržen bánícím Miguelem Vítorem. Aspoň takto se zprvu zdálo, proč došlo na hvizd hlavního arbitra. Jenže nakonec bylo ve finále na vině asi domnělé hraní rukou u hostujícího stopera. Do hry vstoupil VAR, na videu vlastně žádný prohřešek k vidění nebyl, a tak se rozhodnutí odvolávalo. Albánie se každopádně přesto penalty dočkala v závěru půle.

A zase se jednalo možná o trochu přísnější rozhodnutí, protože Jaber ve vlastní šestnáctce do podnikajícího Balliua nevrazil vyloženě s velkou intenzitou. Tak jako tak si pak míč na bílou značku posadil Broja, který zacílil umně do protipohybu brankáře Marciana. Izrael ovšem po přestávce zabral a otočil vývoj utkání ve svůj prospěch. V 57. minutě Leidner vyslal po levé straně do úprku Solomona, který vlétl až před Berishu a propálil ho i ze složitějšího úhlu. A v 73. minutě se Solomon na střeleckou listinu uvedl také podruhé, to když Marciano vyrážel pokus Safouriho jen k Abadovi, jehož následná přihrávka zprava propadla k jeho spoluhráči na hranici brankového území, a odtud poté opravdu neexistoval větší problém rozvlňovat síť.

Více informací k zápasu

Rusko - Island neh.

10.06.2022 00:00

zápas neodehrán

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Izrael21104:34
2.Island20203:32
3.Albánie20112:31
4.Rusko00000:00
Liga C - skupina 3

Bělorusko - Kazachstán 1:1

10.06.2022 20:45

Góly: 84. Uladzislau Malkevič - 13. Abat Ajmbetov

Reprezentace Kazachstánu zatím rozhodně překvapuje svými výkony ve třetí skupině Ligy C a nyní i ve svém třetím zápase tohoto ročníku Ligy národů udržela dosavadní neporazitelnost, nicméně na půdě konkurenčního Běloruska nakonec neudržela jednobrankový náskok a rozešla se s ním smírně v poměru 1:1. V tabulce sice zůstala na vedoucí pozici se sedmi body, avšak její náskok na druhé Slovensko se snížil na jediný bod.

Výběr z východní Evropy nejprve porazil Ázerbájdžán po výsledku 2:0 a pak šokoval v Trnavě největšího favorita ze Slovenska, kterého udolal nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu odjížděl do Srbska v roli mírného favorita, jenže po brzké vedoucí trefě spoléhal pouze na defenzivní činnost a tato taktika se mu nevyplatila, jelikož vyrovnávací gól inkasoval deset minut před závěrečným hvizdem. Bělorusové nevyhráli v azylu v Novém Sadu ani napotřetí a se dvěma body jim patří třetí příčka, k tomu jsou před posledním Ázerbájdžánem jen o bod.

Tento páteční duel sice začal v opatrnějším duchu, ale po necelé čtvrthodině hry dostal hosty do vedení Abat Ajmbetov, jenž zužitkoval parádního zpětného pasu od Vorogovského a prudkou hlavičkou nekompromisně skóroval. Přesně v polovině prvního poločasu mohl srovnat stav Bachar, ovšem ten ve vyložené gólové možnosti selhal a svůj přízemní pokus ve skluzu poslal o decimetry mimo prostor tří tyčí.

Bělorusové po změně stran přidali a svého protivníka neustále tlačili, jenomže na vynikajícího brankáře Šackého dlouho nemohli najít úspěšný recept. Zaslouženého vyrovnání se přeci jen dočkali v 84. minutě, kdy nově příchozí Vladislav Malkevyč zužitkoval rohového kopu Gromyka a díky dostatečnému důrazu rozvlnil síť. Poté se již nic zásadního nepřihodilo a výsledek se tedy neměnil.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Slovensko 0:1

10.06.2022 18:00

Góly: 81. Vladimír Weiss

Slovensko si po hodně nepovedeném zápase s Kazachstánem zlepšilo náladu a Ázerbájdžán venku zaslouženě skolilo. Pod velením dočasně zvolených trenérů Samuela Slováka a Marka Mintála, kteří nahradili odvolaného Štefana Tarkoviče, neodvedli obecně vůbec špatnou práci. Mužstvo kouče Gianniho De Biasiho naopak už potřetí za sebou v Lize národů neskórovalo.

Ve 2. minutě se ke střele z dobré pozice propracoval Suslov, ten zakončil z první, jenže jeho pokus prostě nebyl přesný, a tak domácí gólman Mähämmädälijev zasahovat nemusel. V 9. minutě již každopádně Mähämmädälijev musel být v pohotovosti, z dálky totiž napřáhl slušně Hrošovský, nicméně ani on svého soupeře nepřekonal, ten totiž vyrážel míč do zámezí. A o pár chvil později Slováci mohli skórovat z přímého kopu, ale Rusnák cílil balón mimo bránu.

Hosté pokračovali v útočné aktivitě i nadále, Ázerbájdžán přitom pouze přihlížel, kterak se jeho konkurent dere za úvodním přesným zásahem. V 19. minutě Mähämmädälijev musel být zase ve střehu, protože zpoza šestnáctky vypálil Suslov, a ve 21. minutě Strelec natrefil jednu z tyčí ázerbájdžánské brány. Až ve 28. minutě zahrozil též domácí celek, ve vápně Slovenska vznikl docela slušný závar a Salahly se po souboji s brankářem Rodákem snažil vymodlit si nařízení pokutového kopu, na jeho stížnosti ovšem rozhodčí Rumšas nikterak nereflektoval.

Ve 37. minutě se Slovensko znovu pokoušelo o změnu bezgólového skóre, Haraslín ozkoušel svou pravačku, Mähämmädälijev ale vyblokoval merunu jednoruč do zámezí. Po obrátce jaksi slovenská aktivita v ofenzívě nebyla na tak vysoké úrovni, přesto se nakonec výběr ze střední Evropy dočkal své odměny. V 81. minutě předvedl parádní rychlou kombinaci, ve finále pak střídající Bero pobídl nalevo svého kolegu z lavičky Weisse, který snadno zamířil k tyčce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Kazachstán32104:17
2.Slovensko32012:16
3.Bělorusko30211:22
4.Ázerbájdžán30120:31
Liga D - skupina 1

Andorra - Lichtenštejnsko 2:1

10.06.2022 20:45

Góly: 78. Jordi Aláez (pen.), 82. Jesus Rubio - 90+2. Livio Meier

Andořané naposledy zvítězili v soutěžním utkání v polovině října uplynulého roku, když si odvezli vysokou výhru 3:0 ze San Marina, nyní vůbec poprvé v tomto ročníku Ligy národů skórovali a nakonec díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině zdolali konkurenční Lichtenštejnsko nejtěsnějším poměrem 2:1. To sice ještě v nastaveném čase snížilo své manko, jenže na kýžené vyrovnání mu již nezbyl žádný čas.

Domácí výběr plnil úlohu mírného favorita a papírové předpoklady nakonec naplnil, i když se jeho tříbodový zisk rozhodně nerodil lehce. Hosté za svým protivníkem přeci jen zaostávali a v tabulce skupiny 1 Ligy D zůstávají na úplně posledním čtvrtém místě s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:5. Naopak Andorra si upevnila třetí místo tabulky se čtyřmi body a za druhým Moldavskem zaostává jen kvůli horšímu skóre.

Přitom výběr vedený švýcarským trenérem Martinem Stocklasou nezačal vůbec špatně a po necelých dvaceti odehraných minutách rozvlnil síť zásluhou Niklase Becka, avšak jeho zásah přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Domácí si ve zbývajícím průběhu prvního poločasu vytvořili hned několik slibných možností, nicméně prosadit se nedokázali. Po změně stran se obrázek hry dlouho neměnil, teprve v 78. minutě nabralo "knížecí" derby nový směr.

Prudkou střelu Fernándeze totiž zablokoval svou rukou bránící Malin a slovinský rozhodčí Kajtazović po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Jordi Aláez a bez větších potíží poslal gólmana Büchela na opačnou stranu. Neuběhlo ani dalších pět minut a výhru domácího týmu pojistil Chus Rubio, který se nečekaně opřel do balónu z vlastní poloviny, a jeho unikátní rána zapadla za šokovaného Büchela. Hosté sice snížili ve třetí nastavené minutě zásluhou Livia Meiera, ale k ničemu dalšímu se už nedostali.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Lotyšsko 2:4

10.06.2022 18:00

Góly: 5. Ion Nicolaescu (pen.), 64. Nichita Moțpan - 19. Vladislavs Gutkovskis, 26. Janis Ikaunieks, 60. Vladislavs Gutkovskis, 75. Janis Ikaunieks

Jedno z nejklíčovějších utkání o první místo ve skupině 1 Ligy C se odehrálo v Kišiněvě a po nečekaném ofenzivním koncertu se nakonec radoval z výhry mírný favorit po výsledku 4:2. Domácí sice brzy vedli, ovšem poté třikrát inkasovali a i přes snížení nakonec obdrželi čtvrtý rozhodující úder zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Lotyši tedy zůstávají stoprocentní se ziskem devíti bodů a posun do třetí výkonnostní kategorie mají na dosah.

Naopak Moldavsko je stále druhé se čtyřmi body a před třetí Andorrou se už nachází jen vinou lepšího skóre, za svým pátečním protivníkem zaostává o propastných pět bodů. Domácí vstoupili do utkání s větším nasazením a v 5. minutě velmi brzy vedli, když anglický rozhodčí Madley nařídil pokutový kop za nedovolený zákrok Cigaņikse na Platicu a ten vzápětí s velkým přehledem proměnil Ion Nicolaescu.

Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse však na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a po necelých dvaceti odehraných minutách srovnali stav. Po přímím volném kopu Savaļniekse využil zaváhání gólmana Răileana dobře postavený Vladislavs Gutkovskis a poloprázdnou branku nemohl minut. Neuběhlo ani dalších sedm minut a hosté dokonce otočili vývoj, po další standardní situaci totiž skóroval hlavou Janis Ikaunieks.

Hosté od této chvíle hráli s mnohem větším klidem a vyčkávali na svou další možnost, která přišla přesně po hodině hry. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil sedmadvacetiletý útočník polského Rakówa Gutkovskis, jelikož si naběhl do předbrankového prostoru na vynikající přihrávku od Cigaņikse a bezmocného Răileana překonal nekompromisní střelou zblízka - 1:3.

Domácí se v žádném případě nechtěli vzdát a za další čtyři minuty zdramatizovali průběh tohoto zápasu, neboť po rohovém kopu Rațăy přesně zakončil Nichita Moțpan. Nicméně o osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto v 75. minutě. Druhým dvougólovým střelcem Lotyšska se stal zkušený záložník finského Kuopia Ikaunieks, jenž si počkal na pobídku nezastavitelného Gutkovskise a svůj nechytatelný projektil usměrnil k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lotyšsko33008:29
2.Moldavsko31114:44
3.Andorra31112:44
4.Lichtenštejnsko30031:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pablos

Slovensko

Reagovat
O.Giroud

Toho Strelca uz nech nevolaju, chlapec sa nedostane na lavicku Spezie(a to tam maju snad 20 slotov) pre nejaky dovod. Chalan si potrebuje trochu uvedomit veci a nie sa trapit este aj v repre.

A ja mam pocit, ze uz od Hapala sa hracom stale tlaci do hlavy ako uz nie su lahki superi a kazdy uz vie hrat futbal a nasi tomu uplne uverili. Dnes 20 min super potom jedna chyba a zrazu otocka, uplne sme sa zlakli ze Azerbajdzan vie zahrozit tak sme sa prestali napadat a skoro neziskali ziadnu loptu. Tu sa musi najst trener, ktory im toto zmyslanie vytlaci z tych hlav.

Nemozu hraci z Talianskej, Spanielskej, Holandskej ci Nemeckej ligy hrat takto proti hracom z Kazachstanu, Cypru, Bielorusku a neviem asi aj San Marina.

Reagovat
Modroočko

Slovensko potrebuje moderného progresívneho trénera a hlavne kvalitný program sedení u športového psychológa, pretože na tom nesebavedomí, neschopnosti rýchlo myslieť a hrať na jeden dotyk celá naša hra stroskotáva. Hráme absolútne archaický futbal z minulého storočia, žiaden hráč si neverí 1 na 1, nie sú schopní nič riešiť v rýchlosti.

Reagovat
Modroočko

A ešte doplním, že po Peťovi Pekaríkovi by mali pomenovať fóbiu z prienikov do šestnástky a zakončovania - pekarikofóbia. Skúsený harcovník so stále dobrou technikou, ktorého veľmi uznávam a v prínose slovenskej reprezentácii ho mám na jednej úrovni so Škrteľom a Hamšíkom, no posledné tri roky absolútne odpadol, čo sa týka podpory ofenzívy.

Reagovat
O.Giroud

Psycholog, presne. Ti hraci proste nie su zli aj ked vacsina chce tomu verit, ze to je ten pravy dovod nasej krizy. Ja si fakt myslim, ze oni veria tomu, ze ich dokaze porazit fakt kazdy a potom ked to nejde samo tak sa zlakneme a sme az priposrani.

Reagovat
Noustress

Priposraní sme od Hapala, 15 metrov šprint, 2 rýchle nahravky idealne na jeden dotyk a začíname odznovu ešte hlbšie než predtým. Však tí chlapci dostanú loptu a prvé čo robia otočia hlavu a hladajú vzadu. Dalšia vec, všade sa píše, že pomaly končia opory, ide sa budovať mužstvo ale točíme nejakých 15 hráčov dokola so súpermi, ktorí sa vedia poraziť aj sami. Najhoršie je, že nekompetentní zväz vytiahne nejakú tragediu miesto perspektívy

Reagovat
O.Giroud

No musi nas toto najprv niekto odnaucit inac sa nepohneme. Ja by som mozno chcel vidiet aj hru na 3 stoperov.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to iná chudoba, C divízia pre nás aktuálne ako stvorená, veď aj tam sa trápime a keď nepostupime teraz, tak sa už vyššie ťažko dostaneme lebo vždy vypadne z B lepšie mužstvo, ako je to naše

Reagovat
Seydou Doumbia

Já vím že jste v piči, ale mi neříkej že s lepším trenérem, vedením atd nejste někdy schopní postoupit přes nějaké dědiny jako Finsko, Island, Irsko, Černá Hora nebo Albánie...

Reagovat
gazza62

Tvl ty vlezdoprdelko bačů.Ty země co jsi jmenoval, tak jsou oproti prcačům ovcí úplně jiná kategorie.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojabany curak z knedlikova

Reagovat
Ed_Hazard

Fotku si zabil

Reagovat
Modroočko

Francúzi majú rovnakú trajektóriu ako Nemci pred poslednými MS.

Reagovat
fabec1222

Klasický syndrom vítězů MS

Reagovat
John Obi Mikel

V tomhle tisíciletí z obhájců postoupila ze skupiny akorát Brazílie v roce 2006 (Francie 2002, Itálie 2010, Španělsko 2014 i Německo minule vypadli)

Reagovat
$$CaptainKokotko

Viděl někdo jak hraje Rakousko? Z toho mě vychazí, že v United jsou tragédi a Ragnick si takový výsměch nezasloužil a Ten Hag to bude mít hodně těžké.

Reagovat
John Obi Mikel

To nic nemění na tom, že tam nepředvedl vůbec nic

Reagovat
Seydou Doumbia

Když je někdy zkurvený klub tak můžeš být jak dobrý chceš a i tak ti to je k ničemu...to samý hráči když přestoupí do posranýho klubu tak se z nich mohou lehce stát sračky ani nevíš jak...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele