Souhrn zápasů Ligy národů - pondělí 13.6.

13.06.2022, 17:54, aktualizováno 13.06.2022, 22:44
Komentáře a souhrny
Luka Modrić (© AFP)
Francie opět neobstála, doma prohrála s Chorvatskem a hrozí ji sestup, ve druhém duelu této ligy vyhráli Dánové nad Rakušany. Slovensko nezvládlo ani odvetu s Kazachstánem a odmítlo možnost posunu na první místo ve skupině. Dvě kola před koncem ztrácí vedoucí na Kazachy čtyři body...
Liga A - skupina 1

Dánsko - Rakousko 2:0

13.06.2022 20:45

Góly: 21. Jonas Wind, 37. Andreas Skov Olsen

Severský výběr si po minulé domácí porážce s Chorvatskem (0:1) tentokráte spravil chuť proti houževnatému Rakousku a díky dvěma brankám v úvodním poločase nakonec zvítězil celkem snadno 2:0. V tabulce první skupiny A si proto upevnil vedoucí pozici s devíti body a dvě kola před koncem má jistotu, že nesestoupí, jelikož před poslední Francií si vytvořil nedostižný sedmibodový odstup. Rakušanům nyní patří třetí místo se čtyřmi body.

Mírný favorit tohoto nedělního utkání začal naprosto skvěle a do vedení se mohl dostat krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z hranice pokutového území nebezpečně vypálil Cornelius a jeho nadějné střele k pravé tyči scházelo jen pár decimetrů. Neuběhlo však ani dalších pět minut a Dánsko přeci jen vedlo. Danso prohrál hlavičkový souboj s Jonasem Windem před hranicí vlastní šestnáctky a míče se na levé straně ujal rozběhnutý Mæhle.

Ten si počkal na vhodný okamžik a těsně před brankovou čarou oslovil svou nahrávkou právě volného Winda, jenž nechytatelně zavěsil přímo ke vzdálenější konstrukci. Domácí si v následujícím průběhu hlídali hubený náskok a navýšit ho dokázali zhruba deset minut před přestávkou. Wind vymyslel nahrávku z otočky pro Andrease Skova Olsena, jenž na pravém křídle zachoval chladnou hlavu a bezmocného brankáře Lindnera pokořil pohotovým obstřelem do levého dolního růžku.

Výběr vedený trenérem Kasperem Hjulmandem po změně stran nikam nespěchal a soustředil se hlavně na pozornou práci v defenzívě, svému rivalovi nedovolil prakticky nic. Naopak Rakušané začali hrát v závěrečné dvacetiminutovce na obrovské riziko a třetí inkasované trefa rozhodně visela ve vzduchu. Nejprve v 71. minutě zahrozil střídající Billing, který se opřel do balónu z osmnácti metrů a levou tyč minul ani ne o půl metru.

Za dalších devět minut stanul tváří v tvář proti Lindnerovi Højbjerg, ale svou přízemní střelou z mírného úhlu trefil jen jeho nohy a vybojoval rohový kop. Poslední velká možnost byla k vidění dvě minuty před vypršením základní hrací doby, neboť z dvaadvaceti metrů zkusil své štěstí Christian Eriksen a jeho skákavý kroucený pokus po téměř neviditelném zásahu Lindnera orazítkoval bližší tyč.

Více informací k zápasu

Francie - Chorvatsko 0:1

13.06.2022 20:45

Góly: 5. Luka Modrić (pen.)

Být v kůži domácího šéfa lavičky Didiera Deschampse by aktuálně chtěli asi pouze ti největší masochisti. Liga národů není pro Francii určitě prioritou číslo jedna během tohoto netradičně náročného červnového programu, také se však nepočítalo s faktem, že by se po čtyřech kolech již nemohla ucházet o obhajobu triumfu. Definitivně jeho šance smetl nezdar s Chorvatskem.

Tahle soutěž měla být spíše jakousi přípravou před vrcholem tohoto roku, tedy listopadovým a prosincovým světovým šampionátem v Kataru, aby ale předchozí vítěz nemohl matematicky usilovat o proklouznutí na závěrečný turnaj nejlepších čtyř už takhle brzy a v září se rval jen o posunutí se z poslední čtvrté příčky, která znamená pád do béčkové ligy, s takovým scénářem se zajisté nepočítalo. Výsledky Les Bleus jsou zatím doslova tristní, nemají na svém kontě ani jednu výhru, a i když opětovně připomeneme, že se až za pár měsíců představí na očekávané scéně nejúspěšnějších mužstev světa, je třeba také podotknout, že tak mizerné období není tím nejzářivějším příslibem do budoucna. Ukázalo se totiž, že Francie umí být pořádně zranitelná.

Naopak výběr kouče Zlatka Daliče v červnu svou výkonnost tak stupňoval, až se usadil docela bezpečně na druhém místě tabulky, z něhož může útočit reálně na první Dánsko. Především si ale vytvořil solidní odstup od čtvrté pozice, na níž může zabřednout už jenom hodně stěží. A také se mu mimochodem od neúspěšného finále MS v roce 2018 podařilo na pátý pokus svého soka skolit. Dosud s ním od té chvíle třikrát padlo a jednou plichtilo, a to nedávno ve Splitu.

O osudu tohoto utkání rozhodl hned samý začátek. Sudí Grinfeeld nařídil penaltu ve prospěch Chorvatů poté, co bránící Konaté ve vlastním vápně nešťastně přišlápl zezadu Budimira. Jako exekutor se jí chopil Modrič, jenž přelstil brankáře Maignana, byť ten si na míč stačil sáhnout. Domácí sice měli na hřišti možná ty největší ofenzivní zbraně jako Benzemu, Mbappého nebo Nkunkua, avšak ani oni nedokázali najít cestu za nějakou gólovou odpovědí. Třetí jmenovaný ve 28. minutě cílil z dálky kousek vedle brány, v závěru půle rovněž neseřídil svoje mířidla na požadovaný level. Hosté i po obrátce dobře strážili svou bránu, Francouzi se sice samozřejmě snažili o vyrovnání, spíše ovšem byla v jejich podání vidět křeč a nemohoucnost v koncovce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko43016:39
2.Chorvatsko42113:47
3.Rakousko41125:54
4.Francie40223:52
Liga B - skupina 2

Island - Izrael 2:2

13.06.2022 20:45

Góly: 9. Jón Dagur Thorsteinsson, 60. Thórir Jóhann Helgason - 35. Daniel Grétarsson (vl.), 65. Dor Peretz

Hned dvakrát se Island dostal do jednobrankového náskoku, pokaždé o něj ale přišel, a tak se do jeho statistických kolonek zaznamenala pouze třetí remíza v pořadí. Ta tak zajistila Izraeli průběžnou vedoucí příčku v tabulce druhé skupiny béčkové ligy před zářijovým programem. Podobně jako před pár dny v Haifě se konal rovnoměrný střet, jenž vyústil i ve stejný rezultát.

Domácí vstoupili do zápasu moc povedeným způsobem a hned v 9. minutě se ujali vedení. A lidově řečeno tak trochu právě po islandsku. Magnússon vhodil dlouhý aut do šestnáctky, tam Grétarsson sklepl míč pro Thorsteinssona, který hlavou nasměroval míč obloučkem za marně se natahujícího gólmana Marciana. Pak se ve dvou dobrých možnostech ocitli na druhé straně Dabbur s Jaberem, oba nicméně zamířili jenom do rukavic Rúnarssona. Do velké tutovky se následně propracovali Islanďané, podnikli totiž rychlý brek, Sigurdsson se objevil úplně sám před Marcianem, jenže ten proti svému soupeři zavčasu vyběhl a jeho zakončení zneškodnil.

Ve 35. minutě se Izrael dočkal vyrovnání. Abada uvolňoval napravo Dasu, ten balón navrátil dozadu do vápna, odtud vypálil Safouri, přičemž jeho pokus tečoval nešťastně do vlastní sítě bránící Grétarsson. Celek ze severu Evropy se každopádně mohl dostat znovu do sedla, a to v závěru první půle, kdy přímák zahrál Magnússon, ovšem svou dělovkou trefil pouze břevno.

Jestliže úvodní pasáže prvního poločasu vyšly Islandu moc dobře, pak stejný scénář se psal vlastně taktéž pro ten druhý. V 60. minutě bránící Menachem nedokázal zastavit Sigurdssona, jehož přihrávku z těžkého úhlu vyrážel Marciano jenom před sebe, ze druhé vlny si tedy sběhl k meruně Helgason, jenž ji umístil bez větších problémů do poloprázdné branky na bližší tyč.

O pár chvil později ale hosté upravili skóre podruhé, přičemž nerozhodný stav ve finále držel až do závěrečného hvizdu rozhodčího Strukana. A jednalo se o poměrně netradiční situaci. Od pravé strany přetáhl Dasa centr na vzdálenější tyčku, kde Peretz předskočil beka Sampsteda a zamířil hlavou na Rúnarssona. Zdálo se, že mu bude připsán bravurní zákrok, jenže nakonec se do hry vložil VAR, který celou událost přezkoumal, a přestože chorvatskému arbitrovu na hodinkách nic nepíplo, ukázalo se, že míč již opravdu přešel celým objemem brankovou čáru.

Více informací k zápasu

Rusko - Albánie neh.

13.06.2022 00:00

zápas neodehrán

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Izrael31206:55
2.Island30305:53
3.Albánie20112:31
4.Rusko00000:00
Liga C - skupina 3

Ázerbájdžán - Bělorusko 2:0

13.06.2022 18:00

Góly: 76. Mahir Emreli, 90+3. Ramil Šejdajev

Domácí Ázerbájdžán nedokázal zvítězit v předchozích třinácti utkáních na mezinárodní scéně a navíc v předchozích pěti zápasech ani jednou neskóroval, avšak teď v důležité bitvě o setrvání v Lize C obě tyto nelichotivé bilance přerušil. Vstřelené branky se dočkal po dlouhých 549 minutách a díky výhře 2:0 nad Běloruskem poskočil ve třetí skupině na třetí místo se čtyřmi body o dva body právě před svého pondělního rivala.

Hosté po třech duelech v srbském Novém Sadu nevyhráli ani počtvrté a kvůli této porážce si výrazně zkomplikovali své setrvání ve třetí výkonnostní kategorii. Toto střetnutí probíhalo dle papírových předpokladů v opatrnějším duchu a ze statistického hlediska bylo naprosto vyrovnané. Přitom vše mohlo být jinak, kdyby hosté ani ne po deseti odehraných minutách proměnili svou úvodní velkou možnost.

Střelu Ševčenka z hranice pokutového území neudržel ve svém náručí brankář Mähämmädäliyev a k dorážce se vzápětí propracoval Bachar, který však z bezprostřední blízkosti na domácího strážce taktéž nevyzrál. Bělorusko podruhé výrazněji zahrozilo zhruba pět minut před výměnou stran, ale táhlou ránu Bachara z dvaceti metrů odvrátil jednoruč na rohový kop pozorný Mähämmädäliyev.

Druhý poločas byl ovšem v jasné režii domácí reprezentace. Ani ne po třiceti odehraných sekundách napřáhl z hranice šestnáctky Hüseynov a orazítkoval protější spojnici, následná dorážka Dadašova letěla až na tribunu. Rozhodující okamžik byl k vidění v 76. minutě. Mahir Emreli si navedl balón do levého rohu pokutového území a svou nechytatelnou ranou nádherně zavěsil k protější konstrukci.

Bělorusko od tohoto okamžiku zákonitě přidalo, jenže až do závěrečného hvizdu se téměř k ničemu nebezpečnému nedostalo. Naopak v nastaveném čase obdrželo druhý definitivní úder, jelikož Ramil Šejdajev se zjevil ve středu šestnáctky protivníka a svůj přízemní obstřel umístil k pravé tyči.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Slovensko 2:1

13.06.2022 16:00

Góly: 18. Jan Vorogovskij, 39. Elchan Astanov - 51. Matúš Bero

Trápící se Slovensko jakožto favorit nezvládlo odvetu s Kazachstánem, po porážce v Trnavě si nespravilo náladu ani na jeho půdě a jeho očekávaný návrat do béčkové skupiny se zdá být po červnovém reprezentačním srazu hodně v pozadí. Domácí v Lize národů urvali již své třetí vítězství a utvořili si před svým konkurentem před zářijovým programem čtyřbodový odstup.

Hostům se povedlo vystřelit na bránu jako prvním v tomto utkání, a to prostřednictvím Bera, jeho hlavička však nebyla přesná, přičemž gólman Šackyj si následně poradil se zakončením Rusnáka. Kazachstán si naopak svou vůbec první větší šanci vytvořil v 18. minutě a okamžitě ji přetavil v úvodní přesný zásah. Gabyšev od pravé lajny jenom tak nakopl balón vysoko do vzduchu směrem do pokutového území, nikdo z trojice bránících hráčů ve složení Gyömbér, Valjent a Pekarík se neodhodlal ho kopnout do bezpečí, možná až moc se soustředili na svého číhajícího soka Aimbetova, ale úplně zapomněli na zadní vrátka, takže Vorogovskyj skóroval.

Slováci se pokoušeli hned o úpravu stavu, dvakrát vypálil třeba Hrošovský, jednou nepřesně, pak druhý pokus polapil Šackyj, a neuspěl rovněž Duda, který svoje mířidla neseřídil správně. A ve 39. minutě se musel celek ze středu Evropy vypořádávat zase s dost nepříjemnou ranou. Z pravé strany vyslal Tagybergen pas do šestnáctky, Astanov v hlavičkovém souboji přetlačil strážce Kucku a překonal brankáře Rodáka. Bylo prostě jasně vidět, že Kazaši jsou ve velké herní pohodě. A že tak pozitivní nálada, jakou oplývali během tohoto reprezentačního srazu, se asi nevyskytla nikdy v jejich historii. Slovensko v Nur-Sultanu první poločas nezvládlo.

Každopádně blýskat na lepší časy se mu započalo na startu druhé půle. Rusnák totiž napravo moc dobře zapracoval, přenechal merunu za vápnem Berovi, jenž namířil přízemní pumelici nekompromisně do spodního rohu brány. Na vyrovnání ovšem nedošlo, Kazachstán do další tutovky svého protivníka nepustil a uhájil zisk tří bodů. Frustrace slovenského nároďáku se následně ještě projevila v 87. minutě, konkrétně u Dudy, který nastavil svou nohu vysoko a obránce Malyj pocítil naplno jeho podrážku kopačky. Červená karta byla zkrátka na místě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Kazachstán43106:210
2.Slovensko42023:36
3.Ázerbájdžán41122:34
4.Bělorusko40221:42

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
O.Giroud

2 zapasy na Sport 1 2 prehry. Vinnika by sme mali

Reagovat
adalbertus

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
oli9

Reagovat
isokarhu.

Nie. Na vine je Sulík lebo nekúpil testy......)))

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Rozhodcovia nás v troch zápasoch okradli o tri góly! Vinníkom sú oni!

Reagovat
Modroočko

Okej, prvý polčas úplná katastrofa, ale druhú časť druhého polčasu vôbec belgický rozhodca nezvládol, Kazachstan cielene zdržoval pri každom súboji už od 70. minúty a nebol absolútne žiaden dôvod neuznať Kuckov gól. Rozhodca dosť naletel na kúskovanie hry a filmovanie, hoci Dudova červená bola bez debaty, otázna bola tá prvá žltá pri teátre kazašského útočníka.

Po taktickej stránke inak absolútne nezvládnutý zápas v podaní Slováka. Znížime v 51. minúte a namiesto toho, aby sme tam cca od šesťdesiatej dali čerstvé krídla a útočníka, dá až v 70. minúte Strelca a v 80. Almásiho? Totálny amaterizmus. Škoda, že sa neujali Kuckove a Pekaríkove bomby, každopádne dnes nám zápas prehrala tragická obrana a zlá taktika, keď sme sa vrátili do zápasu.

Reagovat
Mariano13

Áno, na remízu sme hrali a bolelo pozerať na náš prvý polčas, takisto ako na rozhdocu a Kazachov na zemi. Ale jednoducho by sa toto nemalo ani riešiť, mali by sme vedieť dať 3 góly v každom zápase a hotovo. Na druhej strane je tu asi tá realita, že sme niekde na úrovni Macedónska, aj keď káder je papierovo ďaleko lepší.

Reagovat
EaP

Sorry za výraz , ale osrať LN a nejaký postup. Toto je náhrada prípravných zápasov aby to malo nejakú hodnotu ale je to úplne irelevantná súťaž pre nás . Vyhrať to nemáme šancu a či sme v C alebo B je úplne jedno. Dôležitejšie je, že tieto zápasy by mali slúžiť prioritne k tomu aby sa nacvičili nejaké nové taktické veci, vyskúšali mladý hráči ( viac ako jeden v základnej zostave )taktiež aby sa mužstvo pripravilo na kvalifikácie MS či ME kde už o niečo ide urcite. Miesto toho nám tam pobehuje Pekarik , Kucka, Weiss a tvárime sa, že to je neuveriteľné dôležitá súťaž kde musia hrať títo menovaný lebo šak kvalita. A výsledok je ten, že po tak dlhej sezóne hrajú hovno , sú vyžmýkaný a mladý si sedia na lavičke. Kováčik tejto súťaži priradil nepochopiteľné nejaký neuveriteľný kredit kde označil postup ako prioritu. Počas zápasov odvolal trénera ale sám seba neoznačil za idiota. Už sme zažili horšie blamaze ako Gibraltar či Luxembursko a nepamätám, žeby sa z toho robila veda lebo to boli len prípravné zápasy.

Reagovat
vacin

Jenže právě to, že je to náhrada za přípravný zápasy a hrajete a pravděpodobně budete hrát i další sezónu v céčku je trochu prušvih, protože není jiná možnost konfrontace s kvalitními týmy v přáteláku. Takhle zbývají jen zápasy s Běloruskem, Lucemburskem, který těm hráčum nic nedají, takže chápu to, že postup měl být priorita.

Jinak s tím zbytkem souhlas.

Reagovat
EaP

Ja súhlasím, že je nutné sa neskôr posunúť vyššie. Ale teraz máme hluché obdobie kde nieje kvalita. Momentálne máme možno 5-6 hráčov ktorí spĺňajú nároky na B divíziu LN ostatný však majú maximálne na to C-cko. A je naivné si myslieť, že ak by sme okamžite postúpili v B divíziu by sme niečo uhrali. Práve preto je toto správny čas nájsť mladých ktorí sa môžu v C otukat s repre futbalom a získať skúsenosti. Následne môžu doplniť ten základ 5-6 hráčov a v budúcnosti sa udržať výkonnostne v B poprípade zabojovať o A skupinu. Lebo takto nepostupuje ani z C ale žiadne systémové zmeny sa nedejú. Šancu dostal raz Almasi a následne ho odjebali. Ak to neurobia teraz tak budeme na smiech ešte niekoľko kvalifikácii

Reagovat
Greny

Jenže přesně takhle náhrada znamená že když nám se nepovede kvalifikace na euro tak máme na nějakých už teď cca třeba 70% jistou baráž. Pokud to bude stejně jako v minulých letech

Reagovat
vacin

To je taky celkem sranda, že díky povedené lize národu v roce 2020 máme s velkou pravděpodobností jistou baráž na EURO 2024

Reagovat
Greny

Víš o tom že je rok 2022 že jo?

Reagovat
vacin

To jo, ale díky Lize národu 2020/2021 se naši dostali do letošního áčka a už jenom samotná účast v áčku nám dává velkou prevděpodobnost, jistoty baráže na to EURO.

Reagovat
Benfica

Nedari sa tak to hodme na "zbytocnu" sutaz

Ale z 3-4 kosa sa potom aj na ME tazsie postupuje

Reagovat
EaP

No tak teraz mi vysvetli, kde si môže reprezentácia vyskúšať nových hráčov bez toho, aby o nič nešlo ?

Reagovat
Benfica

A nie je lepsie skusit si niekoho noveho prave v zapase kde o nieco ide?

Reagovat
EaP

No nie, nieje. Ak chceš zapracovať a vybudovať mužstvo z mladých hráčov nieje ideálne ich okamžite hodiť do vody. Vieme z našej histórie, že tunajší futbalisti tlak nezvládajú , dokonca aj hráči ktorí už majú niečo odkopané. Tak ako to môžme vyžadovať od chlapcov povedzme do 21 rokov ? U nás niesú talenty ako Pedri , Gavi, Tchouameni či Camavinga , že hrávajú Top zápasy denne. Takže im treba dopriať aj čas na aklimatizáciu. Veď Suslov je náš najväčší talent a aj tak mu trvalo rok pokiaľ začal hrať ako v Groningene. A napriek tomu vysedava na lavičke , lebo sa vždy ,, o niečo ,, hra .

Reagovat
Benfica

tak treba budovať pomaly nie hneď naraz, naraz v jednej vekovej kategórie nemá dostatok repre hráčov aj tak nikto.. treba to budovať postupne, to že slovenský hráči nezvládajú tlak to nie je chyba ostatných krajín.. treba si vedieť vychovať hráčov, ktorí to zvládnu.. európsky futbalový systém sa nebude prispôsobovať tomu, že si na Slovensku nevedia vychovať hráčov..

a ide aj o prístup fanúšikov k mládeži.. lebo tú to fans berú že sú to "len" MS do 18 rokov, "len" MS do 20 rokov, "len" Euro do 17, "len" Euro do 19, "len" Liga majstrov do 19.. to sa potom nečuduj, že decká nesú zvyknuté hrať veľké zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozhodně je lepší být v B než C už jen kvůli kvalitnějším soupeřům. Je lepší zkoušet proti průměru než podprůměru.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozpustiť !

Reagovat
Stannis Baratheon

Ta skupina C, to je nějaká kvalifikace na Mistrovství Asie?

Reagovat
isokarhu.

Žiaľ, mám pocit, že náš národ tam mentálne patrí a nakoľko som z ťažkého východu, tak snáď aj organizačne...

Reagovat
QooBo

4 zápasy a 3x odvolaný gól, to je tiež umenie

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
smazaný uživatel

To by se nám stát nemohlo, my máme Dášu a její kontakty na Cakira a spol.

Reagovat
Emmett Brown

ten Duda je fakt vypatlaný

Reagovat
Albert Rusnák ml.

A navyše herne absolútne neprospešný. V ofenzíve úplne neužitočný, nedokážem smerom dopredu vymyslieť nič úspešné. Raz za 20 zápasov dokáže skórovať aj to proti súperom ako Malta či Slovinsko, inak siahodlhá ničota z jeho strany.

Reagovat
smazaný uživatel

My sme topka proste

Reagovat
John Obi Mikel

Slováci Tam jsem čekal jasný postup

Reagovat
Salfovic

Hodil bych to na Hancka.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
oli9

tpc Slovensko. No asi to neni náhoda že jsou takv hajzlu. V kvaldě na MS Kazachstán 3 body a skóre 5:20, 125. tym žebříčku.. Ale Slováci za 4 zápasy v Céčkove skupině 3 góly... Myslel jsem si že se vrátí hned do B ale asi ne.. Když si vemu Turka nebo Řeky v C tak tak bych to očekával

Reagovat
Spasitel

Ako potrebujeme facku ale bohužiaľ sa veľa nezmení stále vo vedení slovenského futbalu zostávajú tí istí nekompetentní ľudia a slovenský futbal sa nikam neposunie ked tam budú ľudia ako Kováčik

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za vola ten australský brankář?

Reagovat
smazaný uživatel

no ale vyšlo mu to

Reagovat
Salfovic

Klasicky nedal hráč, co nastoupil v 116´ minutě. Ti trenéři jsou úplně dementní.

Reagovat
paver

Takhle chytá odjakživa, penaltový specialista z A-League https://www.youtube.com/shorts/to6yng3YYN4

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzsko a Dánsko izi osemfinále

Austrália bude len do počtu ale nech si to užijú

Reagovat
JeséRodriguez

Jak kdyby tam Peru něco uhrálo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Peru by mělo rozhodně větší šanci.

Reagovat
Benfica

Ani nie

Reagovat
JeséRodriguez

To bych neřekl

Reagovat
Modroočko

Pred štyrmi rokmi dala Austrália zabrať Francúzom, s Dánmi mala objektívne vyhrať a na Peru nemala. Teraz má relatívne ľahšiu skupinu a podľa mňa aj lepší tím, nepodceňoval by som ich.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Postup Francie a Dánska byl jasný už po losu, tahle skupina má spolu s E nejjasněji oddělené 2 favority a 2 outsidery.

Reagovat
Seydou Doumbia

nevím no...v současné době, kdy SKORO žádná repre nemá top formu to může posrat téměr kdokoli...proti favoritovi prohraješ, se slabším nervy remíza a v posledním utkání o vše nervy, redka, neschopnost, zmar a ostuda...3 zápasy jsou hovno

Reagovat
Allianz_Arena

Není ve skupině E Japonsko? To mi totiž příliš oddělené nepřijde.

Reagovat
Modroočko

Japonsko má momentálne parádnu formu, takže ak sa súčasné rozloženie síl zachová, neprekvapí ma, ak zaskočia prispatých Španielov.

Reagovat
Seydou Doumbia

hlavně tam máš tři zápasy, stačí proti sračce posrat jeden zápas a končíš...poslední MS kde s 32 týmy uvidíme velkou kvalitu a možnost na velké překvapení, ale lidi si stejně budou stěžovat na qatar a další sračky, místo si užít tento svátek fotbalu

Reagovat
John Obi Mikel

Bez Girouda je Francie v koncích

Reagovat
Salfovic

Benzemovi to s Mbappém evidentně moc neklape. Nakonec škoda, že do Realu nepřišel, to mohla být ještě sranda.

Reagovat
ACSeRw!n

Francie a Slovensko parada, jen tak dal

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
mimi_united

Francúzi by mali skúsiť Vieru, mohlo by to fungovať, Deschamp vyzerá že ani nevie nájsť ideálnu zostavu

Reagovat
DieryVonry

Didier řekl, že liga národů jsou přáteláky, v kterým si jen testuje hráče na velký turnaj.. hledá svého nového Matuidiho!

Reagovat
JeséRodriguez

To je Rabiot, ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Vieira taky není zrovna prověřený jméno že...v Nice pohořel, v CP gut, ale na repre takového formátu to je přeci jen málo...mě by tam seděl Zidan, kdyby nepodepsal u těch šlapek

Reagovat
Free_player

Francie

Reagovat
Ingimir

v dalšej Lige národov sa zase vítazi každej ligy kvalifikujú na Euro ako naposledy? nech je tam aspoň nejaké pozitívum že ostaneme v C lige (aj keď stále je tam tá nutnosť dalšie vydanie vyhrať )

Reagovat
Modroočko

Víťazi by sa mali kvalifikovať do baráže, hoci momentálne neviem, ako to bude fungovať, keďže ligu D tvorí len jedna skupina. Jediné pozitívum je, že ak nevyhráme skupinu, musíme si to vybojovať v kvalifikácii a nemôžeme sa spoliehať na nejaké pofidérne postupové kľúče z Ligy národov.

Reagovat
Greny

Jako nechci Ti brát iluze ale pokud se nepletu tak na to Euro by se měla počítat už tahle liga narodu

Reagovat
Ingimir

ok, myslel som že sa tam ešte zmestí jeden ročník, ale pozerám že finálový turnaj tohto sa hrá až o rok

Reagovat
Greny

A kvalifikace o Euro začíná až březen 2023 a baráž se hraje 2024 na jaře.. takže se počítá už tato liga národů což by nám mohlo zajistít snad jistou baráž pokud bude stejný formát jako při minule kvalifikaci. Vy se asi budete muset spoléhat jen na kvalifikaci

Reagovat
EaP

Reagovat
EaP

Ale aký má vlastne potom význam mať tú aj kvalifikáciu a následne aj LN ? Čeferin vytvoril súťaž za účelom marketingu a peňazí z TV práv , priradil váhu zápasom ktoré sa mali hrať maximálne s B mužstvami aby si tréneri mohli vyskúšať nových hráčov. Teraz každý hrá s top zostavou tieto zápasy, čo je síce atraktívne ale hráči majú ďalších 6 zápasov v roku naviac + tréneri môžu zabudnúť aby si mohli vyskúšať niečo nové , nových hráčov a tým sa uberá aj priestor pre mladých futbalistov stretnúť sa aspoň v priateľskom zápase s repre futbalom a okúsiť tú atmosféru. Ešte je tu v neposlednom rade neprehliadná štruktúra postupu cez LN na Euro ....... Ďalší klinec do rakvy Európskemu futbalu

Reagovat
Puskas

Že by Hašek ke Slovákům?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele